92697 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sao Paulo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.03.2019
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sao Paulo, un oraș deosebit - partea a doua -


Urmare de aici

A doua zi în São Paulo a fost și ultima din sejurul nostru în America de Sud, îmi făcusem de acasă programul cu ce trebuia să mai vedem, cu poze și explicații, …., dar, nu a fost să fie…

Cu o zi înainte am fost la Santos și aici nu am putut să schimb bani, am zis că nu-i bai, voi schimba în São Paulo. Aveam cazare foarte aproape de Shopping Cidade de pe Avenida Paulista însă casele de schimb nu sunt deschise duminica, acum știu. Nu mai aveam suficienți bani mai ales că seara plecam la aeroport cu Shuttle Bus, la hotelul unde am fost cazați fiind stația lui terminală, vezi impresii.

Se pot cumpăra bilete de la șofer dar nu știam că se poate plăti și cu cardul … Alt ghinion, am încercat să scoatem bani de la bancomat însă banca ne-a respins tranzacția. Am hotărât să mergem cu metroul la Praça da República, mai precis la Airport Bus Service Office de acolo, pentru a lua bilete la cursa de 20:00 și a plăti cu cardul, cost 47,5 reali de persoană. În piață se organizează, numai duminica, cel mai tradițional târg de arte și meserii din oraș, cum spun “paulistas”, locuitorii din Sao Paulo.

În drumul nostru am trecut și pe la Centro de Informações Turísticas din Praça da República, l-am găsit deschis și am primit hărți cu orașul, apoi am vizitat și Feira Tradicional de Artes e Ofícios de aici, are loc doar duminica, târg ce adună sute de tarabe cu o mulțime de antichități, bijuterii, dulciuri și mâncăruri tradiționale... Am cumpărat, și a fost singurul loc unde am găsit, magneți, prețuri bune, n-am mai luat nimic pentru că se plătea cash. Fetele de la centrul de informare ne-au spus că am putea găsi deschisă o casă de schimb în Shopping Light aflat în Edificio Alexandre Mackenzie, vizavi de Teatro Municipal. Cred că cineva ne-a îndreptat pașii spre acolo, nu am găsit casa de schimb deschisă dar, stupoare, am găsit deschise ușile Teatrului Municipal și lume multă, multă...

Nu am mai stat pe gânduri și am mers acolo; teatrul era deschis. Pe site este afișat alt program de vizitare theatromunicipal.org.br/e ... /#visita-guiada, am avut noroc. Am fost programați pentru turul de ora 14 cu ghid vorbitor de limba engleză.

Teatro Municipal de São Paulo a fost construit în anii 1903 – 1911. Grandiosul proiect al teatrului a fost realizat de o echipă braziliană-italiană, rezultând un efect extraordinar de plastic, atât în interior cât și în exterior. Echipa celor mai buni profesioniști italieni Domiziano și Claudio Rossi s-au alăturat profesorilor și studenților de la Liceul de Arte de atunci. Fațada imită Opera Garnier din Paris cu arce pe două etaje în stil neobaroc. Deasupra fațadei se află două grupuri statuare, în dreapta Drama, în stânga Muzica. La primul etaj, în lateral, sunt două terase cu alte statui. Se intră prin două porți cu suporți sculptați sub forma lui Atlas ce țin loc de coloane. În stânga este casa de bilete, intrarea este liberă dar se vizitează cu ghid.

La ora 14 ghidul, un tânăr student la Conservator, s-a prezentat la întâlnire, am fost doar noi doi și ne-a explicat atât în engleză cât și în portugheză, la solicitarea mea că tot nu înțelegeam nimic… așa am mai priceput câte ceva.

Sala de la intrare a fost realizată cu materiale nobile, oglinzi, vitralii, stucatură și marmură, așa cum au fost folosite în teatrele italiene. Tot aici este și o frumoasă sculptură cu zeița Diana așezată. Are o scară monumentală realizată din trei feluri de marmură, nelipsita Carrara, Sienna și cea roșie de Brazilia. Sunt alte două statui din bronz ce o încadrează, se urcă la primul nivel al scării unde este o intrare frumos ornată cu Satyr în mijloc și două preotese Bacante ce fac parte din cortegiul zeului Dionisos. De aici se ajunge într-un hol și apoi este intrarea la sala de spectacol, deosebită. Seamănă cu celelalte două teatre văzute de mine, cel din Rio de Janeiro și cel din Buenos Aries, cu o deosebire, de o parte și de alta a scenei sunt orgi în locul lojiilor pentru personalitățile locale și naționale. Aici, aceste lojii se află în spatele sălii de spectacol, la etajul superior având intrări separate de rest. Sala are alte patru nivele pentru spectatori, frumoase balcoane cu câte trei rânduri de fotolii la primul și al doilea nivel, numărul acestora scăzând cu creșterea etajelor, acustica sălii fiind foarte bună la ultimul nivel. Mi-a plăcut scena cu frontispiciul din marmură reprezentând Nașterea lui Venus, mi-a plăcut tavanul cupolei frumos pictat cu scene și personaje din mitologia greacă și cu un mare candelabru, mi-a plăcut ornamentarea cu stucatură și lemn aurite.

