92103 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Catania

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.01.2019
DE
Avatar crismis
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Galați
înscris/ă în 27.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 4 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Savurând barocul sicilian (a doua zi în Catania)


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
  Urmare de aici

  A doua dimineață în Catania ne-a întâmpinat cu cer relativ senin și un soare proaspăt și vesel; în plus, destule grade în termometre, suficiente cât să-ți dea un supliment de ghes să continui explorarea bătrânei urbe. Ne-am propus să începem cu micul sit arheologic Terme della Rotonda, pe care-l descoperim pe hartă, nu departe de noi.

  Mare invenție GPS-ul pe telefon, zău așa! În câteva minute suntem pe Via Teatro Greco; doar un gard ne desparte de însuși Teatrul Antic, admirăm printre barele metalice ruinele încă solide, zidurile groase construite din piatră vulcanică, cu arcade de cărămidă roșie. Dar poarta o găsim încuiată, niciun orar de vizitare-nimic și credem că obiectivul nu se vizitează; asta ne frustrează puțin (de fapt, se vizitează, dar din partea opusă, de pe Via Vittorio Emanuele II, aveam să nimerim mai târziu; dar să nu anticipăm).

  Urcăm pe Via Rotonda, pe care avem ocazia să studiem zidurile pe alocuri decopertate ale caselor, îmbinarea măiastră a bucăților de piatră neagră cu cele de cărămidă roșie; fascinant! În capătul străzii se ivește curând cupola Rotondei. La intrare, o doamnă ne invită să vizităm și nu trebuie să plătim nimic pentru asta (încă o dovadă că sunt poetă, dar mă tratez: noi n-am știut, însă am nimerit bine, fiind în prima duminică din decembrie: acest sit este deschis doar miercurea și duminica, 9-13; în plus - asta știusem cândva, dar uitasem - toate obiectivele turistice din Italia se pot vizita gratuit în prima duminică a fiecărei luni, chestie de care aveam să devenim conștienți mai târziu, la Teatrul Antic).

  Intrăm într-o încăpere mică, ai căror pereți sunt tapetați cu panouri cu informații și poze despre restaurarea Rotondei. De acolo, de pe o pasarelă metalică, putem admira interiorul acesteia, cu arcade frumoase și urmele de pictură murală. O scară duce până pe podea, dar momentan accesul este interzis; nu-i bai, se vede foarte bine de sus. Pasarela se continuă în exterior, cu ramificații în stânga și în dreapta. Plutim așadar pe deasupra ruinelor unui vechi complex de terme din vremea romanilor, construit în sec. 1-2 și care au funcționat, se pare, până în sec. 6. Ulterior Rotonda a fost transformată în basilică și a fost bombardată în timpul războiului, la un moment dat i s-a și retras titulatura de basilică, clericii considerând locul necurat. Terminăm repede de vizitat, situl e extrem de mic.

  Ocolim termele pe sus și ajungem pe Via Gesuiti, care ne conduce imediat în Piazza Dante Alighieri, delimitată de 3 palazzo dispuse în semicerc, în fața cărora se înalță monumentala biserică neterminată (se vede cu ochiul liber, după coloanele frontale parcă retezate și partea de sus relativ plată) San Nicolo l'Arena, parte a complexului Mânăstirii Benedictine. Un obiectiv de neratat, după cum citisem - monument UNESCO, considerată a doua cea mai mare mânăstire din Europa, după cea din Mafra, Portugalia.

  Biserica însăși este considerată cea mai mare din Sicilia și a fost fondată în 1558 de călugării benedictini (care se selectau din aristocrația locală, de unde și bogăția deosebită a edificiilor de acest gen). În 1669 a fost afectată puternic de erupția vulcanului Etna, iar în 1693 de celebrul seism care a pus la pământ întreaga coastă de est a Siciliei. Reconstrucția sa începe în 1702 și continuă cu pași mici până în 1866, când mânăstirea dimpreună cu biserica sa au fost confiscate de nou înființatul Regat al Italiei. Din 1977, superba clădire a mânăstirii benedictine devenit sediu al Facultății de Științe Umaniste, parte a Universității din Catania.

