92664 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Biarritz

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.03.2019
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Bonjour Biarritz — escapadă în inima franceză bască


,, Nu cunosc loc mai mai fermecător și mai măreț ca Biarritz’’-Victor Hugo.

 

Of, of … Biarritz, ia să vedem ce „histoire d ‘amour’’ leg eu cu bătrâna doamnă franțuzoaică, cu zâmbete largi pe la colțurile gurii cam ridate de trecerea anilor, o purtam în inimă ca pe o himeră a speranțelor mele turistice … am atins vestita statiune franceză doar cu o pană de gâscă, ușor, am gâdilat-o pe la picioare cu insistență între munte și mare, am oftat că nu e vară și am tras la final concluzia că nu seamănă deloc cu ceea ce eu am văzut pe Coasta de Azur.

Ca să merg de căpșorul meu isteț în sud-vestul Franței, aveam nevoie de o beretă bască șic, de niște sandale la modă, marca Eugenie și de o pungă grea cu monede, câstigate poate la cazinoul municipal pentru câteva ore efemere de „dolce farniente’’, dar am ieșit victorios din impas, grație circuitului nordic spaniol.

Biarritz, oraș de coastă vestit, e practic la colț de stradă, după ce treci granița spaniolă, la 32 de km de San Sebastian (vezi impresii)... el este situat în golful Biscaya în departamentul Pyrénees–Atlantique … chiar mi-era dor de o pată franceză pe harta mea turistică.

Eram curioasă să văd dacă se va declanșa în mine un cutremur de mare forță emoțională, nu mi-a sărit inima din piept decât pe un pod de fier deasupra oceanului, proiectat se zice, de Eiffel pentru a ajunge în fața celebrei Rocher de la Vierge, o stâncă mitică.

Reflectoarele pe stațiunea Barritz

Blazonul orașului

,,J’ai pour moi le vent, les astres et la mer '' acesta e blazonul orășelului de 30 000 de locuitori, chiar am văzut unul în zona primăriei … două cochilii Saint Jacques amintesc de drumul spre Santiago de Compostella, la dreapta remarc o stea care evident ghidează drumul marinarilor și în partea de jos e o scenă centrală cu vânătorii de balene din vechiul sat de pescari.

Biarritz stă sub un galop de frumuseți naturale, mă trezesc acolo într-o stare de spirit cu accente indigo, datorită cerului plumburiu, noroc mare, nu plouă nemernic, doar ghidușul se ascunde sub umbrelă … scap de el total, după ceremonialul pompos, plicticos al debarcării din autocar, chiar în fața biroului de turism local, amplasat într-un parc drăguț, în Place d ‘Ixelle. .

Intru solo si le topesc pe doamne cu accentul meu frantuzesc, după un, peu de conversation’’ primesc gratuit o carte cu poze și trei vorbe sub fiecare obiectiv, plus o hartă detaliată.

Suntem dirijați inițial spre regina plajelor, stricăm ca la comanda rândurile, fiecare face ce pofteste în centru, eu atac pietonal zona de promenadă de-a lungul vestitei coaste franceze, plecând din Place Bellevue.

Biarritz, oraș mic cu farmec propriu, trăiește pe picior mare, e cu nasul în ocean, e prietenos, nu simt deloc mirosul basc decât dacă mă uit pe la case, are parfum de Belle Epoque dar arhitectura locală e foarte eterogenă, de ce i-a fost frică lui Victor Hugo, nu a scăpat, a pierdut din autenticitate si a devenit o statiune cosmopolită, la modă, râvnita de vilegiaturisti.

Centrul urban e în Place Clemenceau , unde se întâlnesc străzile vechiului oraș, care-mi vor scăpa printre degetele scurte ale timpului zgârcit.

Biarritz – sat de pescari și capriciu imperial

Istoria spune că un cuplu august a pecetluit soarta fostului sat de pescari, devenit cu timpul o stațiune aristocratică.

