92885 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bologna şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.03.2019
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
400 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 1 -- varsta: 17

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Tinerețe fără bătrânețe


  Urmare de aici

  Nu știu alții cum sunt, dar eu dacă nu scriu în primele zile după o incursiune turistică, adică la cald, după ce trece o perioadă, greu o mai fac! Așa mi s-a întâmplat și acuma, despre vizita la Bologna greu m-am urnit să vă povestesc. Adevărul, adevărat este că sentimentele mele vis a vis, de acest oraș sunt oarecum contradictorii. Și din acest motiv am considerat potrivit să le las un pic să se sedimenteze și abia apoi să încerc să creionez ceva impresii, referitoare la acest orășel italian

  Apropo de sintagma orășel. Când eram în San Marino și vorbeam cu onor confratele moldovean găsit acolo, îi povesteam că am ales să stau doar două zile în Bologna pentru că e doar un orășel. El râdea de mine cu niște localnici de acolo. Bine i-am spus, depinde foarte tare la ce te raportezi, de exemplu față de San Marino e imens, dar față de Roma e o piticanie.

  Cert e că în aceste două zile prin Bologna mi-am dat kilometrajul peste cap. Am mers pe sub arcadele celebre ale orașului, nu chiar 26 de kilometri, distanța pe care se întind, dar cumva pe aproape. Nu am folosit absolut niciun mijloc de transport, ci am mers doar per pedes. Asta pentru a admira, dar și a simți pulsul orașului.

  Până în Piazza Maggiore și Piazza del Nettuno făceam cam jumătate de oră de la hotelul nostru. Acolo este kilometrul 0 al orașului. Aici vezi întotdeauna o mulțime de turisti care stau la terase sau efectiv pe borduri, socializează sau admiră din frumusețile arhitectonice ale zonei. Aici în cele două piețe alăturate se află Basilica di San Petronio, Palazzo del Podesta, marele Palazzo Comunale și Palazzo di Re Enzo. Deasemenea nu pot omite prezența lui Fontana del Nettuno.

  Evident nu am ratat ocazia să vizităm impozanta Basilica di San Petronio, evident după ce am trecut de un filtru de securitate. Deasupra ușii la intrare este Madona cu pruncul, alaturi de Sfinții Ambrozie și Petronius, așa numiții patroni ai orașului. Construcția basilicii a început în secolul al XIV-lea și nu este terminată mici în ziua de azi. Interiorul bisericii este uriaș. Se pare că era proiectată să fie chiar mai mare, dar s-au răzgândit. Impresionantă vizita la această biserică.

  Fontana del Nettuno este o creație a sculptorului Giambologna realizată în anul 1566. Evident îl reprezintă pe Neptun, zeul mărilor și mai este supranumită Il Gigante, datorită dimensiunii sale. Se spune că ar fi extrem de indecentă, mie sincer nu mi s-a părut. Este doar un nud foarte bine realizat.

  După ce am admirat creațiile arhitectonice ale zonei am ales să ne pierdem pe străduțele înguste ale orașului. Astfel am ajuns în zona Universității din Bologna. Această universitate este una dintre cele mai vechi din lume. De altfel una din așa zisele porecle date acestui oraș este Bologna cea erudită, asta tocmai din cauza celebrei universități. Cert este că Bologna este un mare centru universitar. La această universitate studiază printre alții și mulți români. Vizita prin această zonă te binedispune, când întâlnesti atâția tineri frumosi și inteligenți. Acest cartier studențesc abundă de librării, galerii de artă, baruri și restaurante. O plimbare prin această zonă este absolut obligatorie pentru toti turiștii care ajung în zonă.

  Plimbarea noastră a continuat pe Via Irnerio până la Piazza dei martiri 1943-1945. Am trecut pe lângă Grădina Botanică, dar si pe lângă imensul Parco della Montagnola. Am avut noroc de o zi cu soare, dar foarte răcoroasă, așa că din păcate nu am avut chef să le vizităm.

