87837 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Bristol şi împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.07.2018
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
24 lire sterline
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

'Călătorie în timp' cu nava muzeu SS Great Britain


Urmare de aici

În oraşul port Bristol sunt foarte multe atracţii turistice ce trezeşte interes. Am vizitat o mare parte din ele şi mi-au plăcut în totalitate. Totuşi, un obiectiv turistic m-a acaparat cu totul:nava muzeu SS Great Britain construită în 1843 de inginerul Isambard Kingdom Brunel, acelaşi care a construit şi podul suspendat Clifton ( vezi impresii)

Rareori mi s-a întâmplat să vizitez un muzeu câteva ore şi să-mi pară rău că am trecut peste unele amănunte, că nu am citit toate explicaţiile de pe panouri. Am vizitat acest obiectiv împreună cu ginere, fiică şi nepoţi şi chiar dacă nu a fost deloc ieftin (15 lire adulţi, 12 lire seniori, 9 lire copii peste cinci ani), la finalul turului am fost entuziazmaţi de ce am văzut.

Scurt istoric

Aşa cum am arătat şi mai sus, nava SS Great Britain (Brunel Great Britain) a fost construită de inginerul Isambard Brunel în 1843 cu sprijin financiar din partea marinei regale. Nava, de aproximativ 100 de metre lungime, cu o greutate de 3400 de tone şi cu două motoare capabile să dezvolte 1000 de cai putere, era considerată la acea vreme cea mai mare din lume.

Era construită din fier şi fontă, fund dublu pentru rezistenţă superioară, patru punţi şi putea găzdui un echipaj de 120 de marinari, 360 de pasageri şi 1200 de tone de marfă. Mai târziu nava s-a modernizat, s-au mărit numărul de cabine astfel că nava putea găzdui 750 de pasageri.

Prima lansare la apă a avut loc în anul 1845 şi a parcurs distanţa Liverpool, New York în 14 zile şi 21 de ore, un timp sub recordul mondial, stabilit de alte nave, dar impresionant având în vederea mărimea şi greutatea pe care le avea SS Great Britain.

La următoarele curse spre New York nava a avut unele probleme tehnice care s-au rezolvat cu multe sacrificii economice. O bună perioadă de timp nava a fost angajată să transporte imigranţi în Australia ca urmare a descoperirii câmpurilor de aur, astfel că în 1852 nava a ajuns pentru prima oară la Melbourne. După încă zece ani o echipă de cricket din Anglia participă la turul Australiei.

Următorii ani face multe curse de linie şi îşi câştigă reputaţia de cea mai fiabilă navă de pasageri. În timpul Primului Război Mondial o găsim retrasă în insulele Falkland, unde se scufundă în 1937 după 98 de ani de existentă. Este scoasă din apă în 1970, este restaurată şi adusă în micul port din Bristol, pe un canal al râului Avon. Din 2005 este inaugurată ca muzeu şi primeşte anual între 150.000 şi 200.000 de vizitatori.

Vizita

Vizita la nava muzeu SS Great Britain începe de la micul debarcader aflat lângă catedrala din Bristol (centrul oraşului), de unde cu numai 3 lire, dus întors, poţi lua o ambarcaţiune până în staţia Brunel SS Great Britain, locul unde este ancorată nava. Se poate merge şi pe jos, prin partea stângă a canalului, dar o plimbare în plus cu vaporaşul pe canal nu strică.

Chiar în staţie, lângă un restaurant, se află casa de bilete, în interiorul unui mic magazin cu suveniruri specifice marinăreşti. Intrarea la muzeu se poate plăti cu cardul sau cash la preţurile pe care le-am arătat mai sus. Mai sunt şi preţuri de familie, doi adulţi şi doi sau trei copii şi preţuri de grup. Program zilnic de la 10:00 la 17:00.

Intrarea în perimetrul docului, unde este ancorată nava, se face direct de la casa de bilete. În stânga navei sunt expuse catarge imense, parâme, ancore, butoaie, imitaţii cu lăzi pline de alimente şi alte artcole istorice vechi cu specific marinăresc.

