93617 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumeții în M-ții Vrancei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.05.2019
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 9 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Locuri și obiective mai puțin cunoscute din Munții Vrancei


Întrucât ne plac ieșirile în natură, ne-am făcut mai multe planuri pentru această primăvară. Doar că socotelile noastre nu s-au potrivit deloc cu vremea potrivnică din aprilie, iar majoritatea planurilor au fost date peste cap. Cu toate acestea, nu ne-am dat bătuți și a doua zi de Paște am plecat de acasă pentru o ieșire de o zi, cu scopul de a explora un areal pe care nu l-am mai vizitat anterior – este vorba despre zona de munte a județului Vrancea, corespunzătoare unor localități precum Vrâncioaia, Năruja ori Nereju (s-a adăugat ulterior Andreiașu de Jos). M-am documentat în scurt pentru această ieșire, iar a doua zi dimineață am pornit la drum.

Calea de acces către arealul propus a fost următoarea: DN2/E85 de la Râmnicu Sărat până la Focșani, apoi DN 2D din Focșani până în localitatea Valea Sării și DJ 205D + alte drumuri secundare care ne-au facilitat accesul spre locurile pe care urma să le vizităm. În ceea ce privește drumurile, precum și despre varianta aleasă la întoarcere voi reveni la finalul prezentului articol.

Structura prezentului articol:

I. Satul Vrâncioaia și Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu”.

II. Mănăstirea ”Valea Neagră”; ”monument istoric”, vechi lăcaș de cult de pe Valea Nărujei.

III. La plimbare cu mașina pe Valea Zăbalei (între localitățile Valea Sării și Nereju).

IV. Conexiune pe drum forestier între Valea Zăbalei și Valea Milcovului (drum național ”închis” între localitățile Nereju și Andreiașu de Jos).

V. Rezervația Naturală ”Focul Viu” de la Andreiașu de Jos.

VI. Starea sectoarelor de drum parcurse în acea zi prin Munții Vrancei.

I. Primul loc unde ne-am propus să ajungem a fost satul Vrâncioaia din comuna cu același nume. Aflată la 60 de kilometri depărtare de municipiul Focșani, această localitate este cunoscută, mai ales, pentru legenda babei Vrâncioaia. Conform acestei legende, domnitorul Ștefan cel Mare ar fi purtat o bătălie contra otomanilor, iar dușmanii au învins pentru că erau mult mai numeroși decât moldovenii. Voievodul Ștefan a rătăcit de unul singur prin codrii Moldovei și a ajuns la casa Tudorei Vrâncioaia, iar vrednica femeie i-a anunțat pe cei șapte feciori ai săi și aceștia au mobilizat bărbații locului. Astfel, voievodul a căpătat o oaste nouă și i-a alungat pe otomani, iar cei șapte flăcăi vrednici ai Vrâncioaiei au fost răsplătiți, voievodul dând fiecăruia câte un munte unde ei și-au întemeiat familii.

Un obiectiv interesant aflat în localitatea Vrâncioaia este Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu”, adică locul în care se înregistrează activitatea seismică și unde se măsoară magnitudinea cutremurelor produse. Conform unei plachete de marmură existente la poarta observatorului, acest obiectiv se află la altitudinea de 472 de metri. În ceea ce privește istoricul, observatorul seismologic din Vrancea a fost înființat în anul 1942 (la doi ani de la producerea unui cutremur violent în noiembrie 1940) și a funcționat cu intermitență până în 1964, an în care seismologul Cornelius Radu a redeschis această stație. Încetul cu încetul, echipamentele mai vechi au fost înlocuite cu instrumente moderne de monitorizare a mișcărilor seismice. Ne-ar fi plăcut să vedem și noi echipamentele din interiorul stației, dar în ziua respectivă poarta era închisă, iar un program de vizitare nu am văzut să fie afișat pe undeva. Am citit totuși înainte de a merge acolo că observatorul se poate vizita uneori (vom reveni și noi peste ceva vreme), iar în acest articol puteți parcurge o descriere mai amănunțită a obiectivului (+ fotografii din interiorul stației).

Chiar dacă nu am avut noroc să găsim deschis pentru a putea vizita Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu”, nu ne-am dat bătuți. Ziua abia începuse pentru noi, mai erau locuri de explorat în această zonă a Vrancei mai puțin vizitată de turiști.

