91911 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga'

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.01.2019
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
50 lei
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 10

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Vălenii de Munte


În 1969, Editura Meridiane scotea o broșură intitulată ”Casa Nicolae Iorga. Vălenii de Munte” scrisă de istoricul prahovean Nicolae Simache, întemeietor a mai multor muzee prahovene, printre care și cel vizitat de mine, în toamna anului 2018.

Acum se numește Muzeul Memorial Nicolae Iorga, se află în centrul orașului Vălenii de Munte, într-un spațiu mare, modernizat, bine îngrijit, pe str. George Enescu nr. 1-3.

În drumul spre localitatea Cheia, cu frumoasele sale case de vacanță, faceți un mic popas la acest muzeu care, vă va încânta cu frumusețea și farmecul vieții de odinioară. Nicolae Iorga a fost un mare iubitor de valori autentice românești și veți descoperi lumea magică a acestora.

Născut la Botoșani, rămas orfan de tată la vârsta de 5 ani, micuțul Nicolae dă dovadă de multă precocitate. Eliminat din două licee, respectiv Botoșani și Iași, pe diverse motive, eminentul elev se înscrie la Universitatea Iași și după doi ani de studii își ia Licența cu magna cum laude.

În perioada studenției, ia primul contact cu orașul Ploiești la un congres studențesc și va sta la Hotel Victoria, hotel care, din păcate, nu mai este. Cu ocazia altei vizite, una pe temă politică, se pare că și-ar fi exprimat dorința de a se așeza în Ploiești, punând ochii pe Casa Moruzoaiei, din cartierul Tabaci, zona cea mai veche a orașului. Dar nu a fost să fie! Aici am vrut să ajung, la Ploiești și mă opresc!

Despre activitatea sa de istoric nepereche a curs multă cerneală, dar, cunoscut și arhicunoscut de unii, cunoscut mai mult sau mai puțin de alții, poate chiar foarte puțin de unii ca mine, o vizită la muzeul din Vălenii de Munte, ”face bine”... la intelect!

De ce Văleni? După un concediu binemeritat petrecut aici și la invitația cumnatului său, va îndrăgi zona, deși așa cum el spune, Nu era pe atunci nici cale ferată, așa încât de la Ploiești se pornea pentru vreo două ceasuri de înaintare înceată în vechile trăsuri ce sunau de-a lungul Văii Teleajenului din clopote, pentru a speria lupii, ,,

Vizita la Muzeu.

La o primă vedere, casa are un aspect grandios, aș zice. intrăm pe o poartă masivă din lemn, străjuită de coloane albe, dincolo de care pășim cu sfială pe un pavaj din pietre mari de râu și admirăm. Admirăm casa. Ne întâmpină o doamnă drăguță și ne spune că această casă a fost cumpărată de Nicolae Iorga, de la un boier local și atestată documentar de la 1833. Era o ruină. O restaurează și o extinde pentru familia sa numeroasă, formată din 7 copii, din a II-a căsătorie cu Ecaterina Bogdan din Brașov.

Casa are o temelie înaltă, este așezată cu fața spre sud și un cerdac sprijinit pe 12 stâlpi din lemn cu capiteluri sculptate. Atenția vizitatorului este atrasă de ușile de intrare în pivnița casei, uși din lemn, prinse în bolțari din lemn și ornate cu bumbi din fier forjat.

Urcăm scara ce duce la cerdacul mare și bine luminat, întins pe toată suprafața sudică a casei. Aici, o placă informativă spune că urmașii au donat casa statului, în 1963.

Grupul nostru, format din colaboratori ai unui mare muzeu din Ploiești, pătrundem cu emoție în spațiul cândva locuit de marele Nicolae Iorga. Planul casei este unul simplu, cu specific românesc, cu odăile așezate de o parte și alta a sălii. La capătul acestei săli se face trecerea spre aripa adăugată la renovare și destinată copiilor. Bucătăria, am aflat că era undeva pe la parter, acum ocupată de birourile personalului.