Am urcat apoi la etajul următor, am admirat tavanul casetat al imensului hol și cele două mozaicuri venețiene cu reprezentări din mitologia norvegiană ce ornează pe exterior Marea Sala de Primire. Tavanul Sălii Nobiliare are picturi realizate de Oscar Pereira da Silva și ilustrează scene despre originea Teatrului Grec în centru, Muzica în dreapta și Dansul în stânga. Mi-au plăcut imensele uși, superbele vitralii cu boabele de cafea ca ornamente, omagiu adus marilor plantatori de cafea ce au contribuit consistent cu fonduri la realizarea acestui teatru. Boabele de cafea sunt nelipsite și de pe marmura de Carrara formând un frumos brâu sculptat. Din marea sală am ieșit pe una din terase și am realizat câteva poze cu Viaduto do Chá și alte frumoase clădiri, cu Praça Ramos de Azevedo. Ghidul nostru ne-a arătat o fotografie cu teatrul și viaductul la început de secol 20. Tot la acest etaj am văzut cele trei intrări ale personalităților la lojiile rezervate acestora și am admirat și un mobilier cu influențe orientale.

Am mers apoi la parter, nu am vizitat cafeneaua și cu părere de rău ne-am luat la revedere de la tânărul nostru ghid, totul a durat circa patruzeci de minute, timp suficient pentru două persoane.

Avesusem în plan să merg cu taxiul la Parque Ibirapuera pentru a vedea Obelisco Mausoleu aos Herois de 32 și Museu Afro Brasil care are o colecție de peste cinci mii de lucrări începând cu secolul al XV-lea, reprezentând cultura africană și africană-braziliană. Muzeul este situat în Pavilionul Manoel da Nobrega, unul dintre membrii ansamblului arhitectural al clădirilor din Parque Ibirapuera, proiectat de Oscar Niemeyer în anii 1950. Cu picturi, sculpturi, gravuri, documente, fotografii și piese etnologice, muzeul include trăsături ale diferitelor reprezentări ale culturii africane și africane-braziliene, din perspectiva autorilor naționali și internaționali. Lucrările abordează teme precum religia, munca, arta, istoria și sclavia poporului. Este deschis între orele 10 și 17, costă 6 reali de persoană, vezi site-ul museuafrobrasil.org.br.

Nu am mai avut timp și mai ales bani pentru taxi pentru a merge acolo și de aceea am hotărât să nu ratez măcar Museo de Arte de Sao Paulo – MASP situat pe Avenida Paulista, aproape de cazarea noastră, lângă stația de metrou Trianon – MASP.

Avenida Paulista este o stradă centrală în Sao Paulo, de aproape 3 kilometri construită la începutul anilor 1890, prima stradă pavată și prima căreia i s-a conceput un plan de sistematizare cu clădiri dese și înalte, clădiri ce umbresc și azi marele bulevard facând căldura mai ușor suportabilă. Astăzi, aici se ridică un cartier rezidential, simbol al orașului cu sediile multor instituții financiare și culturale, cu Museo de Arte de Sao Paulo – MASP, cu zona comercială cu centre mari și elegante pe care o găzduiește, cu multele turnuri – antene de radio și televiziune, este doar una din cele mai înalte zone din oraș. Avenida este simbol al protestelor de stradă, locul unde paulistas întâmpină Anul Nou dar și scenă pentru cea mai mare paradă gay din lume, Sao Paulo Gay Pride Parade.

Cum am ieșit din stația de metrou, stupoare, avenida era plină de lume, o nebunie totul… atunci am simțit parcă și mai mult aerul liber, dezinvolt pe care îl au paulistas.

Ce se întâmplase??

