91367 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Ștrand Venus [Băile 1 Mai]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.12.2018
DE
Avatar Trank
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Satu Mare
înscris/ă în 17.07.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
60 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.38
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ștrand Venus - Băile 1 Mai


Zice lumea că ștrandul din stațiunea Băile 1 Mai arată neschimbat de pe vremurile comuniste, in linii mari cam așa si este. Ei, dar pe acele vremuri, când veneam aici, eram un copil super-fericit, nici nu aveam cum să fiu altminteri, cum să nu fie un copil incantat de acest ștrand cu bazine multe, nu foarte adânci, cu apă călduța, ideală pentru bălăcit, să nu mai zicem de bazinul de sărituri, numai bun să te dai mare celorlalți copii.

Costă 15 lei intrarea pentru adulți, copiii plătesc 7 lei, iar cei micuți sub 4 ani intră gratis. Cum spuneam, in ștrand sunt mai multe bazine, 9 din ele sunt grupate in forma de floare, e un bazin care se adâncește progresiv, reprezentând tulpina si 8 petale-bazine cu apa mai mica, cu băncuțe. Acestea se umplu după necesitați, funcție de numărul de clienți; am prins in una din zile 4 petale pline, ca in cealaltă zi sa prind toate petalele pline. Din câte am constatat eu, sper să nu mă înșel, apa se schimbă cam zilnic, astfel apa e destul de ok-deși in ziua cu petalele pline ștrandul era binișor aglomerat. Temperatura apei e cam la fel in toate bazinele, sunt doar mici diferențe, in bazinele proaspăt umplute e ceva mai caldă. As descrie temperatura ca fiind una confortabilă si potrivită pentru relaxare si bălăceală pe timp de vară. Daca afară nu e atât de cald, atunci cred că se simte lipsa unui bazin cu apă ceva mai fierbinte. Mai este un bazin cu apă puțin adâncă pentru cei micuți. Atracția adolescenților e fără îndoiala bazinul de sărituri, adânc de vreo 3 metri si jumătate cu trambuline la 1,3 si 6 metri dacă am estimat ochiometric bine. Am mai văzut si câtva bazine nefolosite, cam părăginite.

Marele farmec al ștrandului este faptul că beneficiază de o suprafață foarte mare; astfel încât indiferent cat e de aglomerat tot găsești locuri unde să-ti pui șezlongul si sa fii la măcar 10 metri de alte persoane dacă asta dorești. Celălalt mare lucru e umbra, sunt mulți copaci mari cu frunziș des, si poți găsi locuri la umbră oricând, ba sunt si zone de umbră compactă de nu trebuie sa te rotești in jurul copacilor. Așadar te poți bucura de liniște si pace, ceea ce nu-i de ici de colo.

Curățenia e destul de ok, spuneam de apă că e curată, gazonul e îngrijit, nu am văzut probleme la vestiare sau la toalete; singura problema de aici e că obiectele si țevile sunt cam anapoda finisate.

Legat de curățenie – am stat lângă un grup mai mare de copii si adolescenți, si nu m-a deranjat tare limbajul, deși nu era tare potrivit, nici comportamentul, deși erau super gălăgioși si fumau ca turcii, ce să zic, sunt chestii care se întâmpla, chiar dacă nu cu totul tolerabile, sunt însă de înțeles. Însă m-a deranjat faptul că dintre toți turiștii din ștrand, ei au fost singuri care au lăsat după ei toate mizeriile aruncate pe jos, pahare de plastic, cutii de bere, chiștoace, semințe si altele. Deși pubele de gunoi sunt cam peste tot. Mă tem ca noi ca nație avem o problema serioasă cu aruncarea gunoaielor, sunt cam peste tot, de la parcări până la pajiștii alpine, de la cel mai cristalin izvor până pe litoral. Si ce e si mai rău e ca nici nu se întâmpla mare lucru pentru combaterea acestei rușini naționale, mă refer aici la acțiuni robuste, consecvente, aplicate la o scara mare, ceva de genul că in orice scoală o zi pe an să se adune gunoaie, sa învețe copiii cat e de greu este să le strângi si astfel sa prevină chiar ei problemele, gen tati –tati, nu arunca pe geam punga, mâine o sa trebuiască s-o strâng eu, etc. Pentru alte baiuri ce le are nația noastră pot fi liniștit, generațiile ce vin vor fi mai bune, viitorul arată bine. Mă tem însă că problema gunoaielor va mai persista cel puțin o generație, pană va deveni brand de tară. Cam trist.

