ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O dupa amiaza in Rasnov e prea putin!

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa ce am facut rezervarea pentru weekend am inceput sa creionez programul. Cel mai simplu a fost cu prima zi! De ce? Pai treceam prin Rasnov! Acolo este un “must see” pentru copii si noi nu il vazusem inca.

Am plecat la drum mai tarziu decat era preconizat, am prins nebunie in Bals (10 km intr-o ora!) dar era de asteptat. Invingand toate greutatile =)) am ajuns in jur de ora 15 in Rasnov. Consultand orarul obiectivelor am zis sa inversam ordinea lor. Printesa nu stia ce urmeaza, dar cand a auzit ca urmarim Rasnov a mirosit imediat! Desi era nerebdatoare a fost de acord ca prima data sa vedem cetatea.

Cum @Dana2008 recomanda urcarea cu liftul ne-am conformat. Am inceput sa cautam celebrul ascensor. Spre deosebire de alte tari la noi indicatoarele spre atractiile turistice lipsesc sau in cel mai bun caz sunt puse din 2 in 2. Am gasit la un moment dat un indicator cu “ascensor cetate” care mie mi s-a parut ca ma trimite printr-un pasaj subteran. Am luat-o pe acolo si la iesire nimic! Un drum fara nici un indicator suplimentar. Desi era vineri ora 15 orasul parea pustiu, cand am intalnit o persoana am intrebat si ne-a spus: inapoi! Am mers inapoi si am gasit un loc unde sa parasim masina. Conform indicatiilor primite de la un alt localnic am intrat in zona pietonala, nici pe aici vreun semn de lift, am mai intrebat si in sfarsit la intrarea intr-un gang vedem o pancarta, destul de pitita, “lift cetate”. Am intrat si intra-devar se vedea liftul si constructia aferenta. La casa personalul amabil, am luat biletele dus-intors (12 lei/adult si 6 lei/copil). Cand le-am zis de un indicator ne-au spus ca nu suntem singurii nemultumiti de lipsa lui, dar autoritatile nu fac nimic in aceasta privinta. Cateva date despre lift: lungime traseu 165 m, diferenta de nivel 94 m, viteza 2 m/s, timp parcurgere traseu 90 s. Am asteptat putin, timp in care au mai venit doua personane, fiind putini am avut acces simplu la geam. Panorama superba a meritat efortul de a gasi mijlocul de transport. Ajunsi sus am mers putin pe langa zidul exterior al cetatii pana am dat de intrare. Biletele de intrare costa tot 12lei respective 6 lei. In curtea cetatii se intra pe sub un turn de aparare din care a mai ramas un etaj, pe aici intrau in trecut animalele. Mai este o intrare, azi inchisa pe unde se introducea armamentul in cetate. Se ajunge in curtea exterioara a cetatii unde in trecut erau tinute animalele. Urmeaza intrarea in cetatea propriuzisa, intrarea ce se face printr-un turn prevazut cu doua porti de fier cu tepi. Cetatea are un zid de aparare prevazut cu creneluri de tragere. De ori unde te uiti ai o vedere panoramica asupra intregii vai. In total sunt 89 de incaperi, dar se viziteaza putine din ele. In mijlocul cetatii exista un punct panoramic de unde se vede intreaga Tara Barsei. Am admirat si fantana din mijlocul cetatii sapata in anii 1600 pentru a elimina un mare defect al cetatii: lipsa apei.

Din pacate si aici am intalnit o serie de magazinase/tarabe, in interiorul cetatii, care in loc sa vanda produse traditionale locale sunt pline de chinezarii. Un singur magazinas avea produse hand made alimentare, gen gemuri, dulceturi, siropuri. Nu inteleg cum se pot da autorizatii unor astfel de magazine in interiorul unei cetati. Din nou pacat!

Ca fapt divers as aminti ca a fost o cetate agreata de Sergiu Nicolaescu, aici s-au filmat scene pentru Nemuritorii, Mihai Viteazul, Dacii si Columna.

Dupa portia de istorie am iesit cu intentia de a merge la Dino Park. Nu stiam exact unde este, dar vazusem indicatoare prin oras. Isind am dat peste un titicar care facea drumul de la cetate la Dino, atunci mi-am dat seama ca este in zona. Cum citisem ca drumul parcurs cu mijlocul de transport e scurt am luat-o la pas si dupa prima curba au aparut dinozaurii.

