91087 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Canakkale

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.11.2018
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O zi în Canakkale


Urmare de aici

Anul acesta ne-am petrecut concediul în Turcia, la Kusadasi. Distanţa de la Râmnicu Vâlcea la Kusadasi este de aproximativ 1300 de kilometri, aşa că ne-am hotărât să facem o oprire intermediară. Locaţia aleasă a fost oraşul Canakkale.

Am ajuns în Canakkale cu ferry, trecând strâmtoarea Dardanele de la Kilitbahir, unde se află o cetate pe care am văzut-o doar de pe ferry. Încă din portul unde a acostat ferry am rămas împresionaţi de oraşul în care aveam să rămânem o zi. Ne-am cazat la hotelul Kule, aflat chiar lângă port.

Parcarea hotelului se află la vreo 300 de metri de hotel şi am fost duşi acolo de un angajat al hotelului.

Am ajuns la hotel şi imediat după ce ne-am cazat am pornit pe străduţele oraşului pentru a –i descoperi frumuseţea.

Orașul Canakkale este un oraș din vestul Turciei, fiind unul dintre porturile care face legătura dintre Marea Mediterană și Marea Marmara. Teritoriul acestui oraș se află atât în Europa cât și în Asia. Primele așezări umane din această zonă datează de peste 8000 de ani, însă istoria orașului începe odată cu istoria Cetății Troia. De-a lungul timpului, orașul a fost cucerit de greci şi otomani.

În antichitate, oraşul a avut mai multe nume printre care Helspont şi Dardanelia. În perioada otomană, aceştia au ridicat aici o fortăreaţă, numită Kale-i Sultaniye, care a devenit ulterior cunoscută pentru olărit, meşteşug practicat de localnici, altfel a apărut denumirea Canak kalesi “fortareaţa olarilor”. Numele de Canakkale vine de la îndeletnicirea tradiţională “canak ve comlek” care inseamnă “oale şi tigăi”. Canakkale este cunoscut pentru bogăţiile culturale şi clădirile sale, este faimos şi din punct de vedere culinar pentru brânza Ezine, budinca de gris (semolina dessety) cu brânză proaspătă şi rosii. Astăzi Canakkale este un oraş cosmopolit, foarte animat, unde găseşti magazine de tot soiul, restaurante, pizzerii, shaormerii, etc.

În plimbarea noastră pe străduţele vechiului oraş am ajuns într-o mică piaţă unde se află unul dintre obiectivele turistice ale oraşului, Turnul cu ceas. A fost construit în anul 1897, are 5 nivele. Deasupra primului nivel este scris un mesaj în limba arabă. La nivelul patru sunt amplasate patru ceasuri, câte unul pentru fiecare latură. Turnul se termină cu o încăpere cu geamuri din sticlă. A fost folosit în trecut ca turn de observaţie, fiind vizibil de la distanţă. În jurul lui sunt numeroase restaurante ai căror angajați te îmbie să le treci pragul.

De la turn am pornit spre portul oraşului. Acesta e plin de ambarcaţiuni care se leagănă pe vârfurile valurilor. În faţa unora stau pescarii cu „prada” expusă la vânzare. Faleza e înţesată de restaurante a căror terase sunt pline de clienţi.

Am ajuns în faţa celui mai cunoscut obiectiv turistic din Canakkale, este vorba despre celebrul cal troian. Calul atrage ca un magnet vizitatorii. Toată lumea vrea o amintire cu celebrul cal, aşa că e „coadă” la selfie. Calul a fost donat în anul 2004 de către producătorii filmului Troia autorităţilor locale. În faţa calului se află câteva artefacte găsite în Troia, printre ele, un ceas rudimentar folosit în antichitate, care măsoară orele în funcţie de poziţia soarelui. Ceasul poartă numele sundial. Alături se află, într-o vitrină din sticlă o machetă a vechii cetăţi Troia. Cetatea Troia se află la doar 30 kilometri de Canakkale.

Ne-am întors spre străduţele strâmte ale vechiului oraş pe un drum paralel cu faleza, până în piaţa Turnului cu ceas. Drumul principal din Canakale este plin de palmieri şi flori. Paşii ne-au dus lângă una dintre moscheile oraşului, moscheia Yali Cami. Moscheia a fost ridictă în anul 1270, are planul pătrat cu acoperiş drept şi un minaret. Aceasta a fost renovată în anul 1854. La ieşirea din Canakkale se construieşte o nouă moschee, mult mai mare, care are nu mai puţin de 6 minarete.

Apoi ne-am oprit în faţa unei clădiri pe care scrie Kent Muzesi. Primul gând m-a dus spre celebra marcă de ţigări, dar am aflat că în această clădire se află muzeul oraşului precum şi arhiva acestuia. A fost construită în anul 1800, fiind printre primele clădiri cu arhitectură civilă din oraş, iar până în anul 1920 a fost folosită ca şi hotel. Clădirea iniţială avea 2 nivele, în 1930 s-a construit al treilea nivel. A fost renovată complet, iar din 2004 clădirea a intrat în posesia municipalităţii care au transformat-o în muzeu.

