92065 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Periplu prin frumuseţile Buzăului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.01.2019
DE
Avatar Crazy_Mouse
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Sărat
înscris/ă în 09.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 8 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Drumeție pe dealul Istrița, la releele de pe vârf și la chilia lui Ambrozie


Toamna care a trecut ne-a răsfățat cu multe zile călduțe, numai bune pentru ieșiri în natură. Deși a fost o perioadă încărcată pentru noi, într-o după-amiază frumoasă de la finalul lunii octombrie ne-am hotărât să facem o mică drumeție; avea să fie ultima din an. Pentru că ziua era destul de scurtă, am căutat o destinație nu prea departe de casă. Ne-am hotărât să mergem la chilia lui Ambrozie, unul dintre cele mai interesante obiective de pe dealul Istrița, pe raza județului Buzău.

Dealurile Istriței fac parte din Subcarpații de Curbură, au altitudinea maximă de 749 de metri (vârful Istrița) și sunt vizibile de pe DN 1B (între orașele Buzău și Ploiești).

Ce reprezintă chilia lui Ambrozie? Este vorba despre un refugiu săpat în stâncile de pe Culmea Șoimilor (nu prea departe de zona releelor de pe vârful Istrița), o chilie unde părintele Ambrozie Rizea a locuit timp de circa șase decenii. Cine a fost Ambrozie Rizea? El a fost un monah care provenea dintr-o familie cu mai mulți copii din satul Greceanca. La vârsta de 15 ani (în anul 1904), băiatul a intrat în obștea Mănăstirii Ciolanu, petrecând apoi câțiva ani la o mănăstire de la Muntele Athos. Revine la Mănăstirea Ciolanu și se retrage după o perioadă la Schitul Cetățuia din apropiere; aflat în conflict cu unii dintre capii Bisericii, părintele este dat afară de la Schitul Cetățuia. Rămas doar cu haina de preot, cu toiagul și cu niște unelte, el se retrage într-o scobitură de pe Culmea Șoimilor (loc pe care îl știa din copilărie), unde amenajează în timp o mică chilie sub forma unei case țărănești. Pentru a-și câștiga existența, a împletit coșuri din răchită și a participat la munci agricole, restul timpului petrecându-l în post și în rugăciune. S-a stins din viață în anul 1980, la vârsta de 91 de ani. Mai multe informații despre viața părintelui Ambrozie Rizea puteți lectura aici sau aici.

Pentru a ajunge la obiectivul nostru am mers cu mașina pe următorul traseu: Râmnicu Sărat-Buzău-Istrița de Jos (în acest sat am virat dreapta, urmând DJ 103R) -Greceanca-Breaza-Vispești. Din satul Vispești apar câteva indicatoare către Cariera de piatră, către Releu sau către Chilia lui Ambrozie. Nu am oprit la primul indicator și am ajuns apoi la o intersecție cu un drum sătesc spre dreapta, intersecție la care se află o fântână cu cumpănă. Acolo este un alt indicator spre obiectivul la care doream noi să ajungem. Am mai avansat puțin cu mașina, pe urmă am oprit într-un loc unde drumul se lățește, lângă ultimele case din sat. De acolo a început drumeția noastră propriu-zisă.

Această drumeție a durat puțin peste patru ore (interval orar 14.00 – 18.10) , timp în care am urcat din satul Vispești până lângă releele de pe vârful Istrița și am coborât pe o altă cărare, vizitând astfel și chilia lui Ambrozie. La început, cărarea a urcat aproape imperceptibil, printre garduri, tufișuri și alte bălării ”pictate” în culorile toamnei. După vreo 15 minute am început să urcăm mai susținut, iar vântul a devenit mai tăios, pe măsură ce ne apropiam de muchia dealului. Am ajuns la câteva sute de metri de Biserica dintr-o piatră, pe un tăpșan de unde se deschid priveliști până la mulți kilometri depărtare. Trecuseră vreo 50 de minute de când coborâsem din mașină. După un scurt popas, am urmat un drum forestier care urcă pe lângă pădurea din apropiere. Drumul este foarte denivelat, fiind probabil folosit doar de căruțe, așa că recomand celor interesați să lase mașina fie în satul Vispești, fie lângă Biserica dintr-o piatră (în această situație, traseul către chilia lui Ambrozie este ceva mai scurt).

