91571 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Sfaturi utile pentru vacanța în Jerusalem

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.12.2018
DE
Avatar tm67bru
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Timişoara
înscris/ă în 17.12.07
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2 -- varsta: 8 și 15 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Info utile pentru vizite „rapide” :)


Proaspăt întors dintr-o vizită ”fulger” în Țara Sfântă, chiar înainte de Sărbători, m-am gândit să scriu câteva info punctuale care pot fi de folos, sper eu, multora.

1. Perioada

Decembrie, ÎNAINTEA Sărbătorilor s-a dovedit o alegere destul de inspirată

- aglomerație suprinzător de redusă - nu am stat la cozi la intrare la niciun obiectiv!

- prețuri foarte bune la cursele low-cost (100 lei / pers dus -întors Timișoara - Tel Avviv, luate destul de ”din scurt”!!!)

- vremea însă este foarte schimbătoare; puteți prinde ploi (scurte, dar dese; unele „cu soare”); MUSAI să aveți pregătite umbrele și/sau pelerine de ploaie (prima zi a plouat foarte des, temperatura în jur de 14 grade; a doua zi însă a fost însorit, 20 grade, fără nicio ploaie)

În zilele *imediat* premergătoare Sărbătorilor (22-23 dec) situația se schimbă însă RADICAL (din câte am înțeles) - toate locurile sunt aglomerate FULL.

--

(Evident) încercați însă să evitați să sosiți sau să vă întoarceți în perioada Sabatului - de vineri dup-amiază până sâmbătă seara aproape totul ”e închis” în Israel...

2. Drumul Tel Aviv - Jerusalem

Cea mai convenabilă metodă este cu metroul („train”)

- îl luați direct din aeroport (în partea dreaptă, cum mergeți spre ieșiri, vedeți indicatorul train

- costă doar 5 shekeli (!) / pers [adăugat ulterior] de fapt 5 sheleki a costat cardul de călătorie; biletele au fost gratuite, în acea perioadă.

- are o singură oprire (Jerusalem), unde ajunge în aproximativ 25 minute (!)

Spre comparație, autobuzul costă aproximativ 16-17 shekeli / pers și face 40-50 minute.

Biletul primit pentru metrou este de fapt un card de călătorie, care se poate reîncărca (vezi „tips tramvai Jerusalem”, mai jos)

PS: Deși vagoanelel sunt de tip tren obișnuit (cu două etaje), eu i-am spus ”metrou” pentru că merge pe distanțe mari pe sub pământ; stația finală din Ierusalim este deasemeneni tip ”metrou”, ai MULT de urcat până la suprafață. Parcursul include însă și porțiuni mari de traseu normal, la suprafață; cel mai probabil este un fel de „metro ușor” pe stil occidental - care merge și la suprafața și prin subteran.

3. Orientare rapidă, odată ajunși în Jerusalim

- Fie că mergeți cu trenul (metroul), fie cu bus-ul, veți ajunge la Central Station = ”autogara centrală” (cu metroul veți coborî la „gara centrală” = care e chiar vizavi de Central Station)

- din Central Station veți lua cvasi-întotdeauna tramvaiul nr 1 - fie că vreți să ajungeți în Orașul Vechi (Cetatea Ierusalimului), fie vă îndreptați (ca noi) spre Bethleem.

TIPs ref tramvaiul 1: - biletele se iau de la automatele din stație, să aveți pregătiți bani cât mai potriviți

- un bilet costă 5.90 shekeli (indiferent de numărul de stații)

- puteți opta fie pentru bilet simplu (se tipărește pe loc, pe un carton), fie să încărcați un card de călătorii (dacă veniți cu metroul, aveți deja acel card, primit la intrarea în metrou)

- se poate plăti fie cu monezi (în acest caz răzuiți monezile de cadrul metalic al aparatului, înainte să le introduceți — evitați astfel refuzarea lor de către automat - se întâmplă DES), fie cu bancnote (vi se dă rest în ambele cazuri), fie cu card

- dacă plătiți cu cardul - asigurați-vă că se poate plăti, cu acel card, prin ”swipe” = ”tragerea” cardului printr-un dispozitiv care citește banda magnetică, fără să mai fie nevoie să introduceți PIN-ul (au alte ”confirmări"). Notă: la automatele de bilete nu se face efectiv ”swipe” - doar se introduce cardul într-un lăcaș; însă e absolut acelaşi lucru.

La cardurile mele am setări de „securitate avansată” (confirmări 3D etc), nu le-am putut folosi la automatul de bilete, a trebuit să plătesc numerar, pe care nu-l aveam pregătit dinainte. Să scot astfel 4 bilete (de fapt să reîncarc 4 carduri de călătorie - cele primite la metrou) mi-a consumat astfel MULT timp (prețios).

