ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 3 nopți
prieteni
35 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Ionian Princess Club Hotel 4* - Acharavi

TIPĂREȘTE

Acharavi este una dintre stațiunile situate pe coasta de nord a insulei Corfu, cam la 40 km de Corfu Town - orașul capitală. În sezon este fără îndoială o stațiune plină de viață, putând oferi câte ceva tuturor celor care o vizitează. Pentru că noi am ajuns acolo mai înainte ca sezonul estival să se fi deschis, am găsit-o tristă, fără animația din timpul verii. Am fost acolo pentru a sărbători un Paște în Insula Corfu.

Am ajuns acolo seara târziu, obosiți de drum și de așteptarea prelungă la ferry-boat, așa încât din primele momente nu-mi amintesc decât poarta frumos iluminată și intrarea într-o curte de a cărei frumusețe abia a doua zi aveam să ne bucurăm. Tot atunci am văzut că Ionian Princess Club Hotel - Acharavi este de fapt un complex elegant, format din mai multe clădiri înconjurate de o mare varietate de arbori și arbuști tropicali, de trandafiri și de diverse alte plante înflorite. Autocarul nostru a fost parcat în curtea din fața intrării, printre portocali, kumquat și yucca uriași.

Am aflat că Ionian Princess Club Hotel - Acharavi dispune de apartamente VIP care pot găzdui 2-6 persoane (cu dormitor, lounge, 2 băi), dar și de camere duble și single superioare, dotate pentru a găzdui 1-3 persoane.

Lobby și recepție

Recepția se află într-un lobby foarte generos, cu siguranță mult mai bine amenajat în plin sezon turistic. Când am fost noi, o bună parte din spațiul din fața barului (atunci nefuncțional) era baricadată de ghivece mari, cu plante verzi. În fața receptiei, pe o masă, trona un imens buchet de trandafiri.

Personalul de la recepție este amabil, oferindu-ți într-o bună engleză informațiile de care ai nevoie. Noi am cerut detalii privind facilitățile hotelului, accesul la internet, la plajă, precum și detalii privind calea de urmat spre biserica din localitate. Nu voiam să orbecăim noaptea pe străduțe necunoscute, slab iluminate, pentru a merge la slujba de înviere. De menționat că la Ionian Princess Club Hotel - Acharavi WiFi este parolat și utilizabil numai în zona recepției.

La repartizarea camerelor ne-au fost reținute actele de identitate (pentru toți oaspeții) care ne-au fost înapoiate a doua zi, după ce am achitat taxa de stațiune - 3 euro/cameră/noapte. Pe fiecare act era lipit un bilețel cu numărul camerei (pe care eu nici acum n-am reușit să-l îndepărtez).

Cameră

Ne-a fost repartizată camera 209 B care se află la etajul 2, lângă 209 A. În prima fază am fost surprinsă de acest stil de numerotare, dar de îndată ce am pătruns în interior, misterul a fost dezlegat de o ușă despărțitoare (firește, încuiată atunci). Așadar, la nevoie, camerele A și B pot fi repartizate unui grup, unei familii.

Camera 209 B nu este foarte mare, dar nici prea mică nu este. La greci, cu alte ocazii, am văzut camere (sau băi) cu adevărat liliputane. Mobilierul alcătuit din două paturi alăturate, cu saltele foarte bune, două noptiere, un suport pentru bagaje, o masă cu scaun și oglindă fixată în perete, un șifonier, un mic fotoliu și o măsuță rotundă încăpeau foarte bine, lăsându-ne și nouă spațiul strict necesar pentru a ne deplasa.

În șifonier am găsit doar câteva umerașe, o pernă de rezervă, precum și o casetă de valori (fără importanță pentru noi). Televizorul mic, de modă veche, era amplasat pe un corp de mobilier alături de cele necesare preparării ceaiului (cană pentru încălzit apa, cești, pahare, lingurițe, plicuri cu diverse sortimente de ceai, zahăr).

