#I#D
91356 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă La Coruna

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.12.2018
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 2 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La Coruña, oraşul unde trecutul este viu şi viitorul prezent


Urmare de aici

Cu dinți de căpcăun apele nervoase ale Oceanului Atlantic au muşcat neîncetat din stânca pe care a fost fondată La Coruña, în urmă rămânând un contur încrețit plin de insule, peninsule, golfuri, plaje. Nici omul nu s-a lăsat mai prejos şi a făcut diguri, a săpat porturi şi canale, a clădit case şi biserici. La Coruña sau A Coruña, cum spun galicienii, este un oraş în care noul şi vechiul se întrepătrund ținând trează atenția călătorului, ispitindu-l să-i descopere noi aspecte, noi imagini.

Am ajuns în La Coruña într-o zi însorită de septembrie. Nu am pierdut timpul, ci am pornit direct să-l explorez, înarmat de la recepția hotelului cu o hartă şi multe informații. Plaja, oraşul vechi, vestigiile romane şi portul m-au dus cu gândul la Constanța noastră. Dar asemănările se opresc repede, din păcate pentru noi, la ei curățenia de pe străzi fiind o realitate, clădirile arătând bine întreținute, drumurile asfaltate corespunzător.

Locul cel mai cunoscut al oraşului şi cel mai vizitat este fără îndoială Torre de Hércules (Turnul lui Hercule). Acesta este al doilea far ca înălțime din Spania (55 metri) şi a fost construit în sec. al II-lea de către cuceritorii romani. Desigur aspectul inițial a fost alterat în timp de reconstrucții şi renovări, dar rămâne cel mai vechi far roman încă în folosință. În lunea în care am fost eu intrarea era liberă, dar oricum biletul nu costa o avere. Priveliştea oraşului de sus, din vârf, merită drumul lung până aici. Şi relativ la privelişte, în apropiere am desluşit un imobil interesant despre care nu ştiam nimic. Ajuns lângă el observ că este în părăsire şi că destinația sa nu era de bun augur: penitenciar.

La fel de legat de navigație, dar de cea a zilelor noastre, este turnul de control al traficului maritim, situat la capătul digului de protecție a portului. Înalt de 80 de metri şi cu o structură modernistă, constând din doi piloni uriaşi uniți prin mai multe corpuri orizontale, el domină vasta zonă portuară.

Istoria Galiciei poate fi găsită prin cărți, dar te simți cu adevărat în mijlocul ei la Castelul Sf. Anton, principalul bastion de apărare al oraşului, actualmente Muzeul de arheologie şi istorie. Castelul a fost construit în sec. al XVI-lea, pe timpul lui Filip al II-lea, pe o insulă în largul portului, insula devenind peninsulă abia trei veacuri mai târziu. Aici a fost încarcerat şase ani Alessandro Malaspina, exploratorul italian care condusese o expediție spaniolă în jurul lumii.

Perioada de prizonierat n-a fost prea dificilă, ținând cont că în decursul detenției a scris mai multe eseuri tratând critica literară, economia, estetica. Muzeul expune vestigii datând de mii de ani, arme din diferite perioade, hărți şi documente atestând evoluția civilizației din Galicia. Sunt rememorați eroi precum Maria Pita sau bătălii ca cea din perioada războaielor napoleoniene, numită Bătălia de la Elvina. Mai mult decât toate exponatele este plăcută plimbarea printr-un castel veritabil.

Cu fața către Golful Riazor, unul dintre golfurile care mărginesc La Coruña, încadrat de blocuri cu aspect familiar nouă românilor, se află Domus - Casa del Hombre. Aceasta este clădire cu aspect futurist, aşa cum am găsit în mai multe oraşe spaniole, care găzduieşte un muzeu insolit, muzeu care a solicitat mult imaginația creatorilor şi care îşi doreşte să stârnească curiozitatea vizitatorilor. O prezentare interactivă caută să prezinte diferitele fațete ale corpului uman, dezvoltarea omului (a unora) de la stadiul de maimuță la cel de homo sapiens, asemănări şi deosebiri între oamenii din diferitele colțuri ale Pământului.

Afundându-mă pe străduțele oraşului vechi am pierdut total direcția şi am ajuns în Piața Maria Pita, cea mai cunoscută dintre piețele de aici. Numele provine de la cea care a devenit eroină în urma atacului efectuat asupra oraşului în 1589 de către celebrul corsar englez Francis Drake. Piața este dominată de monumentala clădire a primăriei, tributară simetriei şi ornamentelor sofisticate, caracterizată de trei domuri şi un culoar mărginit de coloane. În jurul pieței sunt multe terase, restaurante şi un punct de informare turistică, iar în mijloc statuia Mariei Pita.