S-au dus vremurile când Biarritz era doar un sat de pescari unde se balaceau balenele, el a început din sec. 19 să aibă miros de bogăție, grație împărătesei Eugenia de Montijo, de stirpe spaniolă, care a devenit ambasadoarea stațiunii.

Pe vremea ei Biarritz devine regina plajelor si plaja regilor, acum e plaja tuturor muritorilor cu dare de mână.

Eugenie cade victimă farmecului celor șase km de plaje, descoperind în plus și efectele terapeutice ale apei mării. Spanioloaică născută în Grenada îndrăgea acest sat încă din copilărie, fiind o mare iubitoare a ținuturilor basce, ea l-a convins pe sotul ei, împăratul Napoleon III să ridice pentru ea vila Eugenia în 1854.

După primul război mondial urmează epoca anilor frumosi și nebuni, când ajung aici celebrităti si vedete, precum Charles Chaplin, Picasso, Kipling, Churchil si nu mai știu cine.

După al doilea război mondial turismul intră în declin, multe hoteluri de lux îsi închid portile și se cam duce luciul statiunii, francezii o cotesc spre Coasta de Azur.

Statiunea renaște odata cu aparitia surfingului prin 1957, atunci Biarritz devine o adevarată mecca a sportului european.

De la vila Eugenia la Hotel du Palais

Ce ne spune ghidul nostru despre transformarea vilei în hotel de lux? Villa Eugenia va fi vândută în 1881 Băncii Pariziene care o transformă în hotel –cazino numit Palais Biarritz … ar fi fost grozav să ating cu pana clădirea stacojie a palatului hotel, pe unde au dormit în paturi moi sau poate tari, Frank Sinatra sau Coco Chanel.

Prin 1905 hotelul extins și renovat primește pe portile sale clienți de vază, personalități ale lumii politice și internaționale. Regele Eduard VII de exemplu e numit Regele din Biarritz și din Marea Britanie, el va petrece aici patru vacanțe … nu mă miră că unul din bulevardele orașului îi poartă numele. Ducele de Windsor, Printesa Margareta sau printul Charles au fost bine primiti in reședinta de lux, numai mie timpul mi-a trântit ușa în nasul modest.

Avuția turistică naturală – coasta bască și 6 plaje

Biarritz are 6 km de plaje de-a lungul coastei basce dantelate cu stânci, nisip, golfulețe de unde admir la orizont munții Pirinei.

Coasta franceză are fantezie, pentru țâfna mea turistică mă scald cu ochii miopi regește în apa oceanului, respir briza marină, mă ciupesc de braț, da sunt acolo în fața vestitei Grande Plage, nu mă dau de-a dura în nisip, că nu e timp, admir un nene care construiește solo un castel uriaș de nisip … e doar primăvară.

1. Plaja Miramar

Cu ochi pe hartă observ că la nord e plaja Miramar între far și Hotel du Palais, unde ghidul ne spune că surfingul nu e permis, e o plajă mai mică, liniștită, mai putin turistică decat rivala principală.

2. La Grande Plage în centrul orașului

La Grande Plage- se află între Hotel du Palais și centrul de Congrese Bellevue la sud, ea este regina plajelor orașului încă de pe vremea Belle Epoque.

Această plajă era foarte iubită de împărateasă și se chema pe vremuri Côte des Fous, fiind preferata celor, bolnavi’’ care se scăldau în apă, datorită efectelor ei terapeutice... nu e de mirare că astazi orasul e foarte popular pentru centrele lui de thalasoterapie. Mi-ar fi plăcut să nimeresc aici vara, să văd și corturile vărgat colorate.

De-a lungul plajei centrale mă plimb pe Quai de la Plage, o zonă pietonală, urmărind în zare linia orizontului și farul.

La doi pași de plaja centrală pe unde defilez pietonal, e zona de shopping, terase și baruri, care nu au intrat în rada portului meu vizual.

