92539 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă San Marino

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.02.2019
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2019
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 1 -- varsta: 17

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
70.0 %
  
Satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
8.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Stâncă-cetate-oraș-republică sau într-un cuvânt,de fapt în două, San Marino


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Prin toamna anului trecut mă gândeam la un sejur în Italia. M-am gândit că în februarie în vacanța intersemestrială a elevilor ar fi perioada ideală. Credeam că voi prinde la ei o vreme primăvăratică, dar m-am cam înșelat.

E drept am prins o vreme superbă, cu soarele sus pe cer, dar foarte rece. Maxim 4-5 grade ziua. Am ales să vizităm Bologna. Era un oraș în care nu mai fusesem, un mare centru universitar și am zis că ar fi ok un scurt sejur acolo. Uitându-mă un pic pe hartă am descoperit că în apropiere este micuțul stat San Marino. Așa că imediat am luat decizia să mai prelungesc sejurul cu o zi, pentru a putea vizita și acest mic stat-oraș-cetate. Și bine am făcut, pentru că nouă ne-a plăcut mai mult San Marino decât Bologna.

Astăzi o să vă vorbesc despre San Marino, despre cum am ajuns acolo și cam ce e de văzut și de făcut. Am aterizat după un zbor de aproximativ două ore, pe aeroportul din Bologna la ora 11, ora locală. De acolo am luat un autobuz care ne-a dus până în zona Gării Centrale din oraș, contra a 10 euro de persoană.

De aici din gara Centrală ne-am luat bilete de la automat către stațiunea estivală celebră a lor și anume Rimini. Biletele au costat aproape 10 euro de persoană cu Trenitalia, un fel de personal de la noi, dar care arată si merge mult mai bine. Două ore a durat drumul până în Rimini, iar timpul a trecut foarte repede.

Am ajuns în Rimini, dar nu la plajă, ci doar în tranzit. De aici am m-ai luat un autobuz local cu destinația finală San Marino. Biletele de autobuz au costat 10 euro de persoană, dus-întors, iar drumul a durat cam o oră.

San Marino este cea mai veche republică din lume, dar și cea mai mică. Este cocoțată la drept vorbind pe o stâncă foarte abruptă, apărută parcă din senin în mijlocul câmpiei. La intrarea în orașul-stat am fost întâmpinați de doi soldați îmbrăcați în uniforma tradițională. Accesul este liber, nu ne-a întrebat nimeni nimic de pașapoarte. Cu toate că este un stat independent, înconjurat în toate părțile de Italia este asociată probabil cu țara mamă. Este cumva o mică enclavă, tolerată de autoritățile italiene. Dacă pe vremuri din cauza poziției privilegiate era extrem de greu de cucerit, în timpurile moderne probabil nu a mai prezentat interes. San Marino a fost întemeiat în secolul al IV-lea de un cioplitor de piatră, pe nume Marino. Acesta s-a stabilit aici si a înființat o micuță comunitate crestină, pentru a scăpa de persecuțiile împăratului roman Dioclețian. În zilele noastre principala activitate aducătoare de beneficii este evident turismul.

Micul Stat Republica San Marino are o populație de numai 26000 de locuitori, din care doar vreo trei mii locuiesc în incinta cetății. Ei bine aici sus ne-am luat și noi cazare pentru două nopți, dar despre asta o să vorbesc în alt articol.

După ce ne-am cazat am iesit in oraș să mâncăm ceva. Fiind extra sezon majoritatea localurilor si a magazinelor erau închise. Până pe la orele 18.00-19.00, mai sunt ceva turiști pe stradă, dar mai târziu orașul parcă-i pustiu. A fost si bine, a fost si rau. A fost bine pentru că am scăpat de cohortele de turiști care vin vara aici. Apropo acest mic stat-oraș-cetate este vizitat anual de mai mult de trei milioane de turiști. Nici nu vreau sa-mi închipui ce e vara, pe micuțele și întortocheatele străduțe, ale cetății. A fost rău pentru că multe localuri și magazine erau închise.

A doua zi dimineața, după ce am luat micul dejun am primit cu amabilitate de la recepție, 4 carduri de reducere. Cu ele am putut lua bilete un pic mai ieftine, pentru a vizita toate atracțiile importante ale orașului. Astfel am economisit 10 euro. Dacă un card de acces la toate atracțiile, costa în mod nomal 10 euro, pe noi patru ne-a costat doar 7,5 euro de persoană. Astfel am luat-o la pas să cucerim cele trei vârfuri ale cetății. Acestea, denumite Tre Castelli sunt principalele atracții ale orașului. Cele tre castelli apar pe stema orașului si sunt adevărate minuni ale arhitecturii medievale. Am fost la toate trei. Primele două se pot vizita, iar al treilea este închis pentru public.

