90525 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Mozambic

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.10.2018
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 7 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Întâlnirea cu Miss Mozambique


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Cu fiecare minut petrecut în Africa simt cum orice călătorie de asemenea anvergură poate deveni o frumoasă obsesie iar viața nostră devine o înșiruire de scenarii noi, mai mereu neterminate. Aici, în inima continentului negru, marea provocare rămâne descifrarea modului în care își duc în spinare viața acest miliard de oameni care se mișcă între pământul măcinat de arșiță și cerul albastru închis ce-i ocrotește de deasupra norilor. Ca mai toți confrații lor africani, costelivi și cu pielea ca tăciunele, mozambicanii par agățați de piscuri, pe un drum spre soare, unde fiecare suflare de viață își duce crucea într-un slow motion desăvârșit.

La fel ca la vecinii lor tanzanieni, primii viețuitori care au apărut în jurul fluviului Zabesi, încă din preistorie, au fost vânătorii din triburile San, ca apoi să li se alăture și cei aparținând culturii Bantu, ține să-mi amintească noul meu ghid, Aman, pe care aveam să-l întâlnesc în fața Pieței Municipale, de unde va prelua un grup provenit de la mai multe hoteluri din Maputo. Însă, atunci când Vasco Da Gama (1458) a sosit în zonă, cei care s-au oferit să le vândă sclavi au fost tocmai proprii lideri, spre marea mea dezamăgire. Aveam, până atunci, naivitatea să sper că simplitatea pură a oamenilor care trăiesc în comunități înconjurate de mituri și legende ancestrale nu pot naște și monștri.

După eliberarea din 1974, triburilor locale li s-a pus simfonia comunistă orchestrată din Africa de Sud. Dar noul președinte mozambican, Samora Machel a murit și el în mod suspect, în urma unui accident de aviație, după ce a restabilit ordinea, creându-le o nouă perspectivă de țară, după intrarea în Commonwealth. Când a început stratificarea socială, au apărut și aici proverbe de genul „ Banul este mai ascuțit decât sabia” sau „ Omul bogat se plânge tot timpul”

Văd multe lucruri care îți pot încânta ochiul aici, în Maputo. Totuși, dacă ar fi să fac o ierarhie turistică a marilor atracții, nu aș putea să nu țin cont de arhitectura sentimentală a zonei centrale, cu linii subțiri și artistice, cu străzi și bulevarde largi, străjuite de arborele acacia și jacaranda (arborele violet), care, pe timp de zi emană o bucurie a vieții, iar seara trece la nuanțe suave, pline de mister. Clasamentul meu subiectiv ar trece pe bulevardele largi, de unde poți lua pulsul Mozambicului, apoi la Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Grădinile Tunduru și, fără îndoială, m-aș opri la Fort, numit și The Fort of our Lady, sau la Piața Municipală, loc în care tocmai mă strecor în dimineața primei mele zile din Maputo.

Interiorul Pieții Municipale are o caracteristică surprinzătoare după ce te pui de acord cu privirile celor care acum, parcă mi se pare că văd un pește mare și alb tocmai ieșit din Oceanul Indian.

Tot ce redescoperi în departamentul meșteșugurilor populare este dominat de obiecte artizanale cu iz artistic, multe fețe de ebonită și dinți de marmură albă, ca apoi să vezi un evantai de mâini care iți fac semn să te apropii, strigând: Bom precos! Fiecare îți oferă câte ceva, începând cu statuete, măști mortuare, până la tablouri, cămăși, pălării sau tobe, provenite de la propriile triburi. Remarc o linie artistică mai clară și un simț al culorii mai rafinat decât cel din Tanzania. Privesc minute în șir obiectele autentice de artă popular care îmi spune câte ceva despre un om sau îmi oferă detalii despre cum își imaginează cei dintr-un trib un anume univers populat de șerpi, macete, flori, altarele din fiecare colibă, lacuri, piscuri muntoase, zeități locale sau spiriduși. Nu pot să nu remarc din nou frumoasele proiecții sufletești ale acestor oameni ce par a trăi la limita dintre supunere și resemnare, lăsându-și mai mult viață în seama timpului sau al propriul destin. Cam aceleași sentimente aveam să le trăiesc la Muzeul de Artă de pe Șoseaua Ho Chi Min, unde imaginația artiștilor împletește alte povești despre viață și moarte...

Până la urmă, negociez o pălărie de paie lucrată cu mult har, câteva instrumente musicale și două statuete din tribul de unde provine și o vânzătoare din Tribul Yaruba, o tânără de o neobișnuită frumusețe naturală dar discretă. Însă, gândul meu zboară și la toba pe care o văzusem lângă o bătrână toboșar din Tanzania, tobă care anunța începerea dansului.