  Stăm un pic și admirăm fațada austeră, dar impresionantă, a bisericii. Blocurile de lavă vulcanică, spălate atâtea secole de apă, vânt și sare, au căpătat pe alocuri reflexe rozalii... Interiorul masiv și aproape lipsit de decorațiuni e copleșitor și el! Și plăcut privirii, luminos, pereții și coloanele groase pătratice sunt îmbrăcate în haine imaculate, brodate cu un pic de dantelă în partea de sus... Mozaicul ce acoperă podeaua completează fericit aspectul regal al edificiului. Zona transeptului este secționată pe toată lungimea sa de un meridian, montat în 1841, spre a capta lumina soarelui la miezul zilei; din cauza modificărilor de densitate și volum ale materialelor folosite, în prezent acest lucru se petrece fix la... 12:13! Alături citim niște explicații savante despre chestia asta, care implică cele 4 legi Keplero (!). Prea savante pentru bieții mei neuroni; să fie la ei, acolo!... Eu mai mult cu poezia, cu arta... Mă concentrez așadar pe crucifixul din fața altarului și pe superbul altar baroc... Mă emoționez când descopăr, precum în bisericile noastre săsești, panouri de marmură albă fixate pe pereți, inscripționate cu numele soldaților uciși în războaiele secolului trecut. În partea stângă, a fost amenajată o capelă dedicată în exclusivitate eroilor.

  Mă entuziasmez și mai tare când descopăr o măsuță transformată în casă de bilete; vizitarea bisericii e gratuită (de asta mă prinsesem deja), dar, precum la Chiesa della Badia di Sant'Agata, poți să te cocoți pe acoperiș și să dai un tur, în schimbul a 3 euro! Tati și Paul nu-s la fel de entuziasmați ca mine: am fost ieri, ne-a ajuns, am înțeles ideea! Da, dar ieri ploua, azi e soare și trebuie să se vadă tare fain de acolo, de sus! Poate se vede și Etna!... Nu, du-te tu dacă vrei, noi te așteptăm afară.

  Evident că nu ratez ocazia. De data asta nu există lift, am doar scările la dispoziție. Domnul de la bilete îmi spune că se urcă printr-o parte și se coboară printr-alta și mă îndrumă către punctul de unde începe turul. Urcușul nu-i greu, deși treptele de piatră sunt destul de tocite; nu poți să nu te înfiorezi când te gândești câte milioane de pași au călcat pe acolo înaintea ta! Sus nu găsesc prea mare înghesuială, ba chiar aș zice că-s singură! :) Asta nu poate decât să-mi convină, sunt singură stăpână peste Catania! Tot ca la Sant'Agata, se merge pe o pasarelă ce înconjoară acoperișul bisericii și... cupola; căci, deși de jos nu se vede, există și o cupolă, ce se proiectează minunat pe cerul albastru, pictat cu norișori albi! De fapt, oriunde întorci privirea, priveliștea îți taie răsuflarea! Până departe, la marea cea mare și până departe, la conul îmbrăcat în nea, fumegând continuu, al Etnei!... Superb!

  Cobor și-mi recuperez băieții: „Haideți să vă duc într-un loc frumos, am văzut eu de sus!” Imediat în stânga bisericii, dincolo de un gard înalt de piatră și de o monumentală poartă barocă, ne așteaptă vechiul „palat” al vechii mânăstiri benedictine, cândva parte a unui domeniu impresionant ce se întindea pe 10 ha, cuprinzând spații pentru călugări, o impresionantă colecție de artă, o bibliotecă valoroasă și o grădină botanică. Mânăstirea benedictină era considerată stație obligatorie pentru pelegrini celebri, printre care s-a numărat și Goethe și care au dus mai departe vestea ospitalității cu care au fost întâmpinați și a stilului opulent de viață monahală.

