91802 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Regional Natural Park of Porto Conte

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.01.2019
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
Un parc natural protejat, unic ca biodiversitate şi urme ale vechilor civilizaţii, cu o suprafaţă de 50000 ha
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Parcul Natural Regional Porto Conte, cel cu şapte golfuri


  Urmare de aici

  În nord-vestul Sardiniei există un ţinut imens care înconjoară golful Porto Conte pe o lungime a ţărmului de 60 km. Este o zonă necontaminată cu superbe deschideri asupra mării, specii unice de plante şi animale, unele pe cale de dispariţie şi un număr mare de vestigii arheologice şi istorice.

  Datorită biodiversităţii mediului acest ţinut a intrat în atenţia ecologiştilor şi din 1999 a devenit zonă de protecţie cu numele de Parcul Natural Regional Porto Conte. În 2002 suprafaţa sa a fost extinsă până la Capo Caccia, o stâncă ieşită din Mediterana şi care se ridică la înălţimea de 326m. deasupra nivelului mării.

  Aici se găseşte cel mai mare far din Italia construit în 1864 deasupra unei clădiri cu trei etaje. De la Capo Caccia se coboară la Grota lui Neptun pe o scară cu 656 trepte numită Scala del Capriolo.

  Noi am vizitat Grota lui Neptun făcând traseul pe mare cu plecare din din portul Alghero. Astăzi Parcul Porto Conte are o suprafaţă de 50000 ha şi se întinde de la Punta del Giglio până la Grotta Verde din Capo Cccia.

  Teritoriul parcului este în mare parte plat, plajele a şapte minigolfuleţe alternând cu stânci abrupte şi păduri virgine. Pe bună dreptate celebrul oceanograf Jaques Cousteau a scris că ˝Parcul Natural Porto Conte este unul din cele mai frumoase locuri din Mediterană˝. Parcul are un imens patrimoniu arheologic, în Grotta Verde în care se poate pătrunde numai cu autorizaţie, găsindu-se fosile umane de acum 8000 de ani; pe coastă sunt câteva turnuri nuragice ca cel de la Palmavera şi Sant Imbenia.

  Despre cultura nuragică datată între mileniile VI şi IV î. Hr. din care se mai păstrează încă 8000 de turnuri pe teritoriul Sardiniei, vă voi povesti când voi ajunge la unul din cele mai importante, cel de la Santa Antine.

  Din epoca romană au rămas podul peste Calich şi vila romana de la Sant Imbenia. În anii 500 Sardinia a devenit ˝frontera de barberia˝ fiind silită să-şi construiască un sistem defensiv de turnuri de observare şi apărare. Dealungul coastei în Parcul Porto Conte mai există şi astăzi câteva turnuri de piatră cu secţiune conică sau cilindrică, unele din ele fiind recent consolidate. Dintre acestea cele mai bine conservate sunt Torre Nuovo pe care l-am văzut de aproape, Torre del Tramariglio, Torre del Bollo Torre del Pegna, Torre del Porticciola, la ele putându-se ajunge cu maşina într-o plimbare de 3-4 ore.

  Parcul dispune de indicatoare şi hărţi aşa încât nu e posibil să te rătăceşti. Înafară de straturile succesive de culturi ale căror rămăşiţe se găsesc în acest parc unic, el este şi un patrimoniu unic de mediu.

  Există un Centru de educaţie ecologistă care organizează pentru turiştii interesaţi itinerarii ghidate care ajung până la muntele Timidone pe care-l vedeam din hotelul în care am fost cazaţi sau pădurea Prigionette, denumită pe vremuri ˝pădurea de arcă a lui Noe˝. Un ghid bun vă poate conduce să vedeţi herghelii de măgari albi, cerbi lopătari sau cai sălbateci. Cât despre căprioare am avut norocul să le văd în habitatul lor natural. Au fost inventariate 35 specii de animale şi 150 de păsări. În privinţa florei, au fost identificate specii pe cale de dispariţie ca palmierul pitic, căpşunele gigant, florile de broască.

  Cei care doresc să exploreze zonele cele mai interesante ale parcului se pot adresa Centrului de educaţie pentru mediu marin şi terestru (CEAMA. T.) din Casa Gioiosa special amenajată pentru documentare şi studiul zonei infoceamat@parcodiportoconte. it şi care vă poate pune la dispoziţie ghizi autorizaţi. Nu cunosc condiţiile de cazare în aceasta dar puteţi locui la Hotel Porto Conte unde am stat şapte nopţi vezi impresii sau în Alghero aflat la o distanţă de 20 km de una din intrările în parc.O altă variantă ar fi campare în parc în campingul de la Torre del Porticiolo.

