91047 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cascada Bigăr [Cheile Nerei]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.11.2018
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cascada Bigar, în sfârşit avem un loc întâi mondial (în sens pozitiv)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

-continuare de aici-

Aflasem de cascada Bigar din Caraş Severin prin 2013-2014, cam imediat după ce s-a mediatizat clasamentul făcut de The World Geography care a considerat-o prima din cele mai spectaculoase cascade din lume. Ulterior ne-a parvenit informaţia că fusese prezentată şi în 2010 de National Geographic Traveler în presa turistică de specialitate. Imediat ce am aflat, cascada Bigar a intrat în programul nostru turistic de viitor. Tentaţia unor excursii în străinătate a fost însă mai mare, în fiecare an cascada Bigar ocupând locul doi în proiectele noastre. De fiecare dată voiam ca anul următor să facem Marele Circuit al României, aşa de vreo trei săptămâni, în care să prindem tot ce n-am văzut într-o viaţă. După numărul de reviewuri 268 despre România dintr-un total de 513, nu s-ar spune că am neglijat ţara noastră dar mai erau încă multe locuri nevizitate printre care şi cascada Bigar. Nu am mai apucat să facem amândoi acest mare periplu. Fidelă programului şi promisiunii, anul acesta m-am înscris într-o excursie în Vestul României, în care unul din obiective era cascada Bigar. Am avut ceva emoţii. După ce văzusem câteva mari cascade în Norvegia iar la noi în ţară pe cele mai spectaculoase mi-era teamă să nu alunec, să nu mă ia apa şi câte şi mai câte mi s-ar fi putut întâmpla.

Venind dinspre Reşiţa, după ce am trecut de Anina (DN57B) şi de un mic lac de acumulare pe o şosea foarte bună, am ajuns într-un loc în care pe marginea şoselei erau parcate multe, foarte multe maşini. Ajunsesem la indicatorul Paralela 45, chiar acolo unde se află cascada Bigar. (N45.003405; E21.9594845). Trebuie să vă mărturisesc că prima impresie a fost de iarmaroc. Multe maşini (deşi la nici 200m era o parcare mare amenajată), câteva panouri scrise urât şi o intrare meschină şi înghesuită. Acum dacă natura a amplasat acolo cascada ce era de făcut? O micuţă deviere de 10-20m a şoselei şi o intrare mai reprezentativă? De unde bani mama Michi?

Din punct de vedere geografic cascada face parte din Rezervaţia Naturală Izvorul Bigar parte a Parcului Naţional Cheile Nerei- Beuşniţa din munţii Aninei. Deşi este atestată documentar de peste 150 de ani cu numele de Cascada Coronini, încluderea ei în Parcul National s-a făcut în 1980 iar declararea ca arie protejată în 2000. De unde numele de Coronini? Acesta a fost un general austriac guvernator al Banatului Timişean care, îndrăgostit de frumuseţea ei şi intuindu-i valoarea topografică a trecut-o ca punct de reper pe hărţile militare Dar de unde numele de Bigar? Dintr-o legendă. Pe valea Minişului trăia o familie care nu avea copii. Într-o noapte femeia a visat o vrăjitoare care i-a spus că dacă va bea apă din izvorul de sub stâncă va avea un copil şi dacă acesta va fi fată, preţul va fi să nu se îndrăgostească vreodată, altfel va muri. Femeia a născut o fată de o frumuseţe rară. La adolescenţă s-a îndrăgostit de un flăcău chipeş numit Bigar. Ca să întrerupă legătura şi să nu se împlinească blestemul vrăjitoarei, tatăl fetei a închis-o în grota de deasupra izvorului ieşit din adâncuri. Plânsetele fetei au fost auzite de vrăjitoare care s-a îndurat de ea şi i-a transformat părul despletit într-o cascadă care arăta ca o faţă de pe care curgeau lacrimile. Auzind ce s-a întâmplat tânărul Bigar s-a aruncat în apele cascadei murind cu iubita lui în braţe. Din cei doi a rămas numai amintirea şi şuvoaiele de apă care curg pe mătasea muşchiului de pe stâncă. Shakespeare, nu? Pe de altă parte bigar este numele folosit în Banat pentru orice izvor care ţâşneşte dintr-o grotă. Izbucul Bigar este un izvor puternic alimentat de un curs de apă de sub peştera aflată în munţii Aninei. După cca 200m izvorul se varsă în pârâul Miniş de pe o stâncă acoperită de muşchi formând cascada Bigar, exact pe imaginara paralelă 45. Unicitatea cascadei este dată de forma sa, un con înalt de 7-8m acoperit de muşchi, pe care se prelinge o perdea de zeci de şuviţe de apă.