  Ne-am întors în zona centrală pentru a mânca ceva, apoi ne-am îndreptat spre hotelul nostru. Drumul spre hotel trecea invariabil pe la Porta San Felice. Aceasta este cea mai vestică poartă a fostelor ziduri medievale din Bologna. A fost construită în secolul al XIII-lea, evident în scop militar. Apropo, o alta denumire a orașului este Bologna cea crenelată. amintind firește de turnurile medievale ce se ridicau semețe odinioară, în centrul orașului.

  Dacă tot sunt la acest capitol al denumirilor date orașului și dacă tot am consumat cina la un local specific, vreau să amintesc de o altă denumire a orașului și anume Bologna cea dolofană. Asta evident ca recunoaștere a celebrei sale bucătării. De aici vine tortellini, ragu și mortadella și evident nu avem cum să uităm de renumitele paste bognesse.

  Dacă în prima zi de vizitat orașul nu am avut de fapt decât o jumătate de zi, cea de-a doua a fost foarte plină. Am umblat prin oraș până ni s-au rupt pingelele.

  Dimineața am dedicat-o cumpăraturilor. Și cum prin magazinele din centru nu am găsit nimic convenabil, am optat de data aceasta pentru nesuferitele (pentru mine) malluri. Astea la ei sunt construite mai pe la periferie, așa că am avut de înfruntat praful, dar și gazele de eșapament până la centrul comercial Conad și centrul comercial Lame. Cum se întâmplă de fiecare dată, tot eu am fost cel ce mi-am achiziționat câte ceva! =))

  A urmat lungul drum spre centrul orașului. De data asta accesul l-am făcut pe la Porta Lame. Aceasta este una dintre porțile de acces spre centrul istoric al orașului Bologna și face parte din așa numitul cerc ultra periferic. A devenit celebră la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, în urma luptei care avut loc la data de 7 noiembrie 1944, între partizani și nemții ce ocupaseră orașul. In centrul ei se află sediul Grupului de Speologie Bolognese si Uniunea speologică din Bologna pe o latură, iar pe cealaltă cumva în mod firesc Muzeul de Speologie „Luigi Fantini”.

  Obiectivul nostru principal era să urcăm în unul din cele două turnuri, reper ale orașului, din Piazza di Porta Ravegnana. Aceste două turnuri simbol ale orașului sunt menționate de Dante în celebra operă Infernul! Se spune că fiecare familie importantă avea un turn al ei, ca simbol al prestigiului și al puterii. Din cele două sute de turnuri, în zilele noastre au mai rămas doar 60. Aici în centru este Torre Garisenda construit in secolul al XI-lea. Acesta are o înclinație de aproximativ 3 metri și momentan este închis pentru vizitatori. Turnul alăturat, Torre degli Asinelli are aproape 100 de metri înălțime și este la rândul lui înclinat cu aproape 2,5 metri de verticală. Dacă în ziua precedentă era o coadă mare, acum era aproape liber, doar că... Doar că bilete de acces în turn se luau doar de la Centrul Turistic din Piazza Magiore. Un bilet de acces costa 5 euro de persoană, dar achiziționat cu ajutorul aplicației booking, am beneficiat de o reducere de 10%.

  Se spune că studenții dacă urcă în acest turn, pică examenele viitoare. Noi nu mai suntem studenți, dar aveam cu noi doi elevi. Nu am ținut cont de superstiție și am urcat. Urcarea este anevoioasă, spațiul este îngust, iar cele aproximativ 500 de trepte sunt destul de abrupte. Evident că a meritat. Am putut admira de la înălțime orașul roșu, așa cum mai este denumită Bologna, din pricina acoperișurilor invariabil din țiglă roșie.

  Dacă nici în Italia nu sunt biserici, nu știu unde ar mai putea fi. Evident am vizitat și Santuario de Santa Maria della Vita, o mica bijuterie gotică. Totuși ultima mare provocare a fost drumul până la Basilica di San Luca situată în imediata apropiere a orașului. Drumul de vreo oră și ceva este aproape în totalitate pe sub celebrele porticuri.

