91368 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Rezervația naturală Defileul Deda-Toplița

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.12.2018
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 9
+ COPII: 1 -- varsta: 15

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Rezervația naturală 'Scaunul Domnului', minunăția din Munții Călimani


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cuvintele nu pot exprima frumusețea naturii care se dezvăluie privirii odată ajunși pe platoul Scaunul Domnului. După parcurgerea unui traseu de dificultate medie, care trece prin pădure, cu porțiuni plate, cu mici poieni de o frumusețe de poveste alternând cu pante abrupte, cu bolovani, bușteni căzuți de-a curmezisul. Trecând de pe un bolovan pe altul prin apa unui pârâu în prima parte a drumului, la final, după 3 ore, veți fi încercați de o bucurie imensă care vă inundă sufletul și fericirea vă răzbate din toți porii.

Am luat agenda de călătorii să văd când am mai urcat la Scaunul Domnului, mi-au ieșit doar 4 urcări, dar cred ca a mai fost cel puțin încă una. Cele patru urcări au fost: prima urcare, de întâi mai 1997, eu cu prietenul meu (actualul soț) și prietena mea cu prietenul ei. Patru copii de 20 de ani ne-am gandit să urcăm pe munte. Ce vreau să vă spun, e că am pornit în adidasi de la cabană, pentru că era cald, iar sus, într-o poiană umbrită pe care trebuia să o traversăm, am dat peste o zăpadă până la brâu, nebătatorita. Am calcat pe urmele "pașilor" făcute de cel mai mare om din grup. A fost o lecție învățată la fața locului, nu credeam că mai este zăpadă în luna mai.

De atunci am urcat doar în luna august, în anii: 2000-7 august, 2011-14 august, 2018-25 august. E foarte frumos în luna august, până în vârful muntelui găsești multe fructe: mure, afine, zmeură... dar și urme de urs. Când simți că nu mai ai putere, mănânci fructe de pădure și apoi continui urcușul, te îmbărbătezi spunându- ți că este energizant cu vitamine.

În 25 august 2018, ne-am adunat un grup de 10 prieteni și la ora 9:20 am pornit la drum și am ajuns înapoi la ora 16:20. Media de vârstă a grupului a fost în jur de 40 de ani, plus minus câțiva ani, dar a urcat alături de noi și o fată de 15 ani... bine, ea face atletism de performanță, așa ne scuzam noi pentru că ea era în fata grupului mereu.

Ritmul de urcare a fost unul susținut, cu pauze de odihnă când era cazul.

Ce este Scaunul Domnului?

Scaunul Domnului este un vârf care se observă la orizont, pe tot traseul Reghin-Deda, atât de pe șoseaua națională DN15, Reghin -Toplița, cât și din tren... da am circulat și cu trenul în tinerețe când nu aveam mașină.

Este un versant teșit care atinge cerul, asemănător unui scaun,

Acesta se află în partea sud-vestică a Munților Călimani, rocile muntelui sunt din andezit, platoul formând-se prin eroziune.

Suprafața rezervației este de 71 ha, conform datelor de pe un panou informativ amplasat pe traseul din pădure.

Traseul Bistra Mureșului - Scaunul Domnului are 12 kilometri lungime, conform datelor salvamont, diferența de nivel este de 600 m, înălțimea este de 1380m.

Nouă programul Endomondo ne spune altceva: altitudinea min. 623m - 1421m, altitudinea maximă, deci diferența de nivel este mai mare.

Traseul

La Scaunul Domnului se ajunge pe trei trasee, unul din satul Bistra, marcat cu bandă albastră, cel pe care am urcat noi și e cel mai scurt, mai este un traseu care urcă de la gara din Deda, marcat cu triunghi albastru, care la un moment dat se unește cu drumul marcat cu bandă albastră și încă un traseu care urcă din Gălăoaia, marcat cu cerc albastru, acesta fiind cel mai lung traseu.

