90390 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserici în Brussels

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.10.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
245 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Catedrala din Bruxelles


Acces rapid la Bruxelles cu low cost Blue Air, rezervare din decembrie 2017, prin filiala deschisă la Ploiești, în complexul AFI.

Așa cum trage bețivul la cârciumă, așa am tras la un low, direcția Bruxelles, cu gândul zburdalnic spre Bruges. Și nu doar Bruges!

Plecăm dis-de dimineață, după câteva ore de odihnă și târziu constat că bagajul era incomplet. Taman pastilele de somn lipseau!?!

Vremea curge în clepsidra timpului și imensa întindere a Bruxelles-ului se desfășoară mirific prin hublou.

Pas! Am pus piciorul a treia oară pe pământ flamand! De la Airport-Zaventem la Zone Brussel (desigur în flamandă) 9.00 euro cu trenul (de emoție am uitat că sunt senior), aveam o reducere, dar ce mai contează... trenul intră în Brussel subteran prin Gare du Nord, apoi Gare Centrale. Urcăm cu rulantele la lumină și ne îngrijim de bilete tur/retur Brussel- Bruges cu valabilitate pentru data de întoarcere. 6.50 euro/ senior, în orice direcție te îndrepți.

Ieșim triumfători, direcția înainte spre Catedrala St. Michel-et-Gudule, cea care, cu trei ani în urmă mi-a închis ușile în nas. Atunci, după 4 zile de hoinăreală în Bruxelles, Catadrala Saint Michel, ne-a spune, ”ajunge, acasă cu voi”! Altădată!

S-a dus vremea Cartierului Dantelăreselor, cel ras la 1880, cu străduțele sale dantelate, încâlcite și croșetate. S-au ridicat case burgheze, în plin avânt Art Nouveau, alături de bijuteria uriașă închinată Arhanghelului Mihail și Sfintei Carolingiene Gudule (program luni-vineri 8.00-18.00, în weekend 8.30-18.00), ridicată la 1047. Gudula a fost o sfântă din Flandra, iar relicvele -i au fost aduse aici.

Un foarte frumos monument în stil gotic ridicat în mai mult etape, domină de la înălțime centrul orașului. Sanctuarul e din sec. al XIII-lea, naosul principal și cele laterale din sec. al XIV-XV-lea, iar turnurile din sec. al XV-lea. Capelele laterale sunt din din sec. al XVI-XVII-lea, iar cele două turnuri puternice și zvelte au fost adăugate de Van Ruysbroeck, cel care a proiectat și turnul Primăriei.

La intrare ne lămurim că aici își au loc evenimente ale casei regale belgiene.

Urcăm treptele amenajate la 1860, ce înfrumusețează fațada din sec al XV-lea, cea albă, dantelată și rozetată.

Intrarea este gratuită, interiorul sobru și impozant. Atenția este atrasă imediat de superbele vitralii ce prezintă membrii familiilor conducătoare burgunde și spaniole, dar și nenumărate scene biblice.

Coloanele masive ce despart interiorul în trei spații bine distincte, susțin sfinții Apostoli, doisprezece la număr, lucrați în sec. al XVII-lea. În spatele altarului sunt cinci mari ferestre ce aparțin Capelei Ducilor de Brabant, al cărui altar din piatră înfățișează patimile lui Hristos.

Dar cel mai mult impresionează vitraliile. Multitudinea, culorile vii, motivele încâlcite, tematica și silueta, adică forma prelungită a cestora, atrag privirea nu numai a turistului venit ca noi, chiar și a localnicilor.

Razele soarelui, la ora prânzului, octombrie fiind, bat în josul acestora, jucându-se ”copilărește” cu cioburile din sticlă. Efectul este surprinzător!

Transeptul sudic este luminat de un imens vitraliu ce -i înfățișează pe Ludovic al II-lea și soția sa, Maria de Habsburg. Ferestrele transeptului nordic îl înfățișează pe Carol al V-lea și soția sa, Isabella de Portugalia. Peretele estic prezintă o Judecată de Apoi datată 1528 în nuanțe de verde și albastru.

La ora respectivă, liniștea e cea care predomină. Lumea se reculege, zgomotele orașului au dispărut, turiștii ca noi, fotografiază, grupurile se adună, apoi se destramă și iar se adună, pentru impresii.

De remarcat amvonul, sculptat în lemn. Este monumental. Acesta îi înfățișează pe Adam și Eva alungați din Paradisul terestru. Deh, par cam supărați!!

