ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 2 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Vila Verona – o amplasare dumnezeiască, un loc bun pentru grupuri

TIPĂREȘTE

Pe la jumătatea lui mai am avut nevoie de o locație pentru a sărbători un eveniment al găștii noastre. Trebuia să fie la munte, oarecum aproape de București pentru că aveam doar 2 nopți la dispoziție și să ne ofere posibilitatea de autogospodărire. Nu în sensul de gătit, pentru că de obicei venim cu toate de acasă în cazurile astea, dar în sensul de depozitat, frigidere, veselă, mese, spațiu pentru 24 de persoane și de asemenea, un grătar.

Dintre variante, cea mai bună ni s-a părut a fi Vila Verona din Rucăr (Bran) care avea exact 12 camere, posibilitate de autogospodărire, grătar, spații suficiente pentru 24 de persoane, dar ceea ce ne-a cucerit a fost amplasamentul. Așezată pe moțul unui delușor, în afara localității Rucăr, fără vecini prea apropiați, cu o vedere superbă asupra împrejurimilor, pozele ne-au convins pe loc că acolo ne vom simți foarte bine. Foarte mult a contat și chimia pe care a avut-o sărbătorita în discuțiile telefonice cu gazdele noastre. Apoi am căutat-o pe AFA și am văzut impresia bună pe care i-a făcut-o colegului @Safta Radu, așa că ea a rămas.

Drept pentru care într-o vineri dimineață am purces la drum pe traseul București – Pitești – Câmpulung – Rucăr, cu o oprire doar după Câmpulung, la Mausoleul Mateiaș, unde ne-am oprit și cu alte ocazii, dar o facem întotdeauna pentru priveliștea de acolo.

Poate nu nă mai întorceam să vorbesc despre o cazare de acum câteva luni dar Vila Verona este un loc bun pentru grupuri și vreau să spun asta pentru că și nouă ne este greu când căutăm și nu găsim deloc ce ne trebuie. Însă ea are și niște minusuri și aș vrea să le menționez astfel încât cei care au nevoie de o astfel de locație să fie lămuriți și să aleagă în cunoștință de cauză.

Vila Verona este o casă cu parter și două etaje și are 12 camere. La parter este o singură cameră și este cea mai mare, la etajul 1 sunt 4 camere (două cu balcon, două fără) iar la etajul doi, sunt șapte camere. Particularitățile ar fi că la etajul 2 sunt 2 camere care au o baie comună pe hol, iar o cameră nu poate fi numită cameră de închiriat, dar totuși există și ea. Camera asta nu are nici un geam afară și este mare cât să încapă patul. Nu dulap, nu loc să îți pui geamantanul sau lucrurile. În schimb are baie, una la fel de mică, ca și camera. Și are același preț ca și celelalte tocmai din acest motiv, că are baie. Nu recomand absolut deloc această cameră, mai ales dacă vila este luată în totalitate de un grup. Este frustrant să dai aceeași bani și să stai cu totul diferit față de ceilalți. Iar faptul că nu are nici un geam afară o face și mai neprietenoasă. Noi nu suntem pricinoși când mergem în grup pentru că ne facem veacul prin spațiile comune aproape tot timpul. Dar totuși această cameră nu are decât un pat, ai nevoie de un minim de spațiu ca să stai într-un loc 2-3 zile.

În afara acestei camere și a celor două cu baie comună restul camerelor sunt aproximativ la fel și zece din ele au balcon. În perioada aceea o cameră cu baie la Vila Verona costa 120 de lei, iar cele două fără baie erau 100. Pentru că am luat toată vila pentru 2 nopți, ne-au lăsat camerele la 100, respectiv 80 de lei. Însă dacă nu rezervam cel puțin două nopți nu beneficiam de această facilitate.

Camerele la Vila Verona sunt curate, mobilate simplu cu un dulap de haine, 2 noptiere fără veioze, o oglindă cu o măsuță foarte mică, un TV extrem de mic, cred că 10 cm, suspendat pe perete, la care nu i-am dat drumul, dar nici nu cred că puteai să vezi mare lucru, la cât era de mic. În unele camere oricum nu mergea, era doar de decor, iar în altele era pus într-o poziție laterală și nu aveai cum să vezi. În camere nu am găsit un scaun, dar am avut cuier și în fiecare cameră era o plantă ornamentală. Ce a fost diferit față de alte situații a fost că am găsit o singura pereche de papuci de unică folosință.