Văzând că încerc să socializez, mai vin încă trei vânzători buni vorbitori de engleză, cu mărfurile în mână și cu zâmbete prietenoase. Se numesc Otieno (născut noaptea), Makena (cel fericit) și Testfaye (speranță) Când le spun că sunt român și că vreau să scriu despre țara lor, reușim să încingem o conversație în toată regula despre țara lor și despre România.

-Dar voi de ce credință sunteți?

-Păi, eu sunt islamic, prietenii mei sunt romano-catolici, îmi spune Makena, iar fata, Oluchi (opera lui Dumnezeu) este din Tribul Yaruba! Ei au altfel de zeități și credințe.

Oluchi, o creolă îmbrăcată într-o rochie verzuie, șal lila închis, o față cu linii dulci și privirea întunecată, o siluetă sveltă de arbore de bambus, plină de mister, preocupată mai mult să-și numere banii decât să răspundă clienților, ar putea candida liniștită la titlul de Miss Yaruba sau chiar Miss Mozambique.

Așa cum urma să aflu mai târziu, cei din Tribul Yaruba cred că lumea a fost creată de către un șarpe uriaș, care se încolăcea ca un curcubeu în jurul pământului, motiv pentru care tribul venerează șerpii. Că omul trebuia să fie inițial nemuritor, că pământul este plin de spirite ce dorm ziua, iar noaptea ies printre oameni, dar aceste spirite pot ocroti comunitatea în urma unor ritualuri. Doar spiritele celor morți la o vârstă foarte înaintată se transformă în șerpi, un motiv în plus de venerare a faimoasei reptile…

După câteva minute de negocieri, ofer frumoasei din Tribul Yaruba un preț de 1900 Metical, moneda locală, echivalentul a 20 USD pentru pălărie, o tobă și câteva siluete din tribul ei, dar spiritele tribului o îndeamnă să mă refuze categoric. Un motiv serios pentru a poza o indiferență totală și a aborda alți vânzători de la o tarabă alăturată.

Mă îndepărtez nepăsător, cu o oarecare prudență în așteptările mele. Deodată, aud un zgomot în spatele meu și mă simt asaltat de toate spiritele bune ale Tribului Yaruba, care prin vocea și zâmbetul generos al frumoasei Oluchi, până atunci timidă și scumpă la vorbă, se revarsă asupra mea cu brațele-i grațioase de Miss Mozambique deschise larg și cu un mesaj ferm de acceptare a ultimei oferte: OK, OK. Twenty dollars! Mai poți refuza un Miss în asemenea condiții?!

Rămân convins că voi fi ocrotit de spiritele bune ale pământului în următoarele trei-patru zile ce le voi mai petrece pe Continental Negru.

Piața Centrală, un microcosmos ce te trezește brusc din toropeala unei metropole. Locul unde, la o masă, am întâlnit o femeie cu chip de de zână din ebonită, a cărei mâini erau făcute doar să atingă doar obiecte prețioase sau să-și mângâie suav părul.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 19.10.2018 16:06:41

Validat / Publicat: 19.10.18 17:55:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în AFRICA [alte locuri].
VIZUALIZĂRI: 407


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[19.10.18 17:55:22]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Mozambic, [DIVERSE ZONE] - [ALTE REGIUNI]" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[19.10.18 18:09:21]
» mesaj pers

   Start vot si start felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[19.10.18 20:07:24]
» mesaj pers

   Africa, un tărâm mult prea îndepărtat... Așa că mă mulțumesc să citesc impresii despre continentul negru și să visez...

    Felicitări pentru aceste incursiuni în lumea Africii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[20.10.18 00:21:02]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Iti multumesc Rodel si iti doresc sa ajungi si pe acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[20.10.18 00:26:56]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[20.10.18 13:58:38]
» mesaj pers

   @Michi:

   Multumesc pentru vot, D-na Michi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[23.10.18 08:22:38]
» mesaj pers

   @glcitizen: cartea despre Inima neagra a Africii prinde contur... e gata pâna la urmatoarea întâlnire AFA din 2019? m-as bucura sa o prezinti la întâlnire.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[23.10.18 09:02:13]
» mesaj pers

   @Yolanda:

   Multumesc, Yolanda. Nu stiu daca nu as strica o cutuma a grupului nostru.

   Cred ca este o chestiune de o lună aparitia a înca doua carti: La portile Africii si Inima neagra a lumii.

