93655 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Chișinău și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.05.2019
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
800 de RON
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.17
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Despre Chișinău


Când: 18-19.05.2019

Cum: cu auto, pe relația Mărășești-Tecuci-Bârlad-Crasna-Huși- Albița-Leușeni-Hâncești-Chișinău. Devine că sunt vreo 250 de km, șosea bună, inclusiv în Rep. Moldova, am plecat la 6 dimineața din poartă și la ora 10,32 eram ajunși la hotel, în Chișinău.

De ce: pentru că despre Republica Moldova se vorbește în fel și chip, de cele mai multe ori ca și cum ar fi departe, ca dezvoltare, de România. Pe de altă parte, Chișinăul era ceva inedit pentru mine și Adriana. Adi, ca psiholog a participat la niște module de formare profesională conduse de câțiva psihologi basarabeni (Anatol Basarab, de exemplu) și a venit tare încântată de felul cum gândesc.

Altfel, în cazul venirilor mele la Șendreni, la o societate ce-mi asigură mentenanța utilajelor de le folosim la serviciu, am avut ocazia să cunosc un basarabean demn de toastă stima. El mi-a spus că Basarabia merită văzută, dar nu cu ochi răi, ci așa, cum se dezvăluie ea.

Apoi, mi-am dat seama că noi, românii, avem aceeași părere și despre bulgari, că și ăștia ar fi înapoia noastră, doar că, după ce am vizitat Bulgaria, nu numai resorturile de la Marea Neagră, nu sunt deloc sigur că suntem așa de înaintați față de ei.

Cert este că am plecat în Chișinău cu oarece îndoieli, mă gândeam că, poate, nu e cea mai bună variantă de weekend.

Ce-avem noi aicea: Chișinău este capitala Republicii Moldova, ori asta este de respectat.

Nu o să vă omor cu date furate din wikipedia, dar, vă spun că este un amestec de oraș modern și vechi, în egală măsură, oraș unde vorbești românește fără nicio problemă, amuzându-te de denumirile unor produse, în același timp în care, la o stație LUKOIL din centrul orașului, nu găsești vorbitori de lb.română printre angajații ei. Asta nu-nseamnă că nu vei fi servit.

Firesc, după doar două zile petrecute în Chișinău nu pot vorbi ca un cunoscător despre acest oraș, părerea pe care mi-am format-o putând fi alterată. Dar, eu vorbesc despre impresia creeată și asta a fost, cu mâna pe inimă, bună!

Este un oraș curat, bulevarde largi, curate. Este, mai mult decât orice, un oraș viu, pe stradă, indiferent de oră, persoane active, cu atitudine. Mulți tineri, frumoși ca indivizi, îmbrăcați modern.

Cu net-ul au fost ceva probleme, chiar dacă municipalitatea se laudă cu faptul că orașul ar fi undeva, pe locul 6 în Europa, după viteza netului.

Mașini bengoase, troleuri mai vechiuțe, nu neapărat ”Otokar” dar, nici hârburi.

Magazinele au vitrine mari, firme luminoase, vânzătoare frumoase, de fapt femeile din Moldova sunt, cu adevărat, frumoase și sunt, în proporție covârșitoare, cochete.

Prețurile nu sunt extraordinar de profitabile pentru români, chiar dacă RON-ul se înmulțește cu 4,21 ca să ajungi la leul moldovenesc. La casele de schimb valutar paritatea pleacă de 4,12 până pe la 4,19, nu am găsit 4,21 la nicio casă.

Ce să faci:

În primul rând, te cazezi. În cazul nostru Pensiunea ”TipTop” de pe strada Pușkin, nr 29, parcă. Este amplasată chiar în centru, mă rog, la 800 de m de Parcul Catedralei.

Rezervare făcută de pe saitul cu pricina, am ajuns mult mai devreme decât ora scontată. N-a fost nicio problemă, am fost cazați imediat.

Camere mari, mult mai mari decât bănuiai, văzând locația din afară. Nu are frigider în cameră, cel puțin aia unde-am fost noi cazați. Un pat matrimonial, extralarge, deși eu am slăbit serios, mă joc pe undeva pe la 88-90 de kg, Adriana nu se pune problema de size mărit.