Din cameră ieșeam pe un balcon din lemn, specific caselor de munte, de unde aveam o priveliște superbă asupra munților și a împrejurimilor dar unde nu era nimic, o măsuță sau un scaun. Din cauza spațiilor de la parter, a foișorului, a terasei și a curții, nu s-au gândit că cineva poate petrece timp și în balcon, dar eu le-aș recomanda proprietarilor să pună un scaun-două și în balcoane. Fără măsuță neapărat, dar dimineața ai putea petrece un timp de calitate acolo. Există la fiecare etaj câte un balcon și din hol.

Baia cu cădiță de duș, dar fără nici o protecție astfel încât stropești peste tot când faci duș, Este și în pantă puțin și aluneci. De asemenea nu există un suport pentru hârtia igienică. Am găsit-o pe chiuvetă dar acolo există riscul să se ude. Polița de la chiuvetă nu mai exista, ca să ne ajutăm de ea, așa că am tot mutat-o și noi de colo-colo fără să-i găsim locul ei până am plecat. Alt inconvenient la baie a fost sfoara cu ajutorul căreia se trăgea apa la WC într-o cameră. Probabil că era o defecțiune de moment.

Parterul și curtea cu restul spațiilor face toți banii la Vila Verona. La parter, în afară de cea mai mare cameră, dar cred că și cea mai dezavantajată din cauza gălăgiei care se întâmplă în spațiile deschise de acolo, se află bucătăria și livingul imens.

Bucătăria este foarte mare, utilată cu tot ce trebuie pentru autogospodărire, 2 combine frigorifice încăpătoare, o masă lungă pe mijloc, blaturi de lucru, veselă și un balcon generos în care se pot depozita lucruri.

Living-ul ocupă restul parterului și este foarte mare, super încăpător pentru 24 de persoane și chiar mai mult. Are un TV mare, geamuri spre exterior pe mai multe laturi, canapele și fotolii, mai multe mese pe care noi le-am unit ca să facem una singură pentru toți și am beneficiat astfel de mult spațiu pentru dans și activități. Scaunele din piele cu spătar, foarte bune și comode.

Din living se iese pe o terasă unde am tot socializat. Din terasa aceasta se coboară spre curte în fața casei, în spatele ei și spre foișorul acoperit, amenajat cu tot ce trebuie pentru grătar: plită, chiuvetă, mese și băncuțe suficiente pentru multe persoane.

Sub living, ca să zic așa, cu intrare din curte, nu din casă, găsești o cameră unde este amenajat un muzeu cu obiecte tradiționale românești, costume populare, vase, ștergare dar și un pat cu paie.

Gazdele noastre au fost deosebite. Cu toate că au și altă casă, mai locuiesc și acolo când au turiști, dar nu ne-am văzut pentru că ei au o cameră cu intrare, cumva prin spate, lângă muzeu. Ne-am făcut griji că-i vom deranja pentru că dansăm până spre dimineață, dar ne-au asigurat că nu se aude până la ei și că oricum nu îi deranjăm. Am vorbit și eu la un moment dat cu doamna și mi-a plăcut atitudinea ei caldă și deschisă către nevoile clientului și tocmai de aceea o să-mi permit să le fac câteva recomandări, pentru că este păcat de locul acela și de investiția pe care au făcut-o.

Plusurile vilei le-am tot menționat și ele sunt: amplasarea demențială, curtea cu foișorul, muzeul, parterul cu living-ul și bucătăria foarte bine dotată, curățenia din camere și de peste tot, balcoanele și terasa și nu în ultimul rând gazdele.

Minusurile ar fi, în primul rând, că se aude foarte bine prin toată vila. La etajul doi se aude extraordinar de bine de jos, ce să zic de etajul unu, la fel printre camere. Zici că pereții sunt din carton. Noi am fost atât de încântați când am ajuns încât am zis că toate evenimentele de grup le vom petrece acolo de atunci înainte, dar apoi, acest aspect ne-a dat înapoi. De aceea recomand gazdelor să facă ceva în acest sens pentru că locul nu are nici un cusur, ar putea fi asaltat de turiști. Înțeleg că ei preferă grupurile și atunci este mai ușor de gestionat acest aspect, dar ce te faci când nu ai întotdeauna grupuri de 12 familii și mai închiriezi 2-3 camere și la alții? Alții aceia n-o să aibă liniște deloc.

