88765 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Câmpina și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.08.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Explorând Câmpina – un oraș la poalele munților


Zile călduroase de august, zile libere de Sfânta Maria Mare, zile care ne îndeamnă la plimbare deși cele mai multe obiective turistice sunt sufocate la propriu de vizitatori. Răsfoiesc pliantele adunate de la ultimele târguri de turism desfășurate în București pentru a descoperi locuri frumoase. Alegerea mea se îndreaptă spre zona submontană, pentru un pic de răcoare, dar nimeresc exact în orașul în care sunt cele mai multe zile însorite într-un an calendaristic. Totuși, nu renunț… mă îndrept către Câmpina.

Așezare și acces. Cum depășim Ploieștiul apare șirul de dealuri submontane, astfel că la Câmpina suntem exact la limita dintre Câmpia Ploieștilor și Subcarpații de Curbură. În amfiteatrul natural creat de confluența râurilor Prahova și Doftana s-a cuibărit efectiv așezarea omenească atestată documentar la începutul veacului al XVI-lea. Poziția geografică propice dezvoltării vieții social-economice, drumul comercial care ducea spre Transilvania, statutul de vamă conduce la dezvoltarea târgului. Secolul la XIX-lea îi aduce statutul de „Texas al României”, descoperirea zăcămintelor de petrol constituind un adevărat impuls de dezvoltare pe toate planurile.

În Câmpina ajungem pe bătrânul DN 1 care în această zonă încă ne lasă să circulăm pe două benzi pe sens. După ce parcurgem circa 23 km aproape în linie dreaptă, trecând pe lângă deviația ce ne duce către Palatul „Micul Trianon” (vezi impresii) și Conacul Pană Filipescu (vezi impresii), ajungem în Bănești, locul unde vedem din mersul automobilului monumentul închinat pionierului aviației Aurel Vlaicu, prăbușit pe aceste meleaguri în 13 septembrie 1913 în încercarea temerară de a traversa Carpații.

Coborând dinspre Bănești, traversăm podul pesta apa Doftanei și ne încadrăm pe breteaua din dreapta pe DJ 102L, șosea care poartă numele de Bulevardul Carol I în oraș și îl străbate în mare parte.

Pas cu pas prin Câmpina

De un real ajutor ne-a fost harta de mari dimensiuni, amănunțită, primită de la standul Centrului de Informare Turistică Câmpina în cadrul Târgului de Turism. Distanțele mai mari între obiective le-am parcurs cu autoturismul, prilej cu care am observat că și acest mic orășel este destul de circulat și duce lipsă de locuri de parcare. Am observat și câteva indicatoare turistice, dar destul de puține.

Am început periplul câmpinean cu un superb monument istoric de factură religioasă: fostul schit Slobozia. Un adevărat complex de clădiri, înconjurat de natură, aduce liniște și spirit de rugăciune în rândul celor care îi pășesc pragul. Biserica „Sf. Nicolae” datează din veacul al XVIII-lea, iar casa parohială din secolul următor. Am poposit mai mult timp în curtea spațioasă, pe o bancă la umbra unui nuc bătrân.

Următorul obiectiv l-am privit din spatele unui gard în hărmălaia provocată de vreo trei câini vagabonzi aciuați lângă clădire. Pe Aleea Parcului am descoperit capela Hernea, un superb monument în stil baroc lăsat în paragină. Primăria este cea care administrează locul din 2015, dar în afară de tencuieli căzute, ornamente prăbușite și decopertarea unui perete până la cărămidă nu se observă nici o îmbunătățire (de fapt există o schimbare – strada respectivă a fost asfaltată). Dumitru Hernea este unul din oamenii cei mai bogați ai Câmpinei, posesor al multor sute de hectare de teren în sudul orașului, loc unde el a declanșat exploatarea petrolului. Capela este ridicată în 1886 după moartea lui Hernea de către inginerul care l-a ajutat să exploateze „aurul negru”. De ani de zile citesc în presă despre planurile de reabilitare, fără a se întâmpla nimic concret (campinatv.ro/News/Article ... -sua-in-romania).

