90969 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Unde mâncăm în Sighișoara?

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.11.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
Restaurant Casa Ferdinand

Casa Ferdinand – masa de sub Turnul Orelor


Urmare de aici

După ce „gustăm” cu nesaț din atmosfera medievală a Sighișoarei, cercetând străduțe pietruite și piațete, turnuri și scări, biserici și clădiri străvechi, ne hotărâm să căutăm un local unde să gustăm și altceva – un fel, două de mâncare. După ce am coborât 30 m din Turnul cu Ceas, din balconul căreia am iscodit Orașul de Sus, am căutat la poalele sale o terasă despre care citisem numai lucruri bune pe Internet. Am găsit locul, dar restaurantul cu pricina era închis. La mică distanță am descoperit o scară (alte trepte!) care dădea într-o terasă micuță – ne aflam la Casa Ferdinand.

Amplasare. Încheiem plimbarea de poveste prin orașul medieval la baza zidurilor de apărare, pe o alee de legătură cu Turnul Orelor, mai exact în Piața Octavian Goga nr. 3. Ar fi bine să veniți pe jos în această zonă deoarece găsirea unui loc de parcare este o adevărată provocare. Ne aflăm undeva între Turnul Fierarilor și Turnul cu Ceas, pe acesta din urmă avându-l în permanență sub ochi. Adresa web este: casa-ferdinand.ro/index2.html.

Legenda localului. Ne aflăm într-o casă veche din Orașul de Jos, chiar lângă principalul turn al fortificației sighișorene. Povestea locuinței se încropește în jurul unui personaj (posibil imaginar) numit Ferdinand-zugravul, meșter într-ale picturii, exact cum ne sugerează și cuvântul adăugat prenumelui. Învăluite în mister erau metodele lui de preparare a vopselelor, lucru pe care îl făcea cu precădere noaptea, iar rezultatele muncii lui nu puteau fi șterse de pe perete sau acoperite cu altă zugrăveală. Hotărât să își îmbunătățească tehnicile vinde jumătate din bunurile sale și pleacă în Grecia; întors în burgul transilvan după o perioadă începe să își etaleze talentul, începând chiar cu locuința sa de la poalele cetății. Se văd și azi capitelurile bogat ornamentate schițate cu linii negre în sala interioară a restaurantului. Ferdinand-zugravul începe să își invite prietenii le mese îmbelșugate, cu bucate pregătite chiar de el, respectând rețete de peste mări și țări sau autohtone. Tradiția se perpetuează și azi când în casa lui Ferdinand funcționează un restaurant.

Terasa Casa Ferdinand. La parterul casei care datează de pe la 1612 e amplasată un fel de autoservire/fast-food, iar la etaj se află restaurantul (sala interioară, unde ne-am aruncat și noi un ochi) și terasa exterioară, locul cel mai vânat de clienți. Într-un spațiu mic, înconjurat de ziduri încheiate cu acoperișuri de țiglă se află mai multe mese de 4 persoane și de 2 persoane, circa 25 locuri. Mobilierul e din lemn, pe spătar se afla o păturică pentru cei friguroși; un șir de becuri atârnă deasupra spațiului, iar o copertină (strânsă acum) oferă umbră vara. Un perete este acoperit de plante agățătoare, mai multe ghivece cu flori pigmentează cromatic locul. Peretele scării de acces e desenat cu motive vegetale, iar pe alt perete două ferestre oarbe, vopsite în albastru, reproduc un colț aproape grecesc.

Meniu, comanda, prețuri, servicii. Am primit repejor meniurile de la o tânără chelneriță și am început a răsfoi. Numărul de preparate nu este foarte mare, dar acoperă preferințele de bază ale clienților: supe/ciorbe, grătare, preparate tradiționale, garnituri, paste și pizza, desert și băuturi calde și reci.

Am comandat mai întâi câte ceva de băut: cafea espresso (5 lei) și bere fără alcool (6 lei) – au sosit în 10 minute. Apoi am degustat o ciorbă de fasole cu ciolan (12,5 lei) întrucât gulaș nu mai aveau. Ciorba a fost bună dar a avut puține bucățele de ciolan. Felurile principale au sosit după 20 de minute, timp în care am putut discuta și privi în voie figurinele de pe fațada Turnului cu Ceas. Drept preparate de bază am ales piept de pui cu cartofi aurii și salată (26 lei) și cașcaval pane (15 lei) cu cartofi aurii cu telemea (7,5 lei).

Porțiile au fost suficient de mari, sățioase, produsele au sosit calde și au fost gustoase. Prețurile nu mi s-au părut mari, timpul de așteptare a fost potrivit (posibil mai lung dacă e aglomerat), comportamentul chelneriței amabil. Se poate plăti cash sau cu cardul. Noi am fost mulțumiți de raportul calitate-preț și de serviciile oferite de Casa Ferdinand în momentul vizitei noastre.

O „legendă” adevărată

După masă am traversat din nou Cetatea Sighișoarei în drum spre locul unde lăsasem autoturismul am trecut pe sub arcadele Bibliotecii Documentare din oraș. Azi mi-a căzut în mână un ghid al orașului, tipărit în 1982, având drept autor pe Emil Giurgiu unde am citit ceva interesant. În această bibliotecă se află un exemplar unicat din istoria literaturii române: primele poezii de dragoste și de petrecere tipărite în limba română, cu litere latine și ortografie maghiară. Este vorba despre 14 poezii în limba română și 6 în limba maghiară tipărite în 1768. Versurile sunt influențate de poezia populară orală din zona Clujului, dar și de versurile erotice și lăutărești maghiare. Interesant!