Astfel am urcat pe drumul pavat cu pietre, unde-s o mulțime de magazine de suveniruri si am ajuns întâi la Rocca della Guaita. Acest turn este construit în secolul al X-lea. În incinta acestuia se află si o închisoare pe care am vizitat-o alături de un grup de japonezi gălăgioși. Acest mini castel construit sus pe stâncă îți dă posibilitatea să admiri niște panorame superbe. Se spune că dacă este foarte senin de sus din turn se vede pâna si țara vecină, Croația. A fost senin, dar noi n-am bătut atât de departe. Vedeam până la mare și cam atât.

Cel de-al doilea turn este construit în secolul al XIII-lea și este numit Rocca della Cesta. Acesta conține un foarte interesant muzeu al armelor vechi, la care la loc de cinste se află arbaleta. Se vede că au fost oameni războinici, au avut multe de înfruntat de-a lungul vremii. Ca un fapt divers în incinta orașului sunt o mulțime de magazine de arme. Probabil aici sunt mai ieftine și au un regim special, probabil mai lax.

Accesul spre ultimul turn se face printr-o alee prin pădure. Este o plimbare foarte plăcută în mijlocul naturii. Ajunși la ultimul turn denumit Rocca Montale construit în secolul al XIV-lea, nu poți admira decât peisajul de la poalele stâncii. Aici e capăt de drum si nu-ți rămâne decât să te întorci în oraș. Maxim de trei ore ai nevoie pentru a putea vizita relaxat cele trei turnuri. Asta dacă nu-i aglomerație, ca pe 6 martie. =))

După ce am servit masa de prânz la unul din puținele localuri deschise din oraș, ne-am continuat explorarea. Asfel am vizitat Muzeul de Arte Moderne, care pe noi ne-a cam dezamagit. Avea doar câteva exponate expuse și alea mai mult de umplutură. Accesul la acest muzeu se face prin galeria publică, galerie ce are la intrare statuia Grande Nudo Femminile.

Apoi am vizitat muzeul de artă al orașului, Museu di Stato. Acest muzeu este construit pe patru niveluri si poți admira tablouri sau obiecte de numismatică. Nu e ceva să te dea pe spate e doar un al must see.

A urmat o vizită la o biserică fransciscană construita în anul 1361, numită chiar Biserica Sfântul Francisc. Este o bisericuță simplă, construită în piatră un adevărat loc de rugăciune. Alipit de această bisericuță se află ultimul obiectiv inclus în acest card turistic și anume Muzeul Sfântul Francisc. Aici sunt câteva sculpturi, câteva fresce sau icoane și câteva obiecte de mobilier. Sincer chiar nu te dă nimic pe spate.

Mai există prin oraș muzeul curiozitătilor care era închis în momentul în care am fost noi, dar si muzeul torturii plus muzeul vampirilor, care chiar nu ne pasionează. Deasemenea mai există un mic muzeu al figurilor de ceară, o franciză a lui Madame Tussaudes, dar cum am văzut atâtea nu ne-a impresionat.

În schimb am vizitat catedrala din oraș și chiar am asistat un pic la slujbă. Destul de impresionantă această catedrală. Evident am colindat pe toate străduțele orașului, am admirat statuia libertății din piața cu același nume, am admirat de afara Palazzo Publico cu parapeti și cu ceas în turn, păzit de soldați în uniforme verzi. Deasemenea am admirat Teatro delle Popolo, evident tot de-afară, dar și Grand Hotel făcut faimos de regizorul italian Fellini. Undeva la ieșirea din oraș, într-o clădire grandioasă am descoperit și singura ambasadă din oraș și anume cea a Italiei.

Evident punctul maxim de atracție al acestui oras cetate stat o reprezintă priveliștea înconjurătoare. Dar noi ne-am bucurat foarte tare de vizita în acest oraș medieval, destul de asemănator cu Sighisoara a noastră.

Am întâlnit mai mulți conaționali, vorba vine, din Republica Moldova care s-au stabilit aici și câstigă un ban cinstit. Prețurile întâlnite aici pe la restaurante sau magazine mi s-au părut foarte mari, asta cu toate că este o zonă protejată, fără taxe. Prețuri ok erau doar la supermarket, unde lucra și cel mai simpatic moldovean.

