90300 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cheile Dobrogei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.10.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cheile Dobrogei – o altă planetă


Plecăm de lângă albia șerpuitoare a fluviului Danubius și străbatem văi și dealuri ușoare, ne strecurăm spre mijlocul tărâmurilor dobrogene. Aerul „tremură” încălzit de soarele arzător, zeci de moriști gigantice împânzesc zarea creând o imagine magică, supranaturală. Urmărim calea care ne conduce către fundul unei mări preistorice, crestată de pereți de calcar de o frumusețe uimitoare.

Ajungem curând pe o altă planetă, o lume primordială ascunsă între văi. Așteptăm în orice clipă să apară de după stânci un mamut sau în gura unei peșteri să se ivească o ceată de oameni înfășurați în piei și cu sulițe în mâini. Dar nu, suntem într-o epocă mai „recentă”, iată o cruce de lemn, deci, din cavitățile întunecoase ar putea ieși un ascet bătrân cu straie lungi și barbă albă. Iarăși nu, noi ajungem pe această planetă în anul de grație 2018 când motoare turate se aud în vale. Totuși există o legătură între epoci: muzica și fumul grătarelor cu carne friptă.

Am venit dinspre localitatea Cheia, o adevărată „cheie” de acces în rezervație, urmând linia județeanului 222. Lăsăm în urmă gardurile de piatră văruite în alb și măgărușii blânzi din sat și ne apropiem de culmile joase, apar porțiuni stâncoase albe printre peticele de vegetație uscată. După o curbă largă se deschide în fața noastră spectacolul naturii: un defileu larg străjuit de adevărate dantelării în piatră. Aproape 300 de hectare de teren constituie o rezervație naturală cu un imens potențial științific pentru cercetători reprezentând diverse specialități, dar și un mare potențial turistic.

Am parcat autoturismul pe marginea șoselei și am explorat Cheile Dobrogei la pas. Este modul cel mai potrivit pentru a „simți” măreția Naturii, pentru a explora grotele scobite în versanți, pentru a vedea de aproape urmele vechii faune marine. Nu îmi vine să cred că mă plimb pe fundul Mării Tethys și sunt înconjurat de foste recifuri de corali. Din punct de vedere geologic, calcarele preistorice reprezintă niște atoli, formațiuni circulare datorate depunerilor de schelete de corali într-o lagună. În Cheile Dobrogei avem sub ochi rămășițe ale acestor atoli străvechi.

Privind calcarele care se înalță până la circa 40 m înălțime descoperim forme care mai de care mai ciudate: coloane, lapiezuri, ciuperci, scaune etc. Imaginația are liber la definirea formelor cele mai apropiate de realitate. Ne-am apropiat de pereții calcaroși pentru a pipăi coralii împietriți de mii de ani.

Descoperim intrarea într-o peșteră, o crăpătură largă se deschide în perete, un aer rece ne atinge pielea. Este vorba despre peștera La Izvor, accesibilă mai mulți metri de la portalul de acces, cu pereți frumos rotunjiți. Din păcate ființa umană, prin nevoile fiziologice, își face simțită prezența fără rușine și respect.

Deși rezervație naturală, defileul dobrogean este „cotropit” sistematic de cetățenii planetei noastre: pătrund cu autoturismele până sub pereții de piatră, instalează grătare sfârâietoare, ascultă muzică la volum mare, montează corturi și chiar chioșcuri de pânză etc. Există și evenimente organizate (care au, probabil, autorizație) așa cum am găsit noi în ziua vizitei: o întâlnire a motocicliștilor (Danubian Riders). De asemenea, pe versanți au fost marcate trasee de escaladă cu grade diferite de dificultate (Peretele cu Hornuri, Hornul Galben ș. a.).

De-a lungul anilor în peșterile și grotele din zonă s-au efectuat cercetări arheologice. Sf. Ioan Casian scria: „… din copilărie m-am aflat printre călugări”, o dovadă scrisă a existenței călugărilor în zona Casimcea-Cheia. Aceștia trăiau în grotele și adăposturile din zonă, puncte utilizate și de traco-geți drept locuri de cult. Material ceramic, oase de animale și resturi osteologice umane au fost scoase la suprafață în multe din peșterile calcaroase.

Cea mai importantă descoperire o constituie craniul detașat de corp descoperit în Peștera Craniilor, o grotă săpată în masivul jurasic. Cercetătorii au înaintat ipoteza conform căreia ar fi vorba de o groapă ritualică traco-getică, un act sacrificial al unei comunități care ar fi trăit ante secolul al IV-lea î. Hr. Amfiteatre naturale, spații impresionante, peșteri bine poziționate sunt elemente prezente în Cheile Dobrogei și împrejurimi, constituind o bună alegere pentru practicile rituale ale traco-geților.

