88367 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Bucureşti

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.08.2018
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cartierul Băneasa


Aveam întâlnire cu un prieten undeva prin Bucureşti, cumva să ne fie la îndemână în acest trafic nebun dar, aflând că lucrează în Băneasa şi fiind chiar aproape de locul unde am trăi 22 de ani, având şi şofer şi maşină de lux 😊 până aproape de el, am propus să merg eu acolo. Nici prin cap nu mi-a trecut că prind doi iepuri cu acest drum. Mai pe scurt, aveam un articol aproape gata, scris despre acest bătrân cartier încă de acum cam un an şi ceva, îi promisesem lui Liviu49 că scriu ceva despre Bucureşti (chiar, unde ai dispărut colegule?) dar nu aveam poze şi am tot amânat … Ajunsă în cartierul Băneasa, în drum spre locul de muncă al prietenului, am constatat cât de mult s-a schimbat locul faţă de cum îl ştiam eu. Am trecut pe lângă Institutul Apicol, un loc care cândva a adus faimă ţării, am revăzut circul foamei, oribil şi azi, Romaero, mai multe. De fapt trec la 2 -3 săptămâni pe acolo dar nu pe jos şi din maşină e mai greu să vezi prea multe.

Am ajuns la colegul ce lucrează pe o stradă cu un nume celebru în istoria noastră - amiral Horia Macellariu, cel ce a primit Legiunea de Onoare, erou în ambele războaie dar considerat criminal de război de comunişti. Horia Macellariu a fost comandantul navei ce a dus inima reginei Maria la Balcic. O biografie interesantă şi dureroasă, poate o citiţi.

După vizita în care am povestit puţin şi despre vacanţele noastre, am plecat pe acelaşi drum spre Institutul Apicol. Dar la o trecere de pietoni am făcut cel mai apreciat lucru de către şoferi când au de a face cu pietonii🤣, adică fac un pas pe trecere şi apoi brusc mă întorc şi o iau în partea opusă! Mi-am amintit de articolul ce zăcea de atâta timp şi cum am un aparat foto mereu în geantă, beculeţul s-a aprins la timp şi hai la pas prin... Băneasa!!

Băneasa de azi este un cartier micuț din nordul capitalei noastre, o zonă pe care bănuiesc că o știți mulți dintre voi, pe aici fiind principala și extrem de aglomerata intrare în București când vii dinspre Brașov dar tot pe aici se ajunge la aeroportul cel mai mare al țării, Henri Coandă. Dacă vă uitați pe Wikipedia, vedeți că aici a fost moșia Mariei Bibescu, devenită contesă prin căsătoria ei cu contele Anatole Montesquiou de Fézensac. Maria Bibescu, strănepoata poetului Ienăchiță Văcărescu și fiica domnitorului Gh. Bibescu, era proprietara de drept, moștenire, a unei bune părți din terenurile zonei. Despre contele francez n-am aflat mare lucru, nici n-am insistat căci odată intrată pe istoria acestei familii, constați că ai nevoie de timp pentru a o citi doar. Este o familie istorică, de nobili francezi al cărei arbore genealogic începe prin sec. XII, este sursa inspirației lui Dumas în “Cei trei mușchetari”, D’Artagnan fiind membru real, important al acestei familii, este parte a istoriei administrative și arhitectonice a Parisului, este cea care a dat prima doamnă a Franței prin soția președintelui V. G. d’Estaing, este reprezentată și azi în cultura și politica franceză. Dar ce ne interesează pe noi, parte din moșia pe care s-a construit cartierul Băneasa, poartă acest nume încă din sec. XVII când văduva banului Mareș, “Băneasa” cum i se zicea, cumpără pământuri de la două sate care după un secol ajung în proprietatea părinților lui Ienăchiță Văcărescu, umanistul și omul plin de patimi lumești care ne-a lăsat printre altele și “Testamentul literar”.

Și aici în Băneasa, la 10 mai 1866, atunci când viitorul rege Carol I intra prima dată în București, a primit cheia orașului. Paşii m-au dus spre aeroportul vechi, nu atât pentru acesta ci pentru monumentul din faţa lui.

Aeroportul Băneasa, azi numit și Aurel Vlaicu, a fost inaugurat în 1920 și ridicarea sa se datorează în parte familiei Bibescu. Principele Valentin Bibescu, unul din cei mai buni piloți români de la început de sec. XX, obține terenul de la mătușa sa, contesa Maria Bibescu și construiește aici prima școală de pilotaj pentru militari. Se extinde, devine aeroport și tot pe terenurile familiei Bibescu, donate de bună voie statului român se construiesc și atelierele de reparații, înaintașele Romaero de azi. Istoria o găsiți ușor pe net.