Am avut norocul și privilegiu să fim în oraș la ceas de sărbătoare și să asistăm la o procesiune în cinstea lui San Agata, unul dintre întemeietorii orașului alături de San Marino. Fanfara militară, oficialitățile orasului, preoții, dar și o mulțime de locuitori participă an de an la această procesiune, timp în care dau mai multe ture al orașului și se trag salve de tun. Inedit, interesant pentru noi.

Una peste alta o vizită de o zi, maxim două, o recomand cu drag.Cred că perioada ideală de vizitat este primăvara sau toamna!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 21.02.2019 11:41:40

Validat / Publicat: 22.02.19 09:20:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SAN MARINO.
VIZUALIZĂRI: 1284

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46100 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[21.02.19 12:15:10]
» mesaj pers

   @robert: rog video cu procesiunea: https://www.youtube.com/watch?v=sGFRDixi5RQ&t=16s

   

   mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[22.02.19 09:19:33]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[22.02.19 09:24:00]
» mesaj pers

   @robert:

   Intr-un cuvant sau de fapt din doua:

   Start vot! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[22.02.19 09:56:12]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: intr-un cuvânt: mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[22.02.19 10:39:51]
» mesaj pers

   @robert: Mereu mi-am dorit să ajung acolo, dar nu s-a nimerit. Peisajele panoramice sunt superbe, îmi imaginez cum arată primăvara. Poate, cândva...

   Adevărul că mă sperie pantele, nu sunt în stare să urc, și de aceea te întreb: din parcarea de la baza cetății (P02) există ascensor până sus? Sau, și mai bine, sunt autobuze sau microbuze electrice care urcă de jos de tot până în vârf?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[22.02.19 10:51:31]
» mesaj pers

   @robert: Frumoasă zona, mi-au plăcut turnurile cetății, par de poveste, străduțele înguste, casele și mai ales ce se vede de acolo!

   Cu Trenitalia am mers și noi în Sardinia de la Olbia la Cagliari, condiții excelente, așa am simțit noi atunci, acum 6 ani, spații mari între scaune, păreau gen fotolii, lume puțină... Din ce ai scris văd că nu s-au schimbat condițiile...

   Nu știu dacă voi ajunge acolo dar citesc cu plăcere...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[22.02.19 10:51:35]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Există și un ascensor de la baza parcării, dar și un mini teleferic. Doar că acesta nu funcționa. Și nu nu ajung până sus , mai e de urcat! Oricum ar fi acolo nu e decât deal sau vale ori urci ori cobori. Nu ai alte variante. E destul de abrupt si de obositor. Mașini electrice nu am văzut. De alfel de la un anumit nivel este permis doar traficul pietonal.

   Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Rodel
[22.02.19 11:00:33]
» mesaj pers

   Cred că au trecut 10 ani de când am vizitat San Marino, și acum, citindu-ți impresiile, mi-a venit așa un dor de ducă, dar nu oriunde, ci Acolo. Atunci, demult, l-am vizitat preț de 4 ore, fiind o excursie organizată, acum, l-aș bate la pas fără grabă. Concluzia: mă gândesc la San Marino! (dar la câte alte locuri nu mă gândesc!!!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[23.02.19 09:13:32]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Cine poate mai mult, poate si mai puțin. Așa că nu se știe niciodată!

   Cam peste tot în lumea asta, cu mici excepții, transportul în comun este mai bine organizat și mai civilizat ca la noi! Spun acest lucru, cu multă durere în suflet, dar asta e realitatea.

   Mulțumesc pentru vizită si pentru comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[23.02.19 09:15:36]
» mesaj pers

   @Rodel: dacă vrei poți! ;) Sper să poți ajunge în cât mai multe locuri dragi! Mersi frumos pentru vizită și pentru comentariu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[23.02.19 12:38:58]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Buna intrebare!

   Si eu am aceasta problema!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[23.02.19 13:05:15]
» mesaj pers

   Excelent articolul!

   Si eu aveam bilet la Pescara, pentru vacanta intersemestriala, si ma gandeam sa ma duc la San Marino, doua zile. Biletul meu era pentru marti, cu intoarcere, sambata.

   M-am gandit cam tarziu la varianta San Marino, si nu am mai avut timp sa-mi organizez calatoria, asa ca am renuntat. Inclusiv la biletul de avion, care a costat... 20 de euro! :)

   Articolul acesta mi-a rezolvat o frustrare, ca sa zic asa. L-am citit ca si cum as fi calatorit si eu o data cu voi pe-acolo! Asa ca multumesc mult pentru acest articol si pentru pozele atat de frumoase.

   Nu cred ca as fi putut urca atat. Ca si colega noastra Carmen Ion, am o problema cu urcatul pantelor, scarilor. Tot sper ca se va rezolva...