3 Plage Port Vieux-plaja vechiului port

Trec apoi pe lângă vechiul port, adăpostit de vânturi, el e practic foarte aproape de centrul stațiunii, plaja e mică, simpatică, iubită de familiile cu copii. Pescarii reputati pentru îndemânarea lor aduceau aici balenele în sec. 19 pentru a le transa si a le vinde, … astăzi ei au cedat locul turistilor, care servesc fructe de mare in vechile si micile lor case, numite, crampottes’’.

4.Plage de la Côte des Basques e plaja de surfing pentru iubitorii adrenalinei, se spune că istoria acestui sport ar fi demarat în 1957 pe plajele din Biarritz, chiar aici.

5. La plaja Marbella, aflată în prelungirea precedentei plaje, nu am ajuns, ea este localizată în afara centrului orasului, fiind recomandată tot surferilor.

Simbolurile statiunii

Am ajuns pietonal foarte repede la Rocher du Basta, unul din cele mai fotografiate locuri naturale, între Grande Plage si Port des Pecheurs, e o stâncă amenajată, acoperită de verdeată, care e legată de pământ de un pod de piatră.

Le Rocher de la Vierge – Stânca Fecioarei, santinela din Biarritz

Am depăsit zona vechiului port și am mers pe sub un tunel săpat în stâncă încă de pe vremea lui Napoleon III, aterizez pe un platou Atalaye, admir de la distanță deocamdată frumusetea stâncii vedetă, mângâiată pe toate laturile de apele agitate ale oceanului, care își împletesc jocul nestingherit al valurilor cu mare entuziasm.

După sărutul lui rece, studiez niște formațiuni stâncoase și pun piciorul pe podul pasarelă, privind multimea de turisti care se avântă spre statuia simbol.

Lumea țăcăne din aparatele foto pentru un strop de eternitate imortalizat pe peliculă... la orizont apar munții Spaniei.

Fecioara comemorează întoarcerea miraculoasă a pescarilor de balene, prinși de o furtună și luminați de o lumină. Napoleon a decis să folosească stânca impresionantă ca un fel de dig, ea a fost legată de pământ de un pod de lemn, înlocuit de o pasarelă de fier îngustă, care ar fi fost realizată de Gustave Eiffel... să fiu sinceră statuia nu m-a topit de emoție, dar peisajul da.

Farul din Biarritz

Salut din depărtări Farul din Biarritz, construit în 1834, el stă la capătul lui Pointe Saint-Martin, într-o pozitie strategică cu vedere spre coasta bască.

E înalt de 73 de metri, el domină capul Hainsart, cine ajunge acolo urcă 248 de trepte pentru a pescui o panoramă asupra coastei, muntilor și oceanului.

Micul tren turistic din Biarritz – petit-train-biarritz.fr

Am observat în fața Cazinoului micul tren turistic care pentru 30 de minute te duce în voiaj până la Cote des Basques și far.

Les jeux sont faits, rien ne va plus... Cazinoul municipal pe Avenue Edouard VII

Am trecut de Place Bellevue si iata-mă în altă secvență lângă clădirea modernă albă, strălucitoare, în stil Art Deco a Cazinoului care se află chiar pe Grande Plage, pe locul unde erau odată băile pe vremea lui Napoleon... acum nu știu ce să vă povestesc despre Sala Ambasadorilor si alte minunătii din interior, pot doar să dau cu presupusul și să ghicesc câti clienți si-au tras un glonț în cap, dacă au tocat averea la ruletă... Bette Davis, Frank Sinatra, Rita Hayworth ar ști poate să răspundă la întrebarea mea.

Puțină rugăciune

In Place Eugenie intru printr-o poartă sculptată în biserica St Eugenie, în stil romano bizantin ridicată în 1856.

