91201 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Abația Cisterciană Cârța [Cârța, SB]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.11.2018
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
10 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
ro.wikipedia.org/wiki/Aba ... C%C3%A2r%C8%9Ba http://www.comunacarta.ro/despre-comuna/turism
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Abaţia din Cârţa


Urmare de aici

În luna aprilie ne-am hotărât să vizităm abaţia de la Cârţa. Cârţa este o localitate în judeţul Sibiu. Accesul în localitate se face din drumul naţional DN 1 Sibiu – Braşov, imediat ce treceţi de sensul girotoriu spre Trasfăgărăşan, se virează la stânga pe drumul judeţean DJ 105 B şi după vreo 3 kilometri ajungeţi în Cârţa. Am parcat maşina în parcarea amenajată de lângă zidurile abaţiei. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 45.792084 şi E – 24.568150.

Am pătruns în curtea abaţiei, apoi ne-am îndreptat spre casa de bilete. Preţul unui bilet este de 5 lei de pesoană. În curte sunt puse mai multe panouri informative cu date despre abaţie. De pe alee am aflat următoarele informaţii: ordinul călugărilor cistercieni a fost înființat în anul 1098, în Cîteaux (în latină Cistercium), Burgundia, de către abatele Robert de Molesme. Cistercienii respectau cu strictețe regula Sfântului Benedict trăind auster, de pe urma propriei munci, ghidându-se după dictonul ”roagă-te și muncește”. Erau recunoscuți drept oameni harnici, foarte buni constructori și viticultori pricepuți. Alimentația lor se baza în special pe vegetale și pește.

Primii călugări cisternieni au ajuns pe meleagurile Cârţei prin anul 1200, venind de la mănăstirea Igriş din judeţul Tmiş. Mănăstirea Igriş a fost prima mănăstire cisterciană de pe teritoriul României, fondată în anul 1179.

Aceştia au ridicat [adăugat ulterior: la Cârța] o construcţie simplă din lemn pe malul stâng al Oltului, însă câţiva ani mai târziu au adus maiştri pietrari din Franţa. Aceştia au construit o bazilică cu trei nave, în formă de cruce. Ca stil arhitectonic este asemănătoare cu bisericile cisterciene burgunde din Franța. Atât biserica cât și clădirile mănăstirii au fost înconjurate de un zid de incintă, care astăzi nu se mai păstrează.

La mijlocul secolului al XIII-lea, după finalizarea construcției tuturor clădirilor, abația devenise foarte puternică în zonă. Ea deținea ferme, plantații de viță de vie și controla mai multe așezări. În jurul său s-a format satul Kreutz (cruce), care mai târziu a luat numele de Cârța. Abația a suferit avarii în repetate rânduri, în secolele al XIV-lea și al XV-lea. La sfârșitul secolului al XV-lea, ordinul cistercienilor este dizolvat de către regele Matei Corvin și abația intră sub protecția orașului Sibiu. După desființarea abației, degradarea clădirilor mănăstirii s-a produs treptat, amplificându-se începând cu secolul al XVII-lea.

Ne-am îndreptat spre biserica abaţiei. Din vechea biserică a rămas doar un zid lipit de turnul clopotniţă şi partea unde era amplasat corul bisericii, care astăzi e trasformat în biserică. Zidul lipit de turnul clopotniţă are partea inferioară cu un portal în stil gotic, o decupare rotundă în partea superioară, având o terminație triunghiulară. Acest zid a reprezentat partea din față a navei principale a mănăstirii al cărei acoperiș s-a prăbușit. Partea decupată rotundă a reprezentat o fereastră polilobată, tipică construcțiilor cisterciene.

Am trecut poarta gotică şi am ajuns în curtea bisericii. Curtea bisericii este formată dintr-o alee marginită de multe flori şi arbuşti ornamentali. Aici se află cimitirul soldaţilor germani căzuţi în timpul Primul Război Mondial în luptele date în zonă. Tot în această curte se află statuia cavelerului Roland – erou a lui Carol cel Mare, simbol al libertăţii şi dreptaţii, căzut într-un război purtat cu necredincioşii.

