92384 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Nucet [Nucet, DB]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.02.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6
+ COPII: 1 -- varsta: 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La Nucet, pe malul Dâmboviței


În apropierea Cetății de Scaun a Țării Românești, la marginea pădurii, se află un ansamblu mănăstiresc care pe lângă rolul spiritual și cultural a constituit și un punct de apărare, un avanpost fortificat al Cetății Târgoviștei. Din momentul în care am fost prima dată la Mănăstirea Nucet mi-a plăcut amplasamentul și liniștea din interior, deși complexul monahal e practic alipit de sat. Am revenit cam la fiecare doi ani în acest loc observând etapele reconstrucției incintei și îmbunătățirile aduse mănăstirii.

Primăvara întreaga așezare e învăluită de mirosul de leurdă (usturoi sălbatic) , o plantă cu valențe vindecătoare, vestitoare a primăverii. Totodată, sărbătoarea religioasă a Izvorului Tămăduirii, prima vineri după Paști, este prilej de pelerinaj spre fântâna din pădurea Nucet.

Acces. Din DN 71 București-Târgoviște, după localitatea Mircea Vodă zărim indicatorul către mănăstirea Nucet spre dreapta pe DJ 711C; după 3,5 km, urmând indicatoarele, ajungem în fața ansamblului monahal. Există o platformă asfaltată în fața porții cu mai multe locuri de parcare disponibile. Distanțe aproximative: 65 km până la București, 22 km până la Târgoviște și 52 km până la Ploiești.

Scurte date istorice. Primele urme de viață monastice în aceste locuri, favorizate de prezența pădurii și a râului Dâmbovița, datează din perioada secolelor al XIV-XV-lea. Lăcașul de cult de zid a fost ridicat pe la 1500 de Gherghina pârcălab (cumnat al lui Vlad Călugărul și unchi al lui Radu cel Mare) și soția sa, Neaga. Legăturile ctitorului cu familiile domnești vor aduce beneficii mănăstirii și în secolele următoare. În secolul al XVII-lea lăcașul românesc este închinat unei mănăstiri din nordul Greciei.

Familia boierească Văcărescu preia în veacul al XVIII-lea îngrijirea mănăstirii Nucet. La 1712, Ienăchiță Văcărescu – dregător de seamă al lui Constantin Brâncoveanu, plătește o serie de reparații și adăugiri; câteva zeci de ani mai târziu, Barbu Văcărescu fortifică ansamblul monahal cu o nouă incintă de ziduri. La 1821 cetatea mănăstirească e ocupată de eteriști și au loc lupte cu trupe otomane.

O altă etapă este cea în care familia boierească a Bălenilor rectitorește mănăstirea și o transformă radical, între 1840-1849. Este momentul în care apare biserica de azi, decorată în stil neoclasic. Secularizarea din 1863 îi readuce pe călugării români la mănăstire, dar după 1930 ruina pune stăpânire pe complexul mănăstiresc, biserica fiind utilizată drept biserică parohială.

În 1994 se reînființează mănăstirea, iar peste doi ani încep lucrările de refacere a ansamblului monahal, distrus în proporție de 80%.

La plimbare prin Mănăstirea Nucet

Pătrundem în incinta mănăstirească de azi printr-o poartă de lemn în stil maramureșean, bogat ornamentată. Avem în față clădirea muzeului, o construcție refăcută cu etaj, o parte din peretele din cărămidă fiind lăsat netencuit, la vedere, pentru a exemplifica tehnica de construcție. Edificiul e străpuns de un gang, deasupra căruia străjuiește icoana Sf. Mc. Gheorghe; pe fațada interioară se află un frumos balcon de lemn. Nu am găsit niciodată muzeul deschis, am întrebat acum dacă se poate vizita și mi s-a spus că nu; se pare că se deschide doar pentru delegații/grupuri. Am văzut câteva fotografii pe Internet și mi-am făcut o idee despre exponate. Într-un pliant achiziționat acum câțiva ani scrie că muzeul are trei secțiuni: Istoricul mănăstirii, Biserica și satul și Patrimoniul mănăstirii. Între obiectele expuse se află icoane, obiecte de cult, cărți religioase, piese etnografice, facsimile de documente medievale, fragmente de ceramică descoperite în urma cercetărilor arheologice. Pare a fi un muzeu interesant!