Avenida Paulista devine pietonală în după-amiezile de duminică; pe la ora 12 pietonii inundă strada și se plimbă, pe jos, pe biciclete, pe role, stau de vorbă, cântă sau dansează, mai mult sau mai puțin școlit, se fac și campanii, electorale (!?), comerciale (!?), iar pe la ora 18 pietonii se retrag de pe stradă și automobilele își reiau drepturile…

Mi-a plăcut mult această plimbare în care strada și pista de biciclete deveniseră trotuare pe care m-am plimbat și eu fără să fiu atenționată de bicicliști că le încalc teritoriul cum eram în celelalte zile, la stradă eram atentă și atunci, mi-au plăcut trotuarele și benzile pentru autovehicule largi și curate, mi-a plăcut Avenida Pietonală…

Museo de Arte de Sao Paulo – MASP, cel mai mare și mai important muzeu de artă europeană din Brazilia este amenajat la etajele 1 și 2 dintr-o clădire cu trei nivele, parterul, spațiu liber, unul din cele mai mari din lume, fiind dedicat altor activități. Clădirea în sine este o realizare deosebită prin arhitectura-i brutalistă, linii geometrice concrete și puternice, forme simple, blocuri și construcții de beton brut ca și prin realizarea lui, o structură susținută de patru stâlpi legați prin două grinzi imense de beton.

Când Am Fost Acolo era agitație mare. Sub muzeu, se desfășura Feira do MASP, târg de antichități cu multe tarabe și fel de fel de produse, monede și bijuterii, ceramică și textile, mâncăruri și băuturi tradiționale, și alte minuni, nu am cumpărat nimic, se plătea doar cash, pe care nu-l aveam, aveam dolari, aveam carduri, dar... Am cumpărat cu cardul două bilete de seniori pentru a vizita muzeul, 17 reali în loc de 35 reali de persoană, aveam destul timp la dispoziție. Am intrat acum pe site-ul muzeului și între timp prețul a crescut la 20, respective 40 reali de persoană….

Am urcat la etajul 1 care găzduia Expozitia Temporală Construções afro-atlânticas ce cuprinde 90 de lucrări de artă plastică ale profesorului Rubem Valentim, pictorul, sculptor, gravor brazilian, expoziție și catalogul însoțitor ce încearcă să-l repoziționeze în istoria artei braziliene și internaționale. Născut în anul 1922 în Salvador, sfârșit din viață la Sao Paulo în 1991, Valentim este unul din cei mai mari artiști contemporani brazilieni, reprezentant de frunte al artei braziliene și al istoriei afro-atlantice, în secolul 20. A început să picteze la 18 ani ca pictor autodidact, și-a desăvârșit studiile și pregătirea și chiar dacă nu a primit încă recunoașterea pe care o merită, există de la sfârșitul secolului 20 la Museu de Arte Moderna da Bahia (MAM/BA) în Parcul Sculpturilor o sală specială Rubem Valentim.

Operele sale au subiecte religioase, instrumente de cult, altare, simboluri ale zeităților, cele mai multe fiind forme geometrice, linii orizontale și verticale, triunghiuri, cercuri, pătrate, dar includ și desene, embleme ale religiilor afro-braziliene, cum ar fi toporul dublu, arma divină a lui Orisha Shango, o zeitate africană, săgeata lui Oshosi, toiagul lui Osanyin, două din spiritele africane.

Mi s-a părut interesantă și originală această expoziție, recomand vizitarea ei celor ce sunt acolo, se închide peste câteva zile.

La fel de interesantă și originală mi s-a părut și expoziția de la etajul 2.

Interesantă pentru că expune opere ale unor pictori europeni consacrați, atunci am aflat că este considerată cea mai bună colecția de artă europeană din America Latină și originală pentru modul de prezentare a exponatelor. Tablourile nu sunt expuse pe pereți ci pe suporturi de sticlă așezate transversal ce acoperă întreaga sală. Pentru mine a fost prima astfel de expoziție văzută.

În prima parte a sălii sunt expuse picturi ale cunoscuților internaționali Raphael, Mantegna, Botticceli, Delacroix, Renoir, Monet, Cézanne, Picasso, Modigliani, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, Matisse, Chagall, …, în continuare fiind expuse lucrările unor pictori brazilieni, Candido Portinari, Di Cavalcanti, Anita Malfatti și Almeida Junior. Sunt expuse și câteva opere de artă asiatică, africană.

Acum, când povestesc, mă gândeam că dacă mergeam acolo în urmă cu 11 ani, nu puteam să-l vizitez, muzeul fiind închis în urma furtului a două tablouri, recuperate după numai opt zile și din nou expuse. Le-am văzut și eu.

Am făcut mai multe poze, fotografiatul este permis, am postat mai puține, atât pentru tablouri cât și pentru aranjamentul lor în sală. Mi-a plăcut ideea organizatorilor ca pe spatele tablourilor să prezinte căte ceva din biografia artistului, din viața și opera lui și, ca în toate expozițiile, numele autorului și titlul operei.

Mai multe informații se pot afla vizitându-l între orele 10 și 18, lunea este închis, sau pe site-ul masp.org.br.

După circa două ore de plimbare prin muzeu, am revenit pe Avenida Paulista și am mers pe jos la hotel, vezi impresii, de aici la aeroport, …. când am revenit pe la ora 20 cu autobuzul, Paulista nu mai era pietonală, și apoi în zbor spre casă.