---
Impresii încărcate de tata123 in 12.11.2018 18:31:49

Validat / Publicat: 12.11.18 20:23:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1720


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Zoazore
[12.11.18 20:46:39]
» mesaj pers

   @tata123: Bună masă într-un decor feeric.

   Interesantă legendă! Ca cea a albastrului de Voroneț.

   Romantic decor, numai bun, cum bine ziceai, de scris și recitat poezii!

   P21 mi-e tare dragă!

   Să vă fie de bine și plimbarea, și masa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.11.18 23:43:22]
» mesaj pers

   Să vă fie de bine!

   Cașcavalul pane din poza 10 e cumva din ăla Hochland, semipreparat? Că seamănă suspect de mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.11.18 09:23:06]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc pentru aprecieri și cuvintele frumoase.

   Ne-am plimbat câteva ore prin cetatea locuită și am găsit colțuri fermecătoare. Aceste comori trebuie păstrate și îngrijite; în ultimii ani se observă o ușoară delăsare, probabil că numărul mare de turiști îi mulțumesc pe cei care câștigă financiar de pe urma vizitatorilor (autorități locale, proprietari de pensiuni, hoteluri și restaurante, investitori în mici afaceri etc.).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[13.11.18 09:25:22]
» mesaj pers

   @abancor: Mulțumesc. Nu ar fi exclus ca acel cașcaval pane să fie un semipreparat :)

   Cred că în destul de multe unități de alimentație publică situate mai ales în locuri aglomerate, zone pline de turiști, unde toți se grăbesc, se utilizează pe scară largă produsele congelate ori semipreparate. Corect ar fi ca acest lucru să fie semnalizat în meniu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.11.18 12:34:07]
» mesaj pers

   @tata123: Ar fi corect, dar am impresia că la noi sînt obligați să afișeze numai dacă e vorba de produse congelate.

   Altminteri, deja multe restaurante folosesc produse cumpărate, dacă nu ca fel principal, măcar ca garnituri: murături, zacuscă, chestii din astea care se cumpără la conservă de la supermarket.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Turnul cu Ceas - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030634">Şterge vot</a></div><span id="v91030634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Turnul cu Ceas - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Prin Orașul de Jos în apropierea Casei Ferdinand - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030635">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030635"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030635">Şterge vot</a></div><span id="v91030635" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030635)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030635Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030635MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Prin Orașul de Jos în apropierea Casei Ferdinand - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Pe aici se urcă spre terasă; în stânga e ușa spre salonul interior. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030636">Şterge vot</a></div><span id="v91030636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Pe aici se urcă spre terasă; în stânga e ușa spre salonul interior.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Colțul „grecesc” - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030637">Şterge vot</a></div><span id="v91030637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Colțul „grecesc” - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Pe terasa Casei Ferdinand - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030638">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030638"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030638">Şterge vot</a></div><span id="v91030638" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030638)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030638Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030638MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Pe terasa Casei Ferdinand - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Zidurile terasei - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030639">Şterge vot</a></div><span id="v91030639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Zidurile terasei - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Cafea sub Turnul Orelor, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030640">Şterge vot</a></div><span id="v91030640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Cafea sub Turnul Orelor, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Ciorbă de fasole cu ciolan - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030641">Şterge vot</a></div><span id="v91030641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Ciorbă de fasole cu ciolan - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Piept de pui cu cartofi aurii și salată - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030642">Şterge vot</a></div><span id="v91030642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Piept de pui cu cartofi aurii și salată - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Cașcaval pane cu cartofi aurii - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030643">Şterge vot</a></div><span id="v91030643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Cașcaval pane cu cartofi aurii - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Pagină meniu - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030644">Şterge vot</a></div><span id="v91030644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Pagină meniu - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Pagină meniu - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030645">Şterge vot</a></div><span id="v91030645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Pagină meniu - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Pagină meniu - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030646">Şterge vot</a></div><span id="v91030646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Pagină meniu - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Vedere spre turn de pe terasa restaurantului - Casa Ferdinand, Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030647">Şterge vot</a></div><span id="v91030647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Vedere spre turn de pe terasa restaurantului - Casa Ferdinand, Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Pe strada Octavian Goga e un front de clădiri seculare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030648">Şterge vot</a></div><span id="v91030648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Pe strada Octavian Goga e un front de clădiri seculare.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Clădiri monument istoric în Orașul de Jos - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030651">Şterge vot</a></div><span id="v91030651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Clădiri monument istoric în Orașul de Jos - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Piatra de construcție a caselor vechi din Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030653">Şterge vot</a></div><span id="v91030653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Piatra de construcție a caselor vechi din Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Sediul Bibliotecii Documentare din Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030659">Şterge vot</a></div><span id="v91030659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Sediul Bibliotecii Documentare din Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Atmosfera romantică propice elaborării poeziilor de dragoste - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030663">Şterge vot</a></div><span id="v91030663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Atmosfera romantică propice elaborării poeziilor de dragoste - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Atmosfera romantică propice elaborării poeziilor de dragoste - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030668">Şterge vot</a></div><span id="v91030668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Atmosfera romantică propice elaborării poeziilor de dragoste - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Atmosfera romantică propice elaborării poeziilor de dragoste - Sighișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030670">Şterge vot</a></div><span id="v91030670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Atmosfera romantică propice elaborării poeziilor de dragoste - Sighișoara.
foto tata123 [12.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115993022919 sec