Văzând într-o vitrină o adevărată expoziție de caracatițe nu a rezistat tentației de a degusta celebra pulpă de caracatiță. O experiență inedită pe care nu o voi mai repeta . Chiar lângă piață, o altă prezență notabilă este biserica Sf. Jorge (Sf. Gheorghe), construită în perioada de glorie a barocului.

Tot în "ciudad vieja" (oraşul vechi) sunt alte doua biserici importante pentru vechimea lor. Santa Maria del Campo a fost construită pe culmea unui deal, cu peste opt veacuri în urmă, în stilul romanesc. Deasupra intrarii o rozasă, o fereastră circulară sub forma unui trandafir, alungă monotonia de pe fațadă. Se spune că banii ridicării ei ar fi provenit de la breasla navigatorilor. De prin aceeaşi perioadă este şi Igresia del Santiago, care adăposteşte o statuie a Sf. Iacob din sec. al XIII-lea. Doar Camino ingles, drumul spre Santiago de Compostela, trece prin oraş.

Ajuns în port descopăr pădurea de catarge, uriaşe nave de pasageri şi iahturi cochete. Întorcându-mă însă cu 180 de grade rămân surprins de imaginea creată de fațadele imobilelor unite într-un zid la care se evidențiază cercevele albe şi sticla strălucitoare. Ele ascund şi protejeaza cu gust balcoanele. La parter sunt o grămadă de cafenele şi terase, baruri şi restaurante, căci spanilolilor le place să petreacă seara în oraş. Datorită acestei zone oraşului La Coruña i s-a mai spus şi "Oraşul de sticlă".

M-am plimbat şi pe Paseo Maritimo, mergând parcă pe un drum fără sfârşit, ocolind prin nord oraşul. Aici se poate vedea cum s-a stăvilit furia valurilor oceanului, însă şi locurile unde se poate petrece o zi caldă. Este practic o stradă largă, liniştită, folosită de mulți pentru jogging sau skateboarding. Este o atmosfera placută, dar o recomand doar dacă nu mai aveți altceva de vizitat în ziua respectivă. Şi tot legat de soare şi bălăceală este celebra plaja Riazor, care se întinde din dreptul stadionului clubului Deportivo şi până lângă Domus.

Muzeul de arte frumoase merită de asemenea o oprire. Fără a avea amploarea Prado-ului madrilean el adună, asemeni muzeelor provinciale, o colecție de lucrări ale unor pictori spanioli mai puțin cunoscuți şi opere ale marilor maeştri. În sălile care se succed întâlneşti romantismul (Jenaro Perez de Villaamil), portrete (Antonio Maria Esquivel), peisaje (Aureliano de Beruete) sau aspecte cotidiene (Joaquin Sorolla). Clasicii nu lipsesc nici din acest muzeu: Rubens (Dedal şi minotaurul), Ribera (Sf. Apostol Andrei), Anibale Carracci (Sf. Magdalena). Sala dedicată lui Francisco de Goya conține gravuri din celebrele sale cicluri tematice "Capriciile", "Ororile războiului", "Tauromaquia".

Realității zilelor noastre îi este dedicat Muzeul național al Ştiintei şi Tehnologiei, pe care însă n-am apucat să-l văd. Şi tot pentru data viitoare am lăsat Acvariul Finisterrae, Muzeul militar, Grădina San Carlos, unde este locul de odihnă al lui John Moore, eroul bătăliei de la Elvina (La Coruña) şi sigur lista mai poate continua.

O singură zi nu este destul pentru a cunoaşte oraşul şi mă întreb de ce numărul turiştilor nu este mai mare. Plimbarea de o zi, fie ea şi în pas săltat, nu te asigură că ai văzut totul, ci reprezintă doar un început promițător. La Coruña este locul unde va invit să poposiți, un oraş unde nu te plictiseşti, un oraş care are câte ceva pentru fiecare, un oraş unde trecutul este viu şi viitorul prezent.

Să aveți un drum frumos în față.

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 06.12.2018 17:32:15

Validat / Publicat: 06.12.18 18:58:53


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 720


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51400 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.12.18 19:09:55]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă La Coruna, LA CORUNA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.12.18 19:10:05]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[06.12.18 20:52:49]
» mesaj pers

   E, uite pe acolo n-am fost, dar poate o să mă duc! Votat cu plăcere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[06.12.18 21:14:57]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Nordul Spaniei este mai putin cautat de catre turisti. Si este pacat, caci sunt multe atractii si preturile sunt mai reduse. Asa ca vacanta frumoasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[07.12.18 23:35:55]
» mesaj pers

   Pe cât de fioros ai început, pe atât de frumos ai terminat.

   Se vede că orașul, marea, portul au avut mare influență la starea de spirit creată. Ăsta este de fapt și rostul călătoriilor, la urma urmei.

