92291 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bonifaccio

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.02.2019
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
transport feri 34 eu
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Bonifacio, dintr-o altă perspectivă


Urmare de aici

Excursia mea din oct. 2018 a cuprins şi o zi în insula franceză Corsica în care urma să vedem oraşul Bonifacio aflat la cea mai mică distanţă de Sardinia. Lăţimea strâmtorii Bonifacio între marea Tireniană şi bazinul occidental al Mediteranei este de 7 mile (11,5 km). Intenţia mea şi a soţului în 2017 a fost să vizităm în 2018 Sardinia şi din Corsica oraşul Ajjaccio în care s-a născut Napoleon Bonaparte. N-a mai fost posibil şi cum îi promisesem, am mers cu o prietenă 6 zile în Sardinia şi una la Bonifacio din Corsica. Surpriza a fost că şi în acest oraş a locuit împăratul într-o casă care încă îi mai păstrează amintirea.

Cu câteva zile în urmă, pe Afa a apărut un review foarte valoros despre Bonifacio, scris de Mika vezi impresii. Nu am intenţia să reiau ce a scris Mika. Am simţit nevoia să fac unele precizări pentru cei care vin/ pleacă în Sardinia cât şi câteva mici şi poate utile completări, cu atât mai mult cu cât în curând voi intra în revizie + reparaţii capitale (doar ştiţi de la maşinile vechi) şi nu voiam să las o excursie neterminată.

Traversarea din Sardinia în Corsica

Distanţa dintre Alghero (aproape de hotelul Porto Conte în care am fost cazaţi) şi portul Santa Teresa di Gallura, cel mai nordic punct al insulei şi totodată cel mai apropiat de Corsica este de 19o km, respectiv 3 ore de mers cu autocarul. Cum companiile care administrează feriboturile pretind că dacă eşti pieton să fii cu ½ oră înainte de plecare şi dacă ai maşină cu o oră înainte, în acea zi trezirea a fost la 5.30. Micul dejun ni -a dat la un pachet pe care l-am suplimentat cu o cafea la bordul feribotului. Am ajuns la 8.30 şi la 9 am pornit spre Corsica. Traversarea a durat 50 min. şi a costat 17 eu dus+ 17 eu retur. În apropiere de Bonifacio am avut prilejul să vedem panorama unui oraş alb aşezat pe vârfuri de stâncă, dantela zidurilor cetăţii care coboară de sus până în apropiere de mare şi jos lângă port construcţiile care definesc oraşul nou. Traversarea s-a făcut pe o vreme însorită şi la întoarcere, de pe puntea vasului am admirat un apus de soare splendid.

Oraşul Bonifacio

Este populat de 4000 locuitori şi este cel mai sudic oraş din Franţa. Oraşul de jos înconjoară un golf de cca 100 m lăţime format natural de vânturile puternice care au săpat în stâncile calcaroase. Pe o parte a golfului este portul iar pe cealălaltă oraşul nou cu blocuri şi locuinţe moderne, cartierul numindu-se Marina.

Portul (N 41,38878 ° /E 9,1599575) a fost fondat de romani în sec I d. Hr. Astăzi înafară de Terminal Maritime de Bonifacio unde am debarcat, pe această parte golfului mai este căpitănia, ateliere de reparaţii şi antrepozite care sugerează dinamismul acestei căi de acces în insulă. În port se găsesc restaurante care servesc specialităţi de peşte, gelaterii italieneşti şi baruri de zi, birouri de turism care prin panouri publicitare oferă croaziere în jurul insulei sau explorarea unor peşteri. Poţi închiria ambarcaţiuni private de lux sau lua bilet la una din cursele care te duc în diverse porturi de pe Mediterană. Pentru întoarcere în Sardinia era o singură cursă la orele 18. Din port ai o perspectivă frumoasă asupra oraşului vechi ale cărui ziduri coboară parcă până în mare.

Partea de sus, la o înălţime de cca 70m este oraşul vechi clădit pe un versant de calcar lung de 1500m şi larg de 200m şi care cuprinde multe grote şi surplombe. Oraşul vechi s-a dezvoltat în jurul cetăţii şi este locuit, aşa cum sunt Rodos, Sighişoara şi probabil altele. Cum pentru mine urcuşul era dificil, contra sumei de 5 eu. am luat trenuleţul de pe cheiul Camparetti şi am urcat până în centrul oraşului vechi. Coborârea am făcut-o pe cele 187 trepte ale scării regelui D´Aragon despre care se spune că au fost tăiate de soldaţi într-o singură noapte în anul1420, pentru a intra în cetate.

Casele din oraşul vechi poartă amprenta secolelor care au trecut. La parter stăteau animalele domestice, în principal asinii. La etaj unde locuiau proprietarii se ajungea escaladând o scară cu multe trepte de lemn, cu o distanţă de până la 25 cm între ele, aşa cum veţi vedea în poze. Noaptea scara era blocată sau retrasă. Fiecare casă avea cuptorul său de pâine şi o cisternă de apă potabilă alimentată de sacagii, care strigau pe străduţe ˝Acqua, acqua fresca˝ Forţa acestor tineri îi făcea să urce găleţile pline până la capătul scărilor înalte. Bineînţeles că am mers şi pe strada celor doi împăraţi care la distanţă de 250 de ani unul de altul au locuit în case vecine:împăratul Carol Quintul între 3-6 oct 1541 la nr. 4 şi locotenentNapoleon Bonaparte de la 22 ian la 3 martie 1795 la nr. 7. Biserica Sainte Marie Majeure, cea mai veche clădire din oraş, cu o suprafaţă de 500mp apare în documente încă din 1238 şi a fost construită de meşterii pisani, aceiaşi care au ridicat biserica Santa Trinita din Saccargia Sardinia. În 1815 anunţând-se întoarcerea lui Napoleon din insula Elba, bonifacienii au ridicat steagul tricolor în vârful turlei de 25m a bisericii. Regaliştii au tras cu tunul în turlă distrugând-o. În faţa bisericii este o loggie cu arcade şi coloane sub care o imensă cisternă de 650000 l asigura alimentarea oraşului vechi. Interiorul bisericii este împărţit în trei nave fiecare conţinând un altar din marmoră policromă. În altarul cel mai înalt se află moaştele sf. Bonifaciu, patronul oraşului. În biserică sunt câteva statui valoroase: Sfântul Francisc, Fecioara Maria şi tablouri din sec XVIII.