Ultimul străjer al capitalei, un monument pe lângă care trece multă lume fără să știe că acolo este de fapt mormântul sergentului erou Nicolae Păianu ce a făcut parte din trupele ce au luptat în 1916 împotriva invadatorilor, asigurând retragerea spre Iași a guvernului României. A fost ucis și înmormântat puțin mai în interiorul cartierului Băneasa iar în 1921 a fost ridicat monumentul după schița unui arhitect francez. La modernizarea drumului, acum câțiva ani, s-au descoperit sub monument coșciugul cu rămășițele eroului și o parte din uniforma sa. A fost reînhumat creștinește, cu firave onoruri militare, pe noul amplasament al monumentului din fața Aeroportului Aurel Vlaicu. Pe monument nu este nici un nume dar a fost adăugată o plăcuţă minusculă în lateral. Când treceţi spre Otopeni, mormântul eroului este în dreapta.

De la monument m-am întors spre centru, am trecut pe lângă sărmanele blocuri ruseşti, pe lângă clădirea ce după 1989 era sediul unei televiziuni şi aşa am ajuns la malul lacului Herăstrău. O zonă azi amenajată frumos, cu locuri de joacă pentru copii. Înainte de 89 partea dinspre cartierul Aviaţiei era sălbatică.

Biserica Sf. Nicolae Băneasa, ctitorie a Ecaterinei Văcărescu, văduva lui Ianache decapitat alături de Constantin Brâncoveanu și terminată de poetul Ienachiță și soția sa, a fost paraclisul familiei Văcărescu pentru conacul lor din afara orașului iar din 1864 devine biserica sătenilor. Este pictată prima dată în ulei abia în prima parte a sec. XX iar zidul protector se ridică în 1939 la modernizarea șoselei București - Ploiești. Din şosea se urcă pe trepte largi. Sus era linişte, biserica închisă dar sub arborii bogaţi a fost plăcut popasul pe o bancă.

Podul Băneasa, fost Mioriţa are o poveste postdecembristă dureroasă. Podul inițial a fost construit în 1936 și făcea parte din ansamblul ce cuprindea Fântâna Miorița și Gara Regală. Chiar se numea Podul Miorița. Am încă în memorie imaginea lui înainte de demolare, un pod frumos arhitectural, cu tabliere conținând subiecte istorice. Șubrezit, a trebuit refăcut și cu această ocazie s-au îndepărtat tablierele cu stemele regiunilor României Mari și nici nu s-au pus altele în loc, deși podul vechi era monument istoric. Azi arată neplăcut, hidos și neîngrijit, fostul monument istoric ce era o emblemă a Bucureștiului și cu importanță istorică în apărarea capitalei în timpul luptelor din 24 august 1944 a fost urâţit probabil intenţionat.

Gara Regală Băneasa a fost construită în 1937 de către Direcţia Generală C. F. R., împreună cu gara Sinaia, special pentru Casa Regală a României şi pentru vizitele şefilor de stat veniţi în vizită. A fost dezafectată în 1947 dar trei ani mai târziu a fost reamenajată pentru Gheorghiu Dej, devenind gară prezidenţială. La vremea construcţiei, zona Băneasa era mult mai liberă şi nu făcea parte din oraşul Bucureşti, era satul Băneasa. Am avut ocazia prin 2006 cred să intru în clădire şi să pot arunca o privire rapidă în câteva camere de protocol, din păcate nu şi în salonul de recepţie lambrisat cu lemn de trandafir. Familia care primise locuinţă temporară în interiorul gării nu avea acces chiar la toate camerele importante.

Fântâna Mioriţa arată jalnic, de fapt nu arată în nici un fel, e ambalată oribil şi probabil că primăria nu doreşte să ne mândrim cu ea. Mi-o amintesc de acum mulţi ani când încă avea panourile decorative create de Milita Petraşcu şi acel joc al apelor creat de părintele hidroenergeticii româneşti, ing. Dorin Pavel. A fost un monument frumos care arăta bine în acea zonă. Dar cui îi pasă?!