   Mulțumesc pentru frumoasa prezentare a orașului și felicitări pentru încadrarea reviewului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[08.12.18 00:36:32]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Multumesc pentru aprecieri. Orasul este mult mai interesant decat am reusit eu sa-l prezint. Daca ai ocazia nu-l ocoli.

   Un an nou plin de calatorii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[34] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2018] Portul navelor de agrement -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038659">Şterge vot</a></div><span id="v91038659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2018] Portul navelor de agrement
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2018] Biserica St. Jorge (Sf. Gheorghe) -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038660">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038660"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038660">Şterge vot</a></div><span id="v91038660" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038660)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038660Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038660MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2018] Biserica St. Jorge (Sf. Gheorghe)
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2018] Primaria -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038661">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038661"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038661">Şterge vot</a></div><span id="v91038661" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038661)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038661Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038661MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2018] Primaria
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

#G#2

P04 [SEP-2018] Portul turistic -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038662">Şterge vot</a></div><span id="v91038662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2018] Portul turistic
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2018] Turnul lui Hercules, cel mai vechi far operational -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038663">Şterge vot</a></div><span id="v91038663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2018] Turnul lui Hercules, cel mai vechi far operational
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2018] Golful Riazor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038664">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038664"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038664">Şterge vot</a></div><span id="v91038664" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038664)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038664Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038664MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2018] Golful Riazor
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2018] Fostul 'Instituto da Guarda', in prezent liceu -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038665">Şterge vot</a></div><span id="v91038665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2018] Fostul "Instituto da Guarda", in prezent liceu
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2018] Golful Riazor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038666">Şterge vot</a></div><span id="v91038666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2018] Golful Riazor
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [SEP-2018] Cladire din Plaza Portugal -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038667">Şterge vot</a></div><span id="v91038667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2018] Cladire din Plaza Portugal
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2018] Biserica Sf. Pio si Sf. Roque de pe malul marii -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038668">Şterge vot</a></div><span id="v91038668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2018] Biserica Sf. Pio si Sf. Roque de pe malul marii
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2018] Cladirile de langa port -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038669">Şterge vot</a></div><span id="v91038669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2018] Cladirile de langa port
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2018] Plaja San Amaro -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038670">Şterge vot</a></div><span id="v91038670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2018] Plaja San Amaro
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2018] Castelul Sf. Anton, in prezent Muzeul de istorie si arheologie -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038671">Şterge vot</a></div><span id="v91038671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2018] Castelul Sf. Anton, in prezent Muzeul de istorie si arheologie
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2018] Privind peste Golful Riazor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038672">Şterge vot</a></div><span id="v91038672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2018] Privind peste Golful Riazor
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2018] Imagine din La Coruna -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038673">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038673"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038673">Şterge vot</a></div><span id="v91038673" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038673)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038673Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038673MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2018] Imagine din La Coruna
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2018] Portul maritim, iar in dreapta turnul de control al capitaniei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038674">Şterge vot</a></div><span id="v91038674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2018] Portul maritim, iar in dreapta turnul de control al capitaniei
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2018] Turnul lui Hercule -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038675">Şterge vot</a></div><span id="v91038675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2018] Turnul lui Hercule
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2018] Vedere de pe Avenida Marina -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038676">Şterge vot</a></div><span id="v91038676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2018] Vedere de pe Avenida Marina
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2018] Plaja Riazor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038677">Şterge vot</a></div><span id="v91038677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2018] Plaja Riazor
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2018] Paseo Maritimo, iar in dreapra fosta inchisoare a orasului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038678">Şterge vot</a></div><span id="v91038678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2018] Paseo Maritimo, iar in dreapra fosta inchisoare a orasului
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2018] Statuia Mariei Pita -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038679">Şterge vot</a></div><span id="v91038679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2018] Statuia Mariei Pita
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2018] Biserica Sf. Andrei, veche doar de vreo suta si ceva de ani, n-a beneficiat de o vizita. Dar lumina soarelui a avantajat-o pentru o poza. -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038680">Şterge vot</a></div><span id="v91038680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2018] Biserica Sf. Andrei, veche doar de vreo suta si ceva de ani, n-a beneficiat de o vizita. Dar lumina soarelui a avantajat-o pentru o poza.
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2018] Imagine de pe faleza -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038681">Şterge vot</a></div><span id="v91038681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2018] Imagine de pe faleza
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2018] Chiar daca spitalul iese in evidenta, fotografia este dedicata zidului roman -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038682">Şterge vot</a></div><span id="v91038682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2018] Chiar daca spitalul iese in evidenta, fotografia este dedicata zidului roman
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2018] Pe malul oceanului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 06.12.18] - <span class="allrVotedi" id="av1038683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1038683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1038683">Şterge vot</a></div><span id="v91038683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1038683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1038683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1038683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2018] Pe malul oceanului
foto Radu Tudoran [06.12.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[34] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.114777088165 sec