  O aripă a palatului este organizată spre a fi vizitată și azi, ghidat, cu programare prealabilă. Am citit despre Sala Vaccarini că ar fi luminată de ferestre mari, ovale, că pereții ei sunt acoperiți cu două rânduri de rafturi de lemn, ce ar adăposti încă o bogată colecție de manuscrise și cărți benedictine, toate vegheate din înaltul bolții de celebra frescă pictată „Trionfo delle Scienze e delle Arti”. Palatul se sprijină pe un labirint de tuneluri subterane ce servește drept fundație și în care sunt expuse in situ ruinele a 2 case romane, descoperite cu ocazia construirii edificiului. Dealtfel, zona întreagă e construită pe un vechi sit roman (anterior locuit de grecii care au fondat așezarea), chiar și în curtea interioară, în fața palatului, aveam să descoperim ruine decopertate, împrejmuite, care pot fi studiate și admirate ușor de sus.

  Am părerea că barocul italian este unul dintre cele mai frumoase lucruri care i s-au întâmplat omenirii, iar palatul mânăstirii benedictine e un bun exemplu în acest sens! „Râuri” verticale de piatră albă despărțind câte un șir de ferestre exuberant împodobite cu mascaroni și elemente vegetale, contrastând frumos cu ramele verzi de lemn... Extraordinar! În partea stângă găsim amplasate câteva tarabe - un mic târg de produse locale eco, iar un tip cântă la chitară piese rock clasice; o atmosferă veselă și mobilizatoare, în care ne integrăm rapid și noi, degustând câte o mostră de bere artizanală pe o terasă improvizată, la soare...

  Ne cheamă drumurile și ne urnim, deși nu ușor... Coborâm un pic și cotim la stânga, pe Via Vittorio Emanuele II unde, la nr. 266 dăm de intrarea oficială în Teatrul Antic. Avem surpriza să beneficiem de intrare gratuită, aflându-ne în prima duminică a lunii, altfel am fi plătit 6 euro de persoană. Programul e zilnic, între 9 și 18:30. La intrare sunt multe panouri explicative și citim rapid că teatrul și odeonul se desfășoară pe panta sudică a colinei Montevergine, veche Acropolă grecească. Conform izvoarelor antice (Tucidides), Katane a fost fondată de greci originari din Eubea, aceiași care au fondat mai la nord un pic și Naxos-ul. Alegerea locului s-a datorat probabil pământului fertil și prezenței apelor (mării și celor două râuri, Amenano și Simeto.

  Situl a fost excavat prima dată prin sec. 18 de către prințul de Biscari. Între timp, oamenii își construiseră case peste vechile ruine și au urmat mai multe perioade de expropiere și de demolare a acestor locuințe. Și azi se vede clar cum o parte din zidul exterior al complexului este comun cu cel al caselor învecinate. Teatrul, așa cum îl putem noi admira acum, provine integral din perioada romană (sec. 2), dar cu siguranță a fost ridicat peste un altul mai vechi, grecesc, din care s-au identificat câteva urme. Cu un diametru de aproximativ 80 m, teatrul putea primi cam 7000 de spectatori.

  Odeonul a fost construit ulterior, de formă semicirculară, plasat ceva mai sus decât teatrul. Am citit că ar fi folosit și azi pentru spectacole. Scena e inundată în prezent, scufundându-se în urma repetatelor erupții vulcanice și cutremure; totuși, creează un tablou extrem de romantic, mai ales când privești din partea dreaptă a rândurilor de sus, de unde se pot prinde în cadru și clădirile învecinate, printre care răsar turlele unei biserici! Ne foim în sus și-n jos, ne strecurăm prin toate cotloanele, citim, admirăm pozăm... Ieșirea se face obligatoriu printr-un mic muzeu, în care sunt expuse resturi de statui și frize.

  Mai avem un obiectiv important de văzut în apropiere și cu ajutorul lui GoogleMaps îl accesăm mintenaș: Castello Ursino. Construit între 1239 și 1250 de către împăratul Frederic al II-lea de Suabia, pe o insuliță, a fost și el afectat de grozăviile naturii, aceleași expuse mai sus și refăcut după fiecare dezastru. Evident că la început a avut rol de apărare pentru port și oraș, pentru ca în sec. 19 să găzduiască o închisoare, iar din 1934 până în zilele noastre Muzeul Civic. Are formă masivă, dreptunghiulară, cu câte un turn cilindric în fiecare colț; zidurile înalte și groase sunt punctate ici-colo cu ferestruici anemice.