Televizor cu multe canale, moldovenești, rusești și românești, aer condiționat, baie, nu foarte modernă dar utilată cu tot ceea ce -ți trebuie.

Preț omenesc, vreo 940 de lei moldovenești, adică 240 de RON. Merită, mai ales că aveam și micul dejun inclus.

Vizitat orașul.

Ei, aicea-s multe de povestit, fără să am pretenția de-a fi atins toate punctele de interes.

Clar, mers în Parcul Catedralei. Pentru că de ce, de-aicea-ajungi, numaidecât, la Arcul de Triumf, singurul rămas din cele alte 12 construite, acesta a fost construit pentru a sărbători o victorie a armatei ruse asupra celei turcești, deci, nu vă-mpăunați cu cine știe ce gând patriotic, Statuia lui Ștefan cel Mare, pentru care basarabenii au un cult, și mai departe, spre Clădirea primăriei Chișinău, Casa cu orgă, Teatrul Național Mihai Eminescu, clădirea Ministerului de Interne și, ceva mai departe, Parchetul General. Clădirile de v-am spus despre ele au un aer impunător, specific celui sovietic, ceva gen ”casa Scânteii” de la noi.

Despre ”Casa cu orgă” se spune c-a fost construită prin anii 60 pentru fiica președintelui RSS Moldovenească, ce abia-și terminase studiile muzicale și trebuia și ea să și le expună. Cam în aceeași perioadă în care fiica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej era actriță, în România.

Pe partea opusă, obligatoriu, magazinul (unul dintre ele) ”Bucuria”, celebru pentru dulciurile ce se vând acolo. Am intrat și-am abuzat de actul de comerț, cumpărând, cu suta de grame, din mai toate dulciurile.Mai ales că afară ploua ca la-nceput de lume, de spuneai că trebuie să facem ceva și să găsim barca aia a lui Noe. Altfel, era ca-n bancul cu crocodilul care-i spune dinozaurului : ” Te-a invitat Noe pe Arca lui ?, Nuuu ?!, Atunci, nasol !”

Am plătit vreo 200 de lei moldovenești, împărțit la 4,12, deci, de vreo 50 de lei.

Multe sedii de bănci, chiar și românești, magazine de bijuterii și de telefonie mobilă, mă rog, magazinele sunt moderne, oamenii pe stradă nu-s îmbrăcați în ițari.

Am mai văzut, din treacăt, statuia Monumentului Jewish Ghetto amplasată suspect de aproape de cea Monumentului Comsomolului Leninist, apoi, tot aproape de acestea, casa memorială a lui Alexandr Pușkin și Muzeul Zarea.

Toate astea le-am făcut după -amiaza, ce a început ca o plimbare agale, avea să se termine pe terasa Berăriei Chișinău sub o ploaie aprigă, dar, mă rog, să nu anticipez !

Mileștii Mici

Crama de la Ialoveni, celebră pentru faptul că ar adăposti cele mai multe sticle cu vin din lume, chestie constatată de Guiness Book of Record's încă din anul 2007, fapt cu care cei de la Mileștii Mici sunt foarte mândri.

De fapt, nu numai de asta ar trebui să fie mândri ci și de colecția lor ”Golden” de vinuri, cea în care o sticlă de vin ajunge să coste vreo 1900 de euro. Mda, pui beția pe alt plan la asemenea preț !

Crama are poveștile ei pe care nouă, celor de-am ales un anume program de vizitare, ni le-a povestit ghidul nostru Ana. O fată, se putea altfel, drăguță și amabilă. M-am făcut că pozez altceva ca să-i fac o poză.

Curiozități despre Cramă.

Inițial a fost o carieră de calcar, de unde s-a extras ”piatra albă” folosită pentru reconstrucția Chișinăului după cel de-al doilea război mondial. Sunt vreo 50 de km de galerii, deschise vizitării doar 5 km. Grosimea tavanului oscilează între35 și 80 de metri.