După ce am plătit taxa de vizitare de 5lei ne-am angajat pe un podest de lemn în pantă nu prea pronunţată mărginit de balustrade. În partea dreaptă era construit un foişor de lemn cam neîngrijit amplasat deasupra cascadei şi care oferea un loc de belvedere asupra ei. N-am mers mai mult de 200m şi am ajuns la nişte scări abrupte care te duceau la grota din care ieşea izvorul Bigar. Unii temerari s-au abătut de la traseu încercând să escaladeze stâncile apropiate. Cum era mare aglomeraţie pe scări în ambele sensuri, am întrebat o doamnă care coborâse treptele cum e urcuşul? ˝Urcuşul ca urcuşul, dar la coborât trebuie să fii atent să nu aluneci˝. Am renunţat şi am lăsat-o numai pe nepoata mea să urce. La revenirea ei de la grotă am coborât panta şi aproape de ieşirea din areal am găsit o scară bine amenajată care te ducea în albia pârâului Miniş foarte aproape de cascadă. Este meritul unor timişoreni îndrăgostiţi de natură că au amenajat în 2017 accesul la ea, atât cât a permis terenul. Am admirat-o în toată splendoarea ei. Da, e neobişnuit ca firicele de apă să se prelingă pe muşchiul unei stânci. Ce să spun? Vara aceasta fiind foarte secetoasă, debitul cascadei, aşa cum veţi vedea în poze era foarte scăzut. Pentru comparaţie am postat şi două poze preluate după net cu cascada într-un anotimp mai favorabil. Se pare că şi culoritul muşchiului, diferit de la un sezon la altul a contribuit la categorisirea cascadei ca cea mai frumoasă din lume. Posibil să fi fost criterii de eligibilitate pe care eu ca om simplu nu le cunosc. De fapt, ce m-a deranjat cel mai mult a fost lipsa de perspectivă, înghesuiala de care are parte. Compar cu o altă cascadă aproape necunoscută, Pisoaia din Apuseni. Aceasta este amplasată la cca 500m de şosea şi până ajungi la ea, ai timp să admiri apele care se prăvălesc de la o înălţime de cca 20 m pe un abrupt stâncos lat de vreo 25m.

O informaţie proastă este că jumătate din debitul izbucului este preluat de Păstrăvăria Miniş deţinută de Direcţia Silvică Reşiţa. Văduvit de debitul de apă necesar, stratul de muşchi pe care se prelinge apa, cum s-ar spune infrastructura s-a subţiat în ultimii ani şi în timp ar putea dispărea lăsând în urmă doar nişte şuvoaie de apă pe o stâncă pleşuvă. Cei care n-aţi vizitat-o încă, mergeţi s-o vedeţi cât conul stâncos mai este acoperit de muşchi!

WEB, dacă e posibil înserează https://www.youtube.com/watch?v=s604m-Kcifw

.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 17.11.2018 18:49:26

Validat / Publicat: 18.11.18 07:17:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 373


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[18.11.18 07:16:43]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.11.18 10:23:17]
» mesaj pers

   Frumoasă descriere a locului, dar pentru mine cascada Bigar a fost o mare dezamăgire.

   Pozele de pe diferite publicaţii sunt photoshopate (vezi P03 şi P04) şi nu merită efortul să faci drumul până la " cea mai spectaculoasă cascadă din lume".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[18.11.18 13:52:36]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Cam aşa am gândit şi eu dar mai puţin abrupt˝Ce să spun? Vara aceasta fiind foarte secetoasă, debitul cascadei, aşa cum veţi vedea în poze era foarte scăzut. Pentru comparaţie am postat şi două poze preluate după net cu cascada într-un anotimp mai favorabil. Se pare că şi culoritul muşchiului, diferit de la un sezon la altul a contribuit la categorisirea cascadei ca cea mai frumoasă din lume. Posibil să fi fost criterii de eligibilitate pe care eu ca om simplu nu le cunosc. De fapt, ce m-a deranjat cel mai mult a fost lipsa de perspectivă, înghesuiala de care are parte˝

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[20.11.18 09:50:13]
» mesaj pers

   @Michi: Obiectivul prezentat este un exemplu al puterii massmedia - apariția acelor fotografii spectaculoase (unele „aranjate” puțin în programe de editare foto) și includerea în topurile unor publicații internaționale a avut drept rezultat o creștere spectaculoasă a numărului de turiști în acea zonă.