Apoi mai sunt niște nimicuri care ar putea fi rezolvate fără prea mare bătaie de cap și, de asemenea, este păcat să fie lăsate așa. Cu niște investiții minime trebuie rezolvată problema suportului de hârtie igienică de la baie de care am pomenit și cada în pantă care face să fie apă peste tot. Niște polițe la chiuvetele de la baie, un scaun-două prin camere care să fie folosite și pe balcoanele superbe, reparat tot ce era de reparat pe la băi și nu în ultimul rând scoase televizoarele minuscule din camere. Mai bine fără, decât cu ele. Eu nu vorbesc doar de camera mea. Erau câteva camere unde se cereau rezolvate câteva probleme.

Recomand, de asemenea, proprietarilor un alt preț pentru camera extrem de mică și fără geam și să informeze turistul despre acest inconvenient. Pentru că oricât ar fi zona și restul casei de ok, în acea cameră nu cred că poți să stai, pentru că pur și simplu nu ai unde să îți ții lucrurile. Toate acestea nu vreau să sune a reproș pentru că nouă ne-a plăcut foarte mult acolo. Pur și simplu îmi pare rău ca cineva să judece prea aspru această unitate, pentru că lucrurile pozitive sunt net peste minusuri.

Parcarea este suficientă în curtea pensiunii, în fața casei și este binențeles gratuită.

Printre petrecerile noastre și pentru că am avut la dispoziție aproape toată ziua de vineri, sâmbătă și parțial duminică, ne-am făcut timp să ne și plimbăm puțin prin zona înconjurătoare, așa că dacă alegeți Vila Verona aveți ce face.

La 2-3 km de Vila Verona am intrat pe Valea Dâmbovicioarei pe care oricând m-aș plimba, iar unii dintre noi au intrat la peștera Dâmbovicioarei.

Din șoseaua principală, la nici un km pe drumul spre Brasov, am intrat pe Valea Cheii, am parcat mașinile înainte de Cheile Cheii și am făcut o plimbare prin chei cu gândul de a ajunge pe jos la Uluce, o poeniță unde este și o peșteră, însă erau 5 km până acolo iar picioarele noastre nu mai ascultau.

Tot din drumul principal ne-am abătut spre Sătic și Barajul Pecineagu la 35 de km din șosea. Pe o porțiune de 15-17 km drumul este foarte, foarte prost, fără nici un indicator astfel să-ți dai seama către unde mergi și cât mai ai, dar când am ajuns sus am considerat că a meritat. Dacă vă este milă de mașină însă, nu vă recomand.

Duminică, înainte de plecare am mai făcut o plimbare pe jos, pe dealul care se vedea vis-à-vis de casă. Am mers pe lângă grădinile oamenilor până am ajuns în vârful dealului și apoi prin alte grădini am coborât și am plecat spre casă.

Recomand fără doar și poate acest loc. Chiar dacă am menționat niște minusuri, ele s-or fi rezolvat între timp, măcar parțial. Pentru grupuri este un loc ideal.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 20.11.18 07:51:50
Validat / Publicat: 20.11.18 15:16:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DÂMBOVICIOARA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3240 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Aproape tot parterul este în geamuri.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[20.11.18 15:31:59]
»

@Aurici: Superbă poziționarea vilei, verdele acela natural relaxează atât de mult. Mulțumim pentru prezentarea acestei opțiuni de cazare din Culoarul Rucăr-Bran. Bună și ideea gazdelor de a amenaja un mic muzeu țărănesc, prilej pentru doritori de a admira obiecte tradiționale din zonă.

Consider că menționarea minusurilor e un lucru bun mai ales pentru proprietari care pot astfel să își remedieze micile probleme/imperfecțiuni.

krisstinna
[20.11.18 16:48:07]
»

@Aurici: Cam multe minusuri pentru cele zece familii din grupul nostru. Nimeni, dar nimeni din grup nu ar accepta camera fără baie, intimitatea nu exista nici din cauza pereților subțiri, înseamnă ca atunci când ești la baie se aude tot. Și nu numai. Îngrozitor!

Departe de Perfecțiune, nici 50 lei pe noapte nu merită, părerea mea.

Mulțumim pentru atenționare, foarte util articolul tău

AuriciAUTOR REVIEW
[20.11.18 17:18:06]
»

@tata123: Amplasarea este de nota zece. Noi ne-am simțit foarte, foarte bine acolo. Cele mai multe minusuri sunt foarte ușor de remediat, dacă nu cumva s-o fi rezolvat până la data asta.