Prin 1985, pe vremea când republica Moldova făcea parte din URSS, Gorbaciov a încercat un program de prohibiție a alcoolului, de pe urma căruia Crama Mileștii Mici s-a ales cu o cameră secretă, unde, timp de 5 ani, cât l-a ținut damblaua asta pe Gorbaciov, au fost ascunse sticlele cu vin, fără ca cei de la KGB să afle. Asta mă miră foarte, la noi, în caz de-o adică, cei de la Secu aflau chiar înainte de a se construi...

În Crama Mileștii Mici, persoane extrem de bogate sau, ce știu eu, cu creți pe creier, pot închiria câte o caza, o mică boxă unde se păstrează vinul, plătind vreo 200 de euro, chiria. În plus, trebuie să cumpere și 100 de sticle cu vin și, în fiecare an să adauge alte și alte sticle. Fiecare caza are cheia ei, după ce se închide se aplică un sigiliu din ceară, care este pecetluit, se asigură cu un lacăt iar cheia îi este înmânată proprietarului. Numai acesta poate să-și deschidă boxa. Ținând cont de faptul că sunt persoane din toată lumea care au ales să-și închirieze o boxă, mă întreb cum face dacă, din China fiind, vrea să vină să-și ia câteva sticle de vin. Se urcă-n avion, ajunge la Chișinău, dă o fugă la Mileștii Mici, își ia vinul și-o taie înapoi. Mai degrabă, cred, e un fel de-ți afirma puterea închiriind așa ceva, nu-i vina Cramei că a pus taxă pe prostie și grandomanie.

Vizita la cramă se sfârșește cu o degustare, degustare diferită funcție de ceea ce ai plătit. Noi am ales ceva de mijloc, undeva la 300 de lei de familie, de fapt 1300 de lei moldovenești și am avut parte de o mică agapă, degustând patru tipuri de vin, despre care ți se explică când și de ce să le bei și, mai ales, ce să aștepți de la ceea ce bei. Pentru doritori, crama are o pagină de net unde se pot face rezervări on-line, după ce vezi ce anume oferă și, important, la ce preț.

Unde mai mănânci în Chișinău:

Clar, am avut o holomoacă, încă de când am plecat spre Chișinău, am vrut s-ajung la ”La Plăcinte” și, cum mă știți hotărât, chiar am ajuns. Asta din cauză că, atunci când am fost la Iași și am abuzat de serviciile brandului în cauză, cineva din grupul cu care eram, basarabean la origine, ne-a explicat că ce este la Iași este vax albina pe lângă ce oferă Chișinăul.

”La Plăcinte” din Chișinău este un lanț de magazine, în toată puterea cuvântului, noi am ajuns la cel amplasat chiar în vecinătatea parcului Catedralei.

Nu pot spune că e ceva cu pomul lăudat, dar, e bine să n-aveți așteptări prea mari, plăcinte cu varză mult mai bune am mâncat la Oradea iar cu carne, cele mai bune de oriunde m-am bâțâit prin lume, cele de la ”Capșa” din Focșani, o mică patiserie din Piața Focșaniului.

Prețurile variază, funcție de ceea ce râmnești să crăpi în tine, dar, sunt decente și berea rece. Fetele care te servesc, amabile și, normal, frumoase!

Sâmbăta seara am mâncat, de fapt, am prelungit șederea în oraș adăpostiți la ”Berăria Chișinău”, dorind să scăpăm de ploaia care a căzut din abundență.

Berăria este în apropierea Clădirii Ministerului Finanțelor, mergând spre Parcul Catedralei.

Meniu scris în românește și rusește, prilej cu care am aflat că, dacă ceri ”cotlete” primești chiftele, pentru că-n rusește asta-nseamnă.

Mă rog. ne-am jucat cu meniul și am primit o porție de ”cotlete”, adică 6 chiftele din diferite soiuri de carne: pasăre, miel, porc și vită, câte un platou imens cu ”coastă de porc”, cu cartofi prăjiți, salată de varză și alte acareturi, bașca două halbe de bere neagră, două de bere blondă și 100 de vodcă, la deschidere.