Casa Nicolae Minovici sau Casa cu Clopoţei, azi Muzeul de Artă Populară Prof. N. Minovici, o clădire frumoasă şi interesantă în exterior. Interiorul de asemeni, un frumos muzeu. Am vizitat-o acum peste un an şi probabil voi mai merge. Mă bucur că au reabilitat clădirea, arăta jalnic cu ceva ani în urmă când locuiam în Aviaţiei şi treceam zilnic pe lângă ea în drum spre serviciu. Alături de această casă este şi Muzeul de Artă Veche Apuseană, clădire şi colecţii ce au aparţinut lui Dumitru Minovici.

Pădurea Băneasa, loc unde nu cred că există bucureștean să nu o fi umblat puțin, o zonă cândva sălbatică, azi cu destul de multe construcții care au furat din ceea ce nu trebuia distrus. Eu am avut șansa să o cunosc înainte de 89 și era minunată pentru noi cei care aveam o singură zi liberă pe săptămână, uneori nici aceia. Acum aici doar o amintesc, n-am ajuns acolo şi cumva nici nu-mi mai doresc căci nu mai are farmecul natural.

Capela Mauriciu Blank, de ceva timp o ruină, este locul pe care și-l alesese pentru mormânt de familie unul din fondatorii Marmorosch Bank din București a cărei clădire neîngrijită o vedeți alături de Banca Națională. Același arhitect care a semnat și planurile Palatului Elisabeta a proiectat și capela de cărămidă roșie, ciudată pentru noi dar respectând cutumele locului de înmormântare evreiesc. N-am ajuns totuşi până acolo singură, cred că mi-ar fi puţin greu să mă orientez acum, înainte mergeam aproape de clădire, la picnic. Este în spatele Academiei de Poliţie.

Băneasa este un cartier frumuşel, foarte aglomerat. Partea bună este că are multă zonă verde pe malurile lacului, are relativ aproape o pădure sau ce a mai rămas din ea. Merită să faceţi câţiva paşi de o parte şi alta a şoselei Bucureşti-Ploieşti într-o zi în care nu aveţi nimic planificat

---
Impresii încărcate de elviramvio in 10.08.2018 00:08:42

Validat / Publicat: 10.08.18 08:34:52

VIZUALIZĂRI: 948


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48800 PMA (din 53 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- liviu49
[10.08.18 08:44:43]
» mesaj pers

   @elviramvio: Urraaaaaa! Am prins primul vot!

   Am vazut alarma de articol, cel care fusese promis de cam mult timp, am lasat si munca la birou si repede pe articol. De disparut, nu am disparut, dar, din motive de coada ursului, am decis sa nu mai public pe AFA articole si ecouri. Dar nu m-am putut abtine sa nu raspund la acest articol. Am mai scris ecouri la articole, la care daca nu as fi scris macar doua randuri, toata lumea m-ar fi crezut mort, sau nebun.

   Sper ca dupa masa, cand ajung acasa, sa am mai mult timp si sa completez ceva la articol.

   Acum trebuie sa mai si muncesc la birou, mai ales ca saptamana aviatoare (ca sa fiu in ton cu zona descrisa) ma asteapta o inspectie financiara.

   Multumesc pentru dedicatie si iti doresc numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- elviramvio
[10.08.18 08:49:51]
» mesaj pers

   @liviu49:

   Au 🤨! Inspecţii financiare în luna asta caldă! Multă baftă şi calm cu inspectorii!

   Păi şi eu mă pregăteam să mă retrag spre alte munci dar am văzut ecoul. Mulţumesc! O zi bună şi spornică!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[10.08.18 10:12:45]
» mesaj pers

   @elviramvio: Pfff, daca fluierai mai tare cand erai pe-aici, ieseam si eu sa te salut :). Daca era in timpul sapatamanii, desigur :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[10.08.18 10:16:48]
» mesaj pers

   @elviramvio: În ultima vreme am ajuns să vizitez, vrând-nevrând, cam de două ori pe an zona și să traversez Șoseaua București-Ploiești prin pasajul de la P04 către un obiectiv turistic major: sediul ANAF (P06) =)), de unde plec de fiecare dată plină de nervi.

   Și tot de fiecare dată, în drum deplâng soarta fântânii Miorița și mă bucur de renovarea Casei Minovici.

   Ca orice bucureștean get-beget, cunosc cartierul Băneasa, mai ales că în trecut am fost de nenumărate ori, cu treburi de serviciu, la tipografia Apimondia și cea a grupui Intact, ca și la Clubul diplomaților, situat vizavi de Casa Minovici.

   Totuși nu m-am întrebat niciodată de unde vine numele ”Băneasa”. Deci e soția/văduva banului. Mersi că m-ai luminat!

