92943 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cracovia și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.04.2019
DE
Avatar fredutza
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 06.01.17
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
210 PLN
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Regal Wawel


Urmare de aici

La sfatul colegei noastre AFA, simona ioana, am intrat pe site-ul wawel.pl si am solicitat o rezervare. Am primit pe e-mail rezervarea in data si la ora solicitata, cu rugamintea de a ajunge cu 20 minute mai devreme pentru a ridica biletele de la Biroul de Rezervări (Visitor Center - intrare situată pe curte) wawel.krakow.pl/en/hours- ... vations-luggage

Cum distanta de la hotel Antica Residence arata pe google map 30 minute, ne-am luat micul dejun mai devreme si am pornit sa cucerim castelul.

Cu toate ca imi scosesem harti si vizitasem zona cu o zi in urma nu am observat ca sunt doar 2 porti de intrare: Poarta Herbowa si Poarta Bernardynska, asa ca in loc sa intru pe poarta cea mai la indemana venind pe langa parcul Planty si anume Herbowa, am ocolit toata zona de langa Vistula si am ajuns la cealata poarta.

Aceasta rezervare online te scuteste de statul la coada, din cauza tururilor deja rezervate si din motive de conservare există limite zilnice ale numărului de vizitatori, biletele se pot epuiza înainte de sfârșitul zilei si poti sa mai gasesti locuri in ziua respectiva.

La biroul de rezervari am aratat e-mailul printat si mi s-a emis imediat un bilet de intrare pentru care am platit 141 PLN (in care a intrat si 16 PLN rezervarea online). Timid am intrebat daca mai pot adauga o vizita la apartamentele regale si mi s-a emis alt bilet. Inca 69 PLN. Pentru acest tur esti intrebat in ce limba doresti ghidajul. Pe bilet sunt trecute ordinea si ora de vizitare pentru fiecare obiectiv solicitat, precum si nr de persoane.

Trebuie mentionat ca Castelul Regal Wawel gazduieste 5 expozitii permanente si 3 temporare. In mijlocul castelului se afla o gradina imensa cu bancute pe margine, precum si o macheta a intregului castel. In aceasta zona administrativa nu se gaseste doar biroul de rezervari si casa de bilete, ci si un mic shop pentru suveniruri, toalete, o cafenea, o zona pentru depozitat bagaje, restaurant.

Si a inceput aventura. Pe arcada de la intrarea in castel gasim citatul in latina: Si Deus Nobiscum Quis Contra Nos (Dacă Dumnezeu este cu noi, atunci cine poate fi împotriva noastră) . Lasam bagajele in camera special amenajata, luam doar telefoanele in speranta ca vom putea face fotografii si ne indreptam spre STATE ROOMS - Camerele reprezentative regale/Saloanele oficiale.

Programul de vara (1 aprilie - 1 octombrie) marți-vineri intre orele 9:30 - 17:00, sambată, duminică, 10:00 - 17:00, luni inchis, ultima intrare de la ora 4 pm, cu bilet vândut până la ora 15:45

Pret bilet: 20 PLN normal, 12 PLN redus

Expoziția include mai multe camere la parter care au servit pentru guvernatorii Cracoviei, și-au păstrat plafoanele din lemn renascentist, și apartamente de oaspeți la etajul al doilea.

Plafoanele originale au fost afectate de incendiu în 1702 și apoi în timpul ocupației austriece la începutul secolului al XIX-lea. Una dintre camere are un plafon uimitor, cu sculpturi de lemn reprezentand capete omenești. Exista o tapiserie intitulată "Dumnezeu vorbind lui Noe", cea mai valoroasă comoară a camerelor renascentiste. De asemenea, gasim aici tablouri valoroase, mobilier italian și portrete regale poloneze, busturi de piatră ale împăraților romani. In toate camerele se remarca frizele de perete (ornamente în formă de bandă orizontală cu picturi sau reliefuri în jurul unei săli) cu scene din turnee sau personificări ale planetelor.

Trebuie sa precizez ca fiecare incapere din muzeu este supravegheata de cate un muzeograf, iar cuvantul de ordine este No photos!