  De data asta nu mai beneficiem de gratuitate la vizitare, poate pentru că în perioada asta castelul găzduiește și o expoziție dedicată lui Salvador Dali. Plătim așadar câte 8 euro eu și Tati, iar Paul doar 5, fiind elev. Sunt câteva exponate interesante chiar în holul de la intrare, printre care reprezentarea cetății medievale Catania, resturi de mozaicuri, statui, vechi obiecte de vestimentație feminină.

  Ne perindăm apoi din sală în sală, recunosc că eu nu prea am chef de Dali azi, mai mult mă interesează arhitectura vechiului castel și colecțiile: statuete, picturi religioase și laice, monezi, utilaje folosite la începuturile industriei textile. Interesant și instructiv, mereu mi-au plăcut muzeele ce prezintă istoria locului, mă ajută să-l cunosc mai bine... Peste tot e o mare de oameni, se formează grupuri care discută înflăcărat în fața câte unui exponat, pare că lumea chiar se pricepe... Am mai sta, dar ne cam gonesc semnalele neplăcute ce răzbesc de la nivelul stomacurilor noastre.

  Ne rezolvăm nu departe, la Trattoria Pizzeria La Dolce Vita, un adevărat nume (și nu numai) italienesc. Pe urmă îmi trece prin cap o idee năstrușnică, iar ai mei n-o combat defel: să mergem până la cea mai apropiată plajă. Știu că @irinad zisese că nu se poate asta per pedes, ci doar cu autobuzul, dar eu m-am uitat pe hartă și mi s-a părut că se poate și nu-i nici foarte departe. O luăm în direcția mării, pe Via Grimaldi, ce ne scoate în șoseaua de mare viteză pe care o recunoaștem, că pe aici ne-a adus autobuzul de la aeroport. Șoseaua asta are din loc în loc treceri de pietoni, așa că traversăm pe partea dinspre port.

  Înaintăm pe trotuarul îngust, pe lângă gardul zăbrelit, care lasă să se vadă o zonă cu aspect mai degrabă industrial, prea puțin romantică. Marea e departe, abia se zărește, mai mult se simte... Mergem așa vreo 20-25 de minute și trebuie să recunosc că dacă afară ar fi vreo 35 de grade, n-aș mai fi așa de fericită... Ca atare, nu pot recomanda cu inima deschisă această excursie, de-aia și povestesc despre ea, ca să știți despre ce e vorba. La un moment dat, între noi și port se interpune un părculeț; e ciudată oaza asta de verde intens acum, la început de iarnă! Parco del Faro se cheamă și iată și farul!

  Trotuarul se termină odată cu parcul și de aici drumul se bifurcă: în dreapta spre aeroport și în general spre sudul coastei de est a Siciliei, iar în stânga spre zona „estivală”, ce însoțește plaja lungă de 8 km, presărată cu restaurante și terenuri de sport. Ca să ajungem într-acolo, e nevoie să traversăm șoseaua destul de aglomerată, o acțiune cam riscantă, căci nu există trecere de pietoni-nimic. E clar că traseul ăsta nu-i dedicat mersului pe jos!

  Cu atenție, ajungem cu bine pe partea cealaltă. Pentru aproximativ 50 m mergem chiar pe carosabil, apoi începe iar trotuarul. Trecem pe lângă un parc acvatic, desigur închis acum; dealtfel, toată zona pare destul de pustie, lucru normal pentru sezonul în care ne găsim. În curând dăm de o potecă în stânga, ce pare că duce până la mare. O apucăm într-acolo. În față, la oarece distanță, ne fură privirile pentru câteva minute o baltă măricică, în care se oglindesc frumos norii de deasupra mării.

  Plaja e lată și lungă, dar destul de murdară. Niște țigănci caută lemne aduse de mare și, trecând pe lângă ele, ne ferim să vorbim între noi, deși mi se pare că ele vorbesc italienește. Pe măsură ce înaintăm spre apă, vântul se întețește, aerul devine mai umed și se simte mirosul sării. Valurile se rostogolesc cu zgomot la picioarele noastre, iar în larg, pe linia orizontului, sunt desenate mici vele îndepărtate. Un tablou minunat, mă pierd în reverie... Nici priveliștea dinspre oraș nu-i de lepădat, cu muntele Etna pe fundal, cu soarele ce se joacă printre nori și se reflectă frumos în oglinda bălții...