Cel mai scurt si ușor este să faceți ca noi, parcurgeți cu mașina 6 km drumul asfaltat impecabil care străbate Valea Bistrei, până ajungeți la un pârâu care coboară pe partea dreaptă din pădure. Atentie, nu este râul Bistra care este pe partea stângă. Acolo este un indicator spre Scaunul Domnului. Lăsați mașina acolo și începeți să urcați. Trebuie să vă luați apă la voi, pentru că pârâul dispare de pe traseul de urcare și veți găsi apă la un izvor amenajat, doar pe platoul de la Scaunul Domnului.

Incepem urcusul spre Scaunul Domnului pe traseul Vf. Zapodia Ursului, marcat cu bandă albastră. Drumul în prima parte este de-a lungul pârâului, printre bolovani, bușteni căzuți, destul de solicitant.

După un timp apare un indicator care vă abate de la râu pe partea dreaptă. Totul se desfășoară în pantă, că doar vrem să ajungem la cer, pe Scaunul Domnului. După un timp apar poienile, care alternează cu urcușurile solicitante. Arbuștii cu fructele lor parfumate și energizante își fac apariția pe traseu. Ultima parte a urcușului este cea mai grea, vegetația dispare, picioarele resimt efortul câtorva ore de urcare și de obicei pe când ajungeți aici este amiază și soarele vă arde. Atunci vă întrebați ce căutați acolo?

După ce ați parcurs și aceasta ultimă porțiune solicitantă, ajungeți într-o poiană minunată, cu izvor amenajat, cu cativa busteni din lemn pentru odihna, loc pentru gratar, zmeuruș si sunteți la maxim zece minute de vârful Scaunul Domnului.

Aici am mâncat sandvișurile, la umbră, am băut apă rece, am admirat panorama uimitoare și am fotografiat peisajul. Ne-am bucurat de frumusețea locului, este minunat tot ce se observă de acolo.

Sunt mai multe puncte de belvedere, de pe Stâncile Vestice și de pe Stâncile Estice.

Vârfurile din Munții Călimani privite de la această înălțime, sunt minunate. Vârful cel mai înalt este Pietrosul 2100m.

De pe Stâncile Estice se observă toate localitățile până la Reghin.

De data aceasta am avut și o dronă, astfel am văzut pentru prima dată ce frumoase sunt coloanele de andezit de sub platoul Scaunul Domnului.

Durata coborârii a fost aproape la fel de lungă ca și cea de la urcare. E mai dificil să cobori prin grohotis, pietrele se rastogolesc sub picioare, presiunea pe vârfurile degetelor din ghete devine dureroasă... eu prefer să urc în loc să cobor. Se mai cade, se mai alunecă, oboseala se simte tot mai tare și foamea la fel.

După ce vă veți odihni, veți dori să urcați iar la Scaunul Domnului. Noi vom mai urca de câte ori vom avea ocazia.

Recomandarea

Frumusețea peisajului unic, bucuria pe care o încercați făcând această drumeție, vă va determina să o repetați iar și iar...

Va rog frumos sa atasati fimuletul urmatorhttps://www.youtube.com/watch?v=2fyacZdryQM&feature=youtu.be

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 07.12.2018 14:52:45

Validat / Publicat: 07.12.18 15:52:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 403


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43600 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[07.12.18 15:51:36]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Rezervația naturală Defileul Deda-Toplița, DEDA [MS]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[07.12.18 16:10:24]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[07.12.18 17:09:45]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc frumos!

   Va rog frumos sa atasati fimuletul facut de noi https://www.youtube.com/watch?v=2fyacZdryQM&feature=youtu. be

   Multumesc anticipat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[07.12.18 17:39:06]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Testosu'
[07.12.18 18:47:08]
» mesaj pers

   @Dana2008: Ohooo!!! Ce fain traseu!!!