Am luat biletele (28 lei/adult, s 22 lei/copil) si am intrat. Acolo surprinzator printesa nu a fost atrasa de figurinele de la magazine. Cum ii spusesem de film si este inebunita dupa filmele 7-9 D am urcat prima data la sala de cinema. Cat timp a vazut un film noi am intrat in expozitia de jucarii vechi, nu mi s-a parut ceva deosebit si am admirat parcul de pe terasa de la etajul cladirii.

O data rezolvata problema filmului am trecut la explorarea efectiva a parcului. Exista tot felul de panouri informative cu privire la dinozaurul expus: cat de mare era, cand a trait, cum se hranea, unde au fost descoperite fosile. Lucruri interesante. In plus din loc in loc exista intrebari hazlii de genul: cum erau dintii dinozaurilor? Cu doua raspunsuri: 1. Curati pentru ca se spalau cu pasta Cristal (in paranteza fie spus se stie ca asta face dintii ca de cal =)) ) 2. Explicatii detaliate despre dinti in functie de categoria lui (ierbivor sau carnivore). Aceste panouri au fost foarte utile, printesa avea printe temele de vacanta sa citeasca astfel ca a rezolvat tema fara sa stie :) ).

Am mai vazut si macheta unui Vulcan. Bine realizat, spre deosebire de tunelul groazei de la Bran. Daca sareai pe platform incepea intai un cutremur apoi vulcanul incepea sa erupa. Exponatele sunt bine realizate, interesante pentru cei pasionati de dinozauri. Exista 3 binocluri, dintre care unul nu functiona, prin care vezi cateva scene din viata dinozaurilor aflati in zona respective. De asemenea sunt si doua mari panouri cu ecrane LED, nici acestea nu functionau in totalitate cate un sfert nu se aprindea. Pe unul dintre ecrane se poate urmari cum un meteorit loveste Terra si dinozaurii dispar, existand o replica a unui crater de meteorit peste drum de ecran, pe celalalt ecran era un istoric al dinozaurilor. Cativa dinozauri erau interactivi, cand te apropiai incepeau sa “faca urat”.

La inceputul traseului, sau la sfarsit depinde cum voiai sa privesti, era un loc de joaca, un mini muzeu cu o maternitate de dinozauri, o sala unde puteai desena dinozauri si o sala unde faceai pe spionul strecurandu-te printre raze laser. Chiar langa cladirea de la intrare este Papazauru sau “mancatoria”. Toaletele m-au uimit, erau foarte curate si foarte frumos parfumate, in ciuda faptului ca sunt multi vizitatori.

Cum se apropia ora inchiderii am luat-o la pas rapid spre cetate sa prindem liftul pentru coborare. Din pacate faptul ca am ajuns tarziu ne-a impiedicat sa vizitam si pestera din apropiere, a ramas pe alta data. Sigur va fi o alta data! Eu sunt printre cei ce considera ca o vizita la Dino e suficienta, dar mami si printesa deja planuiesc cum vor sta o zi intreaga la Dino bucurandu-se de soare si distractie.


[fb]
---
Trimis de nrs † in 05.11.18 17:32:11
Validat / Publicat: 05.11.18 20:42:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂȘNOV.

VIZUALIZĂRI: 1447 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 vedere prin crenelul de tragere
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[06.11.18 11:08:29]
»

@nrs: Si poti tu refuza Printesei bucuria unei zile intregi cu Dino? Eu cred ca nu! Mai ales ca i-a si placut, si a fost si destul de instructiv pentru ea!

Ziceai de sala cu jucarii vechi! Ce-ai vazut acolo? N-ai poze?

Stii, intre mine si Printesa e diferenta de inaltime, ca de minte... ma bate lejar prichideaua ta!

Cetatea e interesanta, dar nu prea o baga-n seama autoritatile si uite-asa pierd turisti straini, care ar aduce bani buni la bugetul local!

una peste alta, a fost o excursie frumoasa!

nrs †AUTOR REVIEW
[06.11.18 11:48:34]
»

sa o luam pe rand:

1. multumesc de vizita!