Cele 14 stații ale Drumului spre Golgota, cei 12 Apostoli lipiți de imensele coloane, Capela Sf. Sacrament (a Sf.Treimi) ce găzduiește Tezaurul Bisericii, unde fundația primei biserici încă poate fi văzută în cripta catedralei, toate sunt de admirat sub raportul artistic al vremurilor trecute.

Din anul 1962, biserica a fost înălțată la rang de Catadrală. Așezată pe o zonă înălțată, bijuteria Sf. Arh. Mihail domină edificiile din jur și atrage precum un magnet cu dantelăria sa în piatră.

Accesul se face cu orice mijloc de transport. Noi am mers pe jos din Centraal Station, ne-am întors pe jos, în Centraal Station.

Am avut alocată o jumătate de zi pentru Bruxelles. Nu putea lipsi Catedrala Saints Michel-et-Gudule și nici vestita Grand Place.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mihaelavoicu in 11.10.2018 21:44:41

Validat / Publicat: 11.10.18 23:38:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX. A mai fost în/la: Bruges, Gand, Ostende
 • Alte destinații turistice prin care a fost: numai Europa
VIZUALIZĂRI: 459


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40300 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[12.10.18 09:56:53]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Biserici în Brussels, BRUXELLES" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.10.18 22:05:43]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Minunat, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[13.10.18 22:19:21]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc! Iată un ecou venit de departe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[17.10.18 12:25:24]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[17.10.18 15:36:45]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Bruxelles. Catedrala Saint Michel. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019534">Şterge vot</a></div><span id="v91019534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Bruxelles. Catedrala Saint Michel.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Portalul de mijloc al Catedralei din Bruxelles. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019538">Şterge vot</a></div><span id="v91019538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Portalul de mijloc al Catedralei din Bruxelles.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Portalul stâng al Catedralei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019541">Şterge vot</a></div><span id="v91019541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Portalul stâng al Catedralei.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Transeptul sudic al Catedralei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019544">Şterge vot</a></div><span id="v91019544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Transeptul sudic al Catedralei.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Transeptul nordic al Catedralei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019550">Şterge vot</a></div><span id="v91019550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Transeptul nordic al Catedralei.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Peretele de est, cu <i>Judecata de Apoi</i> -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019553">Şterge vot</a></div><span id="v91019553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Peretele de est, cu Judecata de Apoi
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Catedrala din Bruxelles. Vitraliu cu <i>Judecata de Apoi</i> -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019558">Şterge vot</a></div><span id="v91019558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Catedrala din Bruxelles. Vitraliu cu Judecata de Apoi
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Imagine spre transeptul nordic. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019563">Şterge vot</a></div><span id="v91019563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Imagine spre transeptul nordic.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Când soarele se zbengue în Catedrală. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019566">Şterge vot</a></div><span id="v91019566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Când soarele se zbengue în Catedrală.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Amvonul Catedralei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019567">Şterge vot</a></div><span id="v91019567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Amvonul Catedralei.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Alungarea din paradisul terestru. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019569">Şterge vot</a></div><span id="v91019569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Alungarea din paradisul terestru.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Orga Catedralei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019570">Şterge vot</a></div><span id="v91019570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Orga Catedralei.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Vitraliu, transeptul sudic. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019571">Şterge vot</a></div><span id="v91019571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Vitraliu, transeptul sudic.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Vitraliu, transeptul sudic. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019572">Şterge vot</a></div><span id="v91019572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Vitraliu, transeptul sudic.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] orga mică și mozaic în fața altarului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019573">Şterge vot</a></div><span id="v91019573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] orga mică și mozaic în fața altarului.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Capela ducilor de Brabant. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019574">Şterge vot</a></div><span id="v91019574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Capela ducilor de Brabant.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Bolta Capelei Maes. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019575">Şterge vot</a></div><span id="v91019575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Bolta Capelei Maes.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Vitraliu cu imagini din Noul Testamant. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019576">Şterge vot</a></div><span id="v91019576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Vitraliu cu imagini din Noul Testamant.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Vitraliu din spatele Altarului.[poză fără text explicativ] -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019577">Şterge vot</a></div><span id="v91019577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Vitraliu din spatele Altarului.[poză fără text explicativ]
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [OCT-2018] Capela Sf. Sacrament. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019578">Şterge vot</a></div><span id="v91019578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Capela Sf. Sacrament.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Vitraliu transeptul nordic. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 11.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1019579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1019579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1019579">Şterge vot</a></div><span id="v91019579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1019579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1019579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1019579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Vitraliu transeptul nordic.
foto mihaelavoicu [11.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.121266126633 sec