Iar chiftelele, deși arătau tare bine, nu erau atât de gustoase pentru că, surpriză, aluatul era tocat foarte fin și era dres cu același condiment ca la bulgari, nu simțeai pic de usturoi. Dar. fata care ne-a servit, era foarte frumoasă și n-ar fi fost frumos să vorbim cu ea duhănind a usturoi, nu ?

Gluma asta a costat cam 650 de lei moldovenești, pentru două persoane, deci, preț ca-n România, nu uitați să-mpărțiți la 4,16...

De văzut, cel puțin eu nu ratez asta, ori de câte ori ajung pe alte meleaguri, altele decât cele natale și de domiciliu (coincid, ambele), Piața Centrală a Chișinăului.

Deci, da, piața normală, plină de oameni care-și vând produsele. Da, este mai puțin modernă decât ce este în marile orașe ale României, dar, parcă, cu atât mai frumoasă.

Pe pont, am căutat magazinul ”Ocean” unde găsești tot felul de pești, afumați, proaspeți sau congelați, fructe de mare și alte viețuitoare maritime. Noi am găsit și o sacoșă ce părea uitată acolo și s-a dovedit că așa și era, una dintre vânzătoare ridicând-o, bănuitoare, de jos. Mi-am adus aminte de poanta cu ”s-a inventat ”Păpușa ISIS”, care vorbește dacă tragi de-o sfoară, doar că nimeni n-are curajul să tragă de acea sfoară”.

Una peste alta, au fost două zile pline, am plecat din Chișinău cu un ușor regret și o melancolie. Bine, nu-nseamnă că bat din picioare să mă și întorc, acuma, imediat, dar, nu o să mai cred poveștile cu înapoierea lor, a moldovenilor, în timp, față de noi, ăștia, bengoșii, românii de suntem.

Cum am spus, nici nu am căderea să -mi dau cu părerea despre nivelul de dezvoltare al lor, dar, cu un pic de bunăvoință chiar te poți declara încântat de vizita din Chișinău.

Acuma, gata, am terminat cu vizita asta. Până prin toamnă, octombrie, zic, dinspre mine nu veți mai auzi nimic. În octombrie o să vă vorovesc despre Tryavna, dar numai dacă sunteți cuminți și nu mă bateți!

Haidi, pa!

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 22.05.2019 12:59:06

Validat / Publicat: 22.05.19 16:09:47


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în REP. MOLDOVA.
VIZUALIZĂRI: 702


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- monaca
[22.05.19 16:22:15]
» mesaj pers

   Si mie mi-a placut la Chisinau, oras frumos, mai ales in cartierul ambasadelor, am vazut cateva cladiri de luat in seama. Noi in plus am fost si la Castel Mimi, o alta crama din apropierea Chisinaului. Nu stiu cum era vinul, ca nu beau niciodata alcool dar pot sa spun ca daca vrei lectii de marketing baietii si fetele de acolo isi dau doctoratul in asa ceva.

   Faza cu nevorbitul limbii romane am patit-o si noi, la hotel receptionera nu era clar vorbitoare nativ de romana, imi tot spunea ca o sa coboare sa vada ce problema avem in camera cand de fapt trebuia sa urce vreo trei etaje :). Cea mai mare dezamagire pentru noi a fost culinara, am mancat foarte prost la Chisinau pentru ca umblam mult si mancam in locuri care aratau bine dar in care aspectul conta si nu gustul mancarii, din pacate pentru noi. Dar pentru ca am fost iarna ne dorim sa vizitam si vara orasul, poate astfel se, reabiliteaza ' ' imaginea de bucatarie ca la mama acasa

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Yersinia pestis
[22.05.19 20:55:51]
» mesaj pers

   @monaca: Sărut mâna!

   Ei, așa am mai umblat pe străzi, am văzut și Ambasada României, clădirile celor două muzee, de istorie și de artă, monumentul lui Toma Ciorbă, parcă așa-l chema...

   Este un oraș aerisit, mie nu mi s-a părut vreo ruină.

   Da, ai mare dreptate, mâncarea nu m-a dat pe spate, în sensul în care nu mi s-a părut a fi “Wow”. Nici n-avea ce să fie așa, niște cotlete și niște chiftele, sau, câteva plăcinte.

