ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La Plăcinte, dar nu pentru plăcinte

TIPĂREȘTE

Marca moldovenească "La Plăcinte" este de multă vreme cunoscută și în România. Numai în București sunt câteva restaurante "La Plăcinte". Pentru că avem rădăcini moldovenești, pentru că ne plac plăcintele, atât la Chișinău, cât și la București, am vizitat de multe ori restaurantele "La Plăcinte". Aflate mai în drumurile noastre, locațiile din Bd. Magheru, nr. 26 și din Bd. I. C. Brătianu, nr. 10 au fost vizitate cel mai des.

Recent, fiind cu treburi prin oraș, am revenit "La Plăcinte", dar nu pentru plăcinte. Restaurantul din Bd. I. C. Brătianu, nr. 10, colț cu Str. Doamnei, vis-à-vis de Spitalul Colțea, amenajat într-o clădire veche, dar renovată, nu este chiar atât de mare ca altele din același brand. Și nici nu are terasă. Se înțelege că nefiind o vizită planificată, nu am încercat o rezervare prealabilă. De altfel nici n-ar fi fost nevoie. "La Plăcinte" este genul de restaurant în care intri pentru că îți iese în cale taman atunci când foamea îți dă ghes. De mult, încercaserăm o rezervare, dar - la telefon - ni s-a spus că așa ceva nu se practică și la restaurantele "La Plăcinte". Așadar, intrând într-un restaurant care nu mai are surprize pentru noi, ne-am așezat la masa noastră, mai bine zis la masa preferată.

Știam că în afară de mult lăudatele plăcinte aici poți servi și alte preparate: supe și ciorbe, diverse specialități la grătar sau la cuptor toate asezonate cu variate garnituri și salate. De astă dată, noi nu veniserăm pentru plăcinte. Voiam câte o ciorbă moldovenească, adevărată. Eu doream o "zamă", așa cum a fost cea de la Butuceni – satul tradițional pe care îl vizitasem într-un scurt circuit în Republica Moldova, iar soțul meu dorea o soleankă, specialitate pe care o cunoscuse și o degustase apoi de multe ori cu prilejul deplasărilor sale la Chișinău.

Am studiat îndelung meniurile - cu poze frumoase și prețuri mari (dar asta o știam de mult) - și ne-am hotărât pentru Ciorbă de legume - eu și Soleankă - soțul meu.

Aduse pe suporturi de lemn, bolurile din ceramică, fierbinți, aveau alături smântână, ardei iute și o felie groasă de lămâie. Coșul cu pâinea coaptă pe vatră - proaspătă, în felii zdravene - oferea atât pâine albă, cât și pâine intermediară. Pentru apetit, soțul meu și-a comandat în deschidere o palincă de Ardeal. Fără a fi în porții exagerat de mari, ciorbele sunt gustoase și foarte sățioase. Nu ne-am fi simțit în stare să comandăm ceva ca fel II, dar am comandat pentru acasă o Plăcintă cu brânză de vaci și verdeață și o Învârtită tot cu brânză de vaci și verdeață. De desert însă nu ne puteam lipsi. Am fost de câteva ori la Restaurant "La Plăcinte". - singură sau cu câte o prietenă - special pentru deserturile de acolo. "Căciula lui Guguţă" o specialitate pe care am cunoscut-o la Chișinău și pe care am descoperit-o cu bucurie și la București, este preferata mea. Este de fapt o suprapunere de mici clătite cu vișine peste care s-a turnat un sos de frișcă, zahăr și ciocolată. Pe lângă asta, am comandat o felie de tort de ciocolată. Un adevărat tort de ciocolată!

Paharul cu vin a fost cel care a încheiat masa noastră la Restaurant "La Plăcinte" din Bd. I. C. Brătianu, nr. 10.