II. Am revenit pe DJ 205D și am mai continuat pe Valea Zăbalei preț de câțiva kilometri, apoi am intrat pe Valea Nărujei urmând DJ 205M până în satul Valea Neagră. Citisem că acolo se află un lăcaș de cult vechi (despre care nu existau impresii pe AFA), așa că voiam să vizităm obiectivul. Drumul (îngust pe ultimii kilometri) este asfaltat până la poarta mănăstirii și există indicatoare care ne-au arătat calea către Mănăstirea ”Valea Neagră”.

Acest lăcaș de cult a fost ridicat în secolul al XVIII-lea, mai precis în anul 1755, de către părintele Mafteiu. Încă de la înființarea sa, schitul a fost cunoscut sub denumirea de ”Vrancea” sau ”Vrânceanului”, numele fiind date de către călugării întemeietori. În prima parte a existenței sale, lăcașul de cult de la Valea Neagră s-a aflat sub influența Schitului de la Poiana Mărului (comuna Bisoca, județul Buzău), unul dintre cele mai importante centre de cultură religioasă din acele vremuri.

În incinta Mănăstirii Valea Neagră există două obiective declarate ”monument istoric”. În primul rând, este vorba despre biserica de lemn cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”. Ridicată în anul 1842, această bisericuță are fundația de piatră și pereții realizați din bârne învelite cu scânduri. Lipsesc picturile exterioare, iar înăuntru am avut ocazia să admirăm vechi icoane atârnate pe pereții bisericii. Catapeteasma este lucrată în foiță de aur și evidențiază unele motive tradiționale românești. Biserica ne-a impresionat prin simplitatea sa, ceea ce nu prea se mai întâlnește la cele ridicate în zilele noastre.

În ceea ce privește al doilea ”monument istoric” din incinta mănăstirii, acesta este turnul clopotniță ridicat în anul 1757. La fel ca în cazul bisericii, fundația clopotniței este din piatră, în vreme ce nivelul superior este realizat din bârne și din scânduri. Clopotnița este înconjurată de brazi semeți, aceștia delimitând totodată aleea de acces în curtea lăcașului de cult.

Pe lângă cele două construcții vechi, în incintă se mai găsesc chilii, un mic cimitir, fântână, dar și două corpuri de clădire noi, adăpostind un paraclis și alte spații mănăstirești.

După aproximativ 20 de minute petrecute în curtea Mănăstirii ”Valea Neagră”, ne-am îndreptat către ieșire. Plimbarea noastră avea să continuie...

Am mai avansat câțiva kilometri pe drumul DJ 205M pe Valea Nărujei, ajungând la un podeț din zona unei exploatări forestiere. Erau acolo utilaje, câteva cabane, dar și niște câini care nu ne-au privit cu prea multă prietenie. În acel punct asfaltul s-a terminat, iar drumul forestier care continuă de-a lungul firului apei era plin de nămol. Chiar dacă ne-ar fi plăcut să avansăm, a fost locul unde ne-am hotărât să ne întoarcem. Vom reveni acolo vara, mai ales că în continuare se poate ajunge la Cheile Nărujei, o zonă sălbatică și spectaculoasă (din ceea ce am văzut prin puținele imagini găsite pe internet).

III. Revenind pe Valea Zăbalei, ne-am continuat plimbarea pe DJ 205D către comuna Nereju, ultima localitate de pe această vale înainte de a pătrunde în sălbăticia Munților Vrancei. Am trecut prin localități precum Prahuda, Paltin sau Spulber, iar șoseaua a șerpuit când pe lângă albia Zăbalei, când aproape de coama dealului. Curbe strânse, căsuțe vechi și frumoase, pomi înfloriți, stânci gata să se prăvălească în albia râului, toate aceste minunății ne-au bucurat privirile.

Drumul trece prin comuna Nereju și mai continuă câțiva kilometri, apoi se repetă situația de pe Valea Nărujei: dintr-o dată asfaltul a dispărut, iar șleaurile uriașe de pe drumul forestier ne-au împiedicat să mai avansăm cu mașina. Din acel punct mai erau aproximativ 10 kilometri de parcurs până în zona Rezervației Naturale Lacul Negru, un areal protejat, situat la aproximativ 1250 de metri altitudine. Trebuie spus că în această zonă sălbatică din Munții Vrancei trăiesc numeroase exemplare de carnivore mari, iar Lacul Negru se mai numește ”Lacul cu plămână” (după denumirea unei plante rare care crește acolo, având proprietăți terapeutice).