Evident ea se închină sfintei Eugenia, patroana orașului... intrare gratuită... nu e chiar foarte impresionantă, ochii mi-au rămas doar pe vitraliile din interior și o orgă.

Place Eugenie e vechea piață a orașului, loc de rendez vous pentru localnici, aici am văzut și un chioșc de muzică pentru concerte.

Am ratat Biserica ortodoxă rusă (1892)... e în drum spre far, pe Avenue de L'lmperatrice, aproape de Hotel du Palais. Rușii veneau cu trenul de la Sant Petersburg la Biarritz, ei sunt fondatorii bisericii... eglise-orthodoxe-biarritz.com - intrare gratuită.

Chapelle Imperiale , devenită monument istoric, a fost ridicată în 1864 la doleanțele împărătesei Eugenie, e o constructie Romano-bizantină, dar și hispano –maură, care se închină fecioarei negre din Guadalupe.

Idei culturale pentru vreme ploioasă și nu numai

Orașul oferă turistului o listă culturală bogată, dacă petreci poate un city break.

1. Musée Historique – musee-historique-biarritz.fr

Musee Historique e una din atracțiile de vârf, el se află într-o locație originală, în vechea catedrală anglicană, am rămas cu ochii în soare, despre dezvoltarea interesantă a orasului am păstrat în memorie doar poveștile sumare ale ghidului.

2. Musée de la Mer (aquariumbiarritz.com ) sau Acvariul e o atracție de top, am admirat pe exterior fațada minunata a clădirii în stil Art Deco de pe Esplanade du Rocher de la Vierge, am rezistat tentatiei de a intra în el, în lupta cu cronometrul, ghidul ne-a recomandat ironic ca la vizita viitoare să petrecem acolo chiar și o jumătate de zi.

Muzeul este o invitație într-o călătorie marină prin 50 de acvarii în lumea adâncului și necunoscutului... sunt 4 etaje, intrarea costă 15 euro, e vorba de unul din cele mai mari acvarii din Franța... mi-am amintit că și la Monaco am intrat doar în muzeul maritim și am rămas în coadă de pește.

4 Cité de l’océan e complementar muzeului mării, e un loc dedicat cunoașterii oceanului, acest muzeu e un centru de știință localizat pe Avenue de la Plage (citedelocean.com)... un bilet combinat cu muzeul mării costa 24 de euro.

3. Planète Musee du Chocolat (planetemuseeduchocolat.com)

Iubitorii ciocolatei vor fi tentați de o călătorie originală în bogata colectie a muzeului, prima fabrică de ciocolată din Biarritz are peste 400 de ani... o idee grozavă pentru familiile cu copii.

4. Musee d’Art Orientale Asiatica - museeasiatica.com

Sunt informată la agenția de turism că acest muzeu cu opere asiatice e unul din cele mai bine cotate muzee europene de artă orientală, colectia lui cuprinde 1000 de opere de artă.

In altă ordine de idei, centrul orașului e ideal pentru shopping, dacă vă curg banii din robinet, personal, mi-ar fi plăcut la nebunie să dau o raită prin Marché des Halles , piața acoperită cu sute de standuri, ca să surprind ceva din atmosfera locală... sau să gust o prăjitură bască în faimoasa patiserie istorică, frecventată de nobilime si Coco Chanel, vestita Miramont din Place Clemenceau... am rămas pe finalul escapadei cu imaginea unei clătite frantuzesti mignone, vândute la o tonetă, aproape de Grande Plage, m-a blocat prețul 5 euro amărâta de bucățică, allez madame... Biarritz e un oraș scump

Da, am trecut prin Biarritz ca o furtună, oceanul, peisajele naturale și regina plajelor sunt vedetele naturale ale statiunii... a fost un vis scurt, s-a topit deja ca o înghețată pe băț, care mi-a curs printre degete.

