91868 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Catedrala Mântuirii Neamului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.01.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Altarul Catedralei Naționale


A scrie/vorbi în acest moment despre Catedrala Neamului este un demers „periculos” indiferent de mediul în care se face acest lucru: ziare și reviste, tv, radio ori media online. Totuși după momentul sfințirii locașului de cult (a altarului, în principiu), interesul pentru acest subiect a mai scăzut puțin. Dar bănuiesc că la prima știre despre alocarea vreunei alte sume de bani ori eveniment desfășurat în acel spațiu vor porni din nou comentariile și părerile pro și contra. Pe portalul AmFostAcolo prima persoană care a avut curajul să scrie câteva rânduri despre Catedrala Neamului este @Michi (vezi impresii), care din cauza numărului mare de persoane care așteptau să intre în altarul catedralei și a frigului pătrunzător nu a putut aștepta ore întregi pentru a intra în edificiul religios.

Marele lăcaș de cult bucureștean este prezentat în materiale sub diferite nume: Catedrala Neamului, Catedrala Națională sau Catedrala Mântuirii Neamului. Curentul pro susține necesitatea existenței acestei Catedrale din perspectivă istorică și afirmă că este singura realizare notabilă și vizibilă în Anul Centenar. Curentul contra critică investiția masivă financiară (majoritar bani publici) și opulența construcției. Reacțiile de nemulțumire nu sunt îndreptate împotriva credinței ortodoxe, ci sunt adresate clerului înalt și modului de abordare a strângerii de fonduri. Întrucât pe site Mama Michi nu a postat fotografii din interior, doresc să revin puțin asupra acestui subiect, completând textul cu fotografii exemplificatoare. Nu vreau să stârnesc nici un fel de polemici pe această temă, nu este scopul articolului și nici locul pe acest portal turistic.

Poziționare și acces. Catedrala Națională este situată în spatele Palatului Parlamentului, în unghiul format de Calea 13 Septembrie cu strada Izvor. Locașul de cult a fost deschis publicului între 25 noiembrie și 2 decembrie 2018, perioadă după care se continuă lucrările de construcție; posibil ca la anumite sărbători religioase importante să se mai permită accesul, dacă se vor desfășura slujbe în interior. Se poate ajunge cu transportul public în comun până la poarta edificiului: autobuzele liniilor 136 și 385. Metroul vă lasă la stația Izvor, apoi aveți de traversat Parcul Izvor până la destinație (1,3 km). Există și locuri de parcare pentru autovehicule disponibile în zonă.

Slujba de sfințire din 25 noiembrie 2018. Edificiul religios poartă hramurile Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor) și Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Întrucât lucrările demarate cu 8 ani în urmă sunt încă în curs de desfășurare, sfințirea a cuprins doar o parte din elementele clădirii. Iată ce scrie în Actul Sfințirii: Pentru sfinţirea Altarului Catedralei Naţionale, în anul 2018, au fost realizate Sfânta Masă, vitraliile din Sfântul Altar, mozaicurile catapetesmei, obiecte de cult, veșminte liturgice ş. a. Tot în acest an, la 3 septembrie 2018, Patriarhul României a sfințit cele șase clopote, fabricate în atelierele Grassmayr din Innsbruck, Austria, clopotul cel mare, dedicat Eroilor Neamului, având greutatea de 25 tone.

În după-amiaza zilei de 25 noiembrie, după încheierea slujbei de sfințire a Altarului, am mers până în curtea Catedralei Neamului pentru a face câteva fotografii, mărturie peste ani. O mulțime de oameni erau adunați în fața treptelor, destul de neorganizat - începuse trecerea prin altar. M-am învârtit câteva zeci de minute prin zonă privind chipurile oamenilor, ascultând comentariile lor, analizând obiectele ce se vindeau la căsuțele de lemn din curte. Reacții diferite, mulțumiri aduse Divinității de cei care ieșeau triumfători din biserică, comentarii negative la adresa înghesuielii și modului de organizare, rugăminți insistente ale celor care cereau de pomană etc. Chipuri bucuroase, serioase sau triste, haine populare sau normale, steaguri tricolore și pancarte, iconițe și vederi cu proiectul Catedralei, ziare și punguțe primite cadou la ieșirea din Altar, copii, adulți și bătrâni – totul se desfășoară alert în jurul Catedralei cu turle învăluite în ceață în după-amiaza zilei de 25 noiembrie 2018.

