93481 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Alte locuri de vizitat în Carei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.05.2019
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Carei, un oraș renăscut cu fonduri europene


În primăvara aceasta în excursia mea prin Transilvania, pașii mi-au fost purtați aproape de hotarele de nord ale țării, spre micul dar frumosul oraș Carei. De ce aici!? … pentru că vroiam să văd Castelul Károlyi despre care am aflat întâmplător la un târg de turism din București.

Nu m-am documentat de acasă, am vrut să văd totul acolo, am avut două sau trei repere și bine am făcut pentru că surpriza a fost pe măsură. Ne-am cazat la un hotel din centrul orașului despre care voi scrie, un hotel deosebit, așezat vizavi de castel.

În jurul prânzului eram deja în frumosul parc ce înconjoară castelul cu o arhitectură exterioară deosebită, asimetrică, cu bastion și turnuri de diferite forme, cu frize sub cornișă frumos lucrate, cu vitralii…. Am plătit 10 lei intrarea pentru fiecare, nu au reducere pentru seniori și am mers în partea dreaptă la un birou care era și centru de informare turistică unde am primit gratuit pliante și harta orașului cu obiectivele lui turistice.

Castelul are o istorie veche strâns legată de renumita familie Károlyi, nu voi insista asupra ei, a fost renovat și redeschis publicului în anul 2012, are mai multe expoziții permanente dar și temporare. Am ajuns în marele hol, numit și Sala Cavalerilor, de la intrare de formă pătrată, cu podea mozaicată, cu două frumoase șeminee din marmură alba și roșie, cu tavan din lemn pictat, cu scări de lemn cu parapeți spiralați ce urcă la etaj.

Am vizitat o expoziție temporară de pirogravură a lui Dobos Iosif aflată la parter în partea dreaptă, aici am ratat intrarea la Capela Castelului, întrebați la intrare cum se ajunge la ea, după care am mers în stânga la Expoziția de Figuri de Ceară, interesantă pentru că prezintă cele mai importante personalități ale Familiei Károlyi, un general de armată, politicieni, membri ai Academiei de Științe Maghiare, un prim ministru al Ungariei, le voi prezenta în poze, dar și alte personalități ale orașului Carei, scriitori, poeți, preotul reformat primul traducător integral al Bibliei în limba maghiară, un violoncelist, un rabin ortodox al Sătmarului…...

Am urcat apoi la etaj, am așteptat puțin pentru că era un grup numeros de tineri, unii români, alții vorbitori de spaniolă și am vizitat Expoziția de Interioare Istorice, Biblioteca, Sala de Bal, Sufrageria, Dormitorul, Antecamera și Sala de Toaletă, …., existau explicații pe panouri cu denumirea mobilierului și stilul acestuia, empire, baroc, biedermeier, nu prea mi-au plăcut manechinele expuse, parcă nu-și găseau locul.

Apoi am ajuns la Expoziția de Trofee, la panoul explicativ al lui Sir dr. Pánczél Zoltán Tibor care are familia de origine din Carei, mama fiind nepoata lui Nonn Gyula arhitect renumit al orașului. A avut o viață scurtă dar intensă. A trăit în Timișoara, în anul 2001 a înființat Compania Fornetti, una din cele mai mari francize din România. A fost distins cu titulatura de Sir fiindcă a făcut parte din Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, …, mi-am adus aminte de Accra, …, a primit Crucea Mare, fiind ministru de finanțe al acestui ordin. Unul din hobby-urile sale a fost călătoria, a vizitat cele 6 continente. Încă din tinerețe, ca și străbunicul său Nonn Gyula, care a înființat Asociația de Vânătoare în Carei, era pasionat de arme și de vânătoare. După moartea sa în anul 2013, la vârsta de 54 de ani respectându-i dorință, familia a donat castelului o parte din exponatele sale vânătorești, trofee aduse din Africa, din Europa, arme personale, pe care le voi prezenta și eu… Iubitorii de animale ar putea să fie indignați văzând aceste frumoase exemplare sacrificate, preț la unele peste 50.000 de euro….