 

Surse de documentare - Biarritz Tourism – euskoguide.com

---
Impresii încărcate de mireille in 05.03.2019 09:37:01

Validat / Publicat: 05.03.19 11:01:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 590


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72800 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mireille? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Mika
  [05.03.19 11:15:08]
  » mesaj pers

     Felicitări pentru excursie și articol. L-am citit și mi s-a făcut dor de Biarritz. Am fost acolo acum câțiva ani, am scris și eu ceva despre el pe AFA. Unul dintre locurile unde oricând aș mai reveni. Mulțumesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maryka
  [05.03.19 11:33:37]
  » mesaj pers

     Șarmant...

     M-am " plimbat" alături, pe străzi, prin parcuri, pe malul mării...

     Foarte frumos! 😊

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mprofeanu
  [05.03.19 12:50:06]
  » mesaj pers

     @mireille: Superb scris! Off! "te invidiez" cum dai culoare oricărui review! Am citit și am văzut pozele despre acest loc deosebit, atât de cunoscut de celebrități și nu numai.

     Coasta de Azur am văzut-o în februarie 2013 iar aici am ajuns prin reviewul tău. Mulțumesc!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [05.03.19 13:27:02]
  » mesaj pers

     @Mika: merci beaucoup... am citit acum articolul tău din 2013... votat și pozele, ce diferență de atmosferă, vara plaja centrală e inundată de turiști și de corturile dungat colorate, pe care nu le-am văzut în mai 2018.

     Biarritz e o stațiune destul de chic, elegantă, dinamică... mă bucur că articolul ți-a trezit reverii turistice... vacanțe minunate... nu prea știam nimic despre oraș, am trăit momentele spontane.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
  - mireille
  [05.03.19 13:32:17]
  » mesaj pers

     @maryka: multumesc pentru lectură și companie :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [05.03.19 13:37:24]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [05.03.19 16:13:22]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [05.03.19 16:51:34]
  » mesaj pers

     @webmaster: multumesc mult.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [06.03.19 13:17:00]
  » mesaj pers

     @mprofeanu: multumesc pentru lectura, ecou... nu vreau sa idealizez locul, parca m-am simtit mai bine pe Coasta de Azur, tot in 2013...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - puiutea
  [08.03.19 11:43:04]
  » mesaj pers

     Din nou, felicitări! Și de aici, plecare fie pe Camino Francez, fie pe Camino del Norte!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [08.03.19 11:46:00]
  » mesaj pers

     @puiutea: cine mai poate... pierdut rezistenta fizica :))

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - puiutea
  [08.03.19 12:26:35]
  » mesaj pers