Altarul Catedralei Naționale și vizita din 2 decembrie 2018. În ultima zi a perindării prin Altarul Catedralei numărul de oameni care se așezau la rând era în descreștere vizibilă. Un telefon primit după-amiază de la o cunoștință mă informa că nu a stat mai mult de o oră la rând. M-am mobilizat și am plecat pe înserat către zona Izvor; într-adevăr locul era mult mai liniștit, deși oameni soseau continuu. Am stat în curtea edificiului religios doar vreo 40 de minute, după care am pătruns în interior unde am putut vedea iconostasul și altarul.

Încă din curte te „lovești” de imensitatea construcției situate pe Dealul Arsenalului a cărei înălțime atinge 120 m, fapt ce o face vizibilă din multe puncte ale Capitalei. Am urcat treptele până în pridvorul cu arcade, despre care patriarhul scria în 2008 că s-ar putea inspira şi din arhitectura casei româneşti, în cadrul căreia pridvorul sau cerdacul face legătura între casă şi natură, între familie şi comunitate sau societate.

Primul element artistic întâlnit sunt ușile metalice cu ornamente de bronz, realizate în Germania de Otto Kruch și colaboratorii săi (fiu al lui Nicolae-Otto Kruch, „maestru de necontestat al portretului în sculptura românească”). La nivelul parterului sunt 27 de uși, de fapt le putem numi „porți” având în vedere dimensiunile lor. Trei uși imense, duble, facilitează accesul principal de pe latura de vest: cele centrale sunt oramentate cu chipurile lui Iisus Hristos și Maica Domnului cu Pruncul în brațe, în dreapta sunt Sf. Apostoli Petru și Pavel, iar în stânga Sf. Apostoli Andrei și Luca. La ieșirea aveam să văd și o parte din ușile laterale având imagini cu Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț, Sf. Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului, Sf. Ierarh Vasile cel Mare, Sf. Ierarh Grigorie Teologul, Sf. Ierarh Bretanion al Tomisului, Sf. Ierarh Iachint de Vicina, Sf. Martiri Brâncoveni (toate pe latura sudică).

Am pătruns în exonartex (un fel de tindă care precede pronaosul), deasupra căruia se află spațiul pentru cor și turla clopotniță. Mergând încet pe lângă șirurile de scaune trecem prin pronaos și naos, cel din urmă străjuit de două abside laterale. Spațiul interior este imens, ridicându-ne privirea observăm două galerii suprapuse.

Catapeteasma de zid, îmbrăcată în mozaic este piesa de rezistență a Catedralei Naționale. Circa 400 de metri pătrați sunt acoperiți de 45 de icoane împărțite în patru registre, fiecare scenă fiind delimitată prin brâie decorative din mozaic. Iconostasul are aproape 18 m înălțime și 23 m lățime și în acel moment, când restul clădirii e la roșu, constituia parcă o mare fereastră aurie, luminoasă. Aproape un an de zile au lucrat circa 45 de specialiști conduși de pictorul Daniel Codrescu. Materialele utilizate provin din Italia, de la Veneția și Murano; au fost utilizate circa 8 tone de mozaic.

Pe măsură ce ne apropiam de peretele îmbrăcat în mozaic puteam observa în detaliu scenele religioase. Deasupra ușilor împărătești se află: Cina cea de Taină, Sfânta Treime și Maica Domnului. Catapeteasma e străpunsă de patru uși diaconești și de arcada principală, cea a ușilor împărătești. Pe primul registru de jos se află icoanele împărătești, în dreapta vedem mozaicurile înfățișând pe Iisus Hristos, Înălțarea Domnului și Sf. Apostol Andrei, iar în stânga sunt amplasate icoanele Fecioara Maria cu Pruncul în brațe, Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Ierarh Nicolae. Icoanele împărătești au aproape 4 m înălțime și 2 m lățime; vă dați seama câte zeci de mii de fragmente colorate au trebuit montate.