Lângă fereastră, montat în perete, se află aparatul de aer condiționat. În cameră mai există un minibar (cam ruginit pe alocuri, dar funcțional) în care am găsit două peturi cu apă, iar lângă oglindă, pe masa puțin cam obosită - cea mai uzată piesă de mobilier din încăpere, probabil și cea mai utilizată - am găsit un dispozitiv contra țânțarilor, cu pastile de rezervă pentru fiecare zi a șederii noastre acolo.

Televizorul recepționa mai multe posturi, dar… în vacanță acesta este ultimul lucru care ne preocupă. Telefonul s-a dovedit folositor pentru trezirea matinală din ultima zi (ora 4.30) pentru a prinde primul ferry-boat la Corfu Town și a ne angaja pe lungul drum spre casă.

Nu trebuie să uit a menționa nenumăratele prize aflate în cameră, cele două veioze și ledurile amplasate peste tot care asigurau un iluminat variat și suficient. Cam deranjantă a fost lumina prea puternică a semnalizării ieșirii din încăpere în caz de pericol. Se afla în micul hol de la intrare, sus, iar lumina ei deranja pe cei obișnuiți să adoarmă învăluiți de întunericul nopții.

Baie

Cu ușă glisantă, din sticlă mată, baia capitonată cu gresie și faianță ne-a întâmpinat curată și igienizată. Încăperea nu este una dintre cele mai mici văzute în Grecia, dar cabina de duș este strâmtă (mai ales intrarea) chiar și pentru persoanele cu o talie normală. De o parte are perete despărțitor din sticlă, iar de cealaltă perdeluță. Pe pereți sunt mai multe bare pentru prosoape și agățători pentru lucruri personale. Seturile de prosoape - albe și foarte curate - ne așteptau împăturite, pe paturi, iar cel pentru picioare, în baie, pe capacul toaletei. Pe etajera de la oglindă, aproape de uscătorul de păr, era un flacon mare cu șampon, iar pe chiuvetă, o doză (tot mare) de spumant pentru duș.

Trebuie să spun că la sosirea noastră, deși am ajuns aproape de miezul nopții, apa de la baie era doar rece. O neplăcere pentru noi - obosiți și stresați de drumul lung și de așteptarea prea mare, în port, la Corfu Town. În zilele următoare situația a fost remediată și nimeni nu s-a mai plâns.

Balcon

Balcolul este și el foarte strâmt. Abia dacă încape o măsuță cu scrumieră și două scaune modeste. Ieșirea în balcon se face printr-o ușă alcătuită din două părți. În mod curent se deschide doar una, dar nu toată lumea s-ar putea strecura prin deschiderea ei. Mă întrebam unde ai fi putut întinde o sfoară pentru a usca o rufă. Desigur, nu era cazul nostru. Noi veniserăm la Ionian Princess Club Hotel pentru sărbătoarea Paștelui, dar pentru cei care vor veni în vacanță, pentru baie și pentru plajă… Priveliștea din balcon este plăcută. Spre sat, spre munte, spre o grădină superbă, dar…

Micul dejun și masa festivă de Paște

În pachetul turistic Paște în Insula Corfu, în cele trei zile cât am rămas la Ionian Princess Club Hotel - Acharavi, am avut asigurat doar micul dejun și masa festivă de Paște, un bonus oferit de hotel și de agenția turistică organizatoare a circuitului. Cu mențiunea că unii tovarăși de călătorie au încercat și alte mese la restaurantul hotelului (unii lăudând preparatele comandate, alții nu), în cele ce urmează mă voi referi doar la experiențele proprii.

În salonul încăpător, decorat cu peisaje marine de mari dimensiuni, erau mese de 4-6 persoane. Zona se servire oferă preparate calde (ouă - fierte, ochiuri și omletă, bacon prăjit) și reci (măsline, brânză, cașcaval și mezeluri, legume - roșii și castraveți, unt, câteva feluri de gem, miere, cereale, lapte, iaurt, compot, biscuiți, fursecuri, chec, pâine feliată care - la dorință - putea fi prăjită). Ca băuturi - ceai, suc de portocale, cafea.