Ieșirea din expoziție se face printr-o scară secundara ce duce in curtea castelului. Turul dureaza in jur de 30 minute.

Pentru ca aveam la dispozitie o ora pana la urmatoarea vizita, am incercat inghetata de la cafenea si am intrat sa vedem in Catedrala Wawel mormintele șefilor de stat ai Poloniei, Józef Piłsudski, comandantul care a condus Polonia catre independenta, câștigând Bătălia pentru Varșovia, cunoscută ca „miracolul de pe Vistula”, și-a apărat propria țară dar a apărat și Europa în fața bolșevicilor - preț de câteva decenii si Lech Kaczyński, presedintele mort in accidentul aviatic de la Smolensk, si sotia sa.

Pentru al doilea tur ne indreptam spre CROWN TREASURY AND ARMOURY – Trezoreria coroanei si depozitul de arme/arsenalul.

Programul de vara (1 aprilie - 1 octombrie) luni 9:30 - 13:00 ultima intrare 12:00, ultima intrare de la ora 11.45; marți-vineri intre orele 9:30 - 17:00, sambată, duminică, 10:00 - 17:00, ultima intrare de la ora 4 pm, cu bilet vândut până la ora 15:45

Pret bilet: 20 PLN normal, 12 PLN redus

Expoziția este situată la parter in partea stanga a castelului. Sunt păstrate aici insemnele puterii regale - sabia de incoronare a regilor polonezi Szczerbiec, precum si coroane, sceptre, săbii curbate, sabii hussar și un czeczuga (sabie de origine tatară), sulite, colectie de sei, de arme și proiectile, arbalete, Cartea Evangheliilor, Bijuteriile Coroanei Polone, obiecte de valoare primite la ceremoniile de încoronare.

La subsol gasim tunuri de diferite dimensiuni si stindarde.

Asteptam la usa din mijloc a palatului sa intram la ROYAL PRIVATE APARTMENTS – Camerele regale.

Programul de vara (1 aprilie - 1 octombrie) marți-vineri intre orele 9:30 - 17:00, sambată, duminică, 10:00 - 17:00, luni inchis, ultima intrare de la ora 4 pm, cu bilet vândut până la ora 15:45

Pret bilet: 25 PLN normal, 19 PLN redus. Acesta este un tur in care esti insotit de ghid (depinde de limba solicitata).

Camerele regale se afla la primul etaj al castelului. Si aici gasim plafoane originale din lemn, precum și frize de perete pictate, tapiserii cu teme grotești, peisaje și animale, colecția de picturi si portelanuri.

În perioada dintre cele doua razboaie mondiale aceasta parte a castelului a fost resedinta prezidentiala, aici locuind cel de-al treilea presedinte al Poloniei, mobila este cea originala din anii 1930. Exista chiar si o cada de baie. În urma ravagiilor celui de al Doilea Razboi Mondial, prin decret al Consiliului Național de Stat, Castelul Wawel a devenit muzeu național.

Ne indreptam spre expozitiile temporare. SANDOMIERSKA TOWER - Turnul Sandomierska

Programul de vara (in august cand am fost noi pe bilet ne-a scris pana la ora 7 pm), in perioada noiembrie-martie turnul este inchis.

Pret bilet: 4 PLN

Exista o nota referitoare la acest tur: consta in urcarea a 137 scari, trebuie să aveti grija la urcare si să nu vă sprijiniti de balustrada, iar copii sub 12 ani să fie insotiti de un adult.

Turnul a fost ridicat pentru a consolida apărarea reședinței regale împotriva atacului in aceasta parte mai vulnerabilă a castelului, bogat ilustrata pe diverse panouri vizibile la fiecare etaj. De aici ai o panoramă fermecătoare asupra râului Vistula, verdele ierbii, pistele de biciclete ori alergare, arata grija față de natură al polonezilor.

DRAGON'S DEN

Programul de vara (in august pana la ora 7 pm), in perioada noiembrie-martie pestera este inchisa.