Registrul al doilea cuprinde icoanele prăznicare, 12 scene din viața Mântuitorului și a Maicii Domnului. Pe rândul trei se află cei 12 Apostoli, iar pe rândul patru sunt reprezentați cei 12 proroci menționați de Vechiul Testament. Crucea de deasupra tâmplei nu era montată, e ava avea circa 5 m înălțime.

În final, pot spune că imaginile religioase de pe iconostasul Catedralei Naționale sunt lucrate cu grijă, detaliile sunt excepționale. Am putut face fotografii în voie și chiar se putea staționa destul de mult în zona catapetesmei. Ce se va întâmpla în continuare rămâne de văzut. Va deveni Catedrala Neamului un pol religios sau doar un obiectiv turistic? Timpul ne va da răspunsul...

---
Impresii încărcate de tata123 in 09.01.2019 16:08:15

Validat / Publicat: 09.01.19 17:05:45


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 269


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Rodel
[09.01.19 17:38:46]
» mesaj pers

   Un aspect lăudabil: scaunele. În Grecia, în toate bisericile sunt scaune, nu ești obligat să asculți slujba în picioare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[09.01.19 19:42:12]
» mesaj pers

   Felicitari! Pentru cei care inca nu au ajuns articolul este foarte bine venit. Multumesc!

   In ce priveste cele doua curente, pro si contra, e normal. Nu vor fi niciodata toti de aceiasi parte.

   Catedrala, este a neamului romnesc si peste ani, cand cei care sunt contra vor fi demult plecati, urmasii vor admira si se vor mandri cu acest edificiu, sfintit in an centenar.

   Cand suntem in vacanta cu totii cautam sa vizitam si o biserica si nu ne intrebam cat a costat, de unde au venit banii...

   Si eu am remarcat faptul ca sunt scaune si sper ca alte biserici sa urmeze exemplul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yolanda
[10.01.19 08:35:25]
» mesaj pers

   @tata123: un articol binevenit, eu nu am fost în acele zile sa o vizitez... e regretabil ca în an centenar ne laudam doar cu acest edificiu facut din banii publici (donatiile sunt modeste) si nu ne laudam cu autostrazi si acele spitale regionale atât de necesare si amânate pâna la pastele cailor. Contributia BOR-ului ar trebui sa fie mai consistenta doar sunt scutiti de taxe si impozite. Sa fie bineînteles: nu sunt contra dar modalitatea de finantare doar de la bugetul statului sau de la bugetul primariei Bucuresti, etc, nu este corecta. Am citit adineauri ca o parte din bucuresteni stau iar in frig si fara apa calda... prioritatile ar trebui regândite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[10.01.19 10:09:49]
» mesaj pers

   @all: În pronaosul și naosul Catedralei Neamului se pot amplasa circa 1000 de scaune, conform datelor oficiale. Am observat că există pe Internet o întreagă discuție privind apariția scaunului în biserica ortodoxă. Și aici există păreri pro și contra.

   Din acest proiect mi se pare interesantă ideea înființării unui Muzeu al Creștinismului românesc. Vom vedea...

   Mulțumesc pentru ecouri și lectură.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Lucien
[10.01.19 19:57:32]
» mesaj pers

   Sunt foarte bucuros că @tata123 și-a făcut timp și a vizitat acest edificiu în locul meu, surprinzând exact ce m-ar fi interesat și pe mine, sau poate mai mult. Grandoarea construcției și preamultul (era să scriu, ”preafericitul”) auriu nu mă copleșesc, ba chiar din contra. Îmi vine în minte superbul alb al pereților din catedrala catolică de la Cacica, atât de fin armonizat cu cele câteva statui și picturi. În fine, ai noștri iubesc auriul... sub orice formă. Iconostasul din zid, cu icoanele făcute din mozaic, mi se pare ceva foarte tare. Serios. Totuși, detaliul scos în evidență de @tata, cu acea rozetă (sau globuletă) aurie cu pietricelele aranjate din avion, îmi dă de gândit. Per ansamblu, biserica arată bine, în sensul că nu lasă pe nimeni infiderent, nici pe adoratori, nici pe contestatari. Și încă mai este loc de mai bine, un bine tot auriu, fiind foarte multe suprafețe neterminate.