- Validați cardul de călătorie sau biletul imediat ce urcați - sunt controale dese! (au venit imediat ce am urcat!)

-

4. VIZITA - variante / trasee

Odată urcați în tramvaiul 1, veți coborî, cel mai probabil, aproape întotdeauna la stația ”Damascus Gate” - fie că vreți să vizitați Cetatea, fie (ca noi) să luați busul spre Bethleem.

- în tramvai există afișaj pentru următoarea stație (în 3 limbi: ebraică, arabă și engleză), precum și ”anunțuri vocale”; urmăriți acolo până când este anunțată stația ”Damascus Gate” (eu nu am observat, inițial, afișajul; am întrebat unde cobor, nu am fost îndrumat (ori nu am înțeles eu) bine și am coborât o stație înainte, la City Hall)

- coborâți în stația „Damascus Gate” și o luați în dreapta, spre cetate (sunt aproximativ 500 metri de mers pe jos până la Cetate) - vă orientați după zidurile (mari) ale Cetății

- drumul trece pe lângă autogara HaNevi'im („autogara arăbească”) de unde se poate lua autobuzul nr 231 spre Bethleem (circulă din 15 în 15 minute, parcă; în orice caz, des)

-

4A. Noi am ales să vizităm prima dată Bethleemul (a fost ”obiectivul primordial”, având în vedere perioada vizitei), lăsând vizitarea Cetății pentru după-amiază, astfel că ne-am oprit în autogară și am luat bus nr 231 înspre Bethleem

- bus 231 ne-a lăsat în Bethleem (Bab El-Zakak / Beit Jala Rd) în aproximativ 40 minute de la plecare. Biletul a fost 6.80 shekeli / adult (se plătește direct la șofer).

- din stația (finală) 231 până la Mănăstirea Nașterii Domnului sunt aproximativ 750 metri - pot fi parcurși pe jos sau se poate lua unul dintre taxiurile care așteaptă acolo - sunt foarte insistenți, cer destul de mult; se poate negocia însă lejer.

Noi am ales varianta cu taxiul - era vânt și cu reprize dese, scurte, de ploaie; ne-am înțeles să ne ducă la Biserică, să ne aștepte până vizităm (aproximativ 1 oră), apoi să ne ducă undeva să mâncăm, apoi să ne întoarcă în stație - totul pentru 100 shekeli.

Taximetristul s-a oferit să ne ducă la alte 2 locuri sfinte de acolo - pentru un supliment - însă am refuzat din cauza vremii și a programului ”strâns”.

Am luat 231 înapoi înspre Jerusalem și în alte 40 de minute (aproximativ la ora 14.30) eram în oraș.

Trecerea ”frontierei” Israel - Palestina și înapoi

- la dus habar nu am avut că s-a trecut în Palestina - nu am oprit deloc la frontieră

- la întors au urcat 2 militari înarmați și au controlat actele. Le-am întins pașapoartele, dar nici nu le-au luat, m-au întrebat doar câți suntem (4) și care. Tot controlul a durat aproximativ 5 minute.

-

4B. VIZITA ÎN CETATE

La întoarcerea din Bethleem am coborât din bus-ul 231 la Jafa Gate - nu avea rost să mai mergem 1-2 stații până la Damascus Gate

- stația (de autobuz) Jafa Gate este chiar lângă intrarea Jafa Gate, o veți vedea rapid & ușor

- am intrat prin Jafa Gate, am vizitat (puțin) cartierul armenesc, apoi am luat-o pe David Str înspre Zidul Plângerii (Western Wall) și Esplanada Moscheilor.

- FOARTE utilă ne-a fost acestă hartă a vechi cetăți: vezi foto

- am luat-o apoi spre nord, până la Via Dolorosa, pe care am parcurs-o în „sens normal” (precum Isus), ”urcând” - vezi foto - până la Biserica Sf Mormânt (spre deosebire de majoritatea altor obiective, care închid la 16-17, Bis Sf Mormânt e deschisă până la ora 19)

După câteva opriri ”de shopping” :-), pe la ora 18 am ieșit din Cetate, prin Damascus Gate, am luat tramvaiul înapoi spre Central Station, de unde am luat busul spre cazarea noastră din acea seară (Raa'anana).

Ne-a distrat: am coborât din tramvaiul 1 în stația ”Central Station”, am intrat în clădirea ”Central Station”, am urcat la etajul 3, de unde am ieșit... în stradă!!! - pe partea cealaltă a clădirii, strada și peroanele sunt la etajul 3 (de fapt 2, dar așa se numește, ”3rd floor")

Din Central Station sunt legături auto foarte bune cu aproape orice zonă din Israel. Noi am prins bus-ul „de Haifa” (nr 947) de la ora 18.31; la 19.45 eram în Ra'annana).