În drum spre Primărie am făcut câțiva pași pe pietonalul umbros de pe Bulevardul Culturii, prin vegetația densă am putut observa drumul național din vale. Biblioteca Municipală „Dr. Constantin I. Istrati” ne apare în cale, chimistul savant fiind unul din reperele culturale ale orașului, primul întemeietor al unei biblioteci publice în urbea câmpineană. Case cu o arhitectură deosebită răsar pe mai multe străzi, traforaje de lemn împodobesc pridvoare pline de flori. Într-o curte aerisită se află impunătoarea Casă cu Grifoni, de fapt Vila Ștefănescu, nume provenit de la proprietarul său, Gheorghe Ștefănescu – prosper om de afaceri, implicat cum se putea altfel decât în tranzacții cu petrol. Acesta construiește între 1901-1902 palatul în stil Beaux-Arts, prima clădire iluminată electric din Câmpina. În perioada interbelică generosul om de afaceri dăruiește palatul „Școlii de Maiștri Sondori și Rafinori”, unicat în lume la începutul veacului al XX-lea. Privesc spre cupolele din tablă de zinc, încheiate cu roze ale vânturilor; între cupole stau maiestuoși cei doi grifoni, ființele mitologice care au generat supranumele clădirii. Aspectul este foarte îngrijit, restaurarea recentă a pus în valoare clădirea care azi găzduiește Primăria Câmpinei. O discretă fântână arteziană aruncă jeturi de apă în fața intrării străjuite de coloanele dorice; mi-au plăcut mult ancadramentele ferestrelor, în stil italian.

La început de Calea Doftanei vedem impozanta clădire a Colegiului Național „Nicolae Grigorescu”, fost liceu „Dimitrie Barbu Știrbey”, prințul care a contribuit la dezvoltarea zonei. O parte din clădirea liceului de azi (aripa din Calea Doftanei) este construită în 1929 de cunoscutul arhitect Toma T. Socolescu, iar aripa din Mihai Eminescu este finalizată în 1937. Am remarcat ancadramentele ușilor de acces, bogat decorate cu motive românești, dar și chenarele ferestrelor, coloanele de la foișor ori decorațiunile de fier forjat de la uși.

Revenim în Bulevardul Carol I și ne continuăm periplul. Ne atrage atenția un turn cu ceas – este Casa cu ceas, opera a aceluiași vestit arhitect Toma T. Socolescu. Construită în perioada interbelică pentru un bogat om de afaceri, de această dată Dumitru Ștefănescu, ne atrage atenția prin balcoanele de lemn, arcade trilobate, dar și foișorul turnului.

În apropiere, pe strada Dreptății, zărim silueta Sinagogii, o clădire neoclasică ridicată la 1904-1905. Dacă în momentul construcției edificiului religios erau în oraș peste 100 de familii de evrei, în ziua de azi nu mai sunt decât câteva persoane de cult mozaic. Clădirea a fost reabilitată și probabil ar fi utilă introducerea ei într-un circuit cultural muzeistic.

La bulevard, lângă Spital, rezistă încă clădirea Cinematografului Central, construcție din 1959, loc unde am înțeles că nu se mai difuzează filme de peste 20 de ani. O frumoasă clădire placată cu cărămidă roșie se află în apropierea ruinelor descoperite de arheologi prin 2015 și bănuite a fi rămășițele unui mare centru comercial, posibil Vama Prahovei.

Mai facem câțiva pași pe lângă un șir de blocuri și găsim Biserica Adormirea Maicii Domnului, refăcută din temelii la 1833 de familia boierească a Lupoienilor, pe temelii mult mai vechi. Lăcașul de cult nu are dimensiuni foarte mari, mi-a plăcut pridvorul cu stâlpi albi și inscripția frumos colorată de pe „Casa parohială”.

La distanță mică, pe strada Golești, se află Biserica romano-catolică „Sfântul Anton de la Padova”, frumoasă construcție în stil romanic, cu accente neogotice. Întrucât specialiștii sosiți la exploatările de petrol din zona Câmpinei începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea erau majoritari romano-catolici s-a impus construcția unui lăcaș de cult. Inginerul german Anton Raky face proiectul bisericii și cumpărăr terenul, astfel că între 1904-1906 apare zveltul lăcaș de cult. Zidită din piatră adusă de la cariera din Albești Muscel biserica romano-catolică atrage atenția prin turnul pătrat; ancadramentele ușilor și ferestrelor sunt confecționate din piatră de Rusciuk. În curte sunt statuile lui Iisus Milostiv, Fecioara Maria și a Sfântului Anton de Padova, precum și o mică clopotniță.