2. chiar daca ii refuz ceva printesei crezi ca tine cont cineva din familie de acest lucru? eu vreau sa dau impresia de cocos dar cand se infoaie tigroaica si puiu nu e loc de intors

3. de poze se ocupa in general mami si la jucarii am fost in fuga, filmul tine 6-8 minute, in plus nu am vazut nimic care sa imi retina atentia in mod deosebit de aceea nu sunt poze. de fapt acum imi amintesc de o tricicleta cu roti de lemn ca in tineretea mea

4. cetatea nu e chiar parasita de autoritati, dar nici foarte bine semnalizata. straini erau, chiar destui si la urcare si la coborare am avut parteneri de lift numai straini, in plus la cetate era un grup mare de studenti straini veniti la un schimb de experienta cu AEIESEC Craiova

tata123 🔱
[06.11.18 15:12:20]
»

@nrs: Cetatea și Dino Parcul sunt opriri obligatorii în Râșnov. În 2011s-a deschis vizitării și Peștera Valea Cetății situată într-un cadru natural deosebit.

Cetatea Râșnov se păstrează într-o formă bună, are farmec și stimulează imaginația vizitatorilor. Poate că ar trebui amenajat un pic mai mult interiorul. Priveliștile sunt minunate de jur împrejur, cocoțat fiind în vârful cetății.

DinoParc mi se pare un obiectiv interesant pentru copii care iubesc dinozaurii și aventura și chiar pentru adulții dornici de ceva nou în domeniul petrecerii timpului liber. Ca adult am apreciat acest parc tematic și consider că o singură vizită a fost de ajuns Cu copiii treaba stă altfel...

Numai bine!

nrs †AUTOR REVIEW
[06.11.18 15:44:20]
»

am aceleasi pareri atat privind cetatea cat si Dino, eu avand copil aproape sigur voi mai ajunge pe acolo . mami deja a inceput sa discute cu alti parinti pentru a aranja o iesire la primavara. poate reusim sa vedem si pestera

Dana2008
[06.11.18 20:30:36]
»

@nrs: Felicitări pentru articol!

Si noi mai vrem sa ne întoarcem la Dino Parc!

Interesant că nu funcționau atâtea aparate electronice... noi când am fost, la începutul lunii septembrie totul era impecabil.

Am scris că am lăsat mașina în parcarea subterană gratuită și am urcat la suprafață, într-adevăr la indicațiile unei persoane din parcare, astfel am ajuns într-un parc de unde iar am întrebat care este direcția spre Cetate... păcat că nu există un indicator presupun că este mai ușor de făcut/ cumpărat decât liftul care costat atât de mult si spre care nu ai indicii cum să ajungi... greu tare!

Cred că vom cupla și noi Parcul cu Peștera și Cheile data viitoare.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †AUTOR REVIEW
[06.11.18 20:59:43]
»

in ziua cand am rezervat cazarea in Predeal a aparut articolul tau despre Dino Park, mi-a placut si am stiut ce voi face in prima zi. dupa o zi sau doua ma uit cum va fi vremea si stupoare scria "ninsoare in averse", normal ca m-am speriat si am gandit: e un blestem sa nu pot merge pe urmele Danei (ti-am mai zis ca a trebuit sa anulez vacanta la Hajduszabolszo care o planificasem tot dupa un articol scris de tine), dar pana la urma s-a dovedit de ce se cheama "vremea probabila" pentru ca nu e dracul asa negru cum il prezinta ei

multumesc pentru pontul cu liftul! nu parcarea a fost problema ci gasirea gangului orasul parea pustiu la ora cand am ajuns noi

Dana2008
[07.11.18 06:52:20]
»

@nrs:... " pe urmele Danei" ????????????

Sper să nu fie cu ghinion pentru că locurile despre care scriu mi-au plăcut mult si îmi doresc să ajungă și alți oameni pe acolo, să se bucure si ei.

Mai dă-mi o șansă... ca la loto... mai încearcă! A treia oară vei avea noroc!!!

Călătorii plăcute!

Ps. Treaba cu indicatoarele lipsă ai făcut bine că ai menționat-o în articolul tău...așa obișnuită sunt cu lipsa lor, încât am ajuns sa mentionez atunci când le întâlnesc.????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †AUTOR REVIEW
[07.11.18 08:43:00]
»

eu am facut un "traseu" in Turcia asta vara si m-am obisnuit sa am indicatoare la tot pasul

despre ghinion pot zice ca s-a spart deja, sa vedem cum va fi in continuare caci mai am ceva planuri

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Râșnov și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05542516708374 sec
    ecranul dvs: 1 x 1