93148 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserici, mănăstiri în zona Mediaș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.04.2019
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș, construită între sec. XIV - XVI, din jud. Sibiu


Urmare de aici

După ce am vizitat Biserica evanghelica luterană fortificată din Moșna vezi impresii, ne-am continuat drumul și după 11 km. am ajuns în Richiș, pe un drum bun, nu demult asfaltat, cu multe curbe "ac de păr".

Localizare

Biserica evanghelică luterană fortificată Richiș, se află la 5,7 km. de Biertan, comuna de care aparține și la 11 km. de Moșna, pe șoseaua Mediaș- Agnita.

Biserica

Biserica este construită în stil gotic, fiind inițial o mănăstire care ulterior a fost transformată în anul 1400 în biserică catolică.

Intrarea în biserica se face pe sub turnul clopotniță.

Noi când am ajuns acolo, biserica era închisă, dar am aflat rapid că este un om mai învârstă care are cheile de la intrarea în cetate și care ne poate deschide să vizitam turnul cu clopote. Persoana a apărut rapid, era doar la alimentară. Informațiile le-am primit de la persoanele care stăteau pe bancă lângă biserică.

Bătrânelul a venit în grabă și foarte prietenos ne-a deschis poarta cetății, ne-a povestit și ne-a răspuns la toate întrebările și curiozitățile noastre. Este foarte sociabil, respectuos și grijuliu (pe durata urcării în turnul clopotniță ne-a atenționat și ajutat să îl parcurgem). Dânsul a spus că urcă de patru ori pe zi în turn ca să tragă clopotele.

Urcușul în turn nu este unul ușor, se urcă pe trepte destul de abrupte, prin culoare strâmte, pe alocuri fără lumină, urcușul fiind treptelor fiind separat de platforme din bârne de lemn, platformele vechi din stejar sunt presărate cu guano de lilieci (era pe jos un liliac mort demult și uscat). Zidurile turnului sunt foarte groase, presărate din loc în loc cu ochiuri de tragere.

Când am ajuns în vârf, locul de unde se trag clopotele, am rămas uimiți de ceea ce am văzut. Erau cinci clopote de dimensiuni diferite, fiecare având o utilizare distinctă.

Anul fabricației aestora era trecut pe ele, clopotul cel mai mare data din anul 1922, altul avea inscripționat anul 1708, pe lângă alte cuvinte în limba germană, clopotele fiind fabricate la Berlin.

Acolo era și pendula uriașă a ceasului din turn, care se se trage odată la 5 zile.

O pereche de căști, un scăunel pe care stătea toată ziua clopotarul care tragea clopotele începând cu clopotul, pentru trezirea copiilor ca să meargă la școală, tragea apoi clopotul pentru începerea orelor de curs, urmând apoi să tragă clopotele după fiecare oră de curs.

Este un clopot care se trage pentru slujbă, pentru înmormântări, pentru nuntă, pentru vreme rea, etc. Fiecare clopot are un anumit sunet și o anumită întrebuințare.

După ce am coborât din turn, ne-am plimbat prin cetate, în jurul bisericii.

Am văzut "carcera/ locul în care erau închise câteva zile cuplurile care voiau să se despartă, având la dispoziție doar un pat, o farfurie, o lingură, o cană pentru a le împărți, cu scopul de a se împăca și înțelege în cele din urmă.

Zidurile cetății nu s-au păstrat intacte de-a lungul timpului. Am văzut un turn al slăninii care a rezistat timpului, din care se poate ajunge într-un tunel lung pe sub pământ, așa ne-a spus clopotarul.

Printr-o ușă de aerisire a bisericii, închisă doar cu un grilaj, am văzut interiorul acesteia. Biserica este închisă, cheile fiind în păstrare la sigurul sas în viața din sat, în vârstă de 90 de ani.

Este în schimb un număr de telefon trecut pe ușa bisericii pentru persoanele care vor să viziteze biserica. Am înțeles ca este o domnișoară care deschide biserica, ea fiind singura căreia i se înmânează cheile și din luna mai ea va sta mai mult pe lângă biserică astfel ușile bisericii vor fi deschise mai des.

