ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 02.03.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 15 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Circuit cu masina prin Europa (5): Elvetia o tara de poveste

TIPĂREȘTE URM de aici

Si am parasit Munchenul si Germania cu castelele ei cu tot cu regretul ca am alocat prea putine zile pentru atat de multe obiective, poate cu o alta ocazie vom organiza o excursie doar pentru Germania. Dar aceasta excursie am planificat-o in principal pentru Elvetia. Dar pentru faptul ca aici cazarile sunt foarte scumpe am ales varianta cazarilor in zona de granita, dormim in Germania si Franta vizitam Elvetia.

Am intrat in Elvetia pe la punctul de frontiera Zoll Au unde ne vom indrepta spre locul de destinatie St Gallen /Sommeri unde vom inopta pentru o noapte. Cum am intrat in Elvetia ne-am luat si vinieta, in valoare de 40 franci elvetieni, aici cumperi vinieta doar daca mergi pe autostrazi, dar noi cum am ales varianta rapida deci vinieta.

Stiam ca Elvetia este una dintre tarile cu cel mai inalt nivel de trai, cu oamenii cei mai civilizati si corecti dar si impartiali fata de multe evenimente de-a lungul Istoriei.

Ce nu stiam cu adevarat dar aveam sa aflu in acest circuit, era faptul ca nici nu-mi imaginam cat de frumoasa si spectaculoasa tara este Elvetia. Vazusem multe poze, documentare, dar dupa ce am simtit-o “live” cu toate simturile mele, afirm clar: nimic nu se compara cu realitatea!

Elvetia este cea mai mica tara din Europa Centrala, dar este bogata atat in istorie si cultura, cat si binecuvantata printr-un relief extrem de divers ce ii confera frumusete si mult farmec natural.

Elvetia, este o tara verde, foarte verde, incantatoare la fiecare liziera de padure sunt stive de lemne de foc, frumos aranjate, nimic la intamplare numai bune de bagat in soba sau semineu. Cat de frumos arata localitatile intr-o mare de verde unde casele sunt acoperite cu tigla rosie. Soselele nu sunt foarte late dar au carosabilul impecabil. De o parte si de alta a drumului vezi livezi intregi de meri, peri, ciresi dar toate livezile acoperite cu plase antigrindina. Nu am vazut nimic lasat la voia intamplarii si pe tot traseul ferme de vaci, iar acestea pasteau in zone ingradite cu garduri electrice.

Inainte de a merge la cazarea noastra am facut o scurta plimbare prin oraselul St. Gallen. Am descoperit un orasel micut, foarte curat si cochet cu case cu doua sau trei nivele unite parca intre ele, toate renovate, zugravite in culori pastelete, cu foarte multe flori la ferestre care iti dadea impresia ca esti intr-o carte de povesti. Daca ajungeti in zona va sugerez sa –l vizitati este stilul de orasele in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea si in care te simti ca intr-o mare familie sau cel putin asa l-am perceput eu. Stilurile cladirilor imbina in cel mai placut mod barocul cu stilul medieval. Linistea din oras si firescul unei vieti tihnite, mi-a indus o stare de relaxare atat de binefacatoare, ca m-as fi oprit sa ma odihnesc pe pajistea aceea atat de verde din fata Manastirii Benedictine.

Cazarea aici a fost achizitionata pe Airbnb.com, pentru cei care nu stiu, de regula, pe acest site sunt persoane care isi inchiriaza locuinta pentru turisti in anumite perioade ale anului. Pentru aceasta cazare, (pentru doua camere) am platit 107 euro. O sa va povestesc cate ceva despre cazare intr-un alt articol.

Un alt obiectiv al excursiei noastre prin Elvetia a fost Cascada Rinului. Parcarea in zona a fost gratuita, ceva surprinzator pentru o asa afluienta de turisti. Ne-am luat bilete sa vedem cascada de aproape. Biletul a costat destul de putin 5 franci elvetieni /persoana. Cu biletele in buzunar ne-am indreptat catre un lift exterior si oau am ramas fara suflare, in fata ochilor se arata o priveliste uluitoare, o imagine incredibila un festival de apa azurie care se lovea cu putere de stanca in forma de poarta parca pusa acolo de cineva. Pentru a vedea cat m-ai aproape cascada si de a-i simtii mirosul de proaspat aveai doua variante ori coborai cu liftul ori coborai pe unui din traseele anenajate. Noi am optat pentru coborarea cu liftul, un lift cu peretii de sticla. Cand ajungi acolo jos atat de aoroape de cascada si simti pe fata stropii proaspeti de apa nu-ti vine sa pleci cu una cu doua. Din loc in loc sunt create zone de odihna amenajate cu bancute sa poti savura spectacolul in tihna. De comun acord am decis ca nu putem pleca de aici pana nu facem o plimbare cu barca pana in inima cascadei. Am ajuns la cantonul de imbarcare si am avut de ales intre 3 trasee, dar noi am ales un traseu de mijloc si s-a dovedit a fii cel mai Ok, dat find si faptul ca pentru ziua respectiva mai aveam si alte obiective de atins. Pentru un traseu de 30 minute am platit 7 franci elvetieni de persoana. Am urcat in ambarcatiunea de agremeit si am pornit pe Rin, capitanul, un domn cam pe la 50 de ani simpatic ne-a condus destul de linistit si precaut in toata aventura apelor involburate ale cascadei. Sunt niste trairi si emotii interioare de ne imaginat, sa fii atat de aproape de milioane de tone de apa care se lovesc brutal de stanci si unde stropii de apa iti mangaie fata, doar daca esti colo poti intelege. Plini de emotia unui alt obiectiv atins ne-am imbarcat in masina si am pornit catre o noua locatie, Zurich.

