93619 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Apartamentos Bajondillo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.05.2019
DE
Avatar makuy
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 05.05.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 5 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ FĂRĂ MASĂ
PREŢ SEJUR:
266 EUR
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100 %
 
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 46 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

... sau turiștii occidentali din Mamaia anilor ‘80


În sfântă zi de Paști, am purces la drum. Am părăsit cu regret studioul de la Apartamentos Bellavista, doar ca să luăm drumul aventurii, spre El Andalus. Cu un ocol la poalele înzăpeziților Sierra Nevada, către Alhambra Granadei. Totul, pe autostrăzi ca în palmă – cum, Doamne, de au construit spaniolii ăștia o așa rețea de șosele de mare viteză? Mă rog, nu tocmai mare, căci maxima este de 120 kilometri pe oră, cu dese limitări la o sută și camere radar anunțate din loc în loc. Că îi și vezi pe năbădăioșii șoferi iberici, pentru care o restricție este cel mult un număr pe marginea străzii, cum frânează nervos, până ce trec pericolul. Bine, chestia asta, cu Alhambra, a fost un pod prea îndepărtat, deoarece – știam asta de acasă – toate vizitele erau acoperite până în iunie. Am sperat, totuși, că se va elibera vreun loc în acea duminică pascală ortodoxă, dar nu a fost să fie. Așa că, aidoma trupelor spaniole cu cinci veacuri înaintea noastră, am dat un tur exterior zidurilor și ne-am văzut de drum.

Către Torremolinos, stațiunea de pe malul Mediteranei.

GPS-ul ne-a dus exact pe plajă, într-o atmosferă pitorească, de vacanță, care, mie, mi-a amintit de mireasma vacanțelor la marea copilăriei, semn că, iată, am fost și noi, odată, sus. Acum, de ce pe plajă? Mai precis, pe strada paralelă cu plaja, plină de restaurante și tonete...

Deoarece, lângă multe alte hoteluri, acolo, la marginea centrului vechi, se ridicau Apartamentos Bajondillo, un complex mamut, cu piscină proprie în partea dinspre mare și parcare în curtea din spate.

Wow! Vă amintiți, înscrisul de pe hârtia ce interpreta datele unui radiotelescop?

M-am simțit în pielea turiștilor occidentali care veneau la Mamaia în anii ’80 ai secolului trecut. Atmosfera vibrantă, furnicarul de oameni, veselia, dialogurile care aminteau de Babelul păcătos, deși, sincer, multe erau de sorginte brexitană, deoarece ei, brexiții, formează, încă, grosul turiștilor andaluzi. Și tratamentul regesc de la recepție, unde ni s-a oferit camera plătită, la etajul al patrulea, cu balconul care dădea, lateral, spre mare. De fapt, hotelul are un corp uriaș, în formă de U, cu o fațadă paralelă cu marea, apoi încă un bloc, perpendicular pe mare, unde am fost cazați. Toate camerele văd marea și cred că sunt vreo mie. Și, culmea, deși extrasezon, toate ocupate. Că aproape i-au dat lacrimile unui francez, venit înaintea noastră la recepție, căruia i se explica, în limba lui Voltaire, că nu există nici o cameră liberă acea săptămână.

Iar de la recepție, am rezervat excursiile la Tanger și Gibraltar. Puteam merge și la Alhambra, căci de aia nu erau vizite disponibile, că erau toate blocate de agențiile din stațiuni, dar am zis că nu, nu ne înjosim noi cu ceva ce ni s-a refuzat la liber... Glumesc, aveam fiecare zi ocupată cu altceva.

Sincer, a fost o plăcere să ajungem la cameră. Am retrăit atmosfera plăcută, aproape uitată, a aleilor verzi, dintre hoteluri, a oamenilor cu parfumuri diverse, indiferenți, căci erau în vacanță, a holurilor largi, a restaurantului care oferea mese în regim a la carte, dar și meniul zilei – foarte apreciat de brexitanii săraci. Chiar așteptarea efemeră la unul dintre cele trei ascensoare a fost o relaxare.

Camera, la etajul al patrulea, se deschidea într-un hol care avea, într-o parte, baia și în celaltă, o chicinetă mică, cu o plită electrică, fără cuptor, un frigider, veselă și tacâmuri și deja nelipsita mașină de cafea, cea pe care am cumpărat-o de cum am revenit pe meleagurile dâmbovițene.

Camera propriuzisă este spațioasă, cu paturi late și, din nou, cu nota zece pentru saltele. Problema paturilor separate, aici, a fost rezolvată rapid, printr-o simplă mutare. În cameră este o masă cu scaune, două fotolii de tip balansoar, televizor, noptiere. Iar internetul, zău, de o calitate incredibilă.

Iar pe balcon, măsuța și scaunele te invitau la o cafea și o priveghere asupra Mediteranei. Poate cu un minim de intimitate, din partea vecinilor ale căror balcoane erau la o săritură distanță, dar, zău dacă vreunuia îi păsa de ce se întâmplă alături. Pentru că, dacă vii în vacanță, te preocupi de vacanța ta, nu de bârfele altora!

A, să nu uit. Aproape enervant, paturile au fost aranjate în fiecare zi, dar și prosoapele de baie – inclusiv cel pentru pus pe jos, după baie – au fost schimbate zilnic...

Torremolinos este o stațiune întinsă, cu multe hoteluri pe linia mării, dar și altele, de-a lungul și de-a latul ei. Apartmentos Bajondillo este poziționat excelent; doar ce treci strada și ajungi pe plajă, printre palmieri, dar o plajă lungă de kilometri. Ai magazine și restaurante la dispoziție și, cireașa de pe tort, ești la capătul stradelelor pitorești, înguste, care te poartă, pe scări largi, către centrul vechi. Stradele pe care se află magazinașe tipice, localuri cu mâncăruri tradiționale, baruri și pub-uri. Și lume, multă lume!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de makuy in 19.05.2019 21:48:43

Validat / Publicat: 20.05.19 06:45:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 503


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (makuy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32500 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[20.05.19 08:02:24]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Apartamentos Bajondillo - Torremolinos (Sep.2013) - punctaj satisfactie: 9.88 (scris in 10.10.13 de AlinaP* din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 10.00
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071607">Şterge vot</a></div><span id="v91071607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071608">Şterge vot</a></div><span id="v91071608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071609">Şterge vot</a></div><span id="v91071609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071610">Şterge vot</a></div><span id="v91071610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071611">Şterge vot</a></div><span id="v91071611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071612">Şterge vot</a></div><span id="v91071612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071613">Şterge vot</a></div><span id="v91071613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071614">Şterge vot</a></div><span id="v91071614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071615">Şterge vot</a></div><span id="v91071615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071616">Şterge vot</a></div><span id="v91071616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071617">Şterge vot</a></div><span id="v91071617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071618">Şterge vot</a></div><span id="v91071618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071619">Şterge vot</a></div><span id="v91071619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071620">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071620"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071620">Şterge vot</a></div><span id="v91071620" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071620)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071620Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071620MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071621">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071621"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071621">Şterge vot</a></div><span id="v91071621" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071621)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071621Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071621MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAY-2019] -- foto by <b>makuy</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071622">Şterge vot</a></div><span id="v91071622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019]
foto makuy [19.05.19]
# [50 PMA, fara bonus]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0987181663513 sec