Aceasta a fost ultima zi în Sao Paulo, ultima zi în Brazilia, nu a fost în totalitate cum o gândisem și mi-o doream, dar…

Spuneam în alt review, vezi impresii, că am găsit Sao Paulo însorit, că metropola are ce arăta și arată ce are, că merită vizitată, ...

Ar mai fi multe de văzut atât în Sao Paulo, în marea Brazilie ce să mai spun, dar nu știu dacă voi mai ajunge acolo...timpul nu mai are răbdare....

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 09.03.2019 17:10:52

Validat / Publicat: 09.03.19 22:44:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AMERICA de SUD.
VIZUALIZĂRI: 321


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[79] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, se văd cele două grupuri statuare, cele două terase cu statui și cele două intrări cu coloane în forma lui Atlas... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058561">Şterge vot</a></div><span id="v91058561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, se văd cele două grupuri statuare, cele două terase cu statui și cele două intrări cu coloane în forma lui Atlas...
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, intrarea din stânga, frumoase vitralii și porți din fier forjat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058562">Şterge vot</a></div><span id="v91058562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, intrarea din stânga, frumoase vitralii și porți din fier forjat
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, în hol lumea intră cu grupul pentru vizitare -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058563">Şterge vot</a></div><span id="v91058563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, în hol lumea intră cu grupul pentru vizitare
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, la parter intrarea prin lateral -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058564">Şterge vot</a></div><span id="v91058564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, la parter intrarea prin lateral
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, în holul de la parter, Zeița Diana -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058565">Şterge vot</a></div><span id="v91058565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, în holul de la parter, Zeița Diana
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, în hol, se vede marea scară, coloane frumoase, tavan casetat... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058566">Şterge vot</a></div><span id="v91058566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, în hol, se vede marea scară, coloane frumoase, tavan casetat...
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, frumoasa scară și în plan secund intrarea la holul ce duce la sala de spectacol -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058567">Şterge vot</a></div><span id="v91058567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, frumoasa scară și în plan secund intrarea la holul ce duce la sala de spectacol
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, frumoasa scară, se vede și tavanul -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058568">Şterge vot</a></div><span id="v91058568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, frumoasa scară, se vede și tavanul
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, frumoasa scară -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058569">Şterge vot</a></div><span id="v91058569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, frumoasa scară
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, se văd cele trei tipuri de marmură folosită -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058570">Şterge vot</a></div><span id="v91058570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, se văd cele trei tipuri de marmură folosită
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, intrarea la holul ce duce la sala de spectacole, încadrată de Bacante și Satyr din marmură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058571">Şterge vot</a></div><span id="v91058571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, intrarea la holul ce duce la sala de spectacole, încadrată de Bacante și Satyr din marmură
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, sala de spectacole, balcoanele -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058572">Şterge vot</a></div><span id="v91058572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, sala de spectacole, balcoanele
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, sala de spectacole -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058573">Şterge vot</a></div><span id="v91058573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, sala de spectacole
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, detaliu scenă, am avut probleme cu pozatul, nu focaliza bine...se vede puțin și din frumosul tavan -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058574">Şterge vot</a></div><span id="v91058574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, detaliu scenă, am avut probleme cu pozatul, nu focaliza bine...se vede puțin și din frumosul tavan
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Nașterea lui Venus, detaliu scenă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058575">Şterge vot</a></div><span id="v91058575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Nașterea lui Venus, detaliu scenă
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, orga din lateralul scenei, cea din dreapta -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058576">Şterge vot</a></div><span id="v91058576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, orga din lateralul scenei, cea din dreapta
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, tânărul nostru ghid -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058577">Şterge vot</a></div><span id="v91058577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, tânărul nostru ghid
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară (de Primire) de la etaj, deosebită, cu tavane frumos pictate, cu ferestre cu vitralii... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058578">Şterge vot</a></div><span id="v91058578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară (de Primire) de la etaj, deosebită, cu tavane frumos pictate, cu ferestre cu vitralii...
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] 19 IMG_0148 Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară, tavanul -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058579">Şterge vot</a></div><span id="v91058579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] 19 IMG_0148 Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară, tavanul
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară, tavanul din centru -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058580">Şterge vot</a></div><span id="v91058580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară, tavanul din centru
foto mprofeanu [09.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară, tavanul, cu stucatură cu ornamente aurii, picturi delicate -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 09.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058581">Şterge vot</a></div><span id="v91058581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Sao Paulo, Teatro Municipal, Sala Nobiliară, tavanul, cu stucatură cu ornamente aurii, picturi delicate
foto mprofeanu [09.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[79] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.105406045914 sec