Un popas mai lung am făcut pe malul Lacului Bisericii sau Lacul Miresei, loc de agrement reamenajat de Primărie acum câțiva ani. Legendele urbane pomenesc de scufundarea unei bisericii pline cu enoriași sau despre povestea unei mirese care s-a aruncat în apă în ziua nunții, refuzând mariajul cu un bogat bătrân și urât. Cert este că acum există o alee de promenadă, bănci pentru odihnă, iluminat public, pontoane pentru pescari (poate ar trebui introduse câteva hidrobiciclete/bărci – au existat la un moment dat). Din mijlocul oglinzii de apă țâșnește o fântână arteziană, există și un loc de joacă pentru copii și un restaurant cu terasă și ponton. Locul e destul de curățel, am găsit toalete curate, pe apă mai plutesc însă gunoaie și au crescut alge. Printre copaci zărim șă câteva construcții metalice aparținând secularei rafinării „Steaua Română”.

După un timp ne îndreptăm spre ieșirea din oraș pe același bulevard Carol I, nu înainte de a ne opri la Muzeul memorial „Nicolae Grigorescu”. Casa construită la începutul veacului al XX-lea este locul unde celebrul pictor și-a trăit ultimii ani din viață. Distrusă în 1918, casa este reconstruită și devine muzeu memorial. Pridvorul de lemn împestrițat de mușcate roșii și acoperișul de șiță dau un farmec aparte locului. În curte se află bustul pictorului, realizat din bronz în 1957.

La circa 500 m distanță nu putem să nu oprim din nou – Castelul Iuliei Hașdeu ne introduce într-o lume fermecată. Construit de scriitorul Bogdan Petriceicu Hașdeu între 1894-1896 în memoria fiicei sale Iulia, plecată prea devreme din lumea pământenilor, castelul ascunde o mulțime de legende și, mai ales, simboluri. O descriere completă găsiți pe site-ul oficial al muzeului: muzeulhasdeu.ro/index.php?meniu=72.

Pe lângă parcul castelului Iulia Hașdeu se ajunge la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”; e o zonă cu multe case frumoase și grădini cu pomi fructiferi unde veți găsi și mai multe pensiuni. Bulevardul Carol I ne va conduce către aglomeratul DN 1 după această vizită interesantă în orașul Câmpina.

Incursiunea în urbea câmpineană, străvechi punct de vamă, dar și prosper orășel industrial la un moment dat, a constituit o plimbare plăcută printre vechi și nou. Am găsit străduțe cu vile vechi, adevărate exemplare de arhitectură de diverse tipuri, biserici, muzee și locuri de plimbare. În același timp nu am putut să nu sesisez aglomerația de pe străzile centrale, lipsa locurilor de parcare în principalele puncte de atracție turistică, mizeria din câteva puncte, dar și aspectul de „harababură” a unor zone. Cred că ar fi necesară amplasarea mai multor indicatoare turistice în oraș pentru îndrumarea vizitatorilor. Una peste alta, am reușit să văd cea mai mare parte a obiectivelor turistice din Câmpina, un oraș pe care până acum doar l-am tranzitat în drum spre Valea Doftanei.

Alegeri inspirate!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 20.08.2018 13:25:56

Validat / Publicat: 20.08.18 14:05:07


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1422


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[21.08.18 07:14:40]
» mesaj pers

   Am pășit de nenumărate ori prin Câmpina, cu și fără probleme. La rude, la muzee, ori la doctori.

   Este un oraș liniștit, ozonat și foarte frumos. N. Grigorescu a știut ce să aleagă.

   Aștept Casa-Muzeu și Castelul ”desfășurate”, pe lână datoria cu restul de Ploiești!

   Inutil să mai spun felicitări, oricum, astea vin de la sine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[21.08.18 12:40:37]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc pentru aprecieri. De la Câmpina în sus aerul începe într-adevăr să fie mai curat. Mi-au plăcut străduțele cu vile vechi ori case standardizate care pornesc din Bulevardul Carol I - arhitectura e minunată.