Nu era momentul pentru o drumeție așa de lungă pe jos, de altfel prognoza meteo anunța o vreme ploioasă pentru acea după-amiază. Ne-am plimbat doar câteva sute de metri de-a lungul drumului forestier, prilej pentru a ne umple plămânii cu aerul tare al muntelui și pentru a face mai multe fotografii.

IV. La un moment dat ne-a venit o idee, întorcându-ne către mașină. Știam că există un drum între Nereju și Andreiașu de Jos, un drum care să ne conducă pe Valea Milcovului, mai precis în apropiere de izvoarele acestui râu. Ce-ar fi dacă am găsi noi acest drum și dacă ne-am aventura pe el, pentru a reveni acasă pe Valea Milcovului?! Ideea a prins și mai bine contur discutând cu un localnic din Nereju. Acesta ne-a spus că drumul există, este practicabil pentru mașini 4X4 sau mașini cu garda la sol mare. Din Nereju până la Andreiașu de Jos urma să parcurgem cam 15 kilometri de drum forestier nu prea bine întreținut (după cum aveam să ne convingem ulterior).

Culmea e că pe hărțile online acest drum între Nereju Mic și Andreiașu de Jos figurează ca drum național – mai precis DN 2M, dar starea sa este jalnică, la fața locului fiind afișat indicatorul ”DN 2M Butucoasa – Nereju; Închis”. Încurajați de spusele bărbatului cu care discutasem, dar și de vremea care nu arăta încă semne evidente de ploaie, ne-am încumetat pe acest drum. Am depășit cu atenție șleauri mari, am trecut pe lângă vreo două bălți zdravene și, conducând cu mare atenție, am trecut muntele, ajungând apoi pe Valea Milcovului. Sălbăticia este la ea acasă în acea zonă, iar pe malul râului Milcov sunt poienițe din loc în loc. Am oprit și noi într-o astfel de poieniță pentru un picnic în mijlocul naturii. A fost superb să mâncăm la iarbă verde, pe malul râului, ascultând susurul apei aflate la câțiva metri de noi. Trebuie precizat că în acea zonă au fost realizate unele lucrări în trecut, din loc în loc fiind amenajate baraje care formează mici căderi de apă artificiale.

După aproximativ o oră de leneveală la iarbă verde în mijlocul naturii (a fost primul picnic din acest an), ne-am continuat drumul coborând cu atenție către localitatea Andreiașu. Mai multe podețe realizate din tuburi uriașe de beton ne-au facilitat traversarea Milcovului în câteva rânduri și, cu multă atenție, am reușit să o scoatem cu bine la capăt! Apăruse asfaltul și se iviseră primele case!

V. După alți câțiva kilometri am ajuns lângă Rezervația Naturală ”Focul Viu” de la Andreiașu de Jos. Am mai fost acolo și în urmă cu vreo 3 ani, iată că (fără să planificăm din timp asta) se ivise oportunitatea să facem o nouă vizită! Dacă în urmă cu vreun sfert de oră eram singuri în pustietatea Munților Vrancei, aproape de izvorul Milcovului, de data aceasta am întâlnit zeci de mașini parcate de-a lungul drumului principal și alte câteva zeci care se străduiau să parcurgă și ultima bucată de drum până pe platoul unde apare ”focul viu”. Știind că până pe platou ajungem la pas în 15 minute, am parcat pe marginea șoselei principale și am parcurs pe jos drumul comunal destul de abrupt până la acest interesant obiectiv. Numeroase persoane se aflau deja acolo, așa că am reușit cu greu să realizez câteva fotografii în locurile unde flăcările țâșnesc parcă din pământ.

În ceea ce privește informațiile exacte, această rezervație naturală a fost înființată în anul 1973, din anul 2000 a fost recunoscută ca arie protejată de interes național, iar altitudinea la care se află ”focul viu” de pe meleagurile vrâncene este de 430 de metri.

În câteva minute, cerul s-a acoperit cu o plapumă groasă de nori amenințători, iar ploaia a început dintr-o dată. Ne-am adăpostit sub un brad din apropiere, iar după câteva minute răpăiala de primăvară s-a mai potolit, așa că am coborât la mașină. Ne-a făcut plăcere să vizităm din nou acest obiectiv, vom mai reveni cândva!

La plecare, am mai oprit în câteva locuri pe Valea Milcovului pentru a admira frumusețile naturale din jurul nostru. Tot în acest areal se mai poate vizita un obiectiv important – este vorba despre fosta Mănăstire Mera (actualmente biserică parohială). Lăcașul de cult pe care l-am vizitat în urmă cu trei ani are în spate o istorie de peste trei secole, construcția acestuia debutând în jurul anului 1685. Obiectivul care impresionează prin aspectul său de fortăreață medievală reprezintă singura ctitorie monahală a familiei Cantemir; ctitorul Antioh Cantemir a fost fiul domnitorului Constantin Cantemir și totodată fratele cunoscutului cărturar Dimitrie Cantemir.

