91034 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.11.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
275 euro/7 nopți
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Galeriile Uffizi, la a doua privire (II)


  Urmare de aici

  După o pauză binevenită pentru picioarele noastre obosite, am reluat vizita prin imensul și extrem de valorosul Muzeu Uffizi, din Florența, cunoscut sub numele Galeriile Uffizi. De mare ajutor ne-a fost micul pliant oferit la intrare, cel care ghidează întreaga parcurgere a muzeului, cu fiecare sală numerotată și perioada artistică ce o cuprinde. Am ajuns astfel, la sălile nr. 5 și 6 destinate pictorilor italieni din sec. al XIV-XV-lea, unde Lorenzo Monaco strălucește printre multe alte lucrări, cu a sa

  Adorația Magilor realizată la 1421.

  Ca și Fra Angelico, Lorenzo Monaco era călugăr, dar școlit la Siena. Lucrarea sa este plină de culoare și prezintă magii veniți din răsărit, fiecare cu darurile lor, însoți de suitele personale, alcătuite de personaje exotice, bine conturate, ce par a fi vii. Abundă culoarea roz ce semnifică siguranța și protecția, simbolistică a venirii Mântuitorului. Pictura a suferit oarece modificări, dându-i-se o formă pătrată și niște adăugiri, cum ar fi scena ”Bunevestire” și cei doi profeți din partea de sus. Din 1844, lucrarea se află la adăpost în Galeriile Uffizi.

  Tot o Adorația Magilor am admirat în sala nr. 7, opera lui Gentile da Fabiano.

  Panoul de altar a fost comandat în 1420 de un colecționar florentin din familia Strozzi, pentru Basilica Santa Trinita din Florența.

  Magii sunt costumați în veșminte somptuoase și pentru a le sublinia regalitatea, artistul folosește argint și aur la decorarea nimburilor și a țesăturilor, dar și la unele personaje din suită, sau la harnașamentele cailor. Cele trei picturi din partea de jos, se numesc ”Predele”. Cea din mijloc, Fuga în Egipt este fantastică!

  În sala următoare, nr. 8, care prezintă printre alții, pe Masaccio și Masolino, mărturisesc, am rămas cu aparatul foto suspendat. Văzusem un Masaccio și Masolino la Capela Brancacci cu un an în urmă (vezi impresii) care m-au uluit!

  Madona cu Pruncul și Sfânta Ana

  Realizată de cei doi, pentru Basilica di Sant Ambrogio din Florența, (am văzut locul gol și parcă despuiat de unde a fost luată) lucrarea a ajuns la Academie apoi la Uffizi. Aici e bine conservată pentru că e prea frumoasă! Mult prea frumoasă! Și foarte valoroasă.

  Masaccio a pictat Fecioara, Pruncul și îngerul care ține cortina, cel din dreapta, sus. Masolino a pictat-o pe sfânta Ana și ceilalți îngeri. Aceasta are fața brăzdată de riduri, simbolizând maturitatea, dar și protecția.

  Lucrarea mai poartă numale Sant'Anna Matterza, deoarece Anna se află în al treilea rând, deasupra Fecioarei și a Pruncului. Înălțimea lucrării este de 175 cm și se află la Uffizi din 1919.

  În aceiași sală este expus un Paolo Ucello cu Bătălia de la San Romano, dar și Îngerul anunțând moartea Fecioarei Maria de Fiippo Lippi, pe care, mult am admirat-o. Și tot aici se află frumoasa

  Fecioara cu Pruncul și Îngeri de Filippo Lippi.

  O capodoperă. Lucrarea este una din cele mai rafinate picturi din sec. al XV-lea. Panoul a fost comandat de Cosimo de Medici, care îl admira mult pe Lippi. Am citit că a intervenit de multe ori în complicațiile sentimentale ale călugărului și că figura superbă a Fecioarei este tocmai figura frumoasei Lucreția Buti, călugărița cu care a avut pe Fillippino, pictor de valoare, școlit în atelierul tatălui său. Am admirat vălul transparent și frumos aranjat, cu marginea bordată (nu brodată) și perlele ce-i curg pe frunte. Privirea suavă, tenul fin, trăsăturile perfecte, suplețea gâtului și îmbrăcămintea elegantă. Frumos!