   Dacă vrei, mai bine a fost la Cramă, unde, la degustare am primit și un aperitiv consistent, o”zamă” de pui, o tochitură de porc și un desert, pe lângă cele patru tipuri de vin.

   Mai vreau să spun că am încercat să comand o “soleancă”, ciorba lor celebră, doar că n-am dat de ea, fiind o ciorbă se servea într-un anumit interval orar în care noi nu ne-am incadrat.

   Cu vorbitul în rusește, nu m-o deranjat, nu -i ca la noi, în Covasna, când mulți vorbesc ungurește când tu îi intrebi in română, deși, sincer, n-am gâlme-n sânge dacă pățesc așa ceva!

   Cert este că la casa memorială “Pușkin” ghidul, o femeie, făcea mari eforturi să vorbească românește, dar, a stat cu noi și a fost amabilă.

   Cum am spus, Chișinăul mi-a lăsat o bună impresie, dacă vrei, mi-a plăcut mai mult decât Sibiul abia vizitat! Nu, nu este un sacrilegiu, Chișinăul pare mai viu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] Pensiunea ”TipTop”, intrarea -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072212">Şterge vot</a></div><span id="v91072212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] Pensiunea ”TipTop”, intrarea
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Pensiunea. Camera -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072213">Şterge vot</a></div><span id="v91072213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Pensiunea. Camera
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] Monumentul victimelor deportării evreilor -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072214">Şterge vot</a></div><span id="v91072214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] Monumentul victimelor deportării evreilor
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2019] Monumentul Comsomolului Leninist -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072215">Şterge vot</a></div><span id="v91072215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Monumentul Comsomolului Leninist
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] Crama Mileștii Mici -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072216">Şterge vot</a></div><span id="v91072216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] Crama Mileștii Mici
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] Crama Mileștii Mici -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072217">Şterge vot</a></div><span id="v91072217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] Crama Mileștii Mici
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] Intrarea-n Cramă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072218">Şterge vot</a></div><span id="v91072218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] Intrarea-n Cramă
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Cascada din Cramă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072219">Şterge vot</a></div><span id="v91072219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Cascada din Cramă
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] Iaca și ghidul nostru, Ana -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072220">Şterge vot</a></div><span id="v91072220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] Iaca și ghidul nostru, Ana
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] Certificatul Guiness Book -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072221">Şterge vot</a></div><span id="v91072221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] Certificatul Guiness Book
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] Boxa cu sticlele unui șmecher -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072222">Şterge vot</a></div><span id="v91072222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] Boxa cu sticlele unui șmecher
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] Nah, ăsta-i șmecherul -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072223">Şterge vot</a></div><span id="v91072223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] Nah, ăsta-i șmecherul
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Vinul de 1900 de euro -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072224">Şterge vot</a></div><span id="v91072224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Vinul de 1900 de euro
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] Catedrala -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072225">Şterge vot</a></div><span id="v91072225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] Catedrala
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAY-2019] Catedrala, interior -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072226">Şterge vot</a></div><span id="v91072226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] Catedrala, interior
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] Arcul de Triumf -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072227">Şterge vot</a></div><span id="v91072227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] Arcul de Triumf
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAY-2019] Clădirea Primăriei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072228">Şterge vot</a></div><span id="v91072228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Clădirea Primăriei
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] Casa cu Orgă -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072229">Şterge vot</a></div><span id="v91072229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] Casa cu Orgă
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [MAY-2019] Clădirea Teatrului Național -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072230">Şterge vot</a></div><span id="v91072230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Clădirea Teatrului Național
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2019] Piața Centrală -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072231">Şterge vot</a></div><span id="v91072231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2019] Piața Centrală
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] Berăria Chișinău -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072232">Şterge vot</a></div><span id="v91072232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] Berăria Chișinău
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2019] Cam așa arată ”costița de porc” -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072233">Şterge vot</a></div><span id="v91072233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2019] Cam așa arată ”costița de porc”
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2019] La Plăcinte -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 22.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1072234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1072234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1072234">Şterge vot</a></div><span id="v91072234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1072234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1072234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1072234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2019] La Plăcinte
foto Yersinia pestis [22.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.127353191376 sec