93090 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Turul Mănăstirilor din Oltenia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.04.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Gura Motrului – o picătură de istorie voievodală


De obicei, plecând din punctul A străbatem în viteză șoseaua care ne duce în punctul B fără a fi foarte atenți la peisajele și obiectivele care se „ascund” pe stânga sau pe dreapta. Dacă ne abatem doar câțiva kilometri de la drumul principal vom descoperi locuri interesante, istorii fabuloase, construcții inedite, zone pitorești. Trebuie doar să ne informăm din timp și să avem acea clipă de Timp la dispoziție. Am descoperit astfel România autentică, România care te impresionează, România care te face să râzi, să te bucuri, dar și cea care te întristează, te rănește. Bun și Rău, un dualism existent dintotdeauna – depinde doar de noi în ce parte înclină balanța.

Ne întoarcem dinspre Băile Herculane, o stațiune „rănită” + am fost și „la capătul lumii”: Baziaș (vezi impresii) = două locuri care înclină balanța în favoarea Răului. Dar iată că apare și un obiectiv nou-nouț, interesant, modern, instructiv: Muzeul Orșova (vezi impresii), care reușește cumva să mai îndrepte balanța. Greu, dar se poate...

În Drobeta Turnu Severin au început să se mai miște lucrurile: cetatea medievală a Severinului a fost refăcută (nu discut aici condițiile), castrul roman a beneficiat de lucrări de amenajare, amfiteatrul a fost adus la lumină, să sperăm că și piciorul podului lui Apolodor din Damasc va fi valorificat așa cum trebuie. Depășim insula Șimian pe care zărim urmele cetății mutate parțial de pe insula Ada-Kaleh – un loc care înclină din nou balanța. La Strehaia vedem zidurile mănăstirii „Sf. Treime” – o cetate mănăstirească refăcută de domnul Matei Basarab; am vizitat biserica și ruinele curții domnești cu mai mulți ani în urmă, sunt bine puse în valoare.

Până să ajungem la Filiași, în pădurea care desparte Dealurile Jiețului de Podișul Strehaiei, se deschide un drum la stânga, semnalizat corespunzător: Mănăstirea Gura Motrului. După nici un kilometru parcurs printre arborii care dau semne de trezire la viață ajungem în valea râului Motru, la câteva sute de metri distanță de vărsarea acestuia în Jiu. Satul Gura Motrului este cocoțat pe o terasă deasupra râului și la ceasurile amiezii totul pare amorțit. Privim la casele cu arhitectură veche, la „Școala primară mixtă general Dumitru Purcaru” edificată în 1940, la conacul de vis-a-vis aparținând probabil aceleeași familii. La câteva sute de metri de la ieșirea din sat, pe o mică costișă, aflăm ansamblul mănăstiresc fortificat.

După vântul turbat care vălurise atât de periculos Dunărea cu o zi înainte, acum soarele încălzea generos aerul și un miros de primăvară plutea în aer. Cetatea, la propriu și la figurat, e deschisă. Zidurile de incintă care altădată constituiau pavăză în calea dușmanilor au acum un aspect pașnic, masivul turn clopotniță cu poartă ghintuită îți arată calea spre curtea cufundată în liniște. Intrăm în tunelul străjuit de vechile porți de la 1712, îmbrăcate în plăci de fier de către starețul Kir Ștefan în vremuri tulburi, așa cum glăsuiește inscripția chirilică scrijelită în metal.

Ieșim la lumină, în fața noastră se află mănăstirea a cărei legendă îl indică pe Sfântul Nicodim de la Tismana drept ctitor inițial, legendă aflată și de călătorul Paul de Alep care a vizitat la 1655 biserica mănăstirii (o clădire măreață și aleasă cu trei turle). Știri clare ne spun că marele logofăt Harvat, un dregător de origine croată, posibil colaborator al domnului Neagoe Basarab la „Învățături”, zidește și înzestrează mănăstirea cu moșii înainte de anul 1519. În veacurile ce au urmat casa domnitoare și boierii de rang mare și-au pus amprenta asupra mănăstirii de la confluența apelor Motrului cu Jiul. Marele vornic Preda Brâncoveanu reface integral biserica la 1653, domnul Matei Basarab dă o nouă viață cetății monahale reconstruind zidurile și clădirile, Constantin Brâncoveanu plătește la 1702 zugravi iscusiți pentru a învălui în culoare zidurile bisericii, iar Barbu Știrbei restaurează ansamblul la jumătatea secolului al XIX-lea.