În ultima zi, luni, ziua plecării, pentru că micul dejun a fost servit foarte devreme (la ora 5.00), ne-am mulțumit doar cu câte o cafea. Am luat la pachet, ambalați în staniol, cu câte un ou roșu alături, tsoureki. Am mai amintit de tsoureki - colăceii care se coc special de Paște (un aluat dulce, cu puternică aromă de scorțișoară). I-am găsit într-un coș, în cameră, alături de două ouă vopsite, o ciocolată și câteva figurine tot din ciocolată - iepuraș, oușoare, etc... Au fost darul hotelului adus de iepuraș în lipsa noastră.

Masa festivă de Paște a fost aranjată pentru grupul de români în curte, sub umbreluțe, aproape de intrarea în restaurant. Grupul de bulgari avea și el o zonă distinctă, pe terasa de lângă intrarea în restaurant. Doar spațiul de dans era comun. Doi animatori au dansat pentru noi, ne-au invitat la dans și ne-au învățat câteva ritmuri grecești specifice. Ce ni s-a servit? Uzo cu lămâie și aperitive cu care ne-am autoservit: roșii, brânză, măsline, vinete la cuptor (gătite în două feluri), caracatiță și calamar la tavă, fripturi la cuptor cu salată și cartofi prăjiți... Au mai fost niște preparate la grătar despre care nu pot spune nimic pentru că nu le-am gustat. Mielul - de fapt o adevărată ovină matură care n-a încăput pe tavă decât după ce i s-a frânt spinarea - a fost adus demonstrativ și plimbat printre mese pentru a fi pozat. Deserturile (fursecuri și tarte mici, cu fructe și ciocolată), precum și vinurile au ajuns la masă tot prin aprovizionare proprie, fiecare luându-și din restaurant ceea ce dorea.

Curtea interioară

Curtea interioară este un foarte frumos spațiu de relaxare. Înconjurate de palmieri și de alte plante exotice, două piscine (una pentru adulți și alta pentru copii) încă nefolosibile atunci deși aveau apă, un bar de asemenea fără activitate atunci când am fost noi acolo, dar cu siguranță activ în timpul verii, un teatru construit din piatră (cu o capacitate de aprox. 250 locuri) unde - în sezon - animatorii asigură divertisment pentru cei mici și nu numai, foarte mulți trandafiri înfloriți…

Dincolo de piscine, din incinta hotelului, o poartă dă spre un drumeag liniștit, scurt, bine asfaltat, care - printre vile și hoteluri pustii la sfârșit de aprilie - se termină pe plajă.

Plaja

Complexul hotelier Ionian Princess Club - Acharavi este situat lângă o plajă nu prea lată, dar lungă de 7 km, cu nisip fin (cu ceva pietricele) și apă curată. Se spune că este una dintre cele mai frumoase plaje din Corfu și că a fost premiată cu un steag albastru. Intrarea în apă este lină atât cât am putut aprecia eu. Apa mării, destul de vălurită atunci, a fost "gustată" de unii dintre ai noștri. Când am ajuns și noi acolo ei erau deja la costume de baie, dar nu aveau curajul să se aventureze în valurile reci.

Am înțeles că hotelul are un bar pe malul mării, chiar l-am văzut - pustiu și încuiat - în așteptarea verii. Așa cum de altfel erau și dușurile de pe plajă.

Concluzii

Acharavi nu este doar o stațiune, este cea mai importantă așezare din nordul insulei. Cu magazine, bănci, biserică, farmacii, cu o mulțime de taverne și de baruri, dar și cu o plajă bună, lungă, cu nisip fin (pe alocuri amestecat cu pietricele), sunt convinsă că Acharavi poate fi o atracție de vacanță în special pentru familiile cu copii.

Cât despre Ionian Princess Club Hotel 4* - Acharavi… apreciați singuri dacă merită sau nu să vă fie gazdă!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 09.05.19 08:09:47
Validat / Publicat: 09.05.19 10:24:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 1581 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Ionian Princess Club Hotel - Acharavi. Spre intrarea în hotel.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.05.19 10:25:19]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[09.05.19 10:44:34]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

iulianicAUTOR REVIEW
[09.05.19 11:14:29]
»

@webmasterX: Da, este OK!

@webmaster: Mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂIonian Princess Club Hotel:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04289984703064 sec
    ecranul dvs: 1 x 1