   Vor urma și alte articole, nenumărate sunt temele și obiectivele frumoase din România, timpul e un pic mai nemilos însă.

   O zi frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- balasa violeta
[21.08.18 13:47:26]
» mesaj pers

   @tata123: multumesc pentru aceasta frumoasa si completa descriere a orasului in care traiesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[21.08.18 15:18:03]
» mesaj pers

   @balasa violeta: Mulțumesc și eu pentru cuvintele din ecou. Mi-am dat seama că veți citi articolul, ați postat de multe ori imagini frumoase din Câmpina pe FB.

   Am mai străbătut centrul orașului în drum spre Valea Doftanei, am vizitat Muzeul memorial Nicolae Grigorescu și Castelul Iulia Hașdeu, dar niciodată nu am căutat parțial la pas celelalte obiective turistice și culturale. Iată că a venit și vremea acestei plimbări.

   A fost o experiență plăcută!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Complexul religios „Slobozia” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000680">Şterge vot</a></div><span id="v91000680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Complexul religios „Slobozia” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Complexul religios „Slobozia” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000681">Şterge vot</a></div><span id="v91000681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Complexul religios „Slobozia” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Capela Hernea - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000683">Şterge vot</a></div><span id="v91000683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Capela Hernea - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Detalii arhitecturale - Capela Hernea - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000684">Şterge vot</a></div><span id="v91000684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Detalii arhitecturale - Capela Hernea - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] La plimbare pe Bulevardul Culturii - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000686">Şterge vot</a></div><span id="v91000686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] La plimbare pe Bulevardul Culturii - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Biblioteca Municipală „Dr. Constantin I. Istrati” aflată pe Bulevardul Culturii - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000687">Şterge vot</a></div><span id="v91000687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Biblioteca Municipală „Dr. Constantin I. Istrati” aflată pe Bulevardul Culturii - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] „Casa cu Grifoni” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000689">Şterge vot</a></div><span id="v91000689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] „Casa cu Grifoni” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Detalii „Casa cu Grifoni” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000690">Şterge vot</a></div><span id="v91000690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Detalii „Casa cu Grifoni” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Arhitectură în orașul Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000692">Şterge vot</a></div><span id="v91000692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Arhitectură în orașul Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000694">Şterge vot</a></div><span id="v91000694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Detalii arhitecturale - Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000696">Şterge vot</a></div><span id="v91000696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Detalii arhitecturale - Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] „Casa cu ceas” sau „Turnul cu ceas” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000698">Şterge vot</a></div><span id="v91000698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] „Casa cu ceas” sau „Turnul cu ceas” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Sinagoga din Câmpina (1905). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000700">Şterge vot</a></div><span id="v91000700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Sinagoga din Câmpina (1905).
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Fostul Cinematograf Central - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000702">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000702"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000702">Şterge vot</a></div><span id="v91000702" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000702)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000702Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000702MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Fostul Cinematograf Central - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Biserica romano-catolică „Sfântul Anton de la Padova” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000703">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000703"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000703">Şterge vot</a></div><span id="v91000703" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000703)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000703Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000703MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Biserica romano-catolică „Sfântul Anton de la Padova” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Biserica Adormirea Maicii Domnului - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000705">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000705"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000705">Şterge vot</a></div><span id="v91000705" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000705)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000705Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000705MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Biserica Adormirea Maicii Domnului - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] Lacul Bisericii - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000706">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000706"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000706">Şterge vot</a></div><span id="v91000706" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000706)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000706Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000706MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Lacul Bisericii - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Lacul Bisericii - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000707">Şterge vot</a></div><span id="v91000707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Lacul Bisericii - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Pe aleea de promenadă din jurul Lacului Bisericii - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000709">Şterge vot</a></div><span id="v91000709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Pe aleea de promenadă din jurul Lacului Bisericii - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Muzeul memorial „Nicolae Grigorescu” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000710">Şterge vot</a></div><span id="v91000710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Muzeul memorial „Nicolae Grigorescu” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] Castelul „Iulia Hașdeu” - Câmpina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 20.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av1000712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1000712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1000712">Şterge vot</a></div><span id="v91000712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1000712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1000712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1000712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] Castelul „Iulia Hașdeu” - Câmpina.
foto tata123 [20.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117167949677 sec