     @mireille: De acord! Pentru (unii) dintre noi, e de ajuns ce (mai) facem! Toate cele bune, și LA MULȚI ANI!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  • O zi in Biarritz (Aug.2013) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 23.04.15 de Mika din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
  • INFO:
  • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.75
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [42] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2018] Biarritz, stațiune vestită în Tara Bascilor, zona franceză-pod de piatră. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058022">Şterge vot</a></div><span id="v91058022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2018] Biarritz, stațiune vestită în Tara Bascilor, zona franceză-pod de piatră.
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2018] Pimbare pietonală prin statiune de-a lungul coastei -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058023">Şterge vot</a></div><span id="v91058023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2018] Pimbare pietonală prin statiune de-a lungul coastei
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2018] Pieton prin centrul orașului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058024">Şterge vot</a></div><span id="v91058024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2018] Pieton prin centrul orașului
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2018] Un vechi pod de piatră care merge spre Rocher de la Basta -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058025">Şterge vot</a></div><span id="v91058025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2018] Un vechi pod de piatră care merge spre Rocher de la Basta
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2018] La orizont e vila Belza construită pe o stâncă -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058026">Şterge vot</a></div><span id="v91058026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2018] La orizont e vila Belza construită pe o stâncă
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2018] Oceanul și șoaptele sale... peisaj de primăvară -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058028">Şterge vot</a></div><span id="v91058028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2018] Oceanul și șoaptele sale... peisaj de primăvară
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2018] De-a lungul coastei de promenadă... e biserica Eugenie -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058029">Şterge vot</a></div><span id="v91058029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2018] De-a lungul coastei de promenadă... e biserica Eugenie
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2018] Reflectorul pe Le Vieux Port -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058030">Şterge vot</a></div><span id="v91058030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2018] Reflectorul pe Le Vieux Port
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2018] Vechiul port al orașului -oază de relaxare -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058031">Şterge vot</a></div><span id="v91058031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2018] Vechiul port al orașului -oază de relaxare
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2018] Biarritz prin lupa prezentului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058032">Şterge vot</a></div><span id="v91058032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2018] Biarritz prin lupa prezentului
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2018] Clădirea superbă a Muzeului Mării din Biarritz -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058034">Şterge vot</a></div><span id="v91058034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2018] Clădirea superbă a Muzeului Mării din Biarritz
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2018] Statuia fecioarei la capătul podului de fier, simbol al orașului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058036">Şterge vot</a></div><span id="v91058036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2018] Statuia fecioarei la capătul podului de fier, simbol al orașului.
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2018] Formațiuni stâncoase -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058037">Şterge vot</a></div><span id="v91058037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2018] Formațiuni stâncoase
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2018] Oficiul de turism -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058038">Şterge vot</a></div><span id="v91058038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2018] Oficiul de turism
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2018] Biarritz -imagini din oraș -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058039">Şterge vot</a></div><span id="v91058039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2018] Biarritz -imagini din oraș
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2018] Centrul de conferinte si congrese din Bellevue -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058040">Şterge vot</a></div><span id="v91058040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2018] Centrul de conferinte si congrese din Bellevue
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2018] castele de nisip în luna mai -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058041">Şterge vot</a></div><span id="v91058041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2018] castele de nisip în luna mai
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2018] Grande Plage, vedeta stațiunii -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058042">Şterge vot</a></div><span id="v91058042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2018] Grande Plage, vedeta stațiunii
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [MAY-2018] Plaja centrală. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058043">Şterge vot</a></div><span id="v91058043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [MAY-2018] Plaja centrală.
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [MAY-2018] intrare în oraș -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058044">Şterge vot</a></div><span id="v91058044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [MAY-2018] intrare în oraș
  foto mireille [05.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P24 [MAY-2018] Cazinoul din Biarritz -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058045">Şterge vot</a></div><span id="v91058045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [MAY-2018] Cazinoul din Biarritz
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [MAY-2018] Biarritz din mașină -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058046">Şterge vot</a></div><span id="v91058046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [MAY-2018] Biarritz din mașină
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [MAY-2018] Trenul turistic -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058047">Şterge vot</a></div><span id="v91058047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [MAY-2018] Trenul turistic
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [MAY-2018] Pieton prin statiune -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058048">Şterge vot</a></div><span id="v91058048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [MAY-2018] Pieton prin statiune
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058049">Şterge vot</a></div><span id="v91058049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058050">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058050"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058050">Şterge vot</a></div><span id="v91058050" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058050)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058050Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058050MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [MAY-2018] Primaria -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058051">Şterge vot</a></div><span id="v91058051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [MAY-2018] Primaria
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058052">Şterge vot</a></div><span id="v91058052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058053">Şterge vot</a></div><span id="v91058053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058054">Şterge vot</a></div><span id="v91058054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P34 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058055">Şterge vot</a></div><span id="v91058055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P34 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P35 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058056">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058056"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058056">Şterge vot</a></div><span id="v91058056" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058056)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058056Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058056MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P35 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P36 [MAY-2018] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 05.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058057">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058057"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058057">Şterge vot</a></div><span id="v91058057" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058057)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058057Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058057MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P36 [MAY-2018]
  foto mireille [05.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [42] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.139513969421 sec