Biletele de autobuz le-am luat de la ghișeul din interiorul Central Station.

-

În ultima zi, la plecare, am chemat un taxi pentru a ajunge la aeroport - a fost sâmbătă, dimineața devreme; am folosit aplicația Gett (e similară Uber, care nu e tocmai legală (încă?) în Israel). Plata = cu cardul (direct din contul Gett, nu trebuie cod PIN, confirmare, nimic); un pic mai mare decât cea afișată inițial drept ”cost fix” (212 shekeli, în loc de 199 anunțat drept ”cost fix” - s-au mai adăugat, pe bon: bagajul, ”a treia / patra pers”, taxa pentru comandă)

Taxiurile - și în general ORICE cheltuială ”cotidiană”, uzuală - sunt SCUMPE în Israel.

-

În cazul meu a fost o vizită „instant”, genul „3 în 1” :), complet neplanificată din timp — am văzut (cu surprindere) biletele super ieftine Timișoara - Tel Aviv, am „făcut rost” rapid de „2 zile libere” și pac, am acționat :-)

Dacă aveți la dispoziție mai multe zile — recomand, desigur, alocarea câte unei zile (distincte) pentru Bethleem și încă una (cel puțin!) pentru Cetate.

Dacă dispuneți însă de un timp limitat - cred eu că puteți încerca să prindeți ”esența” într-o singură zi, cu un program similar celui de mai sus.

---
Impresii încărcate de tm67bru in 22.12.2018 19:30:45

Validat / Publicat: 22.12.18 20:03:48


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1324

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tm67bru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  87000 PMA (din 67 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ioan marinescu
[22.12.18 20:52:24]
» mesaj pers

   Extrem de util! Votat cu placer!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[22.12.18 21:36:24]
» mesaj pers

   @tm67bru: Foarte utile informațiile și de mare folos trenul recent introdus care face legatura direct aeroportul Ben Gurion-Central Station Ierusalim

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinafulg
[22.12.18 23:39:10]
» mesaj pers

   @tm67bru: Utile informațiile! Imi aminteste de vizita noastra la Venetia, rapida, scurta si complet neplanificata in care am reusit totusi sa vedem cam tot ce era de vazut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- soacramea13
[23.12.18 01:10:27]
» mesaj pers

   Multumesc

   Chiar cautam informații pentru transport

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- soacramea13
[23.12.18 01:19:16]
» mesaj pers

   @alinafulg: nu gasesc rewiul cu Venetia... eram curioasă sa il citesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinafulg
[23.12.18 03:02:15]
» mesaj pers

   @soacramea13: O sa-l scriu. Chiar astazi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[23.12.18 08:01:20]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tm67bru
[23.12.18 10:17:05]
» mesaj pers

   mai poate fi util:

   - dacă aveți nevoie de internet și/sau convorbiri locale (apelurile în roaming sunt foarte scumpe): puteți achizționa o cartelă locală = 35 shekeli (doar numărul!), pe care să o încărcați cu una din variantele ”minute + internet incluse”

   - eu aveam MARE nevoie atât de de internet (pentru orientare „online” + pentru check-in online zborul retur + pentru taxi Gett, înspre aeroport) cât și de convorbiri locale, astfel că am luat o variantă scumpă, „convorbiri nelimitate o lună (!!) + 20GB trafic internet” = 75 shekeli.

   - i-am tooot explicat vânzătorului că nu am nevoie de atât, că stau doar 2 zile etc — dar el nu prea înțelegea (sau poate era prea interesat să-mi vândă acea variantă, mai scumpă), iar eu mă grăbeam tare, astfel că până la urmă am acceptat - dar negociind la 100 shekeli totul (în loc de 105):)

   - am pus cartela în telefon, am activat hotspot-ul și măcar am avut astfel internet la discreție, de bună calitate, absolut peste tot, în toate zilele acolo (pentru toate cele 4 telefoane).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Carmen Ion
[23.12.18 10:38:50]
» mesaj pers

   @tm67bru: În autobuzul express care face legătura dintre aeroportul Ben Curion și Central Station Ierusalim internetul e gratuit. Presupun că e la fel în tren/metroul care circulă între cele două

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tm67bru
[23.12.18 12:21:03]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: da, era net și pe tren/metrou.

