90652 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Mozambic

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.10.2018
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 7 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Maputo, o capitală vibrantă și prietenoasă


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Capitala Mozambicului este așezată pe marginea unui golf din Oceanul Indian, cu o perspectivă splendidă spre plajele înțesate de turiștii dornici de soare și de sporturile acvatice, alături se află vestitul cartier Baixa, unde sunt amplasate cele mai cunoscute restaurante, cluburi de noapte, cinematografe și studiouri de filmare. De aici, pornesc spre lume vapoare pline de cărbune, cherestea, lemn tare, mirodenii, bumbac, zahăr, sisal sau produse textile.

Pentru a nu avea surprize și momente de suspans nedorite, este bine să ai, mai ales în zonele aglomerate, un număr de cuvinte portugheze de socializare. Eu fie că le memorez, fie că le scriu pe telefon, după lecțiile învățate pe străzile din Ulan Bator și Karioko Market din Ad Es Salaam: Holla, Bono dia, amigos, Como este, Quanto costa, Eu sou de Rumania, Obrigada, Ate logo (La revedere)...

Astăzi, ținta mea este cea mai vizitată fortăreață, Maputo Fort, un loc plin de emoție și de istorie pentru localnici. Pe măsură ce străbat arterele și bulevardele din Maputo, opresc la cele mai apropiate obiective, unde nu pierd prilejul de a vorbi și a studia limbajul corporal al oamenilor de pe stradă. Cam toată lumea îți zâmbește prietenos, păstrează contactul vizual, femeile se pupă pe o parte și pe alta a obrazului dar când vorbesc cu persoane necunoscute își țin privirea aplecată în jos. Bărbații, în schimb, stau mai aproape când își dau mâna, nu se pupă, dar nu ezită să sărute femeile, se bat pe umăr și comunică într-o notă caldă.

Reușesc să mă împrietenesc cu două femei, Faruha (bucurie), Arijana (paradis) și cu un bărbat, Smiyu (născut în sezonul uscat), care, după ce mă întreabă de unde vin și cum este țara mea, acceptă să-mi pozeze. Ei bine, cred că nimeresc dintr-o întâmplare să surprind cel mai expresiv instantaneu din Maputo, cu trei oameni ce izbucnesc în râs când le spun „ Smile to Mzungu, please! ” (Zâmbiți la Omul Alb, vă rog!)

Zăresc o strungăreață, sau, mai bine zis, un dinte din față lipsă la Arijana, detaliu pe care reușesc să îl prind în imagini și, cu inima-n dinți, o întreb:

-Îmi cer scuze pentru indiscreție, am remarcat la mai multe femei din Africa lipsa unui dinte din față...

-Da, la tribul meu... este un obicei de multe sute de ani și îi spune Arijana. Este semnul femeilor și fetelor din trib, un semn ce poate fi înlocuit de farfurii în buze, toteme pe față sau pe brațe, cercei sau inele în urechi sau în nas... toate arată fie vârsta, fie poziția pe care o ocupă în trib. Noi am venit la oraș să muncim, dar atunci când ne întoarcem la trib, respectăm obiceiurile strămoșilor noștri.

-Strungăreța dintre dinți se mai numește la noi și love-gap (strunguța dragostei) pentru că femeile cu strunguță fac dragoste mult mai bine! o completează Simiyu, spre veselia generală.

Le mulțumesc spunându-le ce norocos sunt să întâlnesc oameni ca ei pe o stradă din Maputo și, la primul popas pentru o cafea, aflu că cei din tribul ei cred că Soarele (Lisa) și Luna (mawu) și-au trimis fiul (Gu) pe pământ pentru a-i învăța pe oameni cum să-și procure hrana și cum să-și clădească un adăpost.

Îmi continui drumul spre partea de sud-est a metropolei și îmi sare în ochi o altă curiozitate, anume că, doar hoinărind pe străzile din Maputo, poți învăța o parte din istoria și geografia Mozambicului. Bunăoară, merg Strada Kim Sung și o iau la drepta pe Mao Se Tung, ca să o iau apoi pe stânga pe Salvador Alliende. Pășesc cu greu greu pe Vladimir Lenin, și trec de intersecția Ho Chi Min, ca să ajung Julius Nevere (fost președinte al Mozambique-lui), pentru a mă opri pe Avada Friedrich Engels...