Am intrat în biserică. Altarul este construit în stil baroc, are icoana principală Răstignirea lui Isus. Impresionante sunt arcadele gotice care se unsesc pe tavanul bisericii. Biserica are două orgi, una sus în cor şi una în partea laterală. Orga din cor este funcţională şi are o vechime de peste două sute de ani. Nu lipseşte amvonul şi tabela care ne indică succesiunea psalmilor care urmeză a fi cântaţi de enoriaşi, acompaniaţi la orgă. Ca în majoritatea bisericilor, pe o tablă sunt trecuţi eroii din sat căzuţi în cele două războaie mondiale.

Am părăsit biserica şi ne-am îndreptat spre turnul clopotniţă. Am urcat treptele înguste din piatră până în vârful lui. Turnul a fost folosit şi pe post de turn de observaţie. Am admirat clopotul din turn şi priveliştea înconjurătoare.

După ce am coborât din turn am pornit prin curtea abaţiei, am tecut pe lângă casa parohială, apoi pe lângă un zid aflat în ruină şi am ajuns la uşa muzeului găzduit de abaţie. În muzeu sunt expuse obiecte tradiţionale din zonă, costume populare, scrisori ale saşilor, unelte folosite în agricultură.

Dacă ajungeţi prin zonă vă recomad să vizitaţi Abaţia Cisterciană din Cârţa.

---
Impresii încărcate de zlatna in 26.11.2018 18:51:47

Validat / Publicat: 26.11.18 20:05:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 696


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  74100 PMA (din 56 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[26.11.18 21:13:10]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[26.11.18 21:19:05]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[26.11.18 22:56:01]
» mesaj pers

   Alături de biserica Densuş, abaţia cisterciană din Cârţa este unul din cele mai vechi monumente bisericeşti, încă destul de bine conservate. Cel mai mult m-a impresionat golul din portalul gotic, ca un strigăt peste secole. Mă alătur şi eu recomandării făcute de Zlatna de a nu rata acest obiectiv.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[27.11.18 13:14:57]
» mesaj pers

   @zlatna: Ce coincidență! Chiar acum câteva zile, lucrând la un articol despre influențele altor limbi asupra limbii române, am dat de aceste două mănăstiri (Cârța și Igriș), drept una din primele "mărturii" franțuzești pe teritoriu românesc. Mi-ar plăcea să le văd într-o bună zi! Felicitări pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tm67bru
[27.11.18 13:41:40]
» mesaj pers

   @zlatna:

Mănăstirea Igriş a fost prima mănăstire cisterciană de pe teritoriul României, fondată în anul 1179. Aceştia au ridicat o construcţie simplă din lemn pe malul stâng al Oltului, însă câţiva ani mai târziu au adus maiştri pietrari din Franţa. Aceştia au construit o bazilică cu trei nave, în formă de cruce

   E ceva ciudat aici, probabil o documentare ce trebuie, musai, clarificată

   - Igriș e în județul TIMIȘ // acolo are nevastă-mea niscaiva rădăcini :)

   - afirmația ”Aceștia au ridicat o construcție [... ] pe malul stâng al Oltului” în mod CERT nu se poate referi la Igriș - pe acolo trece (prin apropiere) Mureșul și, evident, nu Oltul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- zlatna
[27.11.18 15:26:16]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc pentru vizită și vot.

   Am avut ocazia să vizităm biserica din Densuș cu ocazia întâlnirii AFA de la Cinciș, ambele biserici au o frumusețe aparte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[27.11.18 15:30:37]
» mesaj pers

   @alinaro: Mulțumesc pentru vizită și vot. Aștept articolul la care lucrați.

   O zi bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[27.11.18 15:39:21]
» mesaj pers

   @tm67bru: Mulțumesc pentru vizită și vot.

Primii călugări cisternieni au ajuns pe meleagurile Cârţei prin anul 1200, venind de la mănăstirea Igriş din judeţul Tmiş. Mănăstirea Igriş a fost prima mănăstire cisterciană de pe teritoriul României, fondată în anul 1179. Aceştia au ridicat o construcţie simplă din lemn pe malul stâng al Oltului
- m-am dus din una în alta, fraza trebuia să sune cam așa:
Mănăstirea Igriş a fost prima mănăstire cisterciană de pe teritoriul României, fondată în anul 1179. Primii călugări cisternieni au ajuns pe meleagurile Cârţei prin anul 1200, venind de la mănăstirea Igriş din judeţul Tmiş. Aceştia au ridicat
la Cârța,
o construcţie simplă din lemn pe malul stâng al Oltului.