   Și mie mi-a sărit în ochelari mulțimea scaunelor. E un lucru foarte bun, zic eu. După ce la o mică mănăstire ortodoxă am stat la o slujbă de duminică timp de 4 ore (evident, cu unele genoflexiuni impuse de circumstanța locului) și am trecut apoi la slujbe duminicale de o oră în biserici catolice, stând pe bănci cu pernuțe, fiți sigur că am ales calea cea dreaptă (adică să stai strâmb și să meditezi relaxat la cele veșnice). Asta-i părerea mea, probabil de ne_bun creștin. Îmi amintesc și de catedrala Sf. Petru de la Vatican că era plină de scaune pontificale și multe ne.

   Îl rugăm pe @tata să ne mai edifice de când în când cu ce se întâmplă deosebit la acest sfânt edificiu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[24.01.19 20:33:14]
» mesaj pers

   @tata123: M-aș bucura dacă acest loc ar deveni și loc de rugăciune dar și de vizitare. Așa văd eu Mănăstirea de la Curtea de Argeș... o minune... sper ca și această Catedrală când v-a fi terminată să fie tot la fel...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2018] Catedrala Națională - 25 noiembrie 2018. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046528">Şterge vot</a></div><span id="v91046528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2018] Catedrala Națională - 25 noiembrie 2018.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2018] Catedrala Națională - 2 decembrie 2018. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046529">Şterge vot</a></div><span id="v91046529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2018] Catedrala Națională - 2 decembrie 2018.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2018] Fațada vestică și pridvorul - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046530">Şterge vot</a></div><span id="v91046530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2018] Fațada vestică și pridvorul - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2018] Interior - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046531">Şterge vot</a></div><span id="v91046531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2018] Interior - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2018] Exonartex și spațiu cor - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046532">Şterge vot</a></div><span id="v91046532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2018] Exonartex și spațiu cor - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2018] Balcoane și galerii laterale - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046533">Şterge vot</a></div><span id="v91046533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2018] Balcoane și galerii laterale - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2018] Turla principală - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046534">Şterge vot</a></div><span id="v91046534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2018] Turla principală - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2018] Absidă laterală - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046535">Şterge vot</a></div><span id="v91046535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2018] Absidă laterală - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2018] Interior - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046536">Şterge vot</a></div><span id="v91046536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2018] Interior - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2018] Icoana hramului - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046537">Şterge vot</a></div><span id="v91046537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2018] Icoana hramului - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2018] Catapeteasma - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046538">Şterge vot</a></div><span id="v91046538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2018] Catapeteasma - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2018] Icoană împărătească - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046539">Şterge vot</a></div><span id="v91046539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2018] Icoană împărătească - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2018] Icoană împărătească - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046540">Şterge vot</a></div><span id="v91046540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2018] Icoană împărătească - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2018] Sf. Ierarh Nicolae, primul registru - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046541">Şterge vot</a></div><span id="v91046541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2018] Sf. Ierarh Nicolae, primul registru - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2018] Sf. Apostol Andrei, primul registru - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046542">Şterge vot</a></div><span id="v91046542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2018] Sf. Apostol Andrei, primul registru - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2018] Înălțarea Domnului, primul registru - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046543">Şterge vot</a></div><span id="v91046543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2018] Înălțarea Domnului, primul registru - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [DEC-2018] Icoană prăznicar, registrul al doilea - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046544">Şterge vot</a></div><span id="v91046544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [DEC-2018] Icoană prăznicar, registrul al doilea - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [DEC-2018] Icoană prăznicar, registrul al doilea - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046545">Şterge vot</a></div><span id="v91046545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2018] Icoană prăznicar, registrul al doilea - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [DEC-2018] Model mozaic decorativ - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046546">Şterge vot</a></div><span id="v91046546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [DEC-2018] Model mozaic decorativ - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [DEC-2018] Model mozaic decorativ - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046547">Şterge vot</a></div><span id="v91046547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [DEC-2018] Model mozaic decorativ - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [DEC-2018] Mozaic decorativ - Catedrala Națională. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 09.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046548">Şterge vot</a></div><span id="v91046548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [DEC-2018] Mozaic decorativ - Catedrala Națională.
foto tata123 [09.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.158236980438 sec