  Ne întoarcem și, uitându-ne din nou pe hartă, descoperim că dacă la intersecție traversăm (tot ilegal, dar asta e!) spre oraș și o apucăm tot înainte pe Via Plaia, scurtăm ceva distanță și oricum evităm plictisitorul drum pe șosea, pe lângă port; măcar mai vedem o casă, un om... Așa facem. La început zona e pustie, trecem pe lângă o fabrică dezafectată, ale cărei ziduri strălucesc însă minunat în razele soarelui, aflat în „ora sa de aur”. Pe măsură ce înaintăm, lucrurile se animă. Străbatem un cartier mai sărăcuț, mai puțin turistic, dar pitoresc după gustul meu: rufe ce flutură la ferestre, copii alergând după minge pe o străduță laterală, bărbați strânși la o bere, în fața unei cârciumioare... Și destul de multă mizerie; oricum, nu mai multă ca la noi... Fabio ne avertizase asupra acestui fapt, dar i-am zis să nu-și facă probleme, venim din estul României... Totuși, în Catania, la umbra zidurilor vechi de piatră vulcanică, gunoaiele parcă ies mai puțin în evidență...

  &&&

  Am reușit să mai gustăm mici mostre din acest fabulos oraș și în serile următoare, după ce ne-am întors din Siracusa sau Taormina... De exemplu, într-o seară am dat de Teatro Bellini, frumos decorat și luminat, amplasat în piața omonimă. În ultima dimineață am luat-o pe lângă vechiul apeduct, înspre Gara Centrală. După vreo 10-15 minute am traversat în direcția Vecchia Dogana, fostele clădiri vamale restaurate, în prezent adăpostind cafenele, restaurante, magazine, o discotecă apreciată. În față e portul turistic, plin de bărcuțe albe legănându-se pe apele turcoaz. Am revenit prin orașul vechi, să ne luăm rămas cum se cuvine. Am revăzut Teatro Bellini la lumina zilei și am dat și de Moschea della Misericordia, despre care n-am fi știut dacă nu scria pe ea... Ne-am terminat plimbarea la o cafea în Piazza Duomo, admirând Fântâna Elefantului și fațada minunată a Catedralei, apoi ne-am întors acasă traversând - evident - nebuna Piață de Pește...

  Am iubit Catania din momentul în care am pus primul pas în ea și până ce linia țărmului s-a pierdut în zare, în urma avionului! Am iubit-o pe ploaie și pe soare, cu palatele ei robuste și frumoase, cu zidurile caselor vechi ca un mozaic negru-cărămiziu, cu gunoaiele și țigănia ei, cu mâncarea fenomenală și marea albastră... Se spune că Sicilia ar fi ruda săracă a provinciilor Italiei; nu știu dacă-i săracă, însă cu certitudine e autentică! Am perceput-o plină de viață, culoare și aromă, ca pe o frumoasă fată de la țară, dansând o nebunească tarantella pe pământul ars de soare - cu obrajii îmbujorați, cu mânecile albe plutind ca niște aripi de înger, cu fusta roșie rotindu-se în jurul picioarelor desculțe...

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de crismis in 26.01.2019 19:05:41

  Validat / Publicat: 26.01.19 20:18:30


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în ITALIA
  VIZUALIZĂRI: 915


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de crismis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - crismis
  [26.01.19 20:10:07]
  » mesaj pers

     Rog web a atașa următoarea linie sonoră:

     https://www.youtube.com/watch?v=a61cN_JXZsU

     Mulțumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmasterX
  [26.01.19 20:17:03]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [26.01.19 20:23:01]
  » mesaj pers

     @webmasterX: Mulțumesc încă o dată! Seară faină!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Zoazore
  [26.01.19 20:29:43]
  » mesaj pers

     @crismis: Start vot! Superb!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [26.01.19 20:51:24]
  » mesaj pers