Amprenta domnească reiese clar din silueta zveltă a lăcașului de cult, stilul arhitectural bine conturat, stăreția elegantă și zidurile întărite cu contraforți. Ne oprim în fața pridvorului deschis admirând portalul în acoladă. Alt ancadrament frumos de piatră înconjoară ușa de acces în biserică și ne încântă cu prezența stemei Țării Românești, deasupra căreia se află pisania. În biserica cu hramul „Cuvioasa Paraschiva” e liniște, zidurile de peste 1 m grosime izolându-ne de lumea de afară. Pe lângă programul iconografic clasic privim figurile domnești ale ctitorilor și ale soțiilor lor.

După clipe de liniște, istorie și spiritualitate, facem câțiva pași prin curte, pe lângă stăreția cu pridvor și pivniță răcoroasă, pe lângă fântână și ziduri de cărămidă. La soare, în curte, se află o bancă; un domn citește o revistă, iar o fetiță se odihnește întinsă pe bancă cu capul pe genunchii omului. Liniștea e deplină, Natura e singura care întrerupe din când în când această ordine cu sunetele ei. Trecem din nou prin gangul ce străpunge turnul-clopotniță, pe lângă poarta întărită care încă își etalează urmele gloanțelor pandurilor lui Tudor Vladimirescu care îi asediau pe boierii greci la 1821 și facem câțiva pași prin împrejurimi. Vedem imaginea de ansamblu a complexului monahal fortificat, loc în care istoria, religia și cultura se contopesc într-un mod discret. Aici e locul unde arhimandritul Eufrosin Poteca, deschizător de școală, a răspândit idei și învățătură (astra.iasi.roedu.net/pdf/nr74p18-19.pdf).

Am plecat de la mănăstirea Gura Motrului învăluiți de o stare de bine, bucuroși că am descoperit un loc deosebit asupra căruia modernismul nu și-a pus amprenta mai deloc. Ne-am oprit jumătate de oră în pădurea din apropierea râului Motru pentru a „gusta” imaginea primăverii: gingașe flori care străpung stratul de frunze ruginii.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 16.04.2019 08:34:18

Validat / Publicat: 16.04.19 08:57:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 200


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[16.04.19 22:38:44]
» mesaj pers

   Într-adevăr, o alegere inspirată. Și ca de obicei, bine pusă în lumină.

   Frumoasă și chiar bine conservată Mănăstire. Se vede treaba că a fost mână de boier sau voievod la zidirea ei. Catapeteasma este o splendoare și tabloul votiv, la fel! (Am zis bine ”tabloul votiv”, e al ctitorilor, nu? Întreb pentru a nu greși altădată.)

   Felicitări și succes la a descoperi și alte frumuseți, știute și neștiute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[17.04.19 11:49:38]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: În urma documentării călătoriei am ales această mănăstire istorică pentru o oprire pe drumul de întoarcere de la Herculane spre București tocmai datorită frumuseții simple a ansamblului monahal. A fost o alegere inspirată!

   Tabloul votiv reprezintă într-adevăr acea zonă a picturii bisericești care îi înfățișează pe ctitorii bisericii respective, în varianta single sau însoțiți de familie. În cazurile în care sunt mai mulți ctitori sau biserica a fost refăcută de câteva ori apar mai multe personaje-ctitori care sunt pictați pe peretele vestic din naos/pronaos (uneori cu extinderi pe pereții laterali). Ctitorii oferă Divinității „chivotul”, o imagine de dimensiuni reduse a bisericii (utilă uneori în procesul de restaurare a monumentului), miniatura este o ofrandă/făgăduință în fața Divinității. Amănunte găsiți aici: ziarullumina.ro/tabloul-v ... rafic-2437.html.

