91874 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sardinia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.01.2019
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
15 eu transport+ 13 eu vizitarea
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • O peşteră de poveste: Grotte di Nettuno


  Urmare de aici

  În acea dimineaţă am părăsit devreme hotelul pentru a prinde prima cursă a vaporaşului din portul Alghero către Grotele lui Neptun aflate în zona Capului Caccia din Parcul Regional Natural Porto Conte (vezi impresii). Costul unui bilet dus-întors a fost de 15 eu. Cele 15 mile marine (24 km) au fost străbătute în cca jumătate de oră, timp în care am admirat stâncile ieşite din mare şi grotele de la nivelul suprafeţei apei, un peisaj absolut superb.

  Ca să ajungi la Grotele lui Neptun poţi aborda calea maritimă - cum am făcut noi-sau să iei autobuzul din centrul oraşului Alghero (2.5 eu/ pers) până la staţia terminus Cappo Caccia. De aici trebuie să cobori 654 trepte pe Escala del Cabriole (în catalană scara cerbului). Scara a fost finalizată în 1959, este perfect amenajată dar la întoarcere, la urcuş, nu prea îţi mai pasă de cum arată, ci de cât mai e până sus.

  Grotele lui Neptun au coordonatele N40.33.53 şi E8.09.36.

  Taxa de intrare este de 13 eu. Vizitarea grotelor este permisă între lunile aprilie- octombrie iar accesul pe mare se face numai dacă timpul este favorabil. Există un proiect al unui tunel orizontal care ar lega baza stâncii Capo Caccia de grotă ceeace ar da posibilitatea vizitării ei în orice anotimp dar realizarea lui a fost amânată. Chiar şi în aceste condiţii, grotele lui Neptun sunt vizitate de cca 150000 turişti pe an. Numai în iulie-august 2016 s-a înregistrat un vârf de 88000 vizitatori.

  Peştera a fost descoperită întâmplător de un pescar în sec. XVIII dar fusese semnalată din Evul Mediu. Datorită mărimii, formaţiunilor carstice neobişnuite, a lacurilor interioare şi a zecilor de mii de stalactite şi stalagmite ea a urcat repede în topul celor mai frumoase peşteri din Europa şi prima din cele 300 ale Sardiniei. Lungimea peşterii este de 4 km dar sectorul care se vizitează depăşeşte cu puţin un kilometru. Deşi traseul este în pantă cu multe scări de urcat şi coborât sub nivelul mării, peştera este perfect iluminată, sunt cordoane de protecţie, aşa încât nu există risc de accidentare.

  Accesul în peşteră se face printr-un pasaj situat la cota +2m faţă de nivelul mării. Acest pasaj trece printr-o galerie de stalactite şi stalagmite deoparte şi de alta a traseului marcat. Se ajunge la o o plajă cu nisip alb, la un lac cu apă sărată Lamarmora, adânc de 10m, lung de 120m şi lat de 25m, apoi o cameră Reggia în care se află o coloană de 18m care desparte două arcuri spectaculoase. De aici se pătrunde în alte patru camere: salla del Rovine (cea a ruinelor) în amintirea distrugerilor din primii ani de vizitare a grotei, camera Smith cu numele unui căpitan englez care a cartografiat peştera în sec. XIX, camera Laces. Am admirat imensa orgă formată din multe tuburi de stalactite în camera cu acelaş nume.

  Vechimea peşterii a fost apreciată la 2 mil. ani. În ea s-au găsit scheletele fosilizate ale unor animale astăzi dispărute şi urme ale unui habitat neolitic. Peştera este compusă din mai multe galerii şi grote formate prin dizolvarea calcarului datorită eroziunii apei saline şi reprecipitării carbonatului de calciu (concreţionarea calciului) în diferite forme. Aşa au apărut domuri, coloane, perdele, tuburi şi miile-zecile de mii de stalactite şi stalagmite, forma definitivă fiind condiţionată de caracteristicile eco-sistemului în cele două miloane de ani de formare continuă. Cele mai impresionante sunt coloanele care susţin bolţile unor grote, domurile massive din Salla della Reggia, orgile-perdele din Salla dell´Organo şi ce să vă mai spun? totul, absolut totul este feeric, cum veţi vedea în poze.

  În porţiunea nevizitabilă cu o lungime de cca 3 km şi neamenajată pentru public au acces numai speologii care studiază lacul Semilunar, lacul Funghi şi galleria Metro. În zonă mai există şi Grotta Verde cu intrarea la nivelul mării şi peştera subacvatică Nereo. Aceasta din urmă este paradisul scufundătorilor însoţiţi numai de ghizi cunoscători ai locurilor dar şi al cercetătorilor pentru că acolo s-au descoperit picturi grafitti rupestre.