Nava este ancorată pe un canal şi poate fi vizitată atât pe deasupra cât şi pe dedesupt. Deasupra liniei de plutire se află un pod de sticlă, plin cu apă ce vine din canal, iar dedesupt este gol. Acest “gol” este primul punct de atracţie al navei. Se coboară pe nişte scări, iar pentru personae cu dizabilităţi (cazul nepotului meu) există un lift. Şi o ciudăţenie a acestui lift: acesta funcţionează doar dacă ţii apăsat butonul de comandă pentru “jos” sau “sus”.

Partea inferioară a navei impresionează prin mărimea unor componentei; ancora de sute de kilograme, elicea cu anvergura de patru metri sau cârma cât un ecran de proiecţie. Pentru a menţine nava în mediu cât mai uscat o instalaţie de dezumidificare trimite aer printr-o ramificaţie de conducte aflate sub carena navei.

Accesul pe puntea superioară a navei se face automat prin Muzeul Dockyard , care ilustrează istoria navei SS Great Britain, dar şi istoria construcţiilor navale britanice. Dispus pe două etaje muzeul conţine motoare de nave, instrumente de navigaţie, nave miniaturi, desene, panouri explicative şi chiar un ecran unde sunt proiectate filme cu istoria navigaţiei. În ultima încăpere de la etaj poţi îmbrăca articole vestimentare de epocă (aşa cum am făcut noi) şi ies nişte poze fain de haioase.

Puntea superioară se vizitează destul de repede de la pupa la proră, Cine vrea andrenalină mai pune 15 lire şi poate urca pe cel mai înalt catarg al navei. Nu a fost cazul nostru, dar nici pe alţii nu i-am văzut să se înfigă. Oare ce i-o fi descurajat, preţul sau înâlţimea? :)

Ne pregăteam să părăsim puntea vaporului, când am observat o mica uşă pe care scria ceva cu “First Class…. ” Am deschis-o cu prudenţă şi surpriză! O scară frumoasă din lemn sculptat ducea spre o altă punte a navei. Ce mare greşeală era să comitem, :( pentru că la capătul scărilor din lemn se afla un salon luxos şi foarte mare, iar în jurul lui alte încăperi. Era salonul de bal al navei şi locul de socializare al pasagerilor în lungile călătorii pe ocean.

Am început cercetarea şi dintr-o dată m-am trezit în altă epocă istorică. Cu fiecare colţişor vizitat creştea interesul şi uluiala, în minte aveam numai filme cu piraţi şi domniţe de palat. Am uitat şi de nepoţi şi de ceilalţi membri de familie. La un moment dat chiar ne-am rătăcit unii de alţii prin zecile de încăperi ale navei.

Salonul de bal se întinde de la sala maşinilor, care este în centrul navei, şi până la pupa. Pe fiecare parte a salonului sunt coridoare care duc la cabinele individuale pentru pasageri, Între cabine sunt intercalate încăperi pentru baie, dispensar, măcelărie, frizerie, brutărie, iar aproape de sala maşinilor sunt două încăperi luxoase private pentru doamne.

În încăperile unde existau servicii sunt statuete, în mărime naturală, cu meseraşi în timp ce-şi exercită atribuţiile. Totul este imitat perfect, inclusiv sunetele şi mirosurile. De exemplu, într-o cabină individuală se afla o femeie cu un nou născut, iar din tavan se aude ţipăt de copil şi sunetul de liniştire:” şşi, şşi, şşi”.

La un moment dat am nimerit pe un coridor unde erau mai multe wc-uri cu uşile deschise. Unul avea uşa închisă şi când am vrut să o deschid m-am şi speriat: din interior mi s-a transmis, în limba engleză, o înjurătură pentru faptul că nu am ciocănit la uşă.