Am mai mers vreo 30 de minute urmând coama dealului, iar Stânca Șoimilor se contura tot mai clar în fața noastră. Am ajuns apoi într-o mică șa, la o intersecție de cărări. Dacă am fi coborât spre dreapta, ajungeam cam în 15 minute la chilie. Dacă, în schimb, urmam cărarea care urca prin stânga, am fi ajuns în apropierea releelor de pe culmea Istriței. Întrucât ceasul arăta ora 15.30, am considerat că avem timp pentru un mic ocol. Am urcat către relee, iar poteca a intrat într-o pădurice și a ieșit apoi pe culme, la vreo 100 de metri de relee. Trebuie spus că în această zonă înaltă de pe dealul Istrița, printre bucățile de stânci care apăreau din loc în loc, am observat mai multe roci care conțin cochilii și scoici fosilizate. Am și fotografiat câteva dintre aceste relicve, dovezi ale faptului că apele Mării Tethis acopereau aceste meleaguri cu milioane de ani în urmă.

La ora 16.15 am ajuns lângă releele de pe vârful Istrița și nu am mai urcat chiar până lângă ele, de teama unei întâlniri cu vreun câine care ar fi putut păzi ceva pe acolo. După câteva minute de relaxare și fotografii, am coborât pe o altă cărare care ne-a condus cam în 20 de minute dedesubtul Stâncii Șoimilor, în dreptul chiliei lui Ambrozie. Super! Încântați că am ajuns atât de aproape, am realizat rapid că abia acum începea cea mai dificilă parte a drumeției noastre. Chilia este săpată în stâncă la vreo 10 metri deasupra solului, iar până la baza peretelui calcaros am urcat preț de câteva minute pe o cărare îngustă și abruptă, iar mărăcinii deși din jurul nostru ne-au scărmănat binișor; în plus, am mai și alunecat în vreo două rânduri pe bucățile mărunte de piatră care formau această cărare.

Cu limba de-un cot, am ajuns chiar dedesubtul chiliei. Ei, nici de aici treaba nu e chiar simplă. De ce?! Deoarece pentru a ajunge la chilia aflată deasupra noastră trebuia să urcăm pe două scări metalice de aproximativ 4 metri fiecare (după estimările noastre), ancorate aproape în poziție verticală în peretele calcaros. A fost momentul în care ”s-a spart gașca”: soția a rămas pe loc, iar eu și băiatul am urcat în chilie cu suficient de multe emoții. Noroc cu faptul că nici eu și nici juniorul nu avem rău de înălțime!

Chilia lui Ambrozie are în exterior o prispă îngustă săpată în piatră; se pot observa scobituri care au susținut probabil în trecut o balustradă de lemn, dar aceasta nu mai există astăzi. Este doar o mică balustradă metalică în cel mai expus punct, însă nu vă recomand să vă bazați pe ea, fiind destul de fragilă. În chilie se observă locașul unde părintele se odihnea, dar și spațiul cu urme de funingine în care a fost instalată o sobă. În micile firide săpate în piatră sunt așezate câteva icoane care amintesc imediat de principala preocupare a părintelui Ambrozie – rugăciunile. Noi am zăbovit cam 10 minute în acest loc, am cercetat cu atenție cămăruța amenajată cu multă trudă în stânca muntelui, am făcut mai multe fotografii de acolo de sus asupra împrejurimilor și ne-am hotărât să coborâm.

Cu maximă atenție la fiecare pas făcut, am ajuns cu bine la bază (terasa de stâncă este înclinată puțin și îngustă cu aproximativ un metru înainte de scară). Am coborât apoi printre mărăcini și am ajuns lângă crucea de piatră amplasată la oarecare distanță de obiectivul vizitat. De acolo am coborât pe un drum de țară către satul Vispești, întorcându-ne la mașină pe o altă potecă decât cea pe care venisem. La coborâre a fost ceva mai ușor, am și grăbit puțin pașii întrucât seara se apropia repejor, iar pe la ora 18.10 eram înapoi lângă mașina noastră și dădeam jos ghetele de drumeție pentru a ne bucura din nou de confortul adidașilor.