   Și mersi și pentru toate celelalte informații redate în stilul tău propriu de a scrie, așa de elegant.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- Dan&Ema
[10.08.18 12:56:27]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Excelent articol despre Baneasa de ieri si de azi. Imi amintesc zona de acum 30 si de ani cand traversam cartierul uneori pe indelete.

   Nu erau blocurile de dupa Podul Baneasa.

   Au aparut multe cladiri de birouri si zone comerciale. S-a aglomerat de nu se poate la orele de varf, mie-mi spui?

   Si... salutari prietenesti! 😘

   M-ai bulversat cu experienta ta povestita despre zborul cu balonul la Cappadoccia. A propos de povesti de vacanta!

   Salutari si de la Ema si de la mine! Numai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[10.08.18 13:24:05]
» mesaj pers

   @elviramvio: Am citit cu interes sporit articolul tău, Elvira, să văd ce s-a mai schimbat intre timp, Am lucrat în cartier -între 2002-2007- în fostele hale ale „Metav” (metalurgie de aviație), care după '89 sau transformat în birouri, cu tot confortul actual cerut de ele. Cinci ani de zile treceam în fiecare zi pe lângă toate clădirile despre care ai scris aici, iar la baza „Monumentului ultimului străjer”, se întâmpla (câteodată), să vedem câte un chefliu obosit care-și făcea somnul, că era vară sau iarnă! La vremea aceea nu era împrejmuit, ca azi, și ne amuzam teribil-eu și colegii mei-, care mergeam până la aeroport ca să luăm mijloacele de transport spre case. N-am mai fost demult pe-acolo, mi-ar plăcea să văd cu ochii mei ce s-a mai schimbat.

   Îmi place casa „Minovici”, bisericuța Sf. Nicolae Băneasa- la care n-am ajuns niciodată și la care vreau să ajung!

   Fântâna „Miorița” în acea perioadă când lucram în cartier, era mereu în „renovare”! Iată că nici azi, după mai bine de 10 ani nu este renovată. Păcat!

   Da! Cartierul Băneasa este frumos, chiar dacă s-a mărit și „mobilat” cu clădiri acoperite cu geamuri din sticlă! (mie acestea nu-mi plac deloc -dar să nu mai spui la nimeni!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- adrianbogdan
[10.08.18 16:10:29]
» mesaj pers

   Foarte frumos Elvira!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[10.08.18 17:27:38]
» mesaj pers

   @ghisor:

   Nu e timpul pierdut! Doar e vară şi fluieratul se aude 😁! În do major sau în re minor 😂

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[10.08.18 17:35:46]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Mulţumesc Carmen.

   Despre ANAF n-am zis nimic😆, am trecut cu pas alert pe lângă clădire să nu se ia după mine ceva... Drept să spun exact aşa ceva lipsea din peisaj, clădirea ANAF şi culmea, e şi bine plasată tocmai acolo în Băneasa. Probabil au luat în calcul efectul parcului asupra psihicului uman ante şi post vizită la ei. Sper că anul acesta ai scăpat de excursie acolo

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[10.08.18 17:45:07]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Te-am bulversat din trei vorbe despre balon 😂?! Hai că aştept articolul tău cu impresii, deci programează-te la cappadocieni. Lanţul, cam aşa, pe mine m-a convins Irinad, eu te bat la cap pe tine. Sunt curioasă tu pe cine vei convinge 😁🤔

   A fost un cartier oarecum liniştit până în 89, nu ca în Aviaţiei dar era bine. Ştiu cum e aglomeraţia, trecem pe fosta linie a lui 5 spre Ion Ionescu de la Brad şi ieşim spre Târgovişte, cam la 2 - 3 săptămâni.

   Imi pare rău că n-am fost inspirată să fac poze la venire.

   Vacanţă cât mai frumoasă, să vă distraţi bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[10.08.18 17:50:18]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Păi ce aşteptaţi? Într-o zi când adie puţin vântul este ideal de mers pe acolo. Chiar mi-a plăcut plimbarea, mai ales că am multe amintiri frumoase din tinereţea comunistă 😉, doar câte 1 mai am petrecut la pădure la Băneasa. Nu aveam timp să ieşim din oraş aşa că se dădea adunarea printre copaci. Şi ce bine era!