Pe următoarea punte de jos se află un alt salon foarte frumos, folosit ca sală de şedinţe sau sală de mese, capabil să găzduiască până la 360 de persoane. Pe fiecare parte a salonului sânt coridoare cu cabine (cuşete) individuale pentru pasageri. În capătul din faţă al salonului se află bucătăria, magazia de alimente şi brutăria. Totul este imitat în bucătărie (inclusive zgomotul) de la furculiţă şi pâna la … şobolanii care fug printre lăzile de alimente.

Tot aici se află şi cel mai frumos salon al navei, cu multe coloane aurite şi stâlpi paralelipipedici decorati cu flori şi păsări. Arcadele uşilor sunt aurite, iar oglinzile din jurul pereţilor creează iluzia spatiului în plus. La nivelul de jos al navei se află grajdurile cu imitaţii de animale şi miros de fân şi bâlegar.

Ar fi multe de povestit despre această navă muzeu, dar nu doresc să-mi plictisesc cititorii cu un review prea lung. Dacă vreodată ajungeţi în apropiere de Bristol, nu rataţi acest obiectiv turistic!

Vacanţe placute!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 27.07.2018 15:51:24

Validat / Publicat: 27.07.18 16:42:25


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE.
VIZUALIZĂRI: 887


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  76000 PMA (din 58 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[27.07.18 16:44:45]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[27.07.18 22:44:31]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumoasa si interesanta intoarcere-n timp!

   Mandra corabia, mester carmaciul = P08

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[27.07.18 23:18:26]
» mesaj pers

   @Zoazore: Meşter cârmaciul din P08, dar şi gentlemen-ul din P19 e gigea. =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[28.07.18 09:57:57]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Mmmm... Nu! Tot cel din P08 e mai fain!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[29.07.18 21:33:45]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Si eu as fi mers acolo, a meritat din plin. Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[30.07.18 16:36:53]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc! Nu este timpul trecut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[31.07.18 21:19:33]
» mesaj pers

   votul nr. 50, felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[01.08.18 09:05:14]
» mesaj pers

   @Michi: Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Vaporaşul cu care se poate ajunge la nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol,Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991374">Şterge vot</a></div><span id="v9991374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Vaporaşul cu care se poate ajunge la nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol,Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Navă imitaţie pe canalul unde este ancorată nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol,Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991375">Şterge vot</a></div><span id="v9991375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Navă imitaţie pe canalul unde este ancorată nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol,Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol,Anglia văzută de la casa de bilete. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991376">Şterge vot</a></div><span id="v9991376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol,Anglia văzută de la casa de bilete.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Tribordul navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991377">Şterge vot</a></div><span id="v9991377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Tribordul navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Partea inferioară ('golul') navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991378">Şterge vot</a></div><span id="v9991378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Partea inferioară ("golul") navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] 'Pasageră' pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991379">Şterge vot</a></div><span id="v9991379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] "Pasageră" pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Imitaţie de alimente pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991380">Şterge vot</a></div><span id="v9991380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Imitaţie de alimente pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Vânt la pupa! Pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991381">Şterge vot</a></div><span id="v9991381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Vânt la pupa! Pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Scară interioară între două punţi pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991382">Şterge vot</a></div><span id="v9991382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Scară interioară între două punţi pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Salon privat pentru doamne pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991384">Şterge vot</a></div><span id="v9991384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Salon privat pentru doamne pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Un alt salon de pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991387">Şterge vot</a></div><span id="v9991387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Un alt salon de pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] 'Căpitanul' navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991389">Şterge vot</a></div><span id="v9991389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] "Căpitanul" navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] 'Doctorul' navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991390">Şterge vot</a></div><span id="v9991390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] "Doctorul" navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] 'Frizerul' navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991392">Şterge vot</a></div><span id="v9991392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] "Frizerul" navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Baia şi cada originală de pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991393">Şterge vot</a></div><span id="v9991393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Baia şi cada originală de pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Cabină individuală pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991394">Şterge vot</a></div><span id="v9991394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Cabină individuală pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] 'Măcelar' pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991396">Şterge vot</a></div><span id="v9991396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] "Măcelar" pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Un