De acolo am reușit să vedem și să fotografiem interiorul bisericii.

Am văzut altarul, băncile vechi și pardoseala din stejar, amvonul, arcadele și stâlpii din piatră.

Altarul a fost construit în anul 1775 de Johann Flobarth din Sighișoara. In centtul altarului este prezentată scena răstignirii, încadrat de statuile Sf. apostoli Petru și Pavel.

Amvonul este o superbă lucrare de dantelarie sculptată în lemn.

Orga bisericii datează din anul 1788.

Aici se află sora ușii sacristiei din Biertan, cu sistemul sofisticat de închidere. Aceasta are trecut pe ea anul realizarii, 1516.

Aceasta a fost vizita noastră plăcută la Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș.

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 22.04.2019 08:46:26

Validat / Publicat: 22.04.19 10:29:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 100


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25850 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[22.04.19 10:29:21]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Biserici, mănăstiri în zona Mediaș, MEDIAȘ" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[22.04.19 11:14:31]
» mesaj pers

   @Dana2008: Prin Richiș am trecut în 2012 și mi-a plăcut mult amplasarea satului, ulița centrală care mergea în paralel cu albia unui pârâu, zveltul turn-clopotniță, casele săsești vechi. Am fotografiat și eu atunci portalul de acces în biserică, bogat decorat cu reliefuri în piatră - scena Răstignirii lui Iisus.

   Anii trecuți am văzut la tv reportaje cu ultimul sas din Richiș, bătrânul de aproape 90 de ani care încă ghida turiștii în biserică (adevarul.ro/locale/sibiu/ ... cb41/index.html), dar și despre străinii care au cumpărat case în Richiș.

   Din turnul-clopotniță nu ai putut face nici o fotografie panoramică asupra satului?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[22.04.19 12:53:24]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[22.04.19 13:03:50]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Anul acesta bătrânul de 90 de ani cred că nu se mai deplasează din câte am aflat de la localnici.

   Nu înțeleg de ce se încăpățînează, chiar dacă este ultimul sas din localitate, să fie el posesorul cheilor de acces în biserică... ar putea să i le dea clopotarului care este permanent acolo, astfel turiștii ar putea intra în biserică.

   Din turnul clopotniță nu se poate face fotografie cu panorama localităților pentru că așa cum vezi în fotografiile atașate acestui review, zidurile foarte groase se termină cu un orificiu mic, unghiul este închis.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[41] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065975">Şterge vot</a></div><span id="v91065975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065976">Şterge vot</a></div><span id="v91065976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065977">Şterge vot</a></div><span id="v91065977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065978">Şterge vot</a></div><span id="v91065978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065979">Şterge vot</a></div><span id="v91065979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065980">Şterge vot</a></div><span id="v91065980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065981">Şterge vot</a></div><span id="v91065981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065982">Şterge vot</a></div><span id="v91065982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065983">Şterge vot</a></div><span id="v91065983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> Turnul Slaninii -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065984">Şterge vot</a></div><span id="v91065984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

Turnul Slaninii

foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> carcera -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065985">Şterge vot</a></div><span id="v91065985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

carcera

foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065986">Şterge vot</a></div><span id="v91065986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065987">Şterge vot</a></div><span id="v91065987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065988">Şterge vot</a></div><span id="v91065988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065989">Şterge vot</a></div><span id="v91065989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065990">Şterge vot</a></div><span id="v91065990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș
foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> Clopot din anul 1708 -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065991">Şterge vot</a></div><span id="v91065991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

Clopot din anul 1708

foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> Clopot din anul 1912 -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065992">Şterge vot</a></div><span id="v91065992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

Clopot din anul 1912

foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> Clopot -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065993">Şterge vot</a></div><span id="v91065993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

Clopot

foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> Clopot -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065994">Şterge vot</a></div><span id="v91065994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

Clopot

foto Dana2008 [22.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș<p> Turnul Slaninii -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 22.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065995">Şterge vot</a></div><span id="v91065995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2019] Biserica evanghelică luterană fortificată din Richiș

Turnul Slaninii

foto Dana2008 [22.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[41] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.112988948822 sec