Dacă ajungeţi prin Canakkale faceţi-vă timp şi pentru o plimbare pe străduţele înguste ale oraşului pentru a descoperi frumuseţile zonei.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 19.11.2018 18:22:22

Validat / Publicat: 19.11.18 19:01:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
VIZUALIZĂRI: 2010


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  70200 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[19.11.18 19:24:52]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[19.11.18 22:10:35]
» mesaj pers

   Multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[19.11.18 22:16:39]
» mesaj pers

   @zlatna: Am revăzut acum, cu mare plăcere, imagini din orășelul ăsta minunat.

   Îmi place la nebunie localitatea, ador aglomerația lui, zgomotul, culorile și oamenii de acolo.

   Îmi e dor de faleza aia frumoasă, de o cafea turcească...

   Felicitări și... mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[20.11.18 09:33:20]
» mesaj pers

   @zlatna: Un oraș frumos despre care am scris și eu un articol cândva. Canakkale a fost orașul unde am simțit prima dată atmosfera vieții turcești, după primul „șoc” al parcurgerii șoselelor bine întreținute. Aici am intrat în zumzăiala străduțelor înguste pline de magazine, tarabe și restaurante, ne-am plimbat pe faleza Strâmtorii Dardanele, în jurul Calului Troian (observ că i s-au albit picioarele), în grădina publică sau în jurul turnului cu ceas. Lângă acesta din urmă am mâncat într-una din locante unde am găsit un turc care stătuse mulți ani la București.

   Mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  Publicitate    [16.09.19 16:20:31]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Am plecat din Kilitbahir spre Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033059">Şterge vot</a></div><span id="v91033059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Am plecat din Kilitbahir spre Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] trecem strâmtoarea Dardanele -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033060">Şterge vot</a></div><span id="v91033060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] trecem strâmtoarea Dardanele
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] o 'pictură' pe un deal din Kilitbahir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033061">Şterge vot</a></div><span id="v91033061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] o "pictură" pe un deal din Kilitbahir
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] cetatea din Kilitbahir -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033062">Şterge vot</a></div><span id="v91033062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] cetatea din Kilitbahir
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] în depărtare se vede Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033063">Şterge vot</a></div><span id="v91033063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] în depărtare se vede Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] ne apropiem de portul din Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033064">Şterge vot</a></div><span id="v91033064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] ne apropiem de portul din Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] hotelul unde am stat în Canakale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033065">Şterge vot</a></div><span id="v91033065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] hotelul unde am stat în Canakale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] pe străduţele din Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033066">Şterge vot</a></div><span id="v91033066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] pe străduţele din Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Turnul cu ceas din Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033067">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033067"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033067">Şterge vot</a></div><span id="v91033067" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033067)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033067Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033067MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Turnul cu ceas din Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] inscripţia în limba arabă de pe turn -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033068">Şterge vot</a></div><span id="v91033068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] inscripţia în limba arabă de pe turn
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Turnul cu ceas văzut de pe terasa hotelului Kule -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033069">Şterge vot</a></div><span id="v91033069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Turnul cu ceas văzut de pe terasa hotelului Kule
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] portul din Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033070">Şterge vot</a></div><span id="v91033070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] portul din Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] strada principală din Canakkale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033071">Şterge vot</a></div><span id="v91033071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] strada principală din Canakkale
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] faleza e plină de restaurante -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033072">Şterge vot</a></div><span id="v91033072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] faleza e plină de restaurante
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] un ornament care ma impresionat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033073">Şterge vot</a></div><span id="v91033073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] un ornament care ma impresionat
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] în portul Canakkale sunt o mulţime de ambacaţiuni -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033074">Şterge vot</a></div><span id="v91033074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] în portul Canakkale sunt o mulţime de ambacaţiuni
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] am ajuns la Calul Troian -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033075">Şterge vot</a></div><span id="v91033075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] am ajuns la Calul Troian
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] artefacte găsite în Troia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033077">Şterge vot</a></div><span id="v91033077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] artefacte găsite în Troia
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] ceasul rudimentar folosit în antichitate -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033079">Şterge vot</a></div><span id="v91033079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] ceasul rudimentar folosit în antichitate
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] macheta vechii cetăţi Troia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033080">Şterge vot</a></div><span id="v91033080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] macheta vechii cetăţi Troia
foto zlatna [19.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] Kent Muzesi - muzeul si arhiva oraşului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1033081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1033081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1033081">Şterge vot</a></div><span id="v91033081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1033081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1033081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1033081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] Kent Muzesi - muzeul si arhiva oraşului
foto zlatna [19.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124201059341 sec