Pe hol se află lăzi de zestre, scoarțe populare, mobilier sculptat, dar și portretul savantului realizat de fiica sa, Magda, în 1930. Mai bine de jumătate din copii săi, au avut înclinații artistice, precum pictura (Magdalena născută 1905), sculptura (Liliana născută 1910), arhitectura (Valentin născut 1912), grafică și pictură (Alina născută 1916), restul fiind diplomați, medici, profesori.

Prima încăpere vizitată este Biroul de lucru al savantului. Doi pereți sunt ocupați de ferestrele mari, prevăzute cu perdele din materiale fine, țesute la război și alți doi pereți ocupați de imensa bibliotecă ce a aparținut savantului cu lucrările sale editate în diverse limbi, lucrări de specialitate, artă și colecții de ziare. Pe un frumos covor cu ornamente florale se află biroul din lemn cu multe sertare, mapa din piele, călimara cu pana de scris, lampa de epocă și fotografia soției sale.

Încăperea alăturată biroului, este dormitorul, de un rafinament aparte. Mobilierul din lemn de paltin este sculptat în stil tradițional românesc, perdelele mi-au atras în mod deosebit atenția prin calitatea deosebită a pânzei. Pe micul birou așezat la fereastră se află o frumoasă lampă cu abajur alb, o călimară de epocă, cred din onix, cuțitul pentru deschis corespondența.

Pe altă latură a încăperii, un bufet cu o frumoasă cană din cositor (?) și câteva sticluțe pentru toaleta de dimineață.

Pe latura opusă culoarului aflăm încăperea de primire a doamnei Ecaterina cu un birou la fereastră, un covor aidoma celui din biroul savantului și perdele de o finețe rară.

Alături se află salonul de oaspeți, sau sufrageria. Este o încăpere mare, bine luminată, aranjată cu mobilier și scoarțe românești, remarcate de altfel, în toate încăperile. Aici sunt expuse două tablouri de Nicolae Grigorescu, un Flori de măr și Pe valea Câmpiniței

La capătul holului, coborâm scara și ajungem la fostele dormitoare ale copiilor, unde sunt expuse fotografii de epocă din activitatea savantului, cum ar fi aceia de Președinte al Comisiei Monumentelor Istorice, A Ligii Cuturale a Tuturor Românilor, de Prim Ministru și Membru al Academiei.

În altă încăpere, un manechin prezintă costumația de academician, purtată la 1910.

Am admirat curtea din spatele casei, un spațiu generos, probabil loc de joacă pentru copii.

Am ieșit foarte încântați din acest muzeu ce nu trebuie ratat la un drum pe meleaguri prahovene și nici muzeul alăturat, Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului pe care l-am vizitat în aceeași zi. A rămas de văzut Muzeul de Artă Religioasă, pentru un alt drum pe Valea Teleajenului, chit că ne vom întâlni cu lupul în cale.

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 12.01.2019 08:16:35

Validat / Publicat: 12.01.19 09:13:31


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: diverse locuri din țară
 • Alte destinații turistice prin care a fost: numai Europa
VIZUALIZĂRI: 232


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34500 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[12.01.19 09:12:42]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga', VĂLENII DE MUNTE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.01.19 09:49:54]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[12.01.19 11:24:56]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Profit de pauza pe care mi-am luat-o pentru a scrie cateva randuri despre acest important obiectiv turistic. Vad ca de la ora 9; 13, cand am dat primul vot (cel putin asa sper eu) si pana acum, fix doua ore nu a avut curaj nimeni sa scrie un ecou, doua randuri macar.

   Asa ca incerc acum eu (om batran) sa adaug, in cateva randuri, unele amanunte care ar putea interesa pe cei care vor dori sa miziteze muzeul.

   Eu am fost doar o data, doar in curte, ca era inchisa Casa Memoriala, cum se numea atunci, in 1977. Mergeam cu un Trabant sa facem rost de cherestea de la Slon si intreband la intrarea in Valeni de drumul spre Cislau, din care ne abateam spre Slon, ni s-a spus ca este in centru, pe langa Casa Memoriala Nicolae Iorga. Am trecut pe langa casa, dar la intoarcere am vrut sa o vizitam, dar la acea ora nu am putut decat sa intram in curte si sa ne invartim pe langa casa, programul de vizitare fiind deja depasit.