De aici am mai pozat câteva din panourile explicative cu alte castele ce au aparținut vestitei familii Károlyi din România, Ungaria, Slovacia, se aflau expuse pe holul de la etaj și am coborât iar la parter pentru a vedea altă Expoziție de Istorie Locală, ce prezintă activități ale comunității din cele mai vechi tipuri până spre zilele noastre, erau vitrine ce prezentau diferite meșteșuguri. Mi-a plăcut panoul explicativ și exponatele cu turta dulce. Prăjiturile coapte în forme s-au răspândit în toată Europa din ținuturile germane. La Carei tradiția acestui produs este de mai multe secole, datorită populației șvăbești. Ea se practică și acum, cea mai renumită fiind familia Mitereiter care prepară turta dulce de trei generații.

Apoi am vizitat marele Parc Dendrologic, unde am pozat Bustul Contelui Károlyi Sándor (1669-1743) general în armata imperială, semnatar al Tratatului de Pace de la Satu Mare din anul 1711, Placa comemorativă expusă în anul 2012 cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la venirea șvabilor, Grajdurile, Sala de Manej și Bătrânul Platan plantat de către contele Károlyi György în anul 1810, când avea numai șapte ani.

Mi-a plăcut acest castel și parcul ce-l înconjoară, vizita mea în Carei a continut și în acea zi dar și în ziua următoare, obiectivele văzute le voi prezenta însă într-un singur review fără prea multe explicații, sunt destule surse pentru acestea….

Am admirat grupul statuar de vizavi de castel cu cele două personalități ale orașului, Otilia Marchiș, jurnalistă și prozatoare, prietenă apropiată a lui Endre Ady, unul dintre cei mai mari poeți maghiari moderni. Am admirat arhitectura și decorarea caselor, multe renovate, parcurile, totul verde, magnoliile în floare, aleile pietonale complet refăcute, alte busturi…. și prima oprire a fost la Sinagoga Neologă aflată pe strada Sinagogii. Este complet renovată pe exterior, am fost la îngrijitoarea clădirii care ne-a deschis-o. Arată destul de bine și în interior, ar trebui refăcută pictura, eventual recondiționat mobilierul, am urcat și la etaj pentru poze, aici ar mai fi de lucru, în ansamblu mi-a plăcut, merită văzută. Am pozat și Obeliscul din marmură ridicat în memoria victimelor holocaustului. Intrarea este gratuită dar am dat o donație pentru sinagogă...

Am continuat plimbarea tot pe strada 1 Decembrie 1918, numită Ansamblul Urban B-dul 1 Decembrie 1918, pozând Clădirea ce adăpostește Congregația Surorilor Piariste, am trecut și pe lângă Primărie, fostul han Cerbul de Aur, reconstruit după cutremurul mare din 1834 și am ajuns la Ansamblul Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Iosif de Calasanz” renovat de curând. Biserica era deschisă doar în holul de la intrare și printre gratii am pozat-o și în interior, apoi pe strada Independenței am ajuns la Biserica greco-catolică franciscană Sfântul Anton, o clădire nouă.

Am revenit pe aceiași stradă și ne-am continuat plimbarea pe strada Culturii, fostă Iuliu Maniu pentru a poza Liceul Teologic Romano-Catolic Josephus Calantius, fostul gimnaziu piarist din anul 1887, are la intrare bustul lui Simion Bărnuțiu dar și o placă comemorativă în cinstea lui Ady Endre, elev al acestui fost gimnaziu. Am pozat apoi clădirile renovate ale Centrului Cultural și ale Teatrului Municipal mergând mai departe pentru a admira și poza Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, fosta reședință a Comitatului Sătmar, construită în anul 1760. De aici am revenit pe aceeași stradă și ne-am deplasat spre dreapta pe strada Doina pentru a poza două biserici aflate în aceiași curte, Biserica Ortodoxă Sf. Arh. Mihail și Gavril, un Altar în aer liber insprirat din costrucțiile maramureșene, …, apropo harnicul primar este din Maramureș, … dar și Biserica Greco-Catolică Rutenă-Maghiară. La acea oră erau închise dar și așa mi s-au părut deosebite… câtă toleranță în acest oraș în care sunt atâtea biserici de confesiuni diferite!

Am revenit iar pe strada 1 Decembrie pentru masa de seară, celelalte obiective prezentate le-am văzut în dimineața celei de-a doua zi. Tot centrul Careiului se poate vizita ușor mergând pe jos într-un ritm relaxant, de plimbare și recreere….