   Plimbări frumoase să aveţi! Şi aştept... balonul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[10.08.18 17:53:41]
» mesaj pers

   @adrianbogdan:

   Mulţumesc Roxana. Mi-a plăcut plimbarea! Şi întâlnirea! 😁

   O voi repeta că am invitaţie la fluierături... de bine 😚

   Plimbări frumoase şi multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[11.08.18 08:39:20]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nu prea am eu tangență cu Băneasa, dar am trecut de câteva ori pe-acolo, în drum spre Ploiești.

   Mereu am admirat locurile, fără a ști exact ce sunt, ce reprezintă. Ștefan a lucrat pe-acolo, eu am trecut doar.

   Dar uite că acum, cu tine, am luat și eu ”la pas” Băneasa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[11.08.18 21:37:38]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Mulţam de vizită.

   Ai umblat doar puţin de tot cu mine, am zis că nu m-am gândit să fotografiez şi la dus, era ceva ce merita! Altă dată. Poate îmi fac drum să fluier pe acolo, ai văzut ☺

   În 86 când m-am mutat în Aviaţiei, Băneasa era deja un cartier aglomerat pentru vremurile acelea dar de invidiat pentru că era deja "aşezat " şi cu mult spaţiu verde. Azi e mult mai rău dar cumva s-au inversat, Aviaţiei se sufocă mai ales de clădiri de birouri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Un odihnitor loc verde. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996501">Şterge vot</a></div><span id="v9996501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Un odihnitor loc verde.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] La umbra unei sălcii. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996502">Şterge vot</a></div><span id="v9996502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] La umbra unei sălcii.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Aici era răcoare şi bine. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996503">Şterge vot</a></div><span id="v9996503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Aici era răcoare şi bine.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Trecere pe malul apei pe sub şoseaua Bucuresti-Ploiesti. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996504">Şterge vot</a></div><span id="v9996504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Trecere pe malul apei pe sub şoseaua Bucuresti-Ploiesti.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Băneasa modernă. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996506">Şterge vot</a></div><span id="v9996506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Băneasa modernă.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Plăcut pe malul apei, as fi stat mai mult acolo. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996507">Şterge vot</a></div><span id="v9996507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Plăcut pe malul apei, as fi stat mai mult acolo.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Agitată rău, abia am prins un cadru. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996508">Şterge vot</a></div><span id="v9996508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Agitată rău, abia am prins un cadru.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Aeroportul Băneasa -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996509">Şterge vot</a></div><span id="v9996509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Aeroportul Băneasa
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Ultimul străjer al capitalei. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996510">Şterge vot</a></div><span id="v9996510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Ultimul străjer al capitalei.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Decoraţii monument vechi de aproape 80 ani, -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996511">Şterge vot</a></div><span id="v9996511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Decoraţii monument vechi de aproape 80 ani,
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Placa din iarbă cu numele eroului inmormantat aici. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996512">Şterge vot</a></div><span id="v9996512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Placa din iarbă cu numele eroului inmormantat aici.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Placa de pe partea dinspre şosea. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996513">Şterge vot</a></div><span id="v9996513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Placa de pe partea dinspre şosea.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996514">Şterge vot</a></div><span id="v9996514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018]
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [AUG-2018] Gara Regală Băneasa. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996515">Şterge vot</a></div><span id="v9996515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Gara Regală Băneasa.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Cruce veche lângă biserica Sf. Nicolae Băneasa. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996516">Şterge vot</a></div><span id="v9996516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Cruce veche lângă biserica Sf. Nicolae Băneasa.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] O casă veche frumoasă. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996517">Şterge vot</a></div><span id="v9996517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] O casă veche frumoasă.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Bisericuţa văzută de la baza treptelor. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996518">Şterge vot</a></div><span id="v9996518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Bisericuţa văzută de la baza treptelor.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Pridvorul bisericii şi icoana de hram. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996519">Şterge vot</a></div><span id="v9996519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Pridvorul bisericii şi icoana de hram.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Casa N. Minovici -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996520">Şterge vot</a></div><span id="v9996520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Casa N. Minovici
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] În dreptul staţiei de la Casa cu clopoţei, o bancă frumos lucrată dar neîngrijită. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996521">Şterge vot</a></div><span id="v9996521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] În dreptul staţiei de la Casa cu clopoţei, o bancă frumos lucrată dar neîngrijită.
foto elviramvio [10.08.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2018] Clădiri moderne şi un grup statuar frumusel. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 10.08.18] - <span class="allrVotedi" id="av996523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv996523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=996523">Şterge vot</a></div><span id="v9996523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(996523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f996523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e996523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2018] Clădiri moderne şi un grup statuar frumusel.
foto elviramvio [10.08.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.174916982651 sec