   Asia sub semnul lui Ginghis Han a apărut acum o luna, dar aici, in Valcea se vănd f. repede. Nu fac o afacere, dar macar imi scot cheltuielile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yolanda
[23.10.18 13:30:51]
» mesaj pers

   @glcitizen: ce pot sa spun? FELICITARI!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- lenti
[23.10.18 17:53:07]
» mesaj pers

   Felicitari, votat cu mare drag. Poate in viitor Tanzania si Mozambic vor fi si destinatiile noastre de calatorie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[24.10.18 08:54:13]
» mesaj pers

   @lenti:

   Multumesc si sper ca review-urile mele sa va fie de folos.

   Daca mergeti in Africa ca sa descoperiti o lume noua, este ok. Trebuie sa aveti o documentare inainte de plecare, ca apoi sa treceti pe la Sectia de boli tropicale de la V Babes pt vaccinuri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[03.11.18 08:38:39]
» mesaj pers

   Ilustratia muzicala atasata se poate sterge sau schimba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2018] Edificiul cu aer colonial al Ministerului de Cultură din Mozambic. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022069">Şterge vot</a></div><span id="v91022069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2018] Edificiul cu aer colonial al Ministerului de Cultură din Mozambic.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2018] Finețea arhitectonică a constructorilor portughezi. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022071">Şterge vot</a></div><span id="v91022071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2018] Finețea arhitectonică a constructorilor portughezi.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2018] Istoria colonială și modernismul fața-n față. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022072">Şterge vot</a></div><span id="v91022072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2018] Istoria colonială și modernismul fața-n față.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2018] O discuție între doi supraviețuitori ai străzii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022073">Şterge vot</a></div><span id="v91022073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2018] O discuție între doi supraviețuitori ai străzii.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2018] O secvență, urbană din Strada Lenin. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022074">Şterge vot</a></div><span id="v91022074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2018] O secvență, urbană din Strada Lenin.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2018] Un peisaj romantic din inima metropolei. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022075">Şterge vot</a></div><span id="v91022075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2018] Un peisaj romantic din inima metropolei.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2018] Un peisaj potrivit și pentru reclama mașinilor moderne ce împânzesc capitala. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022076">Şterge vot</a></div><span id="v91022076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2018] Un peisaj potrivit și pentru reclama mașinilor moderne ce împânzesc capitala.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2018] O specie de acacia ce luminează ca o speranță pe străzile dogorâte de soare. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022077">Şterge vot</a></div><span id="v91022077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2018] O specie de acacia ce luminează ca o speranță pe străzile dogorâte de soare.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2018] Arborele Jack provenit din America de Sud. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022078">Şterge vot</a></div><span id="v91022078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2018] Arborele Jack provenit din America de Sud.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2018] O femeie care are zonele de acces blocate de trafic. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022079">Şterge vot</a></div><span id="v91022079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2018] O femeie care are zonele de acces blocate de trafic.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2018] O bancă portugheză care le spune oamenilor să doarmă liniștiți. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022080">Şterge vot</a></div><span id="v91022080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2018] O bancă portugheză care le spune oamenilor să doarmă liniștiți.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2018] O clădire de birouri în fața Bulevardului Ho Shi Min. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022081">Şterge vot</a></div><span id="v91022081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2018] O clădire de birouri în fața Bulevardului Ho Shi Min.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2018] Vânzătorii ambulanți din fața Pieței Centrale. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022082">Şterge vot</a></div><span id="v91022082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2018] Vânzătorii ambulanți din fața Pieței Centrale.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2018] Primele imagini din viața triburilor San, Yaruba și Bantu. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022083">Şterge vot</a></div><span id="v91022083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2018] Primele imagini din viața triburilor San, Yaruba și Bantu.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2018] Oluchi, o frumusețe discretă de ebonită. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022084">Şterge vot</a></div><span id="v91022084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2018] Oluchi, o frumusețe discretă de ebonită.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2018] Ofertă pentru doamne. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022085">Şterge vot</a></div><span id="v91022085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2018] Ofertă pentru doamne.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2018] Varietate, inspirație, culoare și bun gust. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022086">Şterge vot</a></div><span id="v91022086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2018] Varietate, inspirație, culoare și bun gust.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2018] Un prim-plan cromatic. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022087">Şterge vot</a></div><span id="v91022087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2018] Un prim-plan cromatic.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2018] O mască mortuară a unui șef de trib. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022088">Şterge vot</a></div><span id="v91022088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2018] O mască mortuară a unui șef de trib.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2018] Zona verde și cea artizanală se completează reciproc. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022089">Şterge vot</a></div><span id="v91022089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2018] Zona verde și cea artizanală se completează reciproc.
foto glcitizen [19.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2018] O Piață mai bine organizată decât cea a vecinilor tanzanieni. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 19.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1022090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1022090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1022090">Şterge vot</a></div><span id="v91022090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1022090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1022090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1022090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2018] O Piață mai bine organizată decât cea a vecinilor tanzanieni.
foto glcitizen [19.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.125324010849 sec