   As completa faptul ca in cladirea casei, intre cele doua razboaie, a functionat, daca nu ma insel, o Universitate Populara, unde cursurile erau tinute de marele istoric. Si tot aici a functionat si tipografia Datina Romaneasca, tot din initiativa lui Nicolae Iorga.

   Si tot legat de zona, in 1977, la Drajna de sus, de unde se merge la Slon, era o moara de apa, inca in functiune. Mai exista acea moara?

   Sper ca ne vei delecta si cu impresii de la Muzeul Etnografic din casa familiei Bellu.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[12.01.19 13:00:29]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu:

   Mi-ati amintit de vizita noastra la aceasta casa muzeu unde am apreciat ghidajul de calitate.

   Noi am cuplat vizita asta cu cea la Muzeul Vaii Teleajenului situat oarecm peste drumul principal.

   Personalitatea lui Iorga este foarte bine pusa in evidenta la muzeu.

   Numai bine! Felicitari pentru articol si promovarea acestui loc situat in drum spre Cheia, un loc potrivit pentru o pauza educativa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[12.01.19 14:14:59]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc, Web! Nu degeaba astăzi este Ziua cuvântului ”mulțumesc”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[12.01.19 14:55:02]
» mesaj pers

   @liviu49: Mulțumesc pentru lecturarea muncii mele! Astăzi este Ziua cuvântului ”mulțumesc”. Oricum, tot aș fi mulțumit! Să l-e luăm pe rând:

   1. După validare, mi-am aruncat ochii pe rev. după eventuale greșeli și văd deja un vot. Era liviu49. Mulțumesc!

   2. Zona de nord a județului, pe la Slon, Bătrâni, Starchiojd, este de o frumusețe rară și un aer de te pălește în moalele capului. Asociația Arhitecților au cumpărat și refăcut ”a la carte” o bijuterie de casă în Chiojd (dacă greșesc, sigur tata123, mă va corecta), de-i spune ”Casa cu Blazoane”. Caută pe internet, este superbă.

   3. Nu am vrut să lungesc prea tare articolul, dar erau încă multe de adăugat. Iorga cumpără casa în 1907 și în 1908 deja funcționa o tipografie de-i zicea Neamul Românesc ulterior va primi numele de Datina Românescă. Și tot în 1908 se deschid cursurile Universității de Vară, care se țin și în zilele noastre în fiecare lună august, la Centrul Cultural din Văleni. Prin anii 90 și ceva am expus în holul Centrului Cultural o mică expoziție de goblenuri, care a fost și nu a fost admirată. Georgeta Fillitti a fost extrem de încântată, în timp ce altă personalitate foarte cunoscută, nu.

   4. Nu cunosc nimic în legătură cu moara de apă de la Drajna. Wow... ce peisaje sunt și pe acolo!!

   5. Muzeul Etnografic amintit este alăturat casei lui Iorga. Muzeul Conacului Bellu este la Urlați. Merită și de 10 ori, a fi văzut.

   Scuze, m-am lungit cam mult, dar e ziua cuvântului MULȚUMESC.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[12.01.19 15:00:05]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Am citit articolul la vremea respectivă. Și Muzeul Natura Văii Teleajenului este nou modernizat. Poate-i va veni rândul.

   MULȚUMESC! Este doar Ziua cuvântului magic, ”Mulțumesc”

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[12.01.19 15:49:49]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: E randul meu sa-ti multumesc, apoi s-o iau p'a rand si sa raspund provocarilor, punct cu punct.

   2. Zona de nord, in care se afla satul, sau comuna, nu stiu exact ce este, Slon este, dupa parerea mea un model de taram salbatic, nealterat de mana omului. Am nimerit intamplator la Slon in 1977, cautand cherestea pentru casa pe care urma sa mi-o construiesc. Nu am gasit cantitatea de care aveam nevoie la adresa indicata, am fost indrumat sa merg sambata in targ la Ploiesti si acolo voi gasi ce caut eu. Am fost sambata in targ, am gasit ce cautam, dar, inainte de a ne intoarce acasa am maitras o fuga cu Trabantul pana la Slon. Nu puteam sa nu vedem "salbaticia salbatica " asa cum o numea cumnatul meu acea frumusete. Dupa 1980, in niste drumuri de la Slanic, Valeni spre Cislau, Magura, am mai fost cu camionul, de data asta, dar a fost la fel de frumos.