Pe latura sudică se află paraclisul cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, o bisericuță de lemn în același stil maramureșean. Pe aceeași parte și cu prelungire pe latura vestică se află un corp nou de chilii și clădiri administrativo-gospodărești, cu etaj, care se integrează bine în peisaj. Ele se află în preajma vechiului zid de incintă, ale cărui urme (restaurate) se păstrează la nivelul solului.

Incinta este completată de cel mai vechi corp de chilii care se păstrează pe latura estică, în rând cu clădirea muzeului (datează probabil de pe la 1818-1819). Clădirea e joasă și are un pridvor lung de-a lungul căruia sunt aliniate ușile chiliilor. Pe latura nordică se află trapeza străjuită de un pridvor prevăzut cu coloane. Pe timpul verii peste tot prin pridvoare și ceardace sunt așezate flori.

Latura nordică e completată de un turn masiv cu poartă de acces și „casele cele mari”. În ultimii 10 ani acestea au beneficiat de ample lucrări de restaurare și refacere care au îmbogățit arhitectural complexul monahal. Turnul clopotniță e construit dintr-un amalgam de cărămizi și lespezi de piatră și începuturile sale datează din secolul al XVI-lea, epoca primului ctitor – Gherghina pârcălab. Casa egumenească (stăreția) e un edificiu masiv, cu etaj și pridvor pe ambele fațade.

În centrul incintei se află biserica „Sf. Mucenic Gheorghe”, reconstruită la jumătatea secolului al XIX-lea pe temeliile uneia mai vechi. Lăcașul are împărțire clasică (pridvor, pronaos, naos și altar), deasupra pridvorului aflându-se o turlă-clopotniță. Deasupra ușii de acces se află pisania și două icoane, cea de hram (Sf. Gheorghe omorând balaurul) și Sf. Visarion. Am pătruns în interior: liniște, lumină și culoare; catapeteasma atrage privirile prin frumusețea sa.

În curte aveam să descoperim o mică fermă, bucuria copilului. După ce ne-am jucat puțin cu doi miei albi ca zăpada care se țineau scai de maica stareță, am admirat porumbeii, gâștele, iepurii, fazanii și câteva exemplare deosebite de găini. Undeva în grajd se află și poneiul.

Ieșim din incinta mănăstirii, traversăm cimitirul sătesc și după doar 300 m ajungem la Fântâna de Leac din Pădurea Nucet. Un foișor larg acoperă fântâna cu apă tămăduitoare; coborâm găleata de lemn în puț pentru a aduce la suprafață o „apă vie”, rece și bună la gust. Primăvara leurda și viorelele împânzesc pădurea, acum ne-am bucurat de stratul de zăpadă care acoperea frunzele roșiatice căzute la pământ în toamnă.

Concluzii. Am petrecut o oră de relaxare la Nucet, ne-am bucurat de liniște, arhitectură și animalele domestice. De fiecare dată când am ajuns la Mănăstirea Nucet am apreciat starea de bine pe care o induce acest loc, vă recomand să vă abateți câteva zeci de minute dacă sunteți în apropierea orașului Târgoviște.

Călătorii frumoase!

---
Impresii încărcate de tata123 in 12.02.2019 15:57:02

Validat / Publicat: 12.02.19 18:22:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 213

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  45500 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[12.02.19 18:49:17]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.02.19 21:47:08]
» mesaj pers

   @tata123:

   Nu pot sa nu apreciez cat de frumos ai scris despre Manastirea Nucet, despre mirosul de leurda primavara cum mergi spre Fantana de Leac.

   Si noi am vizitat de mai multe ori acest loc linistit in diferite stadii ale renovarii constructiilor.