   Însă nu mergea foarte bine - cum am scris mai sus, trenul merge aprox 50% din distanță ”sub pământ”, probabil (și) de asta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinafulg
[23.12.18 13:48:49]
» mesaj pers

   @tm67bru: Am vazut ca metroul (train) a fost introdus relativ recent in 20 septembrie si era gratuit pe o perioada de 90 de zile de la data inaugurarii fiind necesara totusi o cartela obisnuită de transport, apoi costa 5 dolari. De unde se pot cumpara biletele?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tm67bru
[23.12.18 14:28:40]
» mesaj pers

   Biletele la trenul-metrou le-am luat din aeroport, la iesirea semnalizatã 'train'.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- soacramea13
[23.12.18 14:41:08]
» mesaj pers

   @tm67bru: foarte utile pozele hărțile. Nu aveti una cu Betleem din întâmplare?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinafulg
[23.12.18 14:50:27]
» mesaj pers

   @tm67bru: Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tm67bru
[23.12.18 16:54:17]
» mesaj pers

   @soacramea13: o hartă a Bethleemului: vezi foto

   Stația de bus este acolo unde e dreptunghiul acela negru

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[23.12.18 18:33:03]
» mesaj pers

   @tm67bru: L-am citit pe repede 'nainte insa va ajunge clar la favorite si o sa imi dea de gandit pentru anul viitor. Este intradevar o varianta super pentru o vizita fulger de care sa te bucuri din plin.

   Am sa iau articolul la bani marunti, sa imi asez bine informatia si sa pregatesc excursia. Daca o sa mai am insa intrebari voi sti unde sa aflu raspunsul.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mprofeanu
[24.12.18 10:09:15]
» mesaj pers

   @tm67bru: Ai prins esența cum bine ai grăit prin scris. Așa cum preciza și Carmen Ion în februarie 2018 nu era dat în folosință trenul de la aeroportul din Tel Aviv la Ierusalim.

   Noi am vrut să mergem cu trenul la aeroport la plecare din Tel Aviv și era pană de curent, ..., am înțeles că se mai întâmplă acolo așa ceva, inclusiv la metroul ușor, chestie de noroc...

   Foarte bun reviewul tău și bineînțeles de actualitate!

   La mulți ani frumoși și plimbăcioși! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- rentea
[27.12.18 22:41:01]
» mesaj pers

   @tm67bru: bun review! Cum scap de pasaportul cu vize “arabesti” vreau sa vizitez si eu Ierusalimul, iar cele scrise de tine sunt deja foarte utile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[08.01.19 14:48:08]
» mesaj pers

   @tm67bru:

   Sunt informații utile, de care voi ține seama - în limita programului impus de ghidul care ne-a făcut traseul!

   La începutul lui martie, anul acesta, ne-am înscris într-o excursie în Israel, pe care doream de mult să-l vedem.

   Am citit cu plăcere ce-ați scris și - în consecință - am votat cu drag!

   Să aveți alegeri inspirate! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Gina C.
[10.02.19 19:26:38]
» mesaj pers

   Foarte util articolul!

   Varianta trenului este de luat în seamă, cu siguranță. O singură nelămurire am: ați spus că biletul de tren Ben Gurion - Jerusalem este la un cost de 5 shekeli. Pe site-ul Israel Railways costul unui bilet simplu, pe această rută apare la prețul de 17 shekeli.

   Cumva ați beneficiat de gratuitatea celor 90 de zile de la inaugurarea liniei plătind doar costul Rav Kav cardului? Pentru că, în ianuarie 2018 când am fost noi, am achiziționat aceste carduri pentru călătoriile cu autobuzul şi tramvaiul chiar la acest preț: 5 shekeli/bucată ulterior alimentându-le cu sumele necesare plății transportului respectiv.

   Chiar şi în aceste condiții merită călătorit cu trenul, pentru 1 shekel în plus, față de prețul biletului de autobuz, durata se reduce la jumătate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- soacramea13
[10.02.19 20:53:44]
» mesaj pers

   @Gina C. : de crăciun era încă 5 shekeli, atât costă cardul reincarcabil, călătoria fiind gratuita. Nu au știut să spună până când călătoria nu se plătește.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tm67bru
[12.02.19 13:40:12]
» mesaj pers

   @Gina C., soacramea13: așa este, am aflat abia mai târziu

   EU am prins perioada cu bilete gratuite de tren Tel Avviv - Aeroport - Jerusalem.

   Costul de 5 sheleki indicat de mine a fost doar c/v cardului (de călătorie) reîncărcabil. Biletul propriu-zis a costat ZER sheleki...

   Ar trebui modificat și în textul review-ului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[12.02.19 13:47:19]
» mesaj pers

   ajustat info ref la biletele de tren, în rev.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0975368022919 sec