Pret bilet: 3 PLN

Si aici exista o nota privind accesul persoanelor cu handicap deoarece se coboara pe o scara abruptă in spirala circa 135 de pasi. Este practic iesirea pe malul Vistulei din castel.

Dragon's Den o peșteră legendară, o curiozitate a Wawel.

Legenda spune ca in acele tinuturi traia un dragon caruia i se aduce saptamanal un numar de vite. In caz contrar, lua vietile oamenilor. Tânărul Cracus i-a venit ideea sa puna in locul vitelor, piei umplute cu sulf aprins. Atunci cand dragonul a mancat s-a sufocat de la focul mistuitor. Se pare ca numele orasului Cracovia vine de la tânărul Cracus.

Ieșirea din Pestera se face printr-un portal arcuit direct pe bulevardul Vistula unde vizitatorii stau în fața unei sculpturi a dragonului Wawel asteptand din sfert in sfert de ora sa scoata flacarii pe nas.

Ce se mai poate vizita in Castelul Regal Wawel?

LOST WAWEL

Programul de vara (1 aprilie - 1 octombrie) Luni 9:30 - 13:00, ultima intrare de la ora 12, marți-vineri intre orele 9:30 - 17:00, sambată, duminică, 10:00 - 17:00, ultima intrare de la ora 4 pm, cu bilet vândut până la ora 15:45

Pret bilet: 25 PLN normal, 19 PLN redus

Expoziția Lost Wawel, în forma sa actuală, a fost deschisă în 1975. Expoziția cuprinde vechile bucătării și căsuțele regale, combină elemente arhitecturale din diferite perioade, obiecte expuse descoperite în săpături arheologice, are si o prezentare multimedia.

Lapidarul Wawel este o colecție de sculpturi de piatră și detalii arhitecturale recuperate în ultimii 100 de ani în cursul lucrărilor de restaurare și săpăturilor arheologice.

ORIENTAL ART - Arta orientală

Programul de vara (1 aprilie - 1 octombrie) marți-vineri intre orele 9:30 - 17:00, sambată, duminică, 10:00 - 17:00, ultima intrare de la ora 4 pm, cu bilet vândut până la ora 15:45, luni inchis

Pret bilet: 8 PLN normal, 5 PLN redus

Artefactele expuse: covoare, mătase, tapițerie, arme și armuri, ceramica din Orientul Îndepărtat: colecție de vase mari chinezesti cu decorațiuni, cești și ceainice din diferite materiale, colecție de porțelan japonez,

O alta expozitie sezoniera este WAWEL ARCHITECTURE AND GARDENS - Arhitectura și grădinile Wawel tur cu ghid in limba engleza sau poloneza, în aer liber doar in perioada de vara, cand vremea permite.

Pret bilet: normal 18 PLN, redus 10 PLN

Turul dureaza cam 1,5 ore si începe în expoziția Lost Wawel (nu este inclusă în turneu) si poti vizita Turnul Sandomierska. Datorită naturii turului și a grădinilor, poate fi dificil pentru persoanele cu dizabilități de mișcare (pași între terase). Copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Astăzi, castelul și catedrala constituie un complex în cea mai mare parte restaurate. Grădinile completează imaginea.

 

Alocati-va timp pentru a vizita acest ansamblu (noi am stat 7 ore) si faceti rezervari online pentru a nu petrece timp pretios stand la coada.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de fredutza in 01.04.2019 14:48:58

Validat / Publicat: 01.04.19 15:36:37


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în POLONIA
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 339


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de fredutza? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[01.04.19 16:28:04]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[08.04.19 16:15:28]
» mesaj pers

   @fredutza: AmFostAcolo și mi-a plăcut foarte mult. Visez să mă întorc la Cracovia și Zakopane și să merg cu mașina pe drumul care le leagă. Este amintirea foarte dragă din sejurul nostru în Polonia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fredutza
[08.04.19 16:33:43]
» mesaj pers

   @Aurici: Eu m-am indragostit de acele locuri si de oameni.

   Mi-a luat cam mult sa ma mobilizez pentru a scrie, dar uitandu-ma la poze vad alte lucruri si sigur mai trebuie o vizita. Oricum au ramas locuri de vizitat.