     @Zoazore: Mulțumesc! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - DOINITA
  [26.01.19 21:19:09]
  » mesaj pers

     Superb! Un vot e prea puțin...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [26.01.19 21:34:18]
  » mesaj pers

     @DOINITA: Mulțam frumos! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maryka
  [26.01.19 21:57:20]
  » mesaj pers

     Frumos și sensibil! Mă bucur mult că ați prins și raze de soare, deși nici ploaia nu părea mai puțin romantică! Am senzația că acolo totul este plin de romantism... istorie și iubire! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Nicu
  [27.01.19 13:09:09]
  » mesaj pers

     De acord cu termenul folosit... destul de multa mizerie, dar nu mai multa ca la noi...

     Eu as zice ca mult mai multa mizerie ca la noi.

     Pe centru in zona aia de unde incepe promenada de la piata de peste totul e curat bec poti sa spui ca esti la Milano, totul lux, curat in permanenta spalat pe jos, zici ca esti cu adevarat in capitala modei si a luxului... dar... nu departe in foarte multe locuri apare ghetoul unde sunt prezenti cei ajunsi aici din lumea larga, negrii (multi) arabi, pakistanezi, indieni etc, aici in ghetou au magazine de tot felul si zona pare la prima vedere dubioasa rau, asta imediat linga zona centrala, sunt multe de felul asta. La inceput cand ajungi in zone de felul asta zici sa le eviti dar dai repede de altele tot asa si astea foarte aproape de bulevardele luxoase, pana la urma te obisnuiesti si cu luxul si cu ghetoul.

     Unde am avut cazarea in prima faza am crezut ca sunt in o zona rau famata un fel de ghetou, pana la urma m-am obisnuit si am vazut la fata locului ca aia e Sicilia adevarata... Un amestec de lux si ghetou...

     

     Ca sa stii ce e aia Italia trebuie neaparat sa vizitezi si Sicilia.

     Daca mi-a placut Catania - Sicilia? Categoric da.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
  - irinad
  [27.01.19 14:52:40]
  » mesaj pers

     În fine, ajung şi eu să scriu un ecou la articolul acesta, după ce am fost un pic blocată cu ceva treburi.

  Știu că @irinad zisese că nu se poate asta per pedes, ci doar cu autobuzul, dar eu m-am uitat pe hartă și mi s-a părut că se poate și nu-i nici foarte departe.

     Pentru un moment am crezut că informaţia mea nu ţi s-a părut tocmai bună, dar m-am liniştit aducându-mi aminte de distanţă şi, mai ales, că, aşa cum bine ai spus şi tu, vara la peste 30 grade, eventual cu geanta de plajă agăţată de umăr, nu e de făcut pe jos. În plus, dacă alegi una dintre plajele mai îndepărtate, trebuie exclus total mersul pe jos. :)

     Ştii, chiar mă gândeam în timp ce citeam primul articol cum de n-aţi ajuns la Teatrul Antic şi la Castelul Ursino, acum, după ce am citit urmarea, m-am liniştit.

     În privinţa mizeriei de pe-acolo, ce să zic, la început am fost oripilată, apoi am înţeles că acolo e ceva normal şi am luat ca atare totul încercând să mă detaşez pentru a nu-mi afecta vacanţa deloc.

     Aştept să văd următorul articol! Pupici!:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
  - crismis
  [27.01.19 18:08:04]
  » mesaj pers

     @maryka: Mulțumesc pentru aprecieri!

     Evident că totul e mai frumos când e soare, dispoziția vizitatorului e cu totul alta! Recunosc, nu mă înnebunesc după ploaie, deși merg pe principiul că "nu există vreme nepotrivită, ci haine nepotrivite pentru vremea respectivă". Și că pentru lucrurile pe care nu le poți influența (printre care vremea) nu merită să te necăjești. :)

     @Nicu: În Timișoara o fi lumea mai civilizată, dar jur că în centrul Galațiului, unde locuiesc, e pe alocuri o mizerie crasă! Catania nu m-a impresionat negativ defel în acest sens, poate și pentru că citisem despre asta și mă așteptam. Dar - vorba ta - sunt zone extrem de curate și altele mizerabile. Una peste alta, ai ce vedea în Catania și în împrejurimi și asta acoperă toate micile neajunsuri. În plus, nu ne-am simțit nicio clipă în vreun pericol cât de mic cu toți imigranții aceia colorati în jur.