După ce am ieşit din biserică am mai hoinărit pe străduţele medievale pline de mister, ne-am oprit pentru o porţie de paste pe din două şi două pahare de bere la o pizzerie şi am început să coborâm treptele scării regelui d´Aragon, minunându-ne la fiecare pas de priveliştea din faţa ochilor.

Acesta a fost cel de al 534-lea review scris pe AFA în nouă ani de colaborare. Toate au fost scrise cu dragoste şi determinare. Sper ca după ce voi ieşi din revizii/reparaţii capitale să-mi mai pot aduce modesta mea contribuţie, măcar prin ecouri la ceeace veţi scrie voi.

---
Impresii încărcate de Michi in 06.02.2019 22:17:58

Validat / Publicat: 07.02.19 06:27:12


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 1146


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28100 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Mika
  [07.02.19 07:19:43]
  » mesaj pers

     @Michi: Felicitări pentru întreaga activitate în AFA și pentru acest review. Atâția ani nu a scris nimeni despre Bonifacio și acum, noi, am scris aproape în aceeași zi. Sănătate multa și mai așteptăm încă 500 de review-uri scrise de tine.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maryka
  [07.02.19 09:38:54]
  » mesaj pers

     Felicitări!!! 😊

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mprofeanu
  [07.02.19 21:32:23]
  » mesaj pers

     @Michi: Aștept cu drag și alte reviewuri scrise cu plăcere și multă determinare! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  • Bonifacio - capitala pitorească a Corsicii (Aug.2018) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 02.02.19 de Mika din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
   [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
  • O zi in Bonifacio (Oct.2012) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 24.02.14 de Swan1 din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

  • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
  • INFO:
  • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 10.00
  • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [27] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2018] Debarcarea din feribot -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052559">Şterge vot</a></div><span id="v91052559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2018] Debarcarea din feribot
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2018] Zidurile cetăţii Bonifacio -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052560">Şterge vot</a></div><span id="v91052560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2018] Zidurile cetăţii Bonifacio
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2018] Oraşul nou, cartierul Marina -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052562">Şterge vot</a></div><span id="v91052562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2018] Oraşul nou, cartierul Marina
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [OCT-2018] Plimbare pe chei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052563">Şterge vot</a></div><span id="v91052563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2018] Plimbare pe chei
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2018] Portul Bonifacio -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052565">Şterge vot</a></div><span id="v91052565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2018] Portul Bonifacio
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2018] Marina văzută din trenuleţ -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052566">Şterge vot</a></div><span id="v91052566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2018] Marina văzută din trenuleţ
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2018] Bastion în oraşul vechi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052567">Şterge vot</a></div><span id="v91052567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2018] Bastion în oraşul vechi
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2018] Străduţe vechi în Bonifacio -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052568">Şterge vot</a></div><span id="v91052568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2018] Străduţe vechi în Bonifacio
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2018] Scara unei case din oraşul vechi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052569">Şterge vot</a></div><span id="v91052569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2018] Scara unei case din oraşul vechi
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2018] Monumentul eroilor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052571">Şterge vot</a></div><span id="v91052571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2018] Monumentul eroilor
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2018] Intrare în locuinţă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052572">Şterge vot</a></div><span id="v91052572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2018] Intrare în locuinţă
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2018] Clipe de odihnă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052574">Şterge vot</a></div><span id="v91052574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2018] Clipe de odihnă
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2018] Altar Sainte Marie Majeure -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052577">Şterge vot</a></div><span id="v91052577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2018] Altar Sainte Marie Majeure
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2018] Hrist în Sainte Marie Majeure -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052579">Şterge vot</a></div><span id="v91052579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2018] Hrist în Sainte Marie Majeure
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2018] Moaştele Sf. Bonifacio -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052580">Şterge vot</a></div><span id="v91052580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2018] Moaştele Sf. Bonifacio
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2018] Casa în care a locuit Carol Quintul -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052581">Şterge vot</a></div><span id="v91052581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2018] Casa în care a locuit Carol Quintul
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2018] Casa în care a locuit Napoleon Bonaparte -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052583">Şterge vot</a></div><span id="v91052583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2018] Casa în care a locuit Napoleon Bonaparte
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2018] Aşteptând pastele -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052585">Şterge vot</a></div><span id="v91052585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2018] Aşteptând pastele
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2018] Steagul oraşului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052586">Şterge vot</a></div><span id="v91052586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2018] Steagul oraşului
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [OCT-2018] Coborând scara regelui D Áragon -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052587">Şterge vot</a></div><span id="v91052587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [OCT-2018] Coborând scara regelui D Áragon
  foto Michi [06.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [OCT-2018] Vedere spre Marina -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052589">Şterge vot</a></div><span id="v91052589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [OCT-2018] Vedere spre Marina
  foto Michi [06.02.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.113456964493 sec