  După ce ieșim din zona centrală a orașului pe la Porta Saragozza începem să urcăm ori pe o mulțime de trepte ori pe o aleea pietonală pavată, dar întotdeauna pe sub porticuri. Trekking prin oraș. Cam așa este drumul până la această biserică. Noi aveam așa o condiție fizică medie să spun așa. Nu vreți să stiți câti urcau alături de noi și ne depăseau cu nonșalanță. Tineri ori bătrâni, pe jos mergând sau alergând sau chiar pe bicicletă. În afara faptului că este o atracție turistică însemnată a orașului se pare că este și un loc pentru antrenament pentru locuitorii urbei.

  Destul de dificil ni s-a părut traseul dat fiind că după o oră și ceva de urcat eram transpirați, dar și gâfâiam ca o locomotivă. A trebuit să stam un pic să ne tragem sufletul. Se pare că pe drumul pqnă aici am trecut pe sub maleficul număr 666 de arcade!!!

  Basilica di San Luca este o biserică impresionantă construită în anul 1160 pe Monte della Guardia. In interior se poate admira o faimpasă icoană a Maicii Domnului. Pentru cine ajunge aici este un must see să urce pe acoperisul bisericii, de unde se poate admira o priveliște deosebită asupra orașului, dar si a zonei de la 300 metri înălțime.

  Pentru a urca sus trebuie evident plătită o taxă de acces. La fel costa 5 euro de persoană si cu ajutorul booking doar 4,5 euro. La achiziționarea biletelor suntem întrebati din ce țară suntem, iar chiar la intrare este un panou cu statistica pe țări a celorce au urcat in turn. Am observat cu mândrie că noi românii suntem pe un onorant loc 9 mondial! Se pare că nu suntem doar cu munca în Italia, ci și cu spiritul!

  În biserică era slujbă! Am fost întâmpinati de o domnișoară cu o stație, care ne-a rugat să păstrăm liniștea și în bserică, dar și pe scările de acces pe acoperiș. Se pare că există o acustică foarte bună si tot ce am fi vorbit noi s-ar fi auzit cu ecou. Ne-am conformat firește, ca să nu perturbăm slujba! Urcatul este evident destul de anevoios, dat fiinf îngustimea locului. Dar am reușit să ajungem întregi sus. Aici panorama asupra orasului si a împrejurimilor nu era totală, ci doar de vreio 180 de grade, fiind ecranați de turla bisericii. Dar oricum a fost ceva deosebit. Sus ne aștepta o altă domnisoară cu o stație, cam zgribulită. Alți turiști nu mai erau. Clar trebuie să anunțe, când urcă sau coboară cineva, pentru că efectiv nu e loc de întors!

  La coborâre am admirat și stadionul echipei de fotbal locale, predominat in roșu și albastru. Parcă mi-aduc aminte că au jucat și ai noștrii pe aici.

  Concluzii. Bologna este un oraș paradoxal medieval, dar tineresc. Totul este pe stil antic multe carămizi sau țigle rosii. De altfel prin oras toate clădirile sunt vopsite doar in două culori. Mi-a plăcut lucrul acesta că exista un plan urbanistic, plan ce este respectat de toți, indiferent de culoarea politică, ce se perindă pe la Primărie. Porticurile nesfârșite sunt un simbol al orașului și parcă-s peste tot. E bine că poți colinda o grămadă prin oraș și nu ai nevoie de umbrelă. Totuși parcă e prea mult, parcă vrei să vezi și soarele deasupra. Clar te-ai obișnui, dar parcă aș alege un oraș mai aerisit, dacă vreodată aș vrea să scap de frumosul București.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de robert in 26.03.2019 13:02:57

  Validat / Publicat: 26.03.19 13:56:23


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 836


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  60500 PMA (din 45 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de robert? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - robert
  [26.03.19 13:29:34]
  » mesaj pers

     rog melodia: youtube

     mersi!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster87
  [26.03.19 13:58:09]
  » mesaj pers

     @robert:

  Până în Piazza Maggiore și Piazza del Nettuno făceam cam jumătate de oră de la hotelul nostru.

