ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O lume in care adultii devin din nou copii – Muzeul jucariilor, Munchen

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Asa cum va povesteam aici vezi impresii in plimbarea mea in zona Marienplatz ma uitam spre ghizii care asteptau client cand o mica placuta aflata in spatele lor pe Turnul vechii primarii spunea ca acolo se afla Muzeul Jucariilor. Din afara vazut locul nu-mi inspira cine stie ce, dar cum aveam timp am zis de ce nu? Am urcat putin neincrezatoare scara in forma de spirala pentru a ajunge la primul nivel unde patrunzi intr-o camera destul de micuta si unde in vitrine poti admira diferite jucarii. Cum deja vazusem preturile biletelor sa fiu cinstita nu prea imi venea sa intru doar pentru o incapere (acum nu vreau sa spuneti ca sunt zgarcita, dar mi se parea cam mult), insa am intrebat pe doamna care dadea biletele (dar cum aveam sa vad mai apoi supraveghea video tot muzeul) si mi-a spus ca astfel de sali sunt si la etajele 2,3 si 5.

Deci pana la urma biletul merita. asadar am inceput incetul cu incetul sa descopar universul jucariilor si la fel incet, incet sa dau timpul inapoi pentru a ma regasi in postura unui copil ce descopera un univers fantastic.

Ceva informatii oficiale: adresa este Marienplatz 15 (dar cel mai bine uitati-va dupa turnul vechii primarii), program de vizitare 10.00-17.30, pretul biletelor este 1euro pentru copii pana in 15 ani, 3 euro de persoana grup mai mare de 10 persoane, 4euro biletul adult, 8euro familie cu un copil pana in 15 ani, adresa oficiala toymuseum.de (am verificat de curand si site-ul nu mergea, insa mai bine faceti o vizita acolo)

Muzeul reprezinta colectia stransa de sotii Eva si Ivan Steiger si a avut inaugurarea in 1983. A urmat si un alt muzeu deschis la Praga.

Acestea fiind zise sa pornim in descoperirea muzeului pas cu pas.

Etajul 1 va face introducere in lumea jucariilor unde veti gasi unele dintre cele mai vechi jucarii din ceara, portelan sau lemn. Aici vedem si ambarcatiuni de diferite feluri si ce este cel mai interesant este faptul ca jucariile nu sunt doar expuse ci sunt insotite de descrieri fie ale jucariilor, fie ale acelor timpuri. Aici avem jucarii din Germania dar si din America sau Franta.

Etajul 2 este dedicat “tehnologiei” astfel incat aici putem vedea masinute, avioane, trenulete, diferite mijloace de transport din Primul si al Doilea Razboi Mondial.

In primul rand baietii sunt cei care sunt fermecati de aceast zona si pentru colectionari anumite nume de firme creatoare de astfel de jucarii reprezinta ceva deosebit, peste puterea de intelegere a unui simplu si necunoscator vizitator.

Si vedem jucarii de la sfarsit de secol XIX, masini clasice din tabla si parca odata cu ele vedem si baieteii care se jucau cu ele. In afara de asta mai sunt prezentate reviste comice care in trecut dar si in prezent faceau deliciul copiilor: Max si Moritz; Felix motanul, Mickey Mouse, Donald Ratoiul, Pinochio, Popeye marinarul ca sa enumar doar cateva din cele cunoscute de multi dintre noi. Urcam scarile, mai aruncam cate o privire spre noua primarie si uite ca am ajuns la:

Etajul 3 aici tot jucarii vechi, si nu are rost sa repet ca de fapt avem o istorie a jucariilor si poate ca cel mai mult m-au incantat jucariile vechi deoarece ele prezinta o istorie a celor ce au fost bunicii sau chiar strabunicii nostri (in fine, daca avem radacinile pe acolo pe undeva sau prin tara de origine a celui ce a infiintat muzeul). Aici avem unele dintre jucariile celebre relizate de cel mai cunoscut producator de jucarii din Germania, Hausser, nu stiam asta insa am citit informatiile prezentate acolo, si avem prezentate astfel in miniatura masini cu aburi si mecanicii care au grija de ele, carusele care se invartesc pe ritmuri vesele, papusi si ursuleti de plus, ferme, grajduri, gradini zoologice precum si animale salbatice sau domestice, totul in miniatura, dar si oameni, fie persoane obisnuite, fermieri sau oraseni, civili sau soldati din cele doua Razboaie mondiale.

Vedem si papusi de diverse tipuri cu diverse fizionomii si de asemenea baietii pot gasi aici roboti, rachete iar fetitele pot admira cunoscutele papusi care poarta un nume celebru Barbara Millicent Roberts. Vi se pare un nume necunoscut? Dar daca va spun ca formula de alint este Barbie, vi se pare cunoscut? In mod sigur da si aici gasiti aceasta papusa, incepand cu primul set din 1959.

Si uite asa, incet incet am ajuns si la:

Etajul 5 unde spiritul Craciunului pune stapanire pe noi, in mijlocul camerei o multime de jucarii de plus sunt stranse in jurul unui brad de Craciun, si multe alte jucarii sunt de asemenea in jur, jucarii din lemn, hartie, plumb, ceara,

S-ar spune ca am ajuns la final, insa am luat liftul si am coborat din nou la fiecare etaj sa mai vad jucariile inca o data si parca unele dintre ele le vedeam acum parca pentru prima data.