   Dupa ce trece perioada noroaielor este frumos sa traversezi padurea de la Manastirea Nucet catre gara si scoala din Nucet (Cazaci).

   Numai de bine, nr. 1! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[13.02.19 09:25:25]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Bună ideea cu plimbarea prin pădure, dar mai ales cu „școala” din Nucet - de fapt, e mai mult decât o simplă școală. Am examinat harta și am descoperit astfel clădirea Liceului tehnologic Nucet, aflată în apropierea Gării Nucet.

   Este vorba de una din cele mai vechi școli agricole din România, înființată de Spiru Haret în 1901. De atunci datează și clădirea „Școlii Inferioare de Meserii și Agricultură”, axată la început pe pregătirea elevilor proveniți din toată țara în domeniul agriculturii, creșterii animalelor, pisciculturii, meserii (dogărie, rotărie), iar mai târziu horticulturătehnică veterinară, mecanici agricoli.

   Interesant obiectiv!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Poarta de lemn - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053755">Şterge vot</a></div><span id="v91053755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Poarta de lemn - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Clădirea muzeului și gang de acces pe latura estică - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053756">Şterge vot</a></div><span id="v91053756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Clădirea muzeului și gang de acces pe latura estică - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Gang acces prin clădirea muzeului - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053757">Şterge vot</a></div><span id="v91053757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Gang acces prin clădirea muzeului - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2019] Corpul de chilii din secolul al XIX-lea, latura estică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053758">Şterge vot</a></div><span id="v91053758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Corpul de chilii din secolul al XIX-lea, latura estică.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053759">Şterge vot</a></div><span id="v91053759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] Corpuri noi de chilii - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053760">Şterge vot</a></div><span id="v91053760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] Corpuri noi de chilii - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] Biserica „Sf. Gheorghe” - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053761">Şterge vot</a></div><span id="v91053761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] Biserica „Sf. Gheorghe” - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Pisanie și icoană de hram - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053762">Şterge vot</a></div><span id="v91053762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Pisanie și icoană de hram - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Catapeteasma bisericii „Sf. Gheorghe” - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053763">Şterge vot</a></div><span id="v91053763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Catapeteasma bisericii „Sf. Gheorghe” - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Trapeza de pe latura nordică - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053764">Şterge vot</a></div><span id="v91053764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Trapeza de pe latura nordică - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Turn clopotniță și „casele mari”, latura nordică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053765">Şterge vot</a></div><span id="v91053765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Turn clopotniță și „casele mari”, latura nordică.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Casa egumenească (refăcută) - fațada nordică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053766">Şterge vot</a></div><span id="v91053766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Casa egumenească (refăcută) - fațada nordică.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Mod de construcție a turnului de pe latura nordică - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053767">Şterge vot</a></div><span id="v91053767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Mod de construcție a turnului de pe latura nordică - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Mănăstirea privită din Pădurea Nucet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053768">Şterge vot</a></div><span id="v91053768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Mănăstirea privită din Pădurea Nucet.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Prin Pădurea Nucet - Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053769">Şterge vot</a></div><span id="v91053769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Prin Pădurea Nucet - Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Foișorul în care se află Fântâna de Leac - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053770">Şterge vot</a></div><span id="v91053770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Foișorul în care se află Fântâna de Leac - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Fântâna de Leac - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053771">Şterge vot</a></div><span id="v91053771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Fântâna de Leac - Mănăstirea Nucet, Dâmbovița.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Mica fermă cu animale domestice. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053772">Şterge vot</a></div><span id="v91053772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Mica fermă cu animale domestice.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] Mica fermă cu animale domestice. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053773">Şterge vot</a></div><span id="v91053773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] Mica fermă cu animale domestice.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Mica fermă cu animale domestice. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053774">Şterge vot</a></div><span id="v91053774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Mica fermă cu animale domestice.
foto tata123 [12.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Mănăstirea Nucet în martie 2009. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1053775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1053775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1053775">Şterge vot</a></div><span id="v91053775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1053775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1053775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1053775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Mănăstirea Nucet în martie 2009.
foto tata123 [12.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.107825040817 sec