   Din Bologna, de la aeroport, exista un autobuz pana in Rimini, care costa 20 de euro, si calatoria dureaza o ora si jumatate. E bine de stiut.

   shop.shuttleriminibologna.it

   Astept si articolele urmatoare: despre cazare, calatorie, procesiune...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mihaelavoicu
[23.02.19 15:51:57]
» mesaj pers

   Dacă mai aterizezi la Bologna, ia în calcul și Ravenna. Dacă ești împătimit de artă și frumos, nu vei regreta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.02.19 13:15:16]
» mesaj pers

   @cristina47: Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu, dar si aprecieri. Data viitoare poate ajungeti!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.02.19 13:17:29]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: mersi de recomandare. Același lucru mi-a spus si Michi si Carmen Ion. Data viitoare voi tine seama!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- makuy
[24.02.19 14:05:30]
» mesaj pers

   Un articol plin de informatii, placut citirii, pentru care aveti punctajul maxim. L-am trecut in randul celor care, la un moment dat, ma vor convinge sa vizitez Italia. Sau, macar, imprejurimile, caci am notat ideea ca v-a placut mai mult San Marino decat Bologna.

   Un singur aspect, sa zicem, negativ. Dar des intalnit. Nu stiu cum un turist ar putea servi micul dejun, altfel decat pe baza de voluntariat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[25.02.19 08:40:09]
» mesaj pers

   @makuy: Mă bucur să aud asta, că poate am reușit să conving pe cineva să-mi calce pe urme. Italia e o țară superbă, iar din ce-am vizitat eu, Roma și Florența mi-au intrat la suflet.

   La partea negativă ai reușit să mă faci să zâmbesc. Asta pentru că nu reușesc să mă învăț minte. Acu un an am mai fost apostrofat de o altă persoană exact pe această temă, dar se pare că această expresie o am innoculată prea adânc! E clar trebuie să fiu mai atent!

   Toate bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- makuy
[25.02.19 10:47:03]
» mesaj pers

   @robert: Da, știu că Italia e frumoasă. Eu sunt cel care are o reținere cu zona...

   Cât despre... partea negativă :) De aia am spus „des întâlnit”. Ca și cuvântul „locație”, deși am văzut că, recent, în Dex online au pus și sensul de „loc”, cu toate că este greșit. A, și mai e ceva: chestia cu RON :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[18.03.19 11:02:15]
» mesaj pers

   Uite ca am reusit sa citesc si eu un articol de-al tau. Fiind primul, probabil nu si ultimul, trebuie sa-ti spun ca-mi place stilul tau. M-am plimbat cu tine intre turnuri si m-am imaginat acolo. Pe viitor avem planuite cateva vacante prin Europa. O sa avem in vedere acesta locatie.

   Vacante placute si alegeri inspirate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[18.03.19 13:48:24]
» mesaj pers

   @Denisa13: Mă bucură plimbarea cu tine ”între turnuri”, dar care turnuri? Ce rev. al meu, ai citit?

   Din suflet te rog, calcă prin Ravenna. Cred că am exasperat colegii AFA cu Ravenna asta, dar spre surprinderea mea, o singură persoană a fost acolo, cu mult timp în urmă. Du-te, să nu fiu singura, vezi mozaicurile și apoi povestește1

   Te îmbrățișez!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Denisa13
[18.03.19 14:38:55]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Ori tu ori eu ne-am incurcat in ecouri. Eu ii scrisesem lui Robert. Promit ca voi citi si de la tine :). Toate bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[18.03.19 20:57:37]
» mesaj pers

   @Denisa13: Îmi cer scuze! Ne-am încurcat în turnuri și-n ecouri. Chiar nu știam despre ce este vorba. E bine, așa ne-am cunoscut! Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[18.03.19 21:22:10]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Nici o problema. Am patit-o si eu o data. Imi pare bine ca am primit o recomandare si imi voi face timp sa citesc. Va imbratisez!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.03.19 07:54:05]
» mesaj pers

   @Denisa13: Uite că mă bucur să aud asta! Înseamnă că ai fost sfătuită bine! =)) Mulțumesc mult pentru vizită și pentru comentariu.