Fortăreața cu aspect de cetate medievală a fost ridicată cu vreo patru sute de ani de către portughezii aflați într-o dispută comercială cu englezii, germanii și olandezii care voiau și ei un loc la împărțirea resurselor africane. Între ele patru ziduri se puteau adăposti cam zece mii de soldați, de fapt, în locul unde astăzi vezi artefacte militare, tunuri de apărate și de asalt, o colecție de nave de război portugheze din secolul al 16-lea, în miniatură, statui ecvestre de lideri militari, tablouri de epocă având în prim plan figuri proeminente din istoria oaspeților cuceritori. Fiecare pietricică emană istorie și emoție dar și întrebarea ce mă frământă în fiecare zi petrecută în Africa: dacă nu cumva invazia europenilor mânați de aventură, de orgoliul regilor, de bogății și de noi teritorii, a fost, în egală măsură, și o mare șansă pentru africanii de astăzi...

Este deja două după amiază. Ora prânzului mă prinde în apropierea Restaurantului Zambi, pe Avenida 10 de Novembro, un restaurant specializat în hrană marină. Intru într-un local gen boutique, cu interior belle epoque și art deco portughez, mese și scaune din vestitul hard wood și covoare arabe, portrete și gravuri de epocă pe pereții albi și netezi, perdele albe brodate și draperii de culoarea cireșului copt.

Nici nu apuc să mă așez bine la masă, că domnul Alvaro, un bărbat chipeș, cu barbă albă, la peste șaptezeci de ani, mă întreabă de unde vin. Când aude că sunt român, îmi spune povestea savuroasă a unui român care ar fi înotat mai bine de zece kilometri până la mal, după ce vaporul, sub drapel pakistanez, ar fi naufragiat. Omul despre care auzisem din presă, fără să știu că voi ajunge în această parte a lumii, a fost preluat de un trib de pe coastă și în scurt timp a devenit liderul comunității, a deschis un magazin și a apărut de mai multe ori în presa locală înconjurat de frumusețile tribului care îi asigurau tihna cu niște avantaje uriașe... Îmi amintesc de acele poze, văzute cu vreo cincisprezece ani în urmă și cum acest marinar din Moldova îi invita pe alți români în paradisul lui tropical.

Comand o supă verde de fasole, cu praf de ceapă, suc de roșii, cartofi piure și păstăi verzi, după spusele lui Imani (credință), fata care mă servește. Urmează apoi, matata, cea mai cunoscută mâncare tradițională, din ceapă, ulei vegetal, alune, scoici, frunze de manioc, creveți și lapte de nucă de cocos. Mănânc cu impresia că totul este vegetal și fără o senzație clară de saturație, așa cum este normal, de altfel.

După ce mă întreabă dacă mi-a plăcut mâncarea care costă echivalentul a 16 USD, domnul Alvaro, cu tatăl portughez și mamă africană, mă întreabă dacă mi-a plăcut mâncarea localului, ca apoi să continue:

-Cred că dacă în România sunt mulți oameni ca marinarul acela, sunteți un popor romantic și aventurier.

-Mulțumesc, d-le Alvaro. Avem și oameni cu adevărat celebri. Dar, până la urmă fiecare popor trebuie să aibă și câțiva Robinson Crusoe mai mititei.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 26.10.2018 16:05:40

Validat / Publicat: 26.10.18 16:45:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 487


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.10.18 16:44:25]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Mozambic, [DIVERSE ZONE] - [ALTE REGIUNI]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[27.10.18 15:12:10]
» mesaj pers

   @glcitizen: O experiență deosebită pe care o împărtășiți cu noi, mulțumim pentru relatare. Episod după episod descoperim o lume în care călătorii români ajung mai rar. Totuși avem un punct comun, în afară de banane, și anume talciocul - cel african seamănă izbitor până la contopire cu cel românesc :)

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[27.10.18 21:48:57]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Cred că ai realiza o bună lucrare despre genotipuri şi interacţiunile lor la un moment dat. Eşti un fin observator al fiinţei umane, îmi place.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[28.10.18 06:31:46]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Multumesc, elviranvio. Totul se dobindeste in timp si cu putna lectura.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[28.10.18 06:35:11]
» mesaj pers