Vă îndemn să mergeți să vedeți Cheile Dobrogei – sunt accesibile, monumentale, pline de mistere. O plimbare pe meleaguri dobrogene ar trebui să includă și o incursiune „pe o altă planetă”.

Călătorii frumoase!

---
Impresii încărcate de tata123 in 07.10.2018 00:40:04

Validat / Publicat: 07.10.18 09:02:59


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 547

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[07.10.18 09:41:06]
» mesaj pers

   @tata123:

   O alta planeta? Parca asa ai spune...

   Si totusi este o alta mare, fosta mare. Asa cum bine scrii intotdeauna articole deosebit de documentate.

   Noi am fost o singura data in Cheile Dobrogei, parca am si scris pe AFA. M-a surprins peisajul de chei, de carst, care a soarut de niciunde.

   Le-am perceput ca mai interesante si mai spectaculoase decat na asteptam sa le gasesc. De fapt nu ma asteptam ca in intinsul Dobrogean (fie el podis pe alocuri) sa intalnesc aceste chei.

   De munti nu vorbim, caci Macinul este altceva special surprinzator pe care probabil il voi vizita la pas luna viitoare sau cat de curand.

   Numai de bine! 😃

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[07.10.18 09:47:59]
» mesaj pers

   @tata123: Start vot! Superbe peisaje, ireale unele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[07.10.18 11:28:03]
» mesaj pers

   Superbe locuri, minunate pozele! Sper sa ajung sa ma bucur de asemenea minunatii...

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[07.10.18 16:46:42]
» mesaj pers

   @tata123: Le am de mult pe listă și nu știu de ce nu se concretizează, deși nu sunt departe de noi! Poate pentru că mi le imaginez într-un anumit fel și nu vreau să fiu dezamăgită (a propos de grataragii ce le invadează de cum dă colțul ierbii). Am citit că primăvara devreme sau toamna târziu ar fi cele mai potrivite perioade pentru vizitarea Cheilor Dobrogei.

   Frumoase fotografii, mulțam!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[08.10.18 15:49:52]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc pentru ecou și aprecieri. Atunci când te afli singur în mijlocul Cheilor Dobrogei chiar te simți „pe o altă planetă”. Peisajele sunt ireale în anumite unghiuri, pereții calcaroși desenează forme neobișnuite, șoseaua care șerpuiește pe fundul văii te poartă de-a lungul sectorului de chei. Recomand repetarea vizitei la 7-8 ani distanță și într-un anotimp diferit.

   @Zoazore: Deși uneori te simți pe altă planetă, la un moment dat îți dai seama că te afli în Dobrogea, mirifica regiune amplasată între Dunăre și Marea Neagră. Și te simți mândru că ai asemenea frumuseți în țară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[08.10.18 15:55:03]
» mesaj pers

   @DOINITA: Mulțumesc, Cheile Dobrogei sunt situate destul de aproape de Litoralul românesc. Dacă vreodată drumurile vă poartă în zona tulceană sau constănțeană a Dobrogei încercați să treceți și prin acest defileu.

   @crismis: De multe ori obiectivele din apropierea casei sunt „vitregite”, dacă pot spune așa. Considerăm că sunt ușor accesibile și tot amânăm vizitarea lor. Dar la un moment dat le vine rândul... Pentru liniște (de toate felurile) aș alege o zi din cursul săptămânii și, probabil, ar fi perfect primăvara devreme sau toamna târziu. Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- AncaGO
[09.10.18 16:40:13]
» mesaj pers

   Ce frumos! Si ce multe mai am de vazut in Romania, hehe!! 😊 Votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[09.10.18 21:34:16]
» mesaj pers

   mulțumesc! Ce frumoasă e România! Și eu umblu brambura!

   Am votat cu drag, cu mult drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[10.10.18 13:17:55]
» mesaj pers

   @AncaGO: Mă bucur că ai citit articolul și ai privit fotografiile care prezintă o zonă naturală străveche, impresionantă vizual. Îmi pare bine, într-un fel, că cei care au trasat șoseaua județeană au ales să traverseze zona Cheilor Dobrogei, pentru ca noi, turiștii, să ne bucurăm de asemenea frumuseți. Să ne bucurăm și să admirăm fără a strica armonia naturii și a lăsa gunoaie în urmă. Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[10.10.18 14:17:15]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Am spus mereu că România e frumoasă! Trebuie doar să o descoperim. Cheile Dobrogei se numără printre obiectivele naturale ale pământului dobrogean care bucură ochii și sufletului turistului adevărat.