     Vacanțe frumoase în continuare! :)

     @irinad: Nici vorbă că nu te-am crezut, am înțeles ideea, drumul ăla nu-i de făcut vara, cu soarele în cap! Doar că m-am uitat pe hartă, am văzut că e drum până acolo și am calculat că mai mult de 30-40 de minute nu facem, ceea ce pentru noi nu-i o problemă, mai ales la 14-15 grade! Altfel, plictisitor drumul, a doua oară clar nu l-aș mai face. Mulțumesc pentru completări! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
  - Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
  [28.01.19 08:47:50]
  » mesaj pers

     @crismis: Bravo, Cristina. Excelent ai surprins combinația tipic siciliană dintre gunoaie și măreția vechilor clădiri.

     O fi barocul feblețea ta, dar mie în Catania cel mai mult mi-a plăcut piața de pește... de lângă catedrală.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [28.01.19 15:20:39]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion: Mulțumesc, Carmen!

     Și mie mi-a plăcut piața de pește, mai rustică și mai plină de viață decât ce am mai văzut până acum!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [57] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [DEC-2018] Ruinele Teatrului Antic, printre barele gardului înconjurător -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049873">Şterge vot</a></div><span id="v91049873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [DEC-2018] Ruinele Teatrului Antic, printre barele gardului înconjurător
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [DEC-2018] Ajungem la Rotonda - vechi terme romane, ulterior basilică -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049874">Şterge vot</a></div><span id="v91049874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [DEC-2018] Ajungem la Rotonda - vechi terme romane, ulterior basilică
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [DEC-2018] În interiorul Rotondei se păstrează destul de bine urme ale picturii murale -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049875">Şterge vot</a></div><span id="v91049875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [DEC-2018] În interiorul Rotondei se păstrează destul de bine urme ale picturii murale
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [DEC-2018] Micul sit al Rotondei - ruine ale termelor romane -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049876">Şterge vot</a></div><span id="v91049876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [DEC-2018] Micul sit al Rotondei - ruine ale termelor romane
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [DEC-2018] Rotonda, văzută de pe pasarela de vizitare -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049877">Şterge vot</a></div><span id="v91049877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [DEC-2018] Rotonda, văzută de pe pasarela de vizitare
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [DEC-2018] Rotonda, din altă perspectivă -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049878">Şterge vot</a></div><span id="v91049878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [DEC-2018] Rotonda, din altă perspectivă
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [DEC-2018] Unul din vechile palazzo dispuse într-un semicerc în fața bisericii San Nicolo (mânăstirea benedictină) -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049879">Şterge vot</a></div><span id="v91049879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [DEC-2018] Unul din vechile palazzo dispuse într-un semicerc în fața bisericii San Nicolo (mânăstirea benedictină)
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049880">Şterge vot</a></div><span id="v91049880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; interior -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049881">Şterge vot</a></div><span id="v91049881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; interior
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; altarul -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049882">Şterge vot</a></div><span id="v91049882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; altarul
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; meridianul din transept -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049883">Şterge vot</a></div><span id="v91049883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; meridianul din transept
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; capela dedicată eroilor soldați -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049884">Şterge vot</a></div><span id="v91049884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; capela dedicată eroilor soldați
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; vedere spre Piazza Dante; în plan apropiat, cele 3 palazzo dispuse în semicerc -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049885">Şterge vot</a></div><span id="v91049885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; vedere spre Piazza Dante; în plan apropiat, cele 3 palazzo dispuse în semicerc
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; „palatul” mânăstirii benedictine, în curtea căruia era organizat un târg cu produse locale -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049886">Şterge vot</a></div><span id="v91049886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; „palatul” mânăstirii benedictine, în curtea căruia era organizat un târg cu produse locale
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; clopotele și o parte din cupolă -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049887">Şterge vot</a></div><span id="v91049887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; clopotele și o parte din cupolă
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; cupola -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049888">Şterge vot</a></div><span id="v91049888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; cupola
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; în fundal Etna, printre nori -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049889">Şterge vot</a></div><span id="v91049889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; în fundal Etna, printre nori
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; pe aici se coboară de pe acoperiș -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049890">Şterge vot</a></div><span id="v91049890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [DEC-2018] Chiesa San Nicolo l'Arena; pe aici se coboară de pe acoperiș
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [DEC-2018] Palatul mânăstirii benedictine -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049891">Şterge vot</a></div><span id="v91049891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [DEC-2018] Palatul mânăstirii benedictine
