ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurantul Pescăruș - păstrăvul la el acasă

TIPĂREȘTE URM de aici

Când am terminat vizita la Mănăstirea Durău, am făcut câțiva pași prin stațiune pentru a remarca schimbările intervenite între timp, dar și pentru a găsi o terasă la care să gustăm ceva. Era în mijlocul săptămânii, într-o zi de joi. Stațiunea părea pustie și mare ne-a fost surpriza când undeva ni s-a spus că abia se pregătesc să deschidă. Adică, abia se pregăteau să deschidă în acea săptămână! Înțeleg deci că în septembrie, la Durău, doar în weekend mai sunt așteptați turiști. Așa stând lucrurile, ne-am reprimat senzația de foame, am urcat în mașină și am pornit la vale sperând ca măcar la Bicaz, în punctele turistice de la baraj să găsim ceva de mâncare. Restaurantul plutitor Lebăda mă ademenea de două ori. O dată pentru că era plutitor, iar eu nu mai fusesem niciodată acolo și apoi pentru că nădăjduiam ca acolo - la malul lacului în care există o crescătorie de păstrăvi - să pot comanda un pește.

Am găsit Complexul Moldoturism, un loc superb în care muntele și marea (Marea Bicazului) s-au înfrățit pentru totdeauna. Un drum șerpuit, prin pădure, trecând pe lângă Căpitănia Portului Bicaz, printre căsuțe pitoresc instalate sub copaci, sfârșește chiar lângă apă, la intrarea în port. Hotelul Restaurant Lebăda, frumos vopsit în alb și albastru, strălucea în soare și ne îmbia pe punte. Din păcate, și aici ghinion! Restaurantul plutitor Lebăda nu oferea atunci mâncare, ci doar băuturi, la bar. Ni s-a permis să dăm o tură pe punte, să privim și să fotografiem mesele lungi, goale, fără nici un client. Pentru că trecerea spre puntea-restaurant era prin recepția hotelului plutitor, am folosit prilejul și am tras cu ochiul și la hotel. Frumos, îmbietor, dar - poate - într-un grup mai mare. Nu știu dacă atunci când am trecut noi pe acolo era vreo cameră ocupată. Era o liniște și-o nemișcare…

Restaurantul Pescăruș aflat pe uscat, în imediata apropiere, aparținând aceluiași complex turistic, era singurul care funcționa și - dat fiind că îi aduna pe toți înfometații din zonă - avea ceva clienți.

Pe terasa largă, acoperită, de ambele părți sunt câte două rânduri de mese lungi, cu bănci de lemn tot lungi, numai bune pentru grupuri de 6-8 persoane. Am ocupat și noi o masă și curând a sosit ospătarul cu meniurile. Eu nu aveam în minte decât păstrăvul cu mămăliguță și mujdei, așa încât am răsfoit repede meniul până am dat de el. Era! Păi, cum să nu fie când destul de aproape de baraj se află Stațiunea piscicolă Potoci? De acolo păstrăvii "migrează" spre bucătăria Restaurantului Pescăruș, apoi sar direct pe farfuria celui flămând sau pofticios. Deși le-ar fi mai ușor, ocolesc Restaurantul plutitor Lebăda pentru că acesta are bucătăria închisă.

Comanda noastră a început cu obișnuita bere fără alcool pentru soțul meu - Ursus, dacă rețin bine - și apă plată Perla Harghitei pentru sora mea și pentru mine. A urmat, bineînțeles, păstrăvul. În trei variante: Păstrăv la grătar cu cartofi prăjiți, Păstrăv prăjit cu mămăliguță și mujdei și Păstrăv prăjit, simplu. Toate farfuriile garnisite cu verdeață, au sosit având alături de pește câte o jumătate de lămâie. În afară de păstrăv, am mai comandat o porție, doar una, de cartofi țărănești pe care am așezat-o în mijlocul mesei pentru ca fiecare să se servească în caz de dorință sau de poftință. Știam că lângă pește merge mai bine un cartof natur. Ăsta nu prea era natur, chiar nu era deloc, dar îmi amintea de minunații cartofi țărănești consumați prin alte părți.

Prețuri?

De la bun început țin să menționez că la Restaurant Pescăruș din Bicaz tariful păstrăvului este perceput per 100 grame. În meniu scrie: "Vă rugăm cereți informații ospătarului despre greutatea produsului înainte de preparare." Am cerut aceste informații și ni s-a răspuns că păstrăvii au 270-300 grame fiecare. Ai noștri - toți - au avut câte 280 g fiecare (asta s-a văzut în nota de plată, la final). Mai vreau să menționez că toate garniturile se taxează separat.

Așadar, prețuri: Păstrăv la grătar - 12 lei/100 g, Păstrăv prăjit - 12 lei/100 g, Cartofi pai - 6 lei/porția, Cartofi țărănești - 8 lei/porția, Mămăliguță - 5 lei/porția, Mujdei - 2 lei/porția, Pâine albă franzelă - 1,50 lei/nu știu câte felii, Bere Ursus fără alcool - 7 lei/sticla de 500 ml, Apă plată Perla Harghitei - 5 lei/pet de 500 ml.

Atenție! Dacă ajungeți la Restaurant Pescăruș din Bicaz, trebuie să aveți cash prin buzunare pentru că nu se poate face plata cu cardul. Cel puțin așa era atunci când am fost noi acolo.

Pe terasă, aproape de intrarea în restaurant, există și un bar. Nu am văzut și salonul de servire interior pentru că nu ne-a interesat. Vara căutăm doar terase umbrite. Am intrat numai pentru toaleta pe care am găsit-o la capătul holului, curată și dotată cu tot ceea ce se cuvine. În legătură cu conexiunea la internet, vă pot spune că WiFi există, dar trebuie să solicitați parola de acces.

Concluzii și… altele

Restaurantul Pescăruș nu doar că ne-a potolit foamea pe care o purtam în noi din deal, de la Durău, dar ne-a și oferit ceva pe placul nostru. Am fost mulțumiți cu toții atât de calitatea preparatelor, cât și de serviciul tânărului ospătar. Cadrul natural este minunat, aerul curat, deci, așteptăm vara viitoare pentru a reveni. Poate atunci vom avea ocazia să consumăm câte un păstrăv la Restaurantul plutitor Lebăda.

Cei care ajung la Complexul Moldoturism din Bicaz trebuie să știe că aici există multiple și variate posibilități de cazare.

Dacă vă place să mergeți cu cortul în spinare, aici găsiți locuri de campare. Dacă vreți ceva mai romantic, încercați la Hotelul plutitor Lebăda sau la căsuțele din pădure. În imediata apropiere sunt 11 căbănuțe de lemn, cu câte 3 paturi fiecare. Dacă doriți ceva sigur și stabil, solicitați o cameră la Pensiunea Pescăruș! Nu cunosc detalii privind condițiile de cazare pentru că noi nu am optat pentru niciuna dintre cele patru variante. Casa părintească ne aștepta la numai câteva zeci de kilometri. Pentru mai multe informații legate de cazare accesați Moldoturism - Bicaz Lac

Trebuie să vă mai spun că dincolo de parcare, în fața Restaurantului Pescăruș, se mai construiește ceva. După aspect, se pare că un alt hotel.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 29.09.18 08:37:23
Validat / Publicat: 30.09.18 09:25:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.

VIZUALIZĂRI: 2174 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Bicaz - Restaurant Pescăruș. Păstrăv la grătar cu cartofi prăjiți.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31900 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster [30.09.18 10:28:51] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Bicaz & Cheile Bicazului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086281061172485 sec
    ecranul dvs: 1 x 1