   Si fain povestit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[07.12.18 20:28:26]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ioan Raita
[07.12.18 21:22:17]
» mesaj pers

   În frageda tinerețe și chiar mai târziu, adică între anii 1959 – 1967, mergeam acolo în fiecare vară. Uneori rămâneam și peste noapte într-o căsuță construită din lemne de brad, de către ciobani sau pădurarii din zonă. Eram o echipă formată din cinci șase prieteni. Uneori nu ne reuneam toți, sau mergeam în perioade diferite. Lângă căsuța de care vorbeam, erau doi brazi înalțiț iar la rădăcina unuia dintre ei, încă de prima dată când am fost în acel loc, am îngropat o sticlă, în care am lăsat un bilet, pe care am scris data și numele celor care am fost acolo. Am hotărât ca de fiecare dată când vom mai merge să scriem alte bilete și să le punem în sticlă. Eu am fost acolo ultima dată în vara lui 1967.

   Azi în mod sigur cei doi barazi nu mai sunt acolo iar sticla nu știu ce s-a întâmplat cu ea sau dacă o fi găsit-o cineva, dar un alt lucru este și mai sigur, anume acela că articolul mi-a trezit amintiri de neuitat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[07.12.18 21:43:06]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Superb! Felicitari! Nu am ajuns in acest loc.

   Doar de bine si de bucurii. Cadouri multe si frumoase! ⛰🌲🛍🎁🎉

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[07.12.18 23:39:04]
» mesaj pers

   @Ioan Raita: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Mă bucur că articolul meu a reușit să îți aducă aminte de clipe frumoase din tinerețe.

   De ce nu mai urcați să căutați sticla îngropată acolo.

   Poate că brazii mai trăiesc și sunt în același loc.

   Ce rol a avut sticla îngropată acolo? Ce ați mai scris în afară de nume?

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[07.12.18 23:45:01]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Scaunul Domnului este o destinație superbă... puțin riscantă datorită urșilor, dar cred că dacă aud gălăgie, se feresc din calea oamenilor.

   Poate ai să ajungi și tu acolo dacă ți-a plăcut ceea ce ai văzut. Cum am msi spus, dacă vrei ceva, se întâmplă mai devreme sau mai târziu.

   Călătorii plăcute!

   Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[07.12.18 23:48:41]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[08.12.18 10:08:29]
» mesaj pers

   Foarte frumos traseul și foarte frumos povestit. Povestit atât de frumos încât cu votul meu a venit și superbonus ul. Felicitări și călătorii cât mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[08.12.18 11:46:28]
» mesaj pers

   @DOINITA: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Mulțumesc pentru compliment, @ Doinița!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[08.12.18 22:48:18]
» mesaj pers

   @Testosu : Multumesc frumos, pentru vizita si aprecieri!

   Juniorul nostru nu a urcat inca, dar urmeaza... scriu asta pentru ca poate te intereseaza sa urci impreuna cu baiatul tau.

   Cand ai citit articolul nu aveam incarcate inca toate fotografiile. Daca ai timp poti sa vezi inca multe instantanee frumoase cu peisajele din Muntii Calimani. Am facut si un scurt film pentru Afa... mai avem filme dar sunt si cu prietenii nostri.

   Calatorii placute! Pe curand!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Ioan Raita
[09.12.18 10:26:43]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru răspuns.

   De ce nu mai urc acolo? Păi ce să spun, din 1967 până în prezent, au trecut după socotelile mele, cinci zeci și unu de ani la care dacă adăugăm cei vreo douăzeci și șase pe care îi aveam când am ajuns ultima dată acolo, cred că rezultă răspunsul la întrebare.

   Rolul sticlei puse de noi acolo nu s-a dorit unul special. Prima dată când am fost acolo aveam vre 14-15 ani și eram sub influența poveștilor de aventuri pe care le citeam pe ”facebook-ul” bibliotecii Școlii Generale din Deda, Insula Misterioasă, Robinson Crusoe, Cireșarii, și multe altele. Așa că inspirați din acestea, am vrut să lăsăm o urmă a trecerii noastre pe acolo.

   În ceea ce privește existența încă a brazilor acolo nu cred că mai este posibilă pentru că după înălțimea și grosimea lor păreau să aibe atunci 40-50 de ani așa că este puțin probabil să mai fie acolo, dar sticla ar putea să mai fie găsită. Urmărind fotografiile, despre care mi-am dat seama din prima clipă că sunt realizate din dronă, mi-am amintit că și atunci era acolo un brad cu o scară precum cel din P 21 pe care îl văd foarte uscat și destul de vechi.