     Te invităm, dacă ai timp, să scrii și despre „hotelul vostru”.

     Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - robert
  [26.03.19 14:02:42]
  » mesaj pers

     @webmaster87:

     am scris deja! vezi impresii

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [26.03.19 14:08:10]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - robert
  [26.03.19 14:11:52]
  » mesaj pers

     @webmaster: mersi frumos!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [26.03.19 14:52:54]
  » mesaj pers

     @robert: De ce sunt atât de multe porticuri?! Din cauza studențimii care trebuia cazată în orașul vechi universitar.

     Deasupra străzii s-au construit - prin extinderea celor existente - spații de cazare pentru ei, mulți la număr, spații care se sprijineau cu stâlpi de susținere direct pe stradă.

     La început acești stâlpi erau din lemn, însă, odată cu trecerea timpului au fost înlocuiți cu stâlpi din piatră și beton, iar arcadele au fost frumos concepute, majoritatea în stil gotic.

     Felicitări pentru articol și pentru poze!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - DOINITA
  [26.03.19 21:38:39]
  » mesaj pers

     Foarte frumoasă plimbarea și povestea! Felicitări!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - robert
  [27.03.19 08:10:33]
  » mesaj pers

     @doinafil: foarte interesantă si binevenită completarea! Chiar nu știam acest lucru!

     Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu pertinent!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - robert
  [27.03.19 08:13:13]
  » mesaj pers

     @DOINITA: mersi frumos!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [34] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAR-2019] Porta San Felice -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061640">Şterge vot</a></div><span id="v91061640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAR-2019] Porta San Felice
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAR-2019] pe sub celebrele porticuri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061641">Şterge vot</a></div><span id="v91061641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAR-2019] pe sub celebrele porticuri
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAR-2019] Fontana Del Nettuno -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061642">Şterge vot</a></div><span id="v91061642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAR-2019] Fontana Del Nettuno
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAR-2019] Palazzo Comunale -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061643">Şterge vot</a></div><span id="v91061643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAR-2019] Palazzo Comunale
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061644">Şterge vot</a></div><span id="v91061644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061645">Şterge vot</a></div><span id="v91061645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061646">Şterge vot</a></div><span id="v91061646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061647">Şterge vot</a></div><span id="v91061647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAR-2019] Basilica di San Petroniu
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAR-2019] Papa Grigorie al XIII-lea -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061648">Şterge vot</a></div><span id="v91061648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAR-2019] Papa Grigorie al XIII-lea
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAR-2019] la pas pe străduțele inguste -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061649">Şterge vot</a></div><span id="v91061649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAR-2019] la pas pe străduțele inguste
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAR-2019] pe la Universitate -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061650">Şterge vot</a></div><span id="v91061650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAR-2019] pe la Universitate
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAR-2019] Parco della Montagnola -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061651">Şterge vot</a></div><span id="v91061651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAR-2019] Parco della Montagnola
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAR-2019] emblema orasului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061652">Şterge vot</a></div><span id="v91061652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAR-2019] emblema orasului
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAR-2019] Porta Lame -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061655">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061655"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061655">Şterge vot</a></div><span id="v91061655" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061655)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061655Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061655MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAR-2019] Porta Lame
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [MAR-2019] Torre degli Asinelli -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061657">Şterge vot</a></div><span id="v91061657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAR-2019] Torre degli Asinelli
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAR-2019] cele două turnuri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061658">Şterge vot</a></div><span id="v91061658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAR-2019] cele două turnuri
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAR-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061662">Şterge vot</a></div><span id="v91061662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAR-2019] vedere din turn
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [MAR-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061667">Şterge vot</a></div><span id="v91061667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAR-2019] vedere din turn
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P19 [MAR-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061668">Şterge vot</a></div><span id="v91061668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAR-2019] vedere din turn
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [MAR-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061670">Şterge vot</a></div><span id="v91061670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAR-2019] vedere din turn
  foto robert [26.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [MAR-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061672">Şterge vot</a></div><span id="v91061672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAR-2019] vedere din turn
  foto robert [26.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [34] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.12272810936 sec