La final e bine sa va opriti din nou de unde ati plecat, deoarece exista aici la magazinul muzeului gasiti expuse la vanzare diferite publicatii, reproduceri ale unor reviste pentru copii, jocuri, carti postale si poate ca dupa ce ati vizitat muzeul veti dori sa aveti si o amintire.

Poate insa ca acest muzeu ar merita un spatiu ceva mai mare, dar asta este, m-am multumit si cu ceea ce am vazut. Si daca chiar vreti sa va oferiti o intoarcere la anii copilariei, vizitati acest muzeu, si daca aveti si copii, poate o sa le placa jucariile copilariei voastre.

Va las in compania pozelor si rog inserarea acestui filmulet care va prezinta cate ceva din acest muzeu youtube

LE - Atasand pozele am realizat vazand bradul de Craciun ca in curand se vor deschide si la noi si peste tot prin lume Targurile de Craciun si urmeaza acea perioada in care si noi adultii devenim din nou copii si ne gandim la cadourile ce ne vor astepta sub brad. Urmeaza o perioada in care nostalgia ne cuprinde si ne aduce aminte de toti cei dragi din jurul nostru. Sper ca pozele sa va inflacareze imaginatia si sa visati din nou.


[fb]
---
Trimis de mishu in 09.11.18 13:54:12
Validat / Publicat: 09.11.18 16:06:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 2066 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Muzeul jucariilor - jucarii pentru baietei dar si pentru fete mai nastrusnice
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster39 [09.11.18 16:05:00] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&Ema [09.11.18 16:09:21] »

@mishu:

Ce de-a exponate la Spielzeugmuseum!

Felicitari pentru articol. Sigur unii parinti- copii sau parinti cu copii iti vor urma pasii in acest muzeu!

Numai de bine! ????

mishu [09.11.18 19:07:48] »

@Dan&Ema: Si inca nu le-am pus pe toate, si de asta spun ca este un loc care trebuie vizitat de printi si copii. Poate ca pentru copii or sa para vechituri, insa in mod sigur vor gasi ceva care sa le placa.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

Zoazore [09.11.18 20:36:13] »

@mishu: Ooo, cât e de frumooos! Deja, citind și văzând pozele, mă simt din nou copil!

Ce de păpuși frumoase, ce de ursuleți de pluș! Eu ador ursuleții de pluș, dar și cu mașinuțele m-aș juca! Ba chiar și cu trenulețele!

Interesante sunt ”păpușile religioase”, cu aspecte din biserică, dar și din bucătărie. Și jocurile educative!

Nu știu dac-ar fi ceva ce să nu-mi placă!

Iar Bradul de Crăciun m-a emoționat profund!

krisstinna [09.11.18 21:09:41] »

Mișulică! Dar etajul 4? Acolo nu erau jucării?

Interesant muzeu, pe gustul meu.

mishu [09.11.18 21:30:04] »

@Zoazore: Ma bucur ca ti-a placut, multumesc pentru vizita si aprecieri.

mishu [09.11.18 21:32:07] »

@krisstinna: Etajul 4 asa cum scria la lift era inchis, probabil ca era vreun apartament privat acolo si sunt convinsa ca ai petrece mult timp acolo. Dupa ce am ajuns pana la ultimul etaj am luat-o inapoi uitandu-ma din nou la exponate.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

iulianic [09.11.18 22:25:11] »

@mishu: Uite și un superbonus pentru aceste minunate jucării!

mishu [10.11.18 16:58:41] »

@iulianic: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

mihaelavoicu [10.11.18 20:23:52] »

Foarte frumos muzeul ăsta al jucăriilor. Extrem de multe exponate de dimensiuni mici.

Așa cum spui, spațiul nu este prea mare și toate jucăriile stau cam înghesuite. Asta face să-ți fugă ochiul dela una la alta, fără a admira mai bine ceva.

Rețin că mobilier de bucătărie am avut și eu când eram copil și niște păpuși din carton, cărora mereu le rupeam mâinile și picioarele.

Cu bine!

mishu [10.11.18 21:37:47] »

@mihaelavoicu: Asta este intradevar una dintre probleme si cred ca daca mai luam muzeul la vizitat de cateva ori as mai fi descoperit exponate pe care nu le-am vazut anterior si asta este din cauza de inghesuiala.

Stateam si ma gandeam la jucariile care sunt acum pe piata si parca regret multe dintre jucariile care se gaseau inainte, insa asta e, vor avea si ei la randul lor nostalgii mai tarziu.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

Yolanda [12.11.18 09:58:22] »

@mishu: am vizitat si eu în 2013 Marienplatz dar nu am avut timp de acest muzeu, în graba nici nu l-am remarcat... ma bucur ca l-am vazut acum prin pozele tale. Ce bucurie!!

mishu [18.11.18 20:31:32] »

@Yolanda: Sa stii ca nici eu nu l-as fi vazut, este o zona in care ochii iti fac precum girofarul, astfel incat iti poate scapa foarte usor numele muzeului, iar eu am spus aici, am vazut doar pentru ca ma uitam la ghizii care erau in asteptare de clienti.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

webmasterX [04.12.18 20:05:02] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «[Alte] Muzee în Munchen» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Munchen și împrejurimile]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, iulianic, mihaelavoicu, mishu, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Muzee în Munchen:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083894014358521 sec
    ecranul dvs: 1 x 1