De la hotel tot pe aceiași stradă am mers spre Primărie și aproape în dreptul ei am traversat pentru a merge pe strada Tibles și a poza Centrul Social, prin integrarea Vechii Cazărmi, construcție renovată cu aceleași fonduri europene, apoi am mers la Biserica Reformată, în lateralul ei se află bustul lui Károli Gáspár, primul traducător al Bibliei în limba maghiară, am revenit pe strada Progresului pe lângă parcul castelului și de aici pașii ne-au îndreptat în celălalt sens al străzii 1 Decembrie pentru a vedea Monumentul Ostașului Român frumos încadrat de un parc cu brazi, tuia și flori. Vizavi de monument se află Catedrala ortodoxă română Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe care am putut să o vizităm și în interior. Mi-a plăcut arhitectura dar mai ales pictura, am admirat panglicile tricolore pictate pe pereți și șnurul tricolor de deasupra iconostasului.

Mai erau și alte biserici de văzut, Biserica luterană era destul de aproape, dar timpul nostru era drămuit… Cine stă mai mult poate merge și la Ștrandul Termal.

Când am scris acest review, m-am uitat pe google maps, am văzut anumite obiective cum arătau în anul 2012 și le-am comparat cu cele pe care le văzusem în realitate, câtă muncă, cât efort, câți bani europeni!!

Am admirat un oraș minunat cu oameni gospodari al cărui motto care apare și pe situl său, visitcarei.ro, este atât de veridic: “Un oraș mic cu moștenire mare”

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 10.05.2019 18:35:26

Validat / Publicat: 11.05.19 09:33:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 276


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  62400 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[11.05.19 09:33:11]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Alte locuri de vizitat în Carei, CAREI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

    =

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   =

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[11.05.19 10:25:39]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Foarte frumos și interesant acest orășel, cu adevărat deținător al unei mari moșteniri.

   Spre rușinea mea, nu am ajuns niciodată acolo, dar reviewul și pozele tale m-au convins că merită un popas prelungit.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[11.05.19 11:03:48]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[11.05.19 11:05:53]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mulțumesc pentru ecou și pentru că m-ai citit! Cu drag:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[11.05.19 18:16:43]
» mesaj pers

   Foarte mult mi-a plăcut " turneul" prin Transilvania. În mod deosebit Carei, iar castelul m-a încântat pe deplin.

   Am citit despre el, știam că a fost renovat, îmi doresc mult să ajung acolo... doar că e așa departe 🙂

   Odată... Cândva... 🌸

   În rest, mă bucur să citesc despre locurile vizitate, oare aţi poposit și la Brașov?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[12.05.19 11:51:51]
» mesaj pers

   @maryka:Am trecut prin Brașov la un sfârșit de săptămână de început de mai. Am vrut să revizitez și să văd alte locuri pe care nu le-am văzut și ți-am călcat pe urme: Cetatea Feldioara complet refăcută, Cetatea Rupea la fel, mi-a plăcut Racoș, nu fusesem acolo și altele..., nu știu când voi scrie, sunt mai înceată...

   Sigur vei ajunge și la Carei!