   Dacă scriam așa nu se mai făcea confuzia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- liviu49
[28.11.18 18:45:48]
» mesaj pers

   @zlatna: Am trecut de zeci de ori pe Transfagarasan, e drept mai in alte vremuri, dar nu am auzit niciodata de aceasta minunatie. Ori m-am ramolit eu si nu mai imi aduc aminte. Ce pot afirma cu tarie este faptul ca nu am vizitat-o, dar ma bucur ca acum, folosindu=ma de imaginatie si de articol si pozele aferente as putea spune ca am vazut-o.

   Felicitari, mai ales pentru felul in care reusesti obiective mai retrase, dar importante prin unicitatea lor.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] tunul clopotniţă şi zidul cu ferestra polilobată văzute din parcare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035381">Şterge vot</a></div><span id="v91035381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] tunul clopotniţă şi zidul cu ferestra polilobată văzute din parcare
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] actuala biserică de la Cârţa -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035382">Şterge vot</a></div><span id="v91035382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] actuala biserică de la Cârţa
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] acoperişul bisericii a fost recent renovat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035383">Şterge vot</a></div><span id="v91035383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] acoperişul bisericii a fost recent renovat
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] în curte se află şi o fântână -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035384">Şterge vot</a></div><span id="v91035384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] în curte se află şi o fântână
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] ne îndreptăm spre turnul clopotniţă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035385">Şterge vot</a></div><span id="v91035385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] ne îndreptăm spre turnul clopotniţă
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] o parte din ruinele abaţiei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035386">Şterge vot</a></div><span id="v91035386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] o parte din ruinele abaţiei
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] o parte din zidul abaţiei a rămas şi azi în picioare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035387">Şterge vot</a></div><span id="v91035387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] o parte din zidul abaţiei a rămas şi azi în picioare
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] în curte sunt câteva morminte -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035388">Şterge vot</a></div><span id="v91035388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] în curte sunt câteva morminte
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] turnul clopotniţă şi portalul gotic -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035389">Şterge vot</a></div><span id="v91035389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] turnul clopotniţă şi portalul gotic
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] un perete rămas şi azi în picioare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035390">Şterge vot</a></div><span id="v91035390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] un perete rămas şi azi în picioare
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] cimitirul soldaţilor germani cazuţi în Primul Război Mondial -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035391">Şterge vot</a></div><span id="v91035391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] cimitirul soldaţilor germani cazuţi în Primul Război Mondial
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] statuia cavelerului Roland -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035392">Şterge vot</a></div><span id="v91035392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] statuia cavelerului Roland
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] un monument din curtea abaţiei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035394">Şterge vot</a></div><span id="v91035394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] un monument din curtea abaţiei
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035395">Şterge vot</a></div><span id="v91035395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018]
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] altarul abaţiei de la Cârţa -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035396">Şterge vot</a></div><span id="v91035396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] altarul abaţiei de la Cârţa
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] orga mică din biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035397">Şterge vot</a></div><span id="v91035397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] orga mică din biserică
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Amvonul abaţiei Cârţa -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035398">Şterge vot</a></div><span id="v91035398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Amvonul abaţiei Cârţa
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] alatrul baroc cu tema Răstignirea lui Isus -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035399">Şterge vot</a></div><span id="v91035399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] alatrul baroc cu tema Răstignirea lui Isus
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] orga mare de la cor -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035400">Şterge vot</a></div><span id="v91035400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] orga mare de la cor
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] coloanele gotice se întâlnesc pe tavan -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035401">Şterge vot</a></div><span id="v91035401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] coloanele gotice se întâlnesc pe tavan
foto zlatna [26.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [APR-2018] am început urcarea în turnul clopotniţă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1035402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1035402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1035402">Şterge vot</a></div><span id="v91035402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1035402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1035402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1035402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] am început urcarea în turnul clopotniţă
foto zlatna [26.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.120038032532 sec