Șezlongul se plătește separat la casă, si costă 5 lei, sunt grupate in zona intrării, așa ca daca l-ai plătit, îl iei si ti-l duci unde vrei, aici ai un pic de treabă, șezlongurile nu au rotite, așa că trebuie să-l duci in spinare. La încheierea programului îl lași pe loc, vin niște specialiști care e le adună, ca a doua zi iar sa le cari unde ai nevoie, mi se pare o mare risipa de energie, optimizabilă in orice caz, mă rog, probabil că știu ei ce știu.

Un alt lucru pozitiv - la bazinul de sărituri: e prezent si un salvamar care-i fluiera pe cei care fac probleme, si bine si face, altfel ar fi o mare harababură. Poți lua cam de toate in ștrand, poți manca tot soiul de snack-uri, plăcinte, gogoși, porumb fiert, dar sunt si vreo doua împinge-tava cu mâncare gătita ce arată destul de bine. Nu am mâncat aici, nu rețin preturile însă nu păreau să fie mari. Oricum la ora mesei terasele erau pline. O bere era cam 5 lei asta am reținut :).

Sunt si chioșcuri cu costume de baie si alte agregate trebuincioase intr-un ștrand.

M-am simțit bine, m-am relaxat si odihnit cumsecade. E un loc fără mari fițe & pretenții, mie îmi place așa cum e. OK, poate daca s-ar mai rezolva cate un dus rupt sau cate un bazin părăginit ar fi si mai bine, însă dacă s-ar moderniza complet, ca ștrandul vecin din Băile Felix, probabil că nu m-as mai simți la fel aici. Uite dom ‘le cum nici bine n-am trecut de 40 de ani si deja tineretul din ziua de azi mie se pare cam impertinent și pe deasupra mai pun și piedici in calea progresului inerent :)

---
Impresii încărcate de Trank in 07.12.2018 14:31:06

Validat / Publicat: 07.12.18 15:45:33

VIZUALIZĂRI: 214


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  19500 PMA (din 15 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[07.12.18 15:44:55]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Ștrand Venus [Băile 1 Mai], BĂILE FELIX / '1 MAI'" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[07.12.18 15:51:13]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[07.12.18 17:54:51]
» mesaj pers

   @Trank: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Trank
[10.12.18 08:27:57]
» mesaj pers

   @webmaster26: E in regula, multumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[12] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Bazine vazute de la intrarea in strand -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038851">Şterge vot</a></div><span id="v91038851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Bazine vazute de la intrarea in strand
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Intrarea in strand. Aici pe vremuri era un bazin decorativ cu nuferi daca tin bine minte, acum e un bazin cu iarba si o statuie -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038852">Şterge vot</a></div><span id="v91038852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Intrarea in strand. Aici pe vremuri era un bazin decorativ cu nuferi daca tin bine minte, acum e un bazin cu iarba si o statuie
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] In strand. In fundal se vede bazinul de sarituri -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038853">Şterge vot</a></div><span id="v91038853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] In strand. In fundal se vede bazinul de sarituri
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Cam asa arata o zona aglomerata :). Ai parte de toata linistea de care ai nevoie -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038854">Şterge vot</a></div><span id="v91038854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Cam asa arata o zona aglomerata :). Ai parte de toata linistea de care ai nevoie
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Un bazin paraginit si o zona de dusuri dezafectata -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038855">Şterge vot</a></div><span id="v91038855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Un bazin paraginit si o zona de dusuri dezafectata
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] In strand -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038856">Şterge vot</a></div><span id="v91038856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] In strand
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2018] In strand. In centrul bazinelor-petala (... receptacul?) e o terasa -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038857">Şterge vot</a></div><span id="v91038857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] In strand. In centrul bazinelor-petala (... receptacul?) e o terasa
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Stiva de sezlonguri de la intrare -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038858">Şterge vot</a></div><span id="v91038858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Stiva de sezlonguri de la intrare
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Bazinul de sarituri si trambulinele -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038859">Şterge vot</a></div><span id="v91038859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Bazinul de sarituri si trambulinele
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Peisaj din... strand. In fundal e o biserica -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038860">Şterge vot</a></div><span id="v91038860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Peisaj din... strand. In fundal e o biserica
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] O zona umbroasa din strand -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038861">Şterge vot</a></div><span id="v91038861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] O zona umbroasa din strand
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Vecina noastra de sezlong: o veverita! -- foto by <b>Trank</b> [uploaded 07.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038862">Şterge vot</a></div><span id="v91038862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Vecina noastra de sezlong: o veverita!
foto Trank [07.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0992450714111 sec