Am oprit la primul magazin, am cumpărat o sticlă de suc și apoi ne-am îndreptat către casă, mulțumiți că reușisem să vizităm un alt obiectiv interesant aflat pe meleagurile buzoiene.

Recomandări și alte informații pentru cei care doresc să viziteze chilia lui Ambrozie, releele de pe vârful Istrița sau alte obiective din zonă:

-Distanțele sunt înșelătoare și traseele sunt suficient de lungi (estimez că noi am străbătut 7-8 kilometri în acea zi).

-Este bine să mergeți echipați (se recomandă bocanci și haine lungi pentru a vă proteja fie de razele soarelui, fie de zgârieturile ierburilor sau ale tufișurilor de tot felul).

-Luați apă la voi (noi am avut 2,5 litri și cât pe ce să nu ne ajungă).

-Pentru a mai scurta traseul către chilia lui Ambrozie sau către releele de pe vârful Istrița, este indicat să porniți în drumeție de la Biserica dintr-o piatră, cunoscut punct de reper în zona aceea.

-Pe coama învecinată (zona de vârf a dealului Colarea) pot fi vizitate alte câteva obiective interesante – este vorba despre Biserica dintr-o piatră, Mormintele Tracice (necropolă cu vechimea de circa 2600 de ani), Grote din epoca pietrei (cavități locuite de oameni în urmă cu circa 4000-7000 de ani) sau Tabăra de sculptură de la Năeni (mai puțin cunoscută decât cea de la Măgura, dar cu lucrări la fel de interesante). Noi am explorat aceste locuri în vara anului 2016 și probabil că vom reveni cândva acolo (vezi impresii).

Ajuns la finalul articolului, recomand iubitorilor de drumeții o plimbare pe meleaguri buzoiene!

Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de Crazy_Mouse in 23.01.2019 21:36:07

Validat / Publicat: 23.01.19 22:36:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 299


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40250 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[24.01.19 07:19:34]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse:

   Faina plimbare intr-o superba zi de toamna! Pozele sunt minunate iar privelistea de la inaltimea grotei (chiliei) este ametitoare.

   Felicitari! Numai bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[24.01.19 10:59:32]
» mesaj pers

   Fiecare poză, luată în parte, una mai frumoasă ca alta. Dealurile Istriței, acum văd ce splendide sunt. Despre chilie, ce să spun, un adevărat loc re reculegere, deși vizitatori, numai voi!

   Mulțumesc pentru ”terapia cu liniște”!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[24.01.19 13:55:55]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumim frumos! A fost o ieșire neplanificată de-a noastră într-o perioadă grea, o escapadă care ne-a mai încărcat puțin bateriile. Chiar dacă pe Istrița pare foarte ușor de ajuns, a fost o tură medie, suficient cât să ne mai curățăm articulațiile de ”rugină”.

   @mihaelavoicu: Într-adevăr, puțini vizitatori pe Istrița și situația cam așa se prezintă pe la majoritatea obiectivelor de pe meleagurile buzoiene (cu excepția zonelor Ciolanu-Măgura și Vulcanii Noroioși, mai promovate și mai bine cunoscute). Dar nouă ne plac și astfel de locuri, să fie atât de liniște încât să îți poți auzi gândurile!

   Vă mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[27.01.19 22:13:10]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Ce peisaje frumoase! Locuri cumva ascunse pe meleaguri buzoiene sau putem spune în prag de plai prahovean. Este unul din obiectivele la care vreau să ajung și eu, alături de locul unde s-a descoperit Tezaurul de la Pietroasele (pe care tu l-ai vizitat deja) - pe care l-am revăzut recent în Muzeul Național de Istorie din București.

   Zona Dealului Istrița e ofertantă din punct de vedere turistic și, totodată, e sit de importanță comunitară (Natura 2000) în care găsim plante protejate la nivel național și o mulțime de nevertebrate. Aspectul de stepă ponto-sarmatică ne aduce în fața ochilor imagini fascinante.