   Mulțumesc pentru aprecieri

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2019] Râul Motru în zona satului Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065054">Şterge vot</a></div><span id="v91065054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2019] Râul Motru în zona satului Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2019] Vechea școală a satului Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065055">Şterge vot</a></div><span id="v91065055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2019] Vechea școală a satului Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2019] Mănăstirea Gura Motrului situată pe o costișă lângă sat. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065056">Şterge vot</a></div><span id="v91065056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2019] Mănăstirea Gura Motrului situată pe o costișă lângă sat.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2019] Clopotnița mănăstirii și zid de incintă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065057">Şterge vot</a></div><span id="v91065057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2019] Clopotnița mănăstirii și zid de incintă.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2019] Poarta de lemn întărită cu benzi metalice (început de secol al XVIII-lea) - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065058">Şterge vot</a></div><span id="v91065058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2019] Poarta de lemn întărită cu benzi metalice (început de secol al XVIII-lea) - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2019] Biserica „Cuvioasa Paraschiva” - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065059">Şterge vot</a></div><span id="v91065059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2019] Biserica „Cuvioasa Paraschiva” - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2019] Portal de acces în pridvorul bisericii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065060">Şterge vot</a></div><span id="v91065060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2019] Portal de acces în pridvorul bisericii.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2019] Pictura din pridvor e destul de ștearsă, dar se restaurează. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065061">Şterge vot</a></div><span id="v91065061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2019] Pictura din pridvor e destul de ștearsă, dar se restaurează.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2019] Ancadrament de piatră având în mijloc stema Țării Românești și pisania. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065062">Şterge vot</a></div><span id="v91065062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2019] Ancadrament de piatră având în mijloc stema Țării Românești și pisania.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2019] Catapeteasma bisericii - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065063">Şterge vot</a></div><span id="v91065063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2019] Catapeteasma bisericii - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2019] Ctitorii bisericii - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065064">Şterge vot</a></div><span id="v91065064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2019] Ctitorii bisericii - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2019] Vedere din pridvorul bisericii spre clopotniță. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065065">Şterge vot</a></div><span id="v91065065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2019] Vedere din pridvorul bisericii spre clopotniță.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2019] Stăreție - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065066">Şterge vot</a></div><span id="v91065066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2019] Stăreție - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2019] Pridvorul Stăreției - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065067">Şterge vot</a></div><span id="v91065067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2019] Pridvorul Stăreției - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2019] Stăreție (secolul al XVII-lea) - Mănăstirea Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065068">Şterge vot</a></div><span id="v91065068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2019] Stăreție (secolul al XVII-lea) - Mănăstirea Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2019] Cruce veche de piatră în incinta mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065069">Şterge vot</a></div><span id="v91065069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2019] Cruce veche de piatră în incinta mănăstirii.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2019] Clădire nouă în incinta mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065070">Şterge vot</a></div><span id="v91065070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2019] Clădire nouă în incinta mănăstirii.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2019] Complexul monahal Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065071">Şterge vot</a></div><span id="v91065071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2019] Complexul monahal Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2019] Mănăstirea Gura Motrului - vedere de ansamblu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065072">Şterge vot</a></div><span id="v91065072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2019] Mănăstirea Gura Motrului - vedere de ansamblu.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2019] Casa preoților în afara incintei mănăstirești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065073">Şterge vot</a></div><span id="v91065073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2019] Casa preoților în afara incintei mănăstirești.
foto tata123 [16.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2019] Primăvara lângă Gura Motrului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 16.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1065074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1065074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1065074">Şterge vot</a></div><span id="v91065074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1065074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1065074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1065074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2019] Primăvara lângă Gura Motrului.
foto tata123 [16.04.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.098534822464 sec