Zurich este cel mai mare oras si inima comerciala a Elvetiei, situat in cantonul Zurich, la nord de Alpii Elvetieni. Se intinde de-a lungul malurilor inverzite ale Lacului Zurich unde acesta se varsa in raul Limmat. Cladirile vechi se aseaza perfect atat de jur imprejurul lacului cat si de-a lungul raului Limmat, ce taie orasul de sus in jos. Raul Limmat este brazdat din loc in loc de poduri care mai de care mai frumoase care face legatura intre cele doua parti ale orasului. Conform numeroaselor studii independente, orasul Zurich este considerat ca fiind unul dintre cele mai curate si bogate din intreaga lume. Fiind si cel mai mare oras din Elvetia, acesta are multe de oferit in ceea ce priveste atractiile turistice. Cu parere de rau ca am alocat foarte putin timp parasim Zuricul.

Parasim Zuricul si ne indreptam catre Lucerna. Ah, lucerna, un alt oras de poveste. Pentru multa lume, descoperirea Lucernei (sau Luzern in germana) incepe de la gara. E un loc bun de a-ti incepe periplul pentru ca gara se afla la doi pasi atat de orasul vechi, cat si de lacul Luzern. Primul monument care iti rasare in cale este Podul Capelei sau Kappelbrucke, un pod de lemn acoperit construit prin secolul XIV pentru a lega cele doua tarmuri ale raului Reuss. Podul este plin de flori iar in interiorul podului, pe stalpi sunt picturi pictate de Heinrich Wagman in 1614 si care redau momente din istoria Elvetiei Este unul din simbolurile Elvetiei si unul din podurile mele favorite. Sincer nu m-as m-ai fi lasat dusa nicaieri, as fi ramas pe pod sa savurez fiecare cladire, fiecare pictura, sa cad asa in meditatie. Dar sa facem cativa pasi si in orasul vechi. Este la fel de colorat si elegant ca multe alte centre istorice ale Elvetiei. Vei descoperi piete cu statui si fantani in mijloc, cladiri cu picturi murale exterioare redand personaje mai mult sau mai putin mitologice.

Concluzia? Daca se intampla sa ajungeti prin Elvetia, nu ratati pentru nimic in lume sa vizitati Lucerna. Pentru mine este pe primul loc intre orasele elvetiene.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de lenti in 28.07.18 23:40:12
Validat / Publicat: 29.07.18 09:26:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ELVEȚIA.

VIZUALIZĂRI: 7028 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lenti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Picturi care redau momente din istoria Elvetiei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

DOINITA
[29.07.18 10:02:09]
»

Frumos traseu ati avut. Noi, am vazut putin din acest traseu al vostru la final de iarna (prin luna martie) si tot timpul ma gandeam cat de frumos trebuie sa fie totul vara, cand iarba si florile decoreaza relieful minunat din jur. Felicitari pentru traseul parcurs si pentru modul cum ai reusit sa ne "plimbi" si pe noi pe drumul vostru!

Vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lyssys
[29.07.18 13:43:48]
»

@lenti: Eu am zis că mi-ar plăcea să-mi trăiesc restul vieţii şi... restul, în Elveţia!

Am vizitat Luzern la sfârşit de noiembrie, dar e la fel de frumos!

Noi am stat 10 zile, căci ne-am vizitat fiul, prin urmare am şi vizitat mai mult, dar nu pot să fac un top al celor mai frumoase aşezări urbane şi ne... Dar abia aşteptăm să revenim, deşi, din păcate, iar vom rata o vizită vara, cu toată splendoarea culorilor naturii!

Zurich-ul şi St Gallen-ul sunt pe lista noastră, ca şi o revenire în Interlaken, unde ne-am înecat ca ţiganul la mal (recte la baza muntelui!), căci maşina fiului nu avea încă montate cauciucurile de iarnă şi... chiar ninsese bine, iar pentru un drum urcat - coborât cu trenul, se făcuse deja târziu... Am murit de ciudă!

Este o ţară de văzut, dar cam scumpă, cel puţin din punctul de vedere al cazărilor hoteliere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, Lyssys
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lucerna și imprejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066433191299438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1