  Dacă ajungeţi în Sardinia- oriunde v-aţi afla - vizitaţi grotele lui Neptun!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Michi in 09.01.2019 18:34:26

  Validat / Publicat: 09.01.19 19:21:54


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1072


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 39 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Jimmy1
  [10.01.19 09:08:45]
  » mesaj pers

     Mă pregătesc să fac o excursie în Sardinia, aşa că citesc cu nesaţ completele şi frumoasele dv. relatăril. Dar nu-mi vine să cred că nu este lift pentru întoarcerea din grotă. Mă bizui în credinţă pe faptul că aşa am văzut la Castellana Grotte, lângă Alberobello: coborâre pe sute de scări, urcare cu liftul. Probabil că nu a fost loc sau este mai adâncă, voi vedea la faţa locului şi nu voi intra dacă trebuie să urc atâtea trepte.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - crismis
  [10.01.19 09:21:42]
  » mesaj pers

     @Michi: Superbă peștera, am vizitat-o și noi acum 5-6 ani, când am stat în Alghero. Tot de pe calea mării, desigur (de fapt, despre existența celor j'de mii de scări am aflat abia mai apoi - din fericire). Una dintre cele mai frumoase peșteri pe care le-am văzut vreodată!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - DOINITA
  [10.01.19 09:24:14]
  » mesaj pers

     Am stat pe margini, dar am venit cu superbonusul!

     Sunteti un exemplu pentru toti cei care se codesc cand vine vorba de putina miscare. Nimic nu va sta in cale si va admir pentru forta de care dati dovada!

     Frumoase locuri ati vazut si de aceasta data si multumesc ca ne faceti partasi la asemenea calatorii!

     Votat din toata inima!

     Sa ne vedem cu bine la Herculane!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - mprofeanu
  [24.01.19 20:27:08]
  » mesaj pers

     @Michi: Frumoasă peștera văzută tot în primăvara anului 2013, cu plecare pe mare din Alghero. Și acum îmi aduc aminte cum trăgeau de frânghii pentru a ancora vaporașul de puntea de unde apoi se mergea în peșteră... Se urcă puțin și apoi se coboară prin peșteră, drum lejer, asta îmi mai aduc aminte și bineînțeles Capul Caccia văzut de pe mare... Amintiri, noroc cu pozele din colecția personală, atunci nu prea scriam pe AFA...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [22] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2018] În portul Alghero -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046565">Şterge vot</a></div><span id="v91046565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2018] În portul Alghero
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2018] La drum! -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046566">Şterge vot</a></div><span id="v91046566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2018] La drum!
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [OCT-2018] Stânci sfredelite de peşteri -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046567">Şterge vot</a></div><span id="v91046567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2018] Stânci sfredelite de peşteri
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [OCT-2018] Capo Caccia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046568">Şterge vot</a></div><span id="v91046568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2018] Capo Caccia
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [OCT-2018] Intrare în peştera Neptun -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046569">Şterge vot</a></div><span id="v91046569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2018] Intrare în peştera Neptun
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2018] Ambarcţiuni la coadă pentru intrarea în peşteră -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046570">Şterge vot</a></div><span id="v91046570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2018] Ambarcţiuni la coadă pentru intrarea în peşteră
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2018] Cu toate că am plecat devreme erau deja mulţi vizitatori -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046571">Şterge vot</a></div><span id="v91046571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2018] Cu toate că am plecat devreme erau deja mulţi vizitatori
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2018] Un dom în calea noastră -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046572">Şterge vot</a></div><span id="v91046572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2018] Un dom în calea noastră
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2018] Lacrimi de rocă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046573">Şterge vot</a></div><span id="v91046573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2018] Lacrimi de rocă
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2018] Urcăm din greu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046574">Şterge vot</a></div><span id="v91046574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2018] Urcăm din greu
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P11 [OCT-2018] Lacul cu apă sărată -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046575">Şterge vot</a></div><span id="v91046575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2018] Lacul cu apă sărată
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2018] De nedescris de frumos -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046576">Şterge vot</a></div><span id="v91046576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2018] De nedescris de frumos
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2018] De nedescris de frumos -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046577">Şterge vot</a></div><span id="v91046577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2018] De nedescris de frumos
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2018] Coloană ieşită din apa lacului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046578">Şterge vot</a></div><span id="v91046578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2018] Coloană ieşită din apa lacului
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2018] Niciun pericol de accidentare -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046579">Şterge vot</a></div><span id="v91046579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2018] Niciun pericol de accidentare
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2018] Tuburi de orgă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046580">Şterge vot</a></div><span id="v91046580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2018] Tuburi de orgă
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [OCT-2018] Tuburi de orgă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046581">Şterge vot</a></div><span id="v91046581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2018] Tuburi de orgă
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [OCT-2018] Oameni în medalion -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046582">Şterge vot</a></div><span id="v91046582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2018] Oameni în medalion
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2018] În planul doi orga mare -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046583">Şterge vot</a></div><span id="v91046583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2018] În planul doi orga mare
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2018] Spre ieşire -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046584">Şterge vot</a></div><span id="v91046584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2018] Spre ieşire
  foto Michi [09.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [OCT-2018] Ultimele imagini -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046585">Şterge vot</a></div><span id="v91046585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [OCT-2018] Ultimele imagini
  foto Michi [09.01.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.112627983093 sec