   Cu drag:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • O oră în Carei (Aug.2015) - punctaj satisfactie: 9.50 (scris in 01.09.16 de Cdia din BEIUS) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.75
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[90] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069636">Şterge vot</a></div><span id="v91069636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, intrarea, se vede laleaua -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069637">Şterge vot</a></div><span id="v91069637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, intrarea, se vede laleaua
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, frumoasa scară -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069638">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069638"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069638">Şterge vot</a></div><span id="v91069638" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069638)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069638Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069638MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, frumoasa scară
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069639">Şterge vot</a></div><span id="v91069639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, șemineul de marmură albă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069640">Şterge vot</a></div><span id="v91069640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, șemineul de marmură albă
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, șemineul de marmură roșie -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069641">Şterge vot</a></div><span id="v91069641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, șemineul de marmură roșie
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, intrarea -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069642">Şterge vot</a></div><span id="v91069642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor, intrarea
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2019] 8 IMG_5136 Carei, Castelul Károlyi, Contele Gyorgy Károlyi (1802-1877) comite suprem, membru al Academiei de Științe Maghiare și Contele Istvan Szechenyi (1791-1860) politician, scriitor, ministru, fondator al Academiei de Științe Maghiare -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069643">Şterge vot</a></div><span id="v91069643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019] 8 IMG_5136 Carei, Castelul Károlyi, Contele Gyorgy Károlyi (1802-1877) comite suprem, membru al Academiei de Științe Maghiare și Contele Istvan Szechenyi (1791-1860) politician, scriitor, ministru, fondator al Academiei de Științe Maghiare
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Contele Istvan Károlyi (1845-1907), politician, membru al comitetului director al Academiei de Științe Maghiare, a reconstruit castelul în forma actuală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069644">Şterge vot</a></div><span id="v91069644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Contele Istvan Károlyi (1845-1907), politician, membru al comitetului director al Academiei de Științe Maghiare, a reconstruit castelul în forma actuală
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Contele Gyula Karolyi, prim-ministrul Ungariei -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069645">Şterge vot</a></div><span id="v91069645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Contele Gyula Karolyi, prim-ministrul Ungariei
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Poză de ansamblu, în plan îndepărtat vizita din mai 1919 a regelui Ferdinand și a reginei Maria la Carei -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069646">Şterge vot</a></div><span id="v91069646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Poză de ansamblu, în plan îndepărtat vizita din mai 1919 a regelui Ferdinand și a reginei Maria la Carei
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Gaspar Károlyi (ca 1529-1591) preot reformat, primul traducător integral al Bibliei în limba maghiară -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069647">Şterge vot</a></div><span id="v91069647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Gaspar Károlyi (ca 1529-1591) preot reformat, primul traducător integral al Bibliei în limba maghiară
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Scenă cu Pacea de la Satu Mare din 30 aprilie 1711, Contele Sandor Károlyi, cel în verde, general în armata imperială, semnatar al Tratatului de Pace -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069648">Şterge vot</a></div><span id="v91069648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Scenă cu Pacea de la Satu Mare din 30 aprilie 1711, Contele Sandor Károlyi, cel în verde, general în armata imperială, semnatar al Tratatului de Pace
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sistemul juridic la început de sec. 18, Contele Ferenc Károlyi (1705-1758) prefect al comitatului Sătmar, fondator al tipografiei din Carei, cel ce scrie -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069649">Şterge vot</a></div><span id="v91069649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sistemul juridic la început de sec. 18, Contele Ferenc Károlyi (1705-1758) prefect al comitatului Sătmar, fondator al tipografiei din Carei, cel ce scrie
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2019] Carei, Cafeneaua de artiști, Otilia Marchiș, jurnalistă și prozatoare, prietenă apropiată a lui Endre Ady, unul dintre cei mai mari poeți maghiari moderni și Margit Kaffka cea mai importantă scriitoare și poetă maghiară -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069650">Şterge vot</a></div><span id="v91069650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Carei, Cafeneaua de artiști, Otilia Marchiș, jurnalistă și prozatoare, prietenă apropiată a lui Endre Ady, unul dintre cei mai mari poeți maghiari moderni și Margit Kaffka cea mai importantă scriitoare și poetă maghiară
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavelerilor văzută de la etajul întâi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069651">Şterge vot</a></div><span id="v91069651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala Cavelerilor văzută de la etajul întâi
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Istoria Familiei -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069652">Şterge vot</a></div><span id="v91069652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Istoria Familiei
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Biblioteca deosebită -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069653">Şterge vot</a></div><span id="v91069653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Biblioteca deosebită
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala de Bal -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069654">Şterge vot</a></div><span id="v91069654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala de Bal
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala de Bal -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069655">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069655"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069655">Şterge vot</a></div><span id="v91069655" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069655)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069655Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069655MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sala de Bal
foto mprofeanu [10.05.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sufrageria, nu prea mi-a plăcut manechinul... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 10.05.19] - <span class="allrVotedi" id="av1069656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1069656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1069656">Şterge vot</a></div><span id="v91069656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1069656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1069656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1069656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2019] Carei, Castelul Károlyi, Sufrageria, nu prea mi-a plăcut manechinul...
foto mprofeanu [10.05.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[90] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113059043884 sec