   Mulțumim pentru prezentare și fotografii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Din satul Vispești priveam către zona de vârf a dealului Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049291">Şterge vot</a></div><span id="v91049291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Din satul Vispești priveam către zona de vârf a dealului Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] La capătul acestei ulițe am lăsat mașina și de acolo am drumețit către vârful dealului Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049292">Şterge vot</a></div><span id="v91049292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] La capătul acestei ulițe am lăsat mașina și de acolo am drumețit către vârful dealului Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Am pornit în drumeție. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049293">Şterge vot</a></div><span id="v91049293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Am pornit în drumeție.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Așa arată potecile de pe dealul Istrița, județul Buzău. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049294">Şterge vot</a></div><span id="v91049294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Așa arată potecile de pe dealul Istrița, județul Buzău.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Peisaj de toamnă pe dealul Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049295">Şterge vot</a></div><span id="v91049295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Peisaj de toamnă pe dealul Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Tot mai sus, către chilia lui Ambrozie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049296">Şterge vot</a></div><span id="v91049296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Tot mai sus, către chilia lui Ambrozie.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Toamna pe meleaguri buzoiene. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049297">Şterge vot</a></div><span id="v91049297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Toamna pe meleaguri buzoiene.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] În depărtare se vede Biserica dintr-o piatră. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049298">Şterge vot</a></div><span id="v91049298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] În depărtare se vede Biserica dintr-o piatră.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Toamna pe meleaguri buzoiene. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049299">Şterge vot</a></div><span id="v91049299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Toamna pe meleaguri buzoiene.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Poteca din dreapta este drumul corect către chilia lui Ambrozie și către releele de pe vârful Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049300">Şterge vot</a></div><span id="v91049300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Poteca din dreapta este drumul corect către chilia lui Ambrozie și către releele de pe vârful Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] În zona înaltă a dealului vântul a bătut destul de energic. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049301">Şterge vot</a></div><span id="v91049301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] În zona înaltă a dealului vântul a bătut destul de energic.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Săgeata arată Stânca Șoimilor, locul unde se află chilia lui Ambrozie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049302">Şterge vot</a></div><span id="v91049302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Săgeata arată Stânca Șoimilor, locul unde se află chilia lui Ambrozie.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] De acolo din vale am pornit noi în această drumeție de toamnă. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049303">Şterge vot</a></div><span id="v91049303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] De acolo din vale am pornit noi în această drumeție de toamnă.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] O zi frumoasă de toamnă pe meleagurile buzoiene. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049304">Şterge vot</a></div><span id="v91049304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] O zi frumoasă de toamnă pe meleagurile buzoiene.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Scoici fosilizate pe vârful dealului Istrița, județul Buzău. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049305">Şterge vot</a></div><span id="v91049305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Scoici fosilizate pe vârful dealului Istrița, județul Buzău.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Ne aflam deasupra Stâncii Șoimilor. Chilia lui Ambrozie se afla undeva dedesubtul nostru. Noi am continuat plimbarea către releele de pe vârful Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049306">Şterge vot</a></div><span id="v91049306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Ne aflam deasupra Stâncii Șoimilor. Chilia lui Ambrozie se afla undeva dedesubtul nostru. Noi am continuat plimbarea către releele de pe vârful Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Conifere pe vârful dealului Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049307">Şterge vot</a></div><span id="v91049307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Conifere pe vârful dealului Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Releele de pe vârful dealului Istrița. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049308">Şterge vot</a></div><span id="v91049308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Releele de pe vârful dealului Istrița.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] După ce am plecat din zona releelor, ne-am îndreptat către chilia lui Ambrozie. Iat-o! Stânca Șoimilor este un perete calcaros de vreo 30 de metri înălțime. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049309">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049309"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049309">Şterge vot</a></div><span id="v91049309" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049309)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049309Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049309MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] După ce am plecat din zona releelor, ne-am îndreptat către chilia lui Ambrozie. Iat-o! Stânca Șoimilor este un perete calcaros de vreo 30 de metri înălțime.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Stânca Șoimilor și chilia lui Ambrozie văzute din alt unghi. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049310">Şterge vot</a></div><span id="v91049310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Stânca Șoimilor și chilia lui Ambrozie văzute din alt unghi.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Tot mai sus, printre tufele de mărăcini, către chilia lui Ambrozie. -- foto by <b>Crazy_Mouse</b> [uploaded 23.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1049311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1049311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1049311">Şterge vot</a></div><span id="v91049311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1049311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1049311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1049311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Tot mai sus, printre tufele de mărăcini, către chilia lui Ambrozie.
foto Crazy_Mouse [23.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.116472005844 sec