    Este un lucru bun deoarece Mama Natură a fost generoasă cu acel areal geografic, dar trebuie să ne așteptăm și la surprize la fața locului: realitatea bate filmul :) După reclama gratis au apărut și taxele de acces și amenajările din preajma cascadei aflate în apropierea locului pe unde trece Paralela 45.

   Dacă tot ajungeți în zonă mergeți și la ansamblul mulinologic de pe valea Rudăriei (localitatea Eftimie Murgu) ori călătoriți pe calea ferată Oravița-Anina.

   Mulțumim pentru prezentare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- resita2009
[23.11.18 13:53:26]
» mesaj pers

   Fiind din Resita trec aproape lunar pe langa cascada dar va spun cu mana pe inima, e mult mult prea evaluata. a este Nu se merita sa vii de la sute de km pt a vedea "cea mai frumoasa cascada din lume" iar cand ajungi aici sa fii deceptionat.

   Ca parere personala, Cascada Clocota din jud. Hunedoara este cu n clase peste Bigar da asta este doar opinia unui om de rand.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Cascada Bigar, aşa cum am văzut-o eu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032410">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032410"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032410">Şterge vot</a></div><span id="v91032410" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032410)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032410Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032410MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Cascada Bigar, aşa cum am văzut-o eu
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Cascada Bigar, aşa cum am văzut-o eu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032411">Şterge vot</a></div><span id="v91032411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Cascada Bigar, aşa cum am văzut-o eu
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Cascada Bigar- preluare internet -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1032412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032412">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Cascada Bigar- preluare internet
foto Michi [17.11.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Cascada Bigar- preluare internet -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1032413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032413">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Cascada Bigar- preluare internet
foto Michi [17.11.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Panou figurativ -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032414">Şterge vot</a></div><span id="v91032414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Panou figurativ
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [AUG-2018] Cascada Bigar- preluare internetanou descriptiv -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032415">Şterge vot</a></div><span id="v91032415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Cascada Bigar- preluare internetanou descriptiv
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Panou la intrare în rezervaţie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032416">Şterge vot</a></div><span id="v91032416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Panou la intrare în rezervaţie
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Foişorul de lemn de deasupra cascadei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032417">Şterge vot</a></div><span id="v91032417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Foişorul de lemn de deasupra cascadei
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Cascada văzută de la foişor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032418">Şterge vot</a></div><span id="v91032418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Cascada văzută de la foişor
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Sălbatecul izbuc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032419">Şterge vot</a></div><span id="v91032419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Sălbatecul izbuc
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Pragul natural de unde se colectează apa pentru păstrăvărie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032420">Şterge vot</a></div><span id="v91032420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Pragul natural de unde se colectează apa pentru păstrăvărie
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Valea izbucului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032421">Şterge vot</a></div><span id="v91032421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Valea izbucului
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [AUG-2018] Aproape de scările spre grotă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032422">Şterge vot</a></div><span id="v91032422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Aproape de scările spre grotă
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Temerari ieşiţi în decor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032423">Şterge vot</a></div><span id="v91032423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Temerari ieşiţi în decor
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Deasupra grotei Bigar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032425">Şterge vot</a></div><span id="v91032425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Deasupra grotei Bigar
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Coborârea din grotă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032426">Şterge vot</a></div><span id="v91032426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Coborârea din grotă
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] Coborârea din grotă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032427">Şterge vot</a></div><span id="v91032427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Coborârea din grotă
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Aşteptându-mi nepoata -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032428">Şterge vot</a></div><span id="v91032428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Aşteptându-mi nepoata
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Nepoata mea bucuroasă că a fost până sus -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032430">Şterge vot</a></div><span id="v91032430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Nepoata mea bucuroasă că a fost până sus
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Jos în valea Minişului aproape de cascadă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032432">Şterge vot</a></div><span id="v91032432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Jos în valea Minişului aproape de cascadă
foto Michi [17.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2018] Harta rezervaţiei naturale Bigar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 17.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032436">Şterge vot</a></div><span id="v91032436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2018] Harta rezervaţiei naturale Bigar
foto Michi [17.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.11297416687 sec