   Casa cu blazoane am vazut-o saptamana trecuta, intr-un film pe un canal de turism si am ramas impresionat de spusele ghidului casei. Dar eu am inteles ca aceasta casa se afla in judetul Buzau, in satul Chiojdu. Sper sa vorbim amandoi de aceasi casa. Eu internetul, mai incet pentru ca am dubiile mele legate de informatiile de acolo.

   3. Am citit eu bine, sau acolo scrie de o expozanta de goblenuri, prin anii 90 si ceva? Treaba cu apreciatul este foarte relativa si depinde gustul omului, de care, dupa cum stii, nu te poti lua. Daca ai si viciul acesta nu pot decat sa te felicit si sa-ti multumesc. Cunosc o fosta colega de liceu, care era bibliotecara si m-a ajutat in perioada 1987-1989 sa citesc foarte multe carti de istorie care nu se prea gaseau prin librarii si care a fost si ea muscata de microbul acesta al artei decorative pe textile.

   Si ea a avut multe expozitii de goblenuri si tapiserii, de care am aflat intamplator acum cateva luni.

   5. Eu am gresit, pentru ca am combinat Muzeul Etnografic din apropierea Muzeului Nicolae Iorga cu cel de la Urlati, din casa familiei Bellu. Acesta mi-a fost laudat cu ceva ani in urma, dupa ce, in drum spre Siriu am vrut sa ne abatem spre Urlati, de un prieten care vizitase acest muzeu. Oricum, daca vei scrie despre amandoua nu ma supar!

   De data asta chiar m-am intins la vorba!

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[12.01.19 16:04:07]
» mesaj pers

   @liviu49: Da, Casa cu Blazoane este la Chiojdu, în județul Buzău și încă se mai poate vizita, după care va fi numai la dispoziția Uniunii Arhitecților. Nu știu exact, dar aș dori să nu fie așa, să se poată vizita permanent. Eu nu am văzut-o încă.

   Goblenul a fost (acum nu mai lucrez) pentru mine mai mult decât o pasiune, a fost un suport. Am avut o mică expoziție pe temă turistică și la întâlnirea de la Alba Iulia din 2018. Numai unicate, creații personale.

   Cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[12.01.19 16:46:57]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[14.01.19 10:40:21]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Superb obiectiv!

   Iată ce scria Nicolae Iorga despre așezămintele sale în revista Boabe de Grâu din 1930:

   Așezămintele mele din Vălenii de Munte sunt o lecție nu numai pentru cine stă acolo să le asculte, ci pentru întreagă această societate românească ahtiată de ajutoarele bugetului, după ce s-a aservit inițiativelor oficiale, de obiceiu false și schimbătoare.

   Ele au răsărit dintr-o nevoie a societății și au fost întreținute, după darul la zidire al Românilor americani către mine, cu un foarte slab ajutor de Stat, și numai pentru unele din ele, au fost întreținute, zic, prin mijloace pe care orice bunăvoință, doar cu puțină inteligență în serviciul ei, le poate descoperi.

   Afară de tipografia veșnicelor deficite, afară de cursurile de vară, cerute de Bucovineni, în frunte cu neuitatul Gheorghe Tofan, un om numai de credință și muncă, fără pretențiile care la noi fac sufletele caricaturale, afară de aceste adunări pe o lună ale unor oameni de toate vârstele, dar cu o singură direcție morală, veniți din toate părțile românismului, și peste „vama cucului” din Carpații păziți de jandarmi, adunări având scopul de a primi liber lămuriri despre lucruri actuale și mai ales de a putea discuta ei între ei asupra lor, celelalte așezăminte s-au întemeiat: unul după altul, unul născând firește pe celălalt, din mila de lucruri și din mila de oameni.

   

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[14.01.19 11:38:39]
» mesaj pers

   @tata123: Frumos! Ce greoaie este la citit, scrierea asta veche!