Prețuri? Am spus că sunt cam mari. Pentru edificare totală, rog pe cei interesați să consulte site-ul restaurantului. Eu voi furniza doar prețurile preparatelor comandate de noi: Soleanka - 18 lei/porția, Ciorba de legume - 12 lei/porția, Pâine - 2 lei/bucata, Palinca de Ardeal - 15 lei/40 ml, Vin "Casa Mare" - 8 lei/200 ml, "Căciula lui Guguţă" - 18 lei/porția, Tort de ciocolată - 17 lei/porția, Învârtită cu brânză de vaci şi verdeaţă - 16 lei/porția (3 bucăți), Plăcintă cu brânză de vaci şi verdeaţă - 17 lei/bucata.

Servirea a fost bună, personalul atent și prompt. Am făcut plata cu cardul.

Pentru că despre Restaurant "La Plăcinte" din Bd. I. C. Brătianu, nr. 10 nu s-a mai scris, voi da câteva detalii suplimentare. Restaurantul se află la colțul unei clădiri, la subsol fiind bucătăria, iar la parter barul și trei săli de servire, toate relativ mici comparativ cu alte restaurante ale aceluiași brand. Intrarea se practică prin Bd. I. C. Brătianu, cea din Str. Doamnei fiind blocată, dar oferind prin geamurile mari o generoasă priveliște asupra străzii cu forfota ei permanentă de trecători și mașini.

În interior sunt rânduri de mese pentru două sau pentru patru persoane, cu scaune capitonate sau cu canapele confortabile (în partea dinspre zid). Pereții sunt decorați în stil popular moldovenesc, cu mici motive tradiționale înrămate, cu aranjamente surprinzătoare de tablouri ieftine, dar care îți captează privirea tocmai prin grupajul original pe care îl formează. Funii de ceapă, ulcele, ulcioare și tot felul de vase de ceramică sunt vizibile peste tot. Tavanul cu grinzi de lemn este împânzit de fragmente de țesături moldovenești cu trandafiri roșii, precum și de corpuri de iluminat, unele îmbrăcate în material textil dantelat.

Peste tot curățenia este exemplară, iar o muzică discretă asigură un fundal sonor cât se poate de agreabil. Trebuie să mai menționez două aspecte. Mai întâi că restaurantele "La Plăcinte" fac şi livrări la domiciliu, pe o rază de 3-4 km transportul fiind gratuit pentru comenzi de minim 50 lei și contracost (8 lei) pentru comenzi mai mici.

Cei care vin acolo special pentru plăcinte trebuie să știe că acestea se pregătesc atunci și se aduc la masă calde - timpul de așteptare fiind de aprox. 20 minute, fapt pe care ospătarul nu uită să-l anunțe chiar de la început. Noi cunoșteam acest lucru de aceea am comandat de la început Învârtita cu brânză de vaci şi verdeaţă și Plăcinta cu brânză de vaci şi verdeaţă pe care voiam să le luăm la pachet. Am evitat astfel așteptarea suplimentară.

În încheiere aș vrea să enumăr câteva dintre preparatele care fac faima brandului și pe care le veți găsi în oricare dintre restaurantele "La Plăcinte" din București: plăcinte clasice (cu brânză de vaci și verdeață, cu brânză de oi şi de vaci, cu cașcaval, cu varză proaspătă, cu cartofi, cu vișine), plăcintă "domnească" cu brânză dulce de vaci și cu stafide sau plăcintă "ciobănească", bineînțeles cu brânză de oi.

Învârtitele sunt și ele într-o gamă variată - cu brânză de vaci şi verdeaţă, cu carne de porc și de pui cu smântână, cu cartofi și brânză de oi, cu varză murată, cu mere sau cu vişine.

Capitolul "Desert", în afară de plăcinta cu vișine și de învârtita tot cu vișine, este bine reprezentat de papanaşi, clătite cu brânză de vaci în sos de miere, prăjitură de brânză, tort de ciocolată, înghețată sau "Căciula lui Guguţă".

Așadar, dacă ajungeți la Restaurant "La Plăcinte" din Bd. I. C. Brătianu, nr. 10 sau de oriunde, aveți din ce alege!