   Am plecat din Cracovia spre Zakopane. Lucrul care m-a marcat cel mai tare a fost corectitudinea conducatorilor auto - daca pe sensul de drum catre Zakopane se facuse coada, se circula bara la bara (ca pe Valea Prahovei) nimeni nu a indraznit sa depaseasca pe celalat sens, chit ca nu se vedea nicio masina. A fost ceva incredibil! nu stiu cum in alta parte se poate...

   Va multumesc pentru apreciere. cu drag,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Aurici
[08.04.19 16:50:06]
» mesaj pers

   @fredutza: Noi nu am prins nici un fel de aglomerație pe drumul dintre Zakopane și Cracovia iar drumul ăla ni s-a părut super spectaculos. Poate eram într-o anumită stare... nu știu ce să zic. Cert este că am mai făcut drumul o dată la plecare, chiar dacă nu fusese așa planul de întoarcere.

Va multumesc pentru apreciere. cu drag

   Cred ca ai vrut să spui: "îți mulțumesc pentru... "

   Cu drag și eu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Harta primita la Biroul de Rezervări -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062497">Şterge vot</a></div><span id="v91062497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Harta primita la Biroul de Rezervări
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Biletul pentru ce rezervasem online in care este specificata ordinea intrarilor -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062498">Şterge vot</a></div><span id="v91062498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Biletul pentru ce rezervasem online in care este specificata ordinea intrarilor
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Biletul pentru apartamentele regale -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062499">Şterge vot</a></div><span id="v91062499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Biletul pentru apartamentele regale
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Castelul si catedrala Wawel -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062500">Şterge vot</a></div><span id="v91062500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Castelul si catedrala Wawel
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Macheta intregului castel -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062501">Şterge vot</a></div><span id="v91062501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Macheta intregului castel
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Intrarea in castel: Si Deus Nobiscum Quis Contra Nos -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062502">Şterge vot</a></div><span id="v91062502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Intrarea in castel: Si Deus Nobiscum Quis Contra Nos
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Spre Castelul Wawel -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062503">Şterge vot</a></div><span id="v91062503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Spre Castelul Wawel
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] In curtea Castelului Wawel. Se poate observa ca este intr-un proces continuu de reconstructie -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062504">Şterge vot</a></div><span id="v91062504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] In curtea Castelului Wawel. Se poate observa ca este intr-un proces continuu de reconstructie
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Spre Apartamentele regale -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062505">Şterge vot</a></div><span id="v91062505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Spre Apartamentele regale
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Una din tapiseriile castelului -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062506">Şterge vot</a></div><span id="v91062506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Una din tapiseriile castelului
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Colectie de arme -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062507">Şterge vot</a></div><span id="v91062507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Colectie de arme
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Coroana, sceptru, vesminte de incoronare -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062508">Şterge vot</a></div><span id="v91062508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Coroana, sceptru, vesminte de incoronare
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Panou cu prima perioada de restaurare -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062509">Şterge vot</a></div><span id="v91062509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Panou cu prima perioada de restaurare
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Scarile Turnului Sandomierska -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062510">Şterge vot</a></div><span id="v91062510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Scarile Turnului Sandomierska
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Panouri explicative in turn -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062511">Şterge vot</a></div><span id="v91062511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Panouri explicative in turn
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Vedere din turn -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062512">Şterge vot</a></div><span id="v91062512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Vedere din turn
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [AUG-2018] Din turn se vede Vistula -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062513">Şterge vot</a></div><span id="v91062513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Din turn se vede Vistula
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] In pestera dragonului -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062514">Şterge vot</a></div><span id="v91062514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] In pestera dragonului
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Prin pestera -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062516">Şterge vot</a></div><span id="v91062516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Prin pestera
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [AUG-2018] In asteptarea flacarilor -- foto by <b>fredutza</b> [uploaded 01.04.19] - <span class="allrVotedi" id="av1062517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1062517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1062517">Şterge vot</a></div><span id="v91062517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1062517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1062517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1062517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] In asteptarea flacarilor
foto fredutza [01.04.19]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113311052322 sec