@krisstinna: Nu, nu este chiar atât de rău. Sunt doar 2 camere cu o baie comună între ele, din 12 camere. Noi mai facem compromisuri de genul ăsta când restul este ok. Am menționat și că se aude destul de bine dar noi n-am suferit din cauza asta pentru că suntem disciplinați în situații de acest fel. Am petrecut până spre dimineață și ne-am dus aprox în același timp la culcare ca să nu ne deranjăm unii pe alții. Cei care mai rămân la povești nu încurcă cu nimic pentru că, poate am exagerat puțin, dar nu-ți imagina că se aude chiar așa de rău. Dacă te uiți puțin la clădire, încăperi... nu-s făcute din hârtie.

Casa este gândită foarte bine dar au avut câteva scăpări și mie mi-ar părea rău să nu le remedieze pentru că noi chiar ne-am simțit bine acolo.

ungureanica
[20.11.18 17:53:06]
»

Superbă priveliște ați avut. Superbe poze. Vă salutăm cu drag!

Zoazore
[20.11.18 18:02:12]
»

@Aurici: Și un SB cu drag! Amplasarea e superbă, iar eu cred că minusurile se vor remedia.

Nasshu
[20.11.18 20:25:32]
»

@Aurici: la noi gașca (Zurli 4x4) e mai mica 4 (familii) x 4 (copii). Dacă ai nevoie de o recomandare în zonă (Rucăr) pentru o ''formație'' mai mică dă-mi PM

Noi mergem cam din 3 în 3 luni acolo special pentru petrecere și eliberat de stres!

p. s.

Cică de la 1 decembrie o dotează și cu ciubăr!

p.s.s

Mai pune o poză sa fie la număr cu P11!

Cine a fost sărbătoritul/sărbătorita?

La mulți ani sănătoși și norocoși!

AuriciAUTOR REVIEW
[20.11.18 21:16:57]
»

@ungureanica: Salutăm și noi. Circulați, circulați... în ultima vreme. Numai bine și la cât mai multe.

@Zoazore: A fost bine și pentru că mi-ar părea rău să nu fie și mai bine, am exagerat puțin cu minusurile. Dar cred că din poze se vede că nu a fost atât de rău. De aceea nici nu am dat o notă mică. Te pup

@Nasshu: Săru'mâna nashule pentru pont, bine că mi-ai zis. Și apropo, Nasshu este și soțul meu. Suntem nași de meserie și cam toată gașca suntem tot o încuscreală. Dar acum și cei cărora nu le suntem, tot așa ni se adresează.

Bine că mi-ai zis, țin minte. Avem și noi un locușor la Bușteni unde mergem regulat tot pentru destresare. Plimbăm o stație cu microfoane după noi și ne întoarcem alți oameni. Aș mai avea de scris dar ar însemna să nu mai termin cu cazările astea...

Nu suntem nici noi permanent în formație completă așa că atunci când o să avem nevoie de un loc mai mic strig. Iar Bușteni-ul trebuie să-l mai schimbăm că ne-o fi nouă drag rău dar oamenii ăia nu mai vor să bage deloc bani acolo.

Mulțumim de urări, asemenea. Sărbătorita a fost penultima finuță și penultima ca vârstă din gașcă. Jenant de tânără! Eheeee, când aveam noi vârsta ei...

Nasshu
[20.11.18 21:31:58]
»

@Aurici:

Suntem nași de meserie și cam toată gașca suntem tot o încuscreală. Dar acum și cei cărora nu le suntem tot așa ni se adresează.

Și mie tot de la asta mi se trage ''porecla''

Plimbăm o stație cu microfoane după noi și ne întoarcem alți oameni.

Si noi la fel!!!

Dar am cumparat în plus, anul trecut la Horezu, o oală de ciorbă (15L) De atunci e prima pe listă la bagaje!

mishu
[21.11.18 21:07:32]
»

@Aurici: Dupa articolul scris de Safta Radu m-am uitat si eu la aceasta vila si mi-as dori sa ajung acolo. Acum cu atat mai mult.

Felicitari, votat cu mare drag.

AuriciAUTOR REVIEW
[22.11.18 15:42:09]
»

@mishu: La cât de intens circuli, i-o veni rândul și Veronei.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, mishu, tata123 🔱, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVila Verona [Podu Dâmboviței]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066983938217163 sec
    ecranul dvs: 1 x 1