[fb]
---
Trimis de iulianic in 25.11.18 22:31:41
Validat / Publicat: 25.11.18 23:52:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1012 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 București - Restaurant "La Plăcinte". Tort de ciocolată.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[25.11.18 23:52:21]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

mishu
[25.11.18 23:56:46]
»

@iulianic: Start vot! Asa este, preturile lor sunt destul de mari, insa nu am regretat niciodata cand le-am trecut pragul.

Si am incercat si placinte dar si alte produse din meniu si chiar si dulciuri chiar daca nu sunt fan, insa au ceva care te fac sa iti aduci aminte de copilarie.

In locatia in care ai fost nu am ajuns, am fost in altele, insa la fel de multumita.

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&Ema
[26.11.18 07:49:52]
»

@iulianic:

“La Placinte” in Romania e scumput, in schimb in R. Moldova e ieftinut. Retetele sau gustul delicioaselor produse si gramajul acestora mi se pare acelasi.

Alaltaieri, in cautarea unui loc pentru o aniversare in familie, am discutat despre La Placinte. Este o retea de restaurante draga mie unde ma simt bine si apreciez mult toate bucatele, nu numai placintel, asa cum aduci vorba inca din titlu.

Am fost cat p-aci sa optam pentru La Placinte dar am ales si dupa criteriul “aproape de casa, deplasare pe jos”.

Nota 10 de la mine pentru La Placinte!

Felicitari, numai bine si sezon frumos de sarbatori de iarna! ????❄️

mihaelavoicu
[26.11.18 14:12:58]
»

La Plăcinte a fost și în Ploiești, în plin centru și era bine frecventat. Acum îi spune Mămăligița, dar interiorul a rămas același. Ce văd în pozele tale, la fel e și în Ploiești. Aceleași ornamente, aceleași mese, aceleași suporturi pentru tacâmuri, până și Căciula lui Guguță e aceiași.

O fi el, acelaș patron, dar mai bine suna la ureche, cu plăcintele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.11.18 14:43:47]
»

Eu am mîncat o singură dată la restaurantul ăsta (chiar la ăsta, de pe Brătianu), chiar cînd s-a deschis, acu 3 ani jumate, și am fost cam dezumflat. Am luat o ciorbă de fasole, care era o zeamă cam lungă, și care cică se face pe loc, după spusele ospătarului (?!?) și un platou de gustări, cu ciuperci, zacuscă, murături etc., care erau toate de o calitate tip „conservă” - aș fi pus pariu că erau cumpărate de la vreun supermarket, scoase din borcan și servite în cîrciumă.

Plănuisem să mai merg, dar n-am mai ajuns.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[26.11.18 15:04:08]
»

@mishu și @Dan&Ema: Mulțumesc!

@mihaelavoicu: Același patron sau aceiași patroni…, nu știu. Poate că siliți de concurență sau de cine știe ce alte conjuncturi economice și politice, își mai schimbă denumirile. La București știam că sunt 8 restaurante "La Plăcinte", acum, pe site-ul lor, văd numai 6.

Deși preparatele lor sunt bune (n-am de reproșat nimic în privința calității la tot ceea ce am încercat până acum), nu prea sunt de acord cu prețurile lor. La Chișinău prețurile sunt mai mici. Românilor le dau mai scump, dacă tot au venit cu plăcintele lor dincoace de Prut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[26.11.18 15:27:21]
»

@abancor: Îmi pare rău pentru experiența mai puțin plăcută pe care ați avut-o la Restaurantul "La Plăcinte". De obicei noi mergem acolo pentru plăcinte și deserturi. De astă dată am comandat ciorbe. Ciorba de legume cu smântână a fost atât de bună (densă și gustoasă) încât ieri – la Sinaia – consumând tot ciorbă cu legume, spuneam într-una: "Nu e la fel de bună ca cea de la Plăcinte".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, iulianic, mihaelavoicu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097939014434814 sec
    ecranul dvs: 1 x 1