  Pentru noi autocarul a oprit la intrarea din dreptul micuţei localităţi Maristella care are mai puţin de 500 locuitori. De la primii paşi am fost uluiţi de nisipul roşu pe care călcam. Era pulbere de silicaţi amestecată cu hematită. Cărarea ne-a urcat la marginea golfului, acolo de unde puteam observa câteva mini golfuleţe care ne despărţeau de păduri întunecate şi dese întinse până la linia orizontului. Deasemeni pe un promotoriu din faţa noastră trona Torre Nuova, acel turn care făcea parte din lanţul de fortificaţii de apărare a Sardiniei. Cu o înălţime de 10 m Torre Nuova are secţiune cilindrică şi poate fi zărit de la mare depărtare. A fost renovat în 2009 dar nu este deschis publicului pentru vizitare. Priveliştea era ca un décor de teatru.

  Cum stăteam noi împietriţi de frumuseţea apusului de soare care dădea o strălucire aparte nisipului roşu, ochii ne-au fost atraşi de o căprioară, apoi de două care păşteau liniştite la liziera pădurii. Nu erau speriate de noi pentru că între noi şi ele era un minigolfuleţ. N-am stat prea mult în parc dar amintirea acelei perfecţiuni nu poate fi uitată.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Michi in 06.01.2019 10:42:01

  Validat / Publicat: 06.01.19 13:01:32


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1252


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  53900 PMA (din 41 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [06.01.19 13:00:45]
  » mesaj pers

     Excelentă recomandarea

     Mutat în rubrica "Regional Natural Park of Porto Conte, ALGHERO" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [06.01.19 13:18:21]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [06.01.19 17:02:02]
  » mesaj pers

     @webmasterX: Da WEB e OK! Mulţumesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - iulianic
  [06.01.19 20:06:49]
  » mesaj pers

     @Michi: Primul SB din acest an, de la mine pentru cea mai apreciată doamnă AFA!

     Interesante locuri. Poate că vom ajunge și noi acolo într-o bună zi. Am avut deja două tentative, dar, din păcate, ambele s-au soldat cu eșecuri. Sperăm că viitorul va fi de partea noastră cu atât mai mult cu cât soțul meu este acum mai liber decât în anii precedenți.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Michi
  [06.01.19 21:30:45]
  » mesaj pers

     @iulianic:Mai taie coada vulpii Iulianic! Cea mai apreciată all times eşti tu, apoi câteva doamne de top. Mai la urmă dar totuşi în pluton, hop! şi eu.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [18] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2018] Capul Caccia cu cel mai mare far din Italia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045974">Şterge vot</a></div><span id="v91045974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2018] Capul Caccia cu cel mai mare far din Italia
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2018] Capul Caccia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045975">Şterge vot</a></div><span id="v91045975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2018] Capul Caccia
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [OCT-2018] Grota Neptun -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045977">Şterge vot</a></div><span id="v91045977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2018] Grota Neptun
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]  P04 [OCT-2018] Turn nuraghe vechi de 6-8 mii de ani -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045980">Şterge vot</a></div><span id="v91045980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2018] Turn nuraghe vechi de 6-8 mii de ani
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2018] Turmă de oi în satul Maristella (in fiecare turmă este o oaie neagră) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045987">Şterge vot</a></div><span id="v91045987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2018] Turmă de oi în satul Maristella (in fiecare turmă este o oaie neagră)
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2018] Trasee în parc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045990">Şterge vot</a></div><span id="v91045990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2018] Trasee în parc
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [OCT-2018] Nisipul roşu din parc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045992">Şterge vot</a></div><span id="v91045992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2018] Nisipul roşu din parc
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [OCT-2018] În depărtare Torre Nuova -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045994">Şterge vot</a></div><span id="v91045994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2018] În depărtare Torre Nuova
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2018] Pe un promotoriu stă de pază Torre Nuova -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045995">Şterge vot</a></div><span id="v91045995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2018] Pe un promotoriu stă de pază Torre Nuova
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2018] Cât de aproape am putut. -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045997">Şterge vot</a></div><span id="v91045997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2018] Cât de aproape am putut.
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2018] Specii rare de floră -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1045999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1045999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1045999">Şterge vot</a></div><span id="v91045999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1045999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1045999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1045999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2018] Specii rare de floră
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2018] Două minigolfuri -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046001">Şterge vot</a></div><span id="v91046001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2018] Două minigolfuri
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2018] O căprioară la marginea pădurii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046003">Şterge vot</a></div><span id="v91046003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2018] O căprioară la marginea pădurii
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2018] La marginea pădurii două căprioare -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046006">Şterge vot</a></div><span id="v91046006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2018] La marginea pădurii două căprioare
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2018] Apus de soare în parc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046008">Şterge vot</a></div><span id="v91046008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2018] Apus de soare în parc
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2018] Torre Nuova scăldat de raze la apusul soarelui -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046009">Şterge vot</a></div><span id="v91046009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2018] Torre Nuova scăldat de raze la apusul soarelui
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2018] Apus de soare în parc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046010">Şterge vot</a></div><span id="v91046010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2018] Apus de soare în parc
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2018] Coboară umbrele serii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 06.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1046011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1046011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1046011">Şterge vot</a></div><span id="v91046011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1046011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1046011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1046011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2018] Coboară umbrele serii
  foto Michi [06.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.106529951096 sec