   P. S. Îmi pare rău că răspund așa de târziu, dar am avut un eveniment nefericit în familie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[20.03.19 09:41:04]
» mesaj pers

   @robert: Regret sa aud o astfel de veste. Sper sa treceti cu bine peste si sa aveti parte de evenimente fericite restul anului. Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Flaviu
[20.03.19 09:56:00]
» mesaj pers

   @robert: Faine peisaje, maestre, da' alege si tu niste tari mai mari, ca ''liliputanele'' nu se vad pe tatuaj. :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.03.19 10:12:04]
» mesaj pers

   @Flaviu: Măi da ce ochi ai! Evident că așa o să fac! Urmează cea mai mare posibilă! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Flaviu
[20.03.19 10:15:15]
» mesaj pers

   @robert: Aaaa, este bine! Acolo poti sa trasezi si rauri, munti... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[32] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2019] admirăm priveliștea -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056112">Şterge vot</a></div><span id="v91056112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2019] admirăm priveliștea
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2019] parcarea de la baza cetătii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056113">Şterge vot</a></div><span id="v91056113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2019] parcarea de la baza cetătii
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2019] străduțele înguste -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056114">Şterge vot</a></div><span id="v91056114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2019] străduțele înguste
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2019] la pas prin oraș -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056116">Şterge vot</a></div><span id="v91056116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2019] la pas prin oraș
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2019] privelistea e deosebită -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056117">Şterge vot</a></div><span id="v91056117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2019] privelistea e deosebită
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2019] dincolo de nori -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056119">Şterge vot</a></div><span id="v91056119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2019] dincolo de nori
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [FEB-2019] Palazzo Publico -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056120">Şterge vot</a></div><span id="v91056120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2019] Palazzo Publico
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [FEB-2019] cetatea la ceas de seara -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056122">Şterge vot</a></div><span id="v91056122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2019] cetatea la ceas de seara
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2019] pe aleile cetății -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056124">Şterge vot</a></div><span id="v91056124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2019] pe aleile cetății
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2019] cetatea e impresionantă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056125">Şterge vot</a></div><span id="v91056125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2019] cetatea e impresionantă
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2019] seara în cetate -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056126">Şterge vot</a></div><span id="v91056126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2019] seara în cetate
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2019] vedere de seară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056127">Şterge vot</a></div><span id="v91056127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2019] vedere de seară
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2019] Piazza della Liberta -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056128">Şterge vot</a></div><span id="v91056128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2019] Piazza della Liberta
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2019] drumul spre vârf -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056129">Şterge vot</a></div><span id="v91056129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2019] drumul spre vârf
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2019] prin muzeul armelor -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056130">Şterge vot</a></div><span id="v91056130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2019] prin muzeul armelor
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2019] prin muzeul armelor -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056131">Şterge vot</a></div><span id="v91056131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2019] prin muzeul armelor
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2019] unul din vârfurile cetatii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056133">Şterge vot</a></div><span id="v91056133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2019] unul din vârfurile cetatii
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2019] Rocca Montale -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056135">Şterge vot</a></div><span id="v91056135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2019] Rocca Montale
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [FEB-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056137">Şterge vot</a></div><span id="v91056137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2019] vedere din turn
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [FEB-2019] Rocca della Cesta -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056138">Şterge vot</a></div><span id="v91056138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2019] Rocca della Cesta
foto robert [21.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2019] poziția e clar privilegiată -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056140">Şterge vot</a></div><span id="v91056140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2019] poziția e clar privilegiată
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [FEB-2019] prin cetate -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056141">Şterge vot</a></div><span id="v91056141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [FEB-2019] prin cetate
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [FEB-2019] vedere din turn -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056142">Şterge vot</a></div><span id="v91056142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [FEB-2019] vedere din turn
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [FEB-2019] in interiorul Rocca della Guaita -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056143">Şterge vot</a></div><span id="v91056143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [FEB-2019] in interiorul Rocca della Guaita
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [FEB-2019] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056144">Şterge vot</a></div><span id="v91056144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [FEB-2019]
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [FEB-2019] bisericuță construită in stqncă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056145">Şterge vot</a></div><span id="v91056145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [FEB-2019] bisericuță construită in stqncă
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [FEB-2019] Catedrala San Marino -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056147">Şterge vot</a></div><span id="v91056147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [FEB-2019] Catedrala San Marino
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [FEB-2019] procesiunea de San Agata -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056148">Şterge vot</a></div><span id="v91056148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [FEB-2019] procesiunea de San Agata
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [FEB-2019] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056149">Şterge vot</a></div><span id="v91056149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [FEB-2019]
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [FEB-2019] museul de tortura -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056150">Şterge vot</a></div><span id="v91056150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [FEB-2019] museul de tortura
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [FEB-2019] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056151">Şterge vot</a></div><span id="v91056151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [FEB-2019]
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [FEB-2019] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 21.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056152">Şterge vot</a></div><span id="v91056152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [FEB-2019]
foto robert [21.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[32] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.16836810112 sec