   

   Aș vrea să mai spun că noi nu urcam pe Zăpodea ci pe partea cealaltă, iar urcușul dura cam trei ore. La coborâre era mai ușor. Pe Zăpodea am coborât o singură dată. Noi treceam la urcare râul Bistra cam în dreptul locului numit Cetate pe care credă ar trebui să il știți și poate chiar ați fost acolo pentru că are și acesta legendele lui.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dana2008
[09.12.18 21:51:54]
» mesaj pers

   @Ioan Raita: Bună seara!

   Îmi cer scuze în primul rând pentru că mi-am permis să nu folosesc cu apelativul "dumneavoastră" atunci când am conversat prin ecouri.

   Ce frumos să puneți în practica cele citite în cărțile de aventuri.

   Noi am ajuns și în două ore și 45 minute atunci când am urcat doar eu, sotul și unchiul... am avut un alt ritm și întotdeauna un grup mai mic este mai compact.

   Știm legenda locului, nu am fost acolo, dar vom ajunge cândva la Cetate.

   Multă sănătate! Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[41] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> Stancile Estice -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038863">Şterge vot</a></div><span id="v91038863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

Stancile Estice

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> Stancile Estice -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038864">Şterge vot</a></div><span id="v91038864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

Stancile Estice

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> Stancile Estice -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038865">Şterge vot</a></div><span id="v91038865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

Stancile Estice

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> Stancile Estice<p> Afa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038866">Şterge vot</a></div><span id="v91038866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

Stancile Estice

Afa

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> Stancile Estice -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038867">Şterge vot</a></div><span id="v91038867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

Stancile Estice

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> Stancile Estice -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038868">Şterge vot</a></div><span id="v91038868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

Stancile Estice

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038869">Şterge vot</a></div><span id="v91038869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului
foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038870">Şterge vot</a></div><span id="v91038870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere de pe Stancile Vestice -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038871">Şterge vot</a></div><span id="v91038871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere de pe Stancile Vestice

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038872">Şterge vot</a></div><span id="v91038872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038873">Şterge vot</a></div><span id="v91038873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038874">Şterge vot</a></div><span id="v91038874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere<p> drona -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038875">Şterge vot</a></div><span id="v91038875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

drona

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere<p> drona -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038876">Şterge vot</a></div><span id="v91038876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

drona

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere<p> drona -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038877">Şterge vot</a></div><span id="v91038877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

drona

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere<p> drona -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038878">Şterge vot</a></div><span id="v91038878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

drona

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere<p> drona -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038879">Şterge vot</a></div><span id="v91038879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

drona

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului<p> belvedere -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038880">Şterge vot</a></div><span id="v91038880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Rezervația naturală Scaunul Domnului

belvedere

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'<p> va ofer afine Bio -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038893">Şterge vot</a></div><span id="v91038893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'

va ofer afine Bio

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'<p> va ofer zmeura aromata -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038894">Şterge vot</a></div><span id="v91038894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'

va ofer zmeura aromata

foto Dana2008 [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'<p> punct de observare -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038896">Şterge vot</a></div><span id="v91038896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'

punct de observare

foto Dana2008 [07.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului' -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038900">Şterge vot</a></div><span id="v91038900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'
foto Dana2008 [07.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului' -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038901">Şterge vot</a></div><span id="v91038901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'
foto Dana2008 [07.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'<p> platoul, poienita cu zmeurus -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038903">Şterge vot</a></div><span id="v91038903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'

platoul, poienita cu zmeurus

foto Dana2008 [07.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'<p> izvorul de pe platou -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038906">Şterge vot</a></div><span id="v91038906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'

izvorul de pe platou

foto Dana2008 [07.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'<p> platoul -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038907">Şterge vot</a></div><span id="v91038907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2018] Rezervația naturală 'Scaunul Domnului'

platoul

foto Dana2008 [07.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[41] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.133628129959 sec