Un ultim popas în acea zi l-am făcut la Focșani, apoi ne-am continuat drumul spre casă. Am fost mulțumiți că am putut vizita atâtea locuri frumoase în acea zi, ne propunem să revenim pe acele meleaguri pentru a le cutreiera mai pe îndelete. Pentru asta, trebuie să ne ajute mai ales vremea!

VI. Înainte de a încheia prezentul articol, voi detalia starea sectoarelor de drum parcurse în acea zi:

-DN 2D între Focșani și Valea Sării (drumul spre Lepșa și Târgu Secuiesc) este foarte bun.

-DJ 205D, șoseaua dintre localitatea Valea Sării și localitatea Nereju (drumul de pe Valea Zăbalei) se prezintă în condiții bune. Asfaltul este destul de bun, au fost realizate diguri de protecție și parapeți în anumite zone; există câteva locuri unde șoseaua totuși s-a surpat, dar se poate trece cu puțină atenție, fiind vorba despre distanțe scurte.

-DJ 205M este drumul care asigură accesul în satele aflate de-a lungul Văii Nărujei. Drumul este asfaltat până dincolo de localitatea Valea Neagră. Acest drum este destul de îngust, iar pe anumite porțiuni asfaltul este deteriorat. Se poate circula totuși cu atenție, indiferent de mașina avută.

-DN 2M între localitățile Nereju Mic și Andreiașu de Jos apare pe hărțile online ca drum național, dar sectorul de aproximativ 15 kilometri este de fapt ”drum închis”. Noi am parcurs acea porțiune cu Dacia Logan cu viteză mică și cu multă atenție, dar drumul forestier este recomandat mai degrabă amatorilor de off-road. Am avut noroc pentru că în acele zile nu a plouat înainte, situație în care probabil că nu am fi putut trece către Valea Milcovului. Mai trebuie adăugat că în acel areal nu am avut semnal telefonic, așadar ești cam pe cont propriu într-o zonă sălbatică din Munții Vrancei!

-DN 2M între Andreiașu de Jos și Focșani se prezintă în condiții bune și foarte bune.

Ajuns la final de articol, vă recomand să vizitați frumoasele meleaguri vrâncene, indiferent de zona pe care vă propuneți să o explorați! Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 19.05.2019 19:22:12

Validat / Publicat: 19.05.19 20:43:42


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 274


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  70200 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[19.05.19 20:45:26]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[20.05.19 09:04:51]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Bună dimineața! Chiar e bună când te delectezi cu frumusețile Naturii. Și un Superonus pentru acest articol și imagini care ne prezintă o zonă aproape neexploatată din punct de vedere turistic.

   Din punct de vedere etnografic Nereju a fost o comoară exploatată de sociologul Dimitrie Gusti care prin două campanii monografice (1927 și 1938) a creionat excelent viața țăranilor vrânceni sub toate aspectele (material și spiritual).

   În această zonă mi-am propus să ajung și eu, așa că informațiile sunt deosebit de utile. Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[20.05.19 15:57:16]
» mesaj pers
... după denumirea unei plante rare care crește acolo, având proprietăți terapeutice

   Însăși denumirea Vrancea se crede că vine de la cuvântul vraci, cei ce foloseau plantele medicinale în scopuri terapeutice.

   La Vizantea se crede că a existat chiar o cetate ostrogotă, ale cărei urme au ieșit la iveală cu ocazia unei viituri pe râul Peștera. Se crede că după plecarea ostrogoților aici au rămas pentru mult timp vracii însoțitori, tocmai pentru plantele rare găsite în zonă.

   Curbura Carpaților, ca și Munții Buzăului, mai au încă de așteptat până li se vor descoperi secretele.