  Cum să te desprinzi și să pleci! Am mai aruncat o privire la altă lucrare a lui Filipo Lippi, anume Adorația Pruncului, unde pictorul introduce o noutate în iconografia Nașterii Domnului, aceia a prezenței unor sfinți.

  Am luat loc pe un scaun abia eliberat și am ”rumegat” la cele văzute. Câtă lumină degajă o pictură de valoare și ce putere magică are, luminând ungherele întunecate ale sufletului! Alții se omoară în atentate, luptă pentru niște interese meschine, iar aici, în Uffizi, e numai frumusețe. Mă gândesc: și noaptea, când galeriile sunt închise, oare tot lumină răspândesc în jur? Și singură îmi dau răspunsul: Nu. Pentru că nu au cu cine rezona.

  După noua organizare, sălile următoare, cu nr. 9,10- 14 abundă în Sandro Botticelli. Mulțumesc!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 16.11.2018 21:14:30

  Validat / Publicat: 17.11.18 05:04:12


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Veneția, Milano, Napoli, Ravenna Pisa, Cinque Terre, Lucca
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa.
  VIZUALIZĂRI: 554


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 34 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Dan&Ema
  [17.11.18 07:55:45]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Start vot! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [17.11.18 09:14:11]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Mulțumesc. Mă bucur că am un companion prin muzeu!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ioan marinescu
  [17.11.18 20:01:06]
  » mesaj pers

     Și eu am zis:”Uff-izi! ” când le-am văzut. Acum, datorită rewiew-ului tău le-am rememorat cu plăcere!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [17.11.18 20:19:59]
  » mesaj pers

     @ioan marinescu: Nu m-am gândit la chestia cu Uff! Problema este aglomerația. Abia te strecori și să aștepți să prinzi un moment pentru un cadru fără un cap, sau un umăr.

     Mulțumesc pentru ecou!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ilinca59*
  [25.11.18 19:48:58]
  » mesaj pers

     Impresionanta prezentare, pe sufletul meu.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [7] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2018] Galeriile Uffizi, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032040">Şterge vot</a></div><span id="v91032040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2018] Galeriile Uffizi, Florența.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2018] <i>Închinarea Magior</i> de Lorenzo Monaco. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032043">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032043"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032043">Şterge vot</a></div><span id="v91032043" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032043)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032043Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032043MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2018] Închinarea Magior de Lorenzo Monaco.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2018] <i>Închinarea Magilor</i> de Gentile da Fabriano. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032045">Şterge vot</a></div><span id="v91032045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2018] Închinarea Magilor de Gentile da Fabriano.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2018] <i>Sfânta Fecioară cu Pruncu și Sf. Anna</i> de Masolino și Masaccio. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032047">Şterge vot</a></div><span id="v91032047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2018] Sfânta Fecioară cu Pruncu și Sf. Anna de Masolino și Masaccio.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2018] <i>Îngerul anunțând moartea Fecioarei Maria</i> de Filipo Lippi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032054">Şterge vot</a></div><span id="v91032054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2018] Îngerul anunțând moartea Fecioarei Maria de Filipo Lippi.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2018] <i>Fecioara cu Pruncu și îngeri</i> de Filipo Lippi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032071">Şterge vot</a></div><span id="v91032071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2018] Fecioara cu Pruncu și îngeri de Filipo Lippi.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2018] <i>Adorația Pruncului</i> de Filipo Lippi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 16.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1032072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1032072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1032072">Şterge vot</a></div><span id="v91032072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1032072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1032072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1032072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2018] Adorația Pruncului de Filipo Lippi.
  foto mihaelavoicu [16.11.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.0952389240265 sec