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [DEC-2018] Palatul mânăstirii benedictine; detaliu -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049892">Şterge vot</a></div><span id="v91049892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [DEC-2018] Palatul mânăstirii benedictine; detaliu
  foto crismis [26.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [DEC-2018] La plimbare pe Via Vittorio Emanuele II -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049893">Şterge vot</a></div><span id="v91049893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [DEC-2018] La plimbare pe Via Vittorio Emanuele II
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [DEC-2018] Catania romantică -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049894">Şterge vot</a></div><span id="v91049894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [DEC-2018] Catania romantică
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [DEC-2018] Reflexii la Teatrul Antic -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049895">Şterge vot</a></div><span id="v91049895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [DEC-2018] Reflexii la Teatrul Antic
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [DEC-2018] Teatrul Antic -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049896">Şterge vot</a></div><span id="v91049896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [DEC-2018] Teatrul Antic
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [DEC-2018] Teatrul Antic -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049897">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049897"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049897">Şterge vot</a></div><span id="v91049897" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049897)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049897Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049897MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [DEC-2018] Teatrul Antic
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [DEC-2018] Teatrul Antic -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049898">Şterge vot</a></div><span id="v91049898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [DEC-2018] Teatrul Antic
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [DEC-2018] Teatrul Antic; odeonul -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049899">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049899"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049899">Şterge vot</a></div><span id="v91049899" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049899)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049899Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049899MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [DEC-2018] Teatrul Antic; odeonul
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [DEC-2018] Teatrul Antic; vedere din odeon -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049900">Şterge vot</a></div><span id="v91049900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [DEC-2018] Teatrul Antic; vedere din odeon
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [DEC-2018] Catania romantică -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049901">Şterge vot</a></div><span id="v91049901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [DEC-2018] Catania romantică
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [DEC-2018] Castello Ursino -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049902">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049902"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049902">Şterge vot</a></div><span id="v91049902" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049902)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049902Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049902MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [DEC-2018] Castello Ursino
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [DEC-2018] Castello Ursino; expoziție temporară dedicată lui Dali -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049903">Şterge vot</a></div><span id="v91049903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [DEC-2018] Castello Ursino; expoziție temporară dedicată lui Dali
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [DEC-2018] Castello Ursino; harta Cataniei medievale -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049904">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049904"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049904">Şterge vot</a></div><span id="v91049904" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049904)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049904Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049904MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [DEC-2018] Castello Ursino; harta Cataniei medievale
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [DEC-2018] Castello Ursino -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049905">Şterge vot</a></div><span id="v91049905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [DEC-2018] Castello Ursino
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P34 [DEC-2018] Dali în vizită la Castello Ursino -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049906">Şterge vot</a></div><span id="v91049906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P34 [DEC-2018] Dali în vizită la Castello Ursino
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P35 [DEC-2018] Castello Ursino -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049907">Şterge vot</a></div><span id="v91049907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P35 [DEC-2018] Castello Ursino
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P36 [DEC-2018] Castello Ursino -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049908">Şterge vot</a></div><span id="v91049908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P36 [DEC-2018] Castello Ursino
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P37 [DEC-2018] Castello Ursino -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049909">Şterge vot</a></div><span id="v91049909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P37 [DEC-2018] Castello Ursino
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P38 [DEC-2018] Catania romantică -- foto by <b>crismis</b> [uploaded 26.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049910">Şterge vot</a></div><span id="v91049910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P38 [DEC-2018] Catania romantică
  foto crismis [26.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [57] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.144717931747 sec