   Ideal ar fi ca acest defileu să fie parcurs pe jos, nu e foarte lung. Pe lângă pereții abrupți descoperim cavități și chiar peșteri, vechi loc de adăpost pentru animale și oameni și, mai târziu, călugări. Recomand o ascensiune pe unul din versanți: de la 40-50 m înălțime alta e percepția asupra cheilor formate din recife coraliere.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yolanda
[11.10.18 12:10:20]
» mesaj pers

   @tata123: am vizitat si eu Cheile Dobrogei în luna august, a fost o întâlnire neasteptata, interesanta si la final cu bucurie ca am vazut un loc deosebit.

   În ceea ce priveste atitudinea unor anumiti turisti, ar trebui pus un panou cu urmatorul mesaj (nu-mi apartine), poate ajunge la sufletul unora: "Ia cu tine în gândurile tale tot ce e mai frumos, lasa respect fata de natura, istorie si oameni, nu clinti nimic din locul lui. De vei întâlni o floare, bucura-te de ea, nu misca lespezi de piatra de la locul lor, lasa padurea verde, lasa-ti amprenta pe ziduri doar atingându-le fara a scrie, ia cu tine povesti si legende, mergi mai departe si spune-le si altora. "

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[11.10.18 12:44:37]
» mesaj pers

   @Yolanda: Respectul pe care îl purtăm noi azi Naturii și celorlalte monumente de tot felul se va răsfrânge asupra generațiilor viitoare. Dacă noi nu păstrăm azi frumusețile Naturii, dacă nu îngrijim monumentele istorice și religioase sau dacă nu conservăm urmele trecutului, cei de mâine nu își vor mai cunoaște originile.

   Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Eoliene dobrogene. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017834">Şterge vot</a></div><span id="v91017834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Eoliene dobrogene.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Peisaj dobrogean. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017835">Şterge vot</a></div><span id="v91017835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Peisaj dobrogean.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] O altă planetă? - Nu, Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017836">Şterge vot</a></div><span id="v91017836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] O altă planetă? - Nu, Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Pereții fostului atol - Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017837">Şterge vot</a></div><span id="v91017837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Pereții fostului atol - Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Forme în Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017838">Şterge vot</a></div><span id="v91017838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Forme în Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Ne apropiem de rămășițele fosiliere - Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017839">Şterge vot</a></div><span id="v91017839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Ne apropiem de rămășițele fosiliere - Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] „Lapiezuri” în Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017840">Şterge vot</a></div><span id="v91017840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] „Lapiezuri” în Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Locuri preferate de asceți - Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017841">Şterge vot</a></div><span id="v91017841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Locuri preferate de asceți - Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Aici a fost fundul unei mări preistorice? -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017842">Şterge vot</a></div><span id="v91017842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Aici a fost fundul unei mări preistorice?
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Portal acces Peștera „La Izvor” - Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017843">Şterge vot</a></div><span id="v91017843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Portal acces Peștera „La Izvor” - Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Oare vom vedea un mamut alergat de oameni preistorici pe această pajiște? -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017844">Şterge vot</a></div><span id="v91017844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Oare vom vedea un mamut alergat de oameni preistorici pe această pajiște?
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Forme în Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017845">Şterge vot</a></div><span id="v91017845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Forme în Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Un recif... în Dobrogea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017846">Şterge vot</a></div><span id="v91017846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Un recif... în Dobrogea.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Un adăpost al „extratereștrilor” - Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017847">Şterge vot</a></div><span id="v91017847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Un adăpost al „extratereștrilor” - Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Șoseaua străbate valea largă a defileului dobrogean. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017848">Şterge vot</a></div><span id="v91017848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Șoseaua străbate valea largă a defileului dobrogean.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Zona utilizată de trac-geți pentru acte sacrificiale - Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017849">Şterge vot</a></div><span id="v91017849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Zona utilizată de trac-geți pentru acte sacrificiale - Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] Peisaje frumoase în Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017850">Şterge vot</a></div><span id="v91017850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Peisaje frumoase în Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Prin Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017851">Şterge vot</a></div><span id="v91017851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Prin Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Credințe (ă) în Cheile Dobrogei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017853">Şterge vot</a></div><span id="v91017853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Credințe (ă) în Cheile Dobrogei.
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] Vizitați Cheile Dobrogei! România e frumoasă! -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 07.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1017854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1017854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1017854">Şterge vot</a></div><span id="v91017854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1017854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1017854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1017854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] Vizitați Cheile Dobrogei! România e frumoasă!
foto tata123 [07.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.126743078232 sec