   Vorbește de Școala de Misionare și extinderea acestei clădiri. Am început să scriu ceva despre Muzeul de Etnografie dar, din greșeală am șters tot. Am văzut ce sunt misionarele, dar tot am o nelămurire. Erau tinere deja, învățătoare și numai se instruiau suplimentar, sau erau ”novice” și urmau cursurile de un an pentru a ieși învățătoare? Repartizate apoi la sate urmau a școlariza copiii fără posibilități materiale.

   Mulțumesc pentru intervenție! A fost interesant. Numai bine în noul an!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Primăria orașului Vălenii de Munte, Prahova. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046967">Şterge vot</a></div><span id="v91046967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Primăria orașului Vălenii de Munte, Prahova.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Informații turistice, Vălenii de Munte. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046968">Şterge vot</a></div><span id="v91046968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Informații turistice, Vălenii de Munte.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Intrăm pe poarta Muzeului Memorial Nicolae Iorga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046969">Şterge vot</a></div><span id="v91046969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Intrăm pe poarta Muzeului Memorial Nicolae Iorga.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Casa muzeu Nicolae Iorga, din Vălenii de Munte. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046970">Şterge vot</a></div><span id="v91046970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Casa muzeu Nicolae Iorga, din Vălenii de Munte.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Terasa cu stâlpi și gârlici a Casei Memoriale Nicolae Iorga, Vălenii de Munte. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046971">Şterge vot</a></div><span id="v91046971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Terasa cu stâlpi și gârlici a Casei Memoriale Nicolae Iorga, Vălenii de Munte.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Doi din cei 12 stâlpi cu capitelurile sculptate în lemn. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046972">Şterge vot</a></div><span id="v91046972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Doi din cei 12 stâlpi cu capitelurile sculptate în lemn.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Pavajul din piatră de râu, a curții. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046973">Şterge vot</a></div><span id="v91046973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Pavajul din piatră de râu, a curții.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Am urcat scara, pe prispa cu cerdac. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046974">Şterge vot</a></div><span id="v91046974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Am urcat scara, pe prispa cu cerdac.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Ferestrele casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046975">Şterge vot</a></div><span id="v91046975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Ferestrele casei.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Biroul de lucru al savantului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046976">Şterge vot</a></div><span id="v91046976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Biroul de lucru al savantului.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Dormitorul soților Iorga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046977">Şterge vot</a></div><span id="v91046977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Dormitorul soților Iorga.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Mobila sculptată în lemn de paltin. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046978">Şterge vot</a></div><span id="v91046978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Mobila sculptată în lemn de paltin.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] O frumoasă călimară pe biroul din dormitor. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046979">Şterge vot</a></div><span id="v91046979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] O frumoasă călimară pe biroul din dormitor.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Toaleta și cana din cositor. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046980">Şterge vot</a></div><span id="v91046980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Toaleta și cana din cositor.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Salonul de primire a doamnei Ecaterina Iorga. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046981">Şterge vot</a></div><span id="v91046981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Salonul de primire a doamnei Ecaterina Iorga.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] O superbă masă, în salonul de oaspeți. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046982">Şterge vot</a></div><span id="v91046982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] O superbă masă, în salonul de oaspeți.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] N. Grigorescu- ”Flori de măr” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046983">Şterge vot</a></div><span id="v91046983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] N. Grigorescu- ”Flori de măr”
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Vă plac perdelele? Sunt superbe! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046984">Şterge vot</a></div><span id="v91046984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Vă plac perdelele? Sunt superbe!
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Expunere fotografii de epocă, în fostul spațiu destinat copiilor. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046985">Şterge vot</a></div><span id="v91046985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Expunere fotografii de epocă, în fostul spațiu destinat copiilor.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Costumul de academician. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046986">Şterge vot</a></div><span id="v91046986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Costumul de academician.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Din mobilierul casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046987">Şterge vot</a></div><span id="v91046987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Din mobilierul casei.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [OCT-2018] Curtea aflată în spatele casei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 12.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046988">Şterge vot</a></div><span id="v91046988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2018] Curtea aflată în spatele casei.
foto mihaelavoicu [12.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.123175144196 sec