   @tata123:

   Multumesc. Este oarecum reconfortant sa vezi ca, noi, oamenii, avem aceleasi dorinte si aspiratii orisiunde ne-am afla. Este suficient sa vezi doar limbajul corporal pentru a realiza ca suntem cam din acelasi aluat. In rest, geografia, clima, accesul la civilizatie, ne departajeaza.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[29.10.18 09:22:13]
» mesaj pers

   @glcitizen: acest review are ceva în plus, da, ne prezinta o picatura din sufletul lor, am citit cu o reala placere.

   Pe de alta parte prezenta unor nume ca Lenin, Engels da fiori de spaima si oroare...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[29.10.18 09:52:05]
» mesaj pers

   @Yolanda:

   Multumesc,Yolanda. Da, pe masura ce stai acolo, poti pătrunde si in seva lucrurilor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[03.11.18 08:46:06]
» mesaj pers

   Coloana sonora atasate se poate sterge sau schimba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] - Plecăm împreună? Cel mai prietenos mijloc de transport din Maputo. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023871">Şterge vot</a></div><span id="v91023871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] - Plecăm împreună? Cel mai prietenos mijloc de transport din Maputo.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] O imagine din plin centrul capitalei. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023874">Şterge vot</a></div><span id="v91023874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] O imagine din plin centrul capitalei.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Clădirea Guvernului Mozambican. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023875">Şterge vot</a></div><span id="v91023875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Clădirea Guvernului Mozambican.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] Un profil pitoresc din Mozambic. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023876">Şterge vot</a></div><span id="v91023876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] Un profil pitoresc din Mozambic.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] Un centru de distribuție a mărfii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023877">Şterge vot</a></div><span id="v91023877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] Un centru de distribuție a mărfii.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Un centru religios musulman. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023879">Şterge vot</a></div><span id="v91023879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Un centru religios musulman.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] Vânzătoarea de la colțul străzii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023880">Şterge vot</a></div><span id="v91023880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] Vânzătoarea de la colțul străzii.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Lupta pentru supraviețuire în plin avânt. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023881">Şterge vot</a></div><span id="v91023881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Lupta pentru supraviețuire în plin avânt.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] Rolul aparițiilor interesante în armonia strrăzii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023882">Şterge vot</a></div><span id="v91023882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] Rolul aparițiilor interesante în armonia strrăzii.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] Talciocul - de toate pentru toți. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023883">Şterge vot</a></div><span id="v91023883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] Talciocul - de toate pentru toți.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] - Și eu cu ce m-am ales pe ziua de astăzi? -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023884">Şterge vot</a></div><span id="v91023884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] - Și eu cu ce m-am ales pe ziua de astăzi?
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] O zi cu o vânzare sub medie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023885">Şterge vot</a></div><span id="v91023885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] O zi cu o vânzare sub medie.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] - Vai, mzungu ăsta chiar ne pozează! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023886">Şterge vot</a></div><span id="v91023886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] - Vai, mzungu ăsta chiar ne pozează!
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] - Să vină bărbatul să care el! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023887">Şterge vot</a></div><span id="v91023887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] - Să vină bărbatul să care el!
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Mărfuri alese la prețuri de chilipir. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023888">Şterge vot</a></div><span id="v91023888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Mărfuri alese la prețuri de chilipir.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Un adolescent cu multe întrebări despre lume. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023889">Şterge vot</a></div><span id="v91023889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Un adolescent cu multe întrebări despre lume.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Și pe-aici străinii se tratează cu spatele. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023890">Şterge vot</a></div><span id="v91023890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Și pe-aici străinii se tratează cu spatele.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] O matroană în plină acțiune. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023891">Şterge vot</a></div><span id="v91023891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] O matroană în plină acțiune.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2018] Un zâmbet discret pentru Omul Alb. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023892">Şterge vot</a></div><span id="v91023892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2018] Un zâmbet discret pentru Omul Alb.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2018] O poză superreușită și o strungăreață originală. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023893">Şterge vot</a></div><span id="v91023893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2018] O poză superreușită și o strungăreață originală.
foto glcitizen [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118029117584 sec