   Toate bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Plimbare prin zona montană a județului Vrancea într-o zi frumoasă de primăvară. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071506">Şterge vot</a></div><span id="v91071506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Plimbare prin zona montană a județului Vrancea într-o zi frumoasă de primăvară.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] Poarta de intrare în comuna Vrâncioaia. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071507">Şterge vot</a></div><span id="v91071507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] Poarta de intrare în comuna Vrâncioaia.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2019] Aceasta este clădirea Observatorului Seismologic ”Dr. Cornelius Radu” din satul Vrâncioaia. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071508">Şterge vot</a></div><span id="v91071508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Aceasta este clădirea Observatorului Seismologic ”Dr. Cornelius Radu” din satul Vrâncioaia.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2019] Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu” - diferite informații. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071509">Şterge vot</a></div><span id="v91071509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019] Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu” - diferite informații.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2019] Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu” din satul Vrâncioaia - fotografie realizată din alt unghi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071510">Şterge vot</a></div><span id="v91071510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] Observatorul Seismologic ”Dr. Cornelius Radu” din satul Vrâncioaia - fotografie realizată din alt unghi.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2019] Sălbatica vale a râului Năruja, județul Vrancea. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071511">Şterge vot</a></div><span id="v91071511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] Sălbatica vale a râului Năruja, județul Vrancea.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2019] Pe Valea Nărujei; am urmat indicatorul către Mănăstirea ”Valea Neagră”, vechi lăcaș de cult de pe meleagurile vrâncene. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071512">Şterge vot</a></div><span id="v91071512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] Pe Valea Nărujei; am urmat indicatorul către Mănăstirea ”Valea Neagră”, vechi lăcaș de cult de pe meleagurile vrâncene.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră” - intrarea în curtea obiectivului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071513">Şterge vot</a></div><span id="v91071513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră” - intrarea în curtea obiectivului.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră” - bisericuța de lemn ”Adormirea Maicii Domnului”, monument istoric. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071514">Şterge vot</a></div><span id="v91071514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră” - bisericuța de lemn ”Adormirea Maicii Domnului”, monument istoric.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră” - interiorul bisericii cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071515">Şterge vot</a></div><span id="v91071515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră” - interiorul bisericii cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră”, județul Vrancea - vechea clopotnița, declarată monument istoric. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071516">Şterge vot</a></div><span id="v91071516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] Mănăstirea ”Valea Neagră”, județul Vrancea - vechea clopotnița, declarată monument istoric.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2019] DJ 205M pe Valea Nărujei, înainte de a se termina porțiunea asfaltată. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071517">Şterge vot</a></div><span id="v91071517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019] DJ 205M pe Valea Nărujei, înainte de a se termina porțiunea asfaltată.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2019] Năruja - un râu de munte vijelios atunci când plouă mult. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071518">Şterge vot</a></div><span id="v91071518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019] Năruja - un râu de munte vijelios atunci când plouă mult.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2019] Valea Zăbalei, între localitățile Valea Sării și Nereju - zona admirată de la înălțime. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071519">Şterge vot</a></div><span id="v91071519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Valea Zăbalei, între localitățile Valea Sării și Nereju - zona admirată de la înălțime.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2019] Localitatea Nereju - finalul drumului DJ 205D. Ne-am plimbat puțin pentru a inspira aerul tare al muntelui. Drumul forestier continuă în condiții proaste pe Valea Zăbalei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071520">Şterge vot</a></div><span id="v91071520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Localitatea Nereju - finalul drumului DJ 205D. Ne-am plimbat puțin pentru a inspira aerul tare al muntelui. Drumul forestier continuă în condiții proaste pe Valea Zăbalei.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2019] Frumusețe naturală pe plaiurile vrâncene - comuna Nereju. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071521">Şterge vot</a></div><span id="v91071521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Frumusețe naturală pe plaiurile vrâncene - comuna Nereju.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2019] Drumul închis dintre localitățile Nereju și Andreiașu de Jos, în Munții Vrancei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071522">Şterge vot</a></div><span id="v91071522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2019] Drumul închis dintre localitățile Nereju și Andreiașu de Jos, în Munții Vrancei.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2019] La plimbare prin Munții Vrancei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071523">Şterge vot</a></div><span id="v91071523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2019] La plimbare prin Munții Vrancei.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2019] La plimbare prin Munții Vrancei. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071524">Şterge vot</a></div><span id="v91071524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2019] La plimbare prin Munții Vrancei.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2019] Acesta este râul Milcov, în apropierea izvoarelor sale. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071525">Şterge vot</a></div><span id="v91071525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2019] Acesta este râul Milcov, în apropierea izvoarelor sale.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2019] Picnic de primăvară în apropierea izvoarelor Milcovului. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 19.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1071526">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1071526"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1071526">Şterge vot</a></div><span id="v91071526" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1071526)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1071526Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1071526MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2019] Picnic de primăvară în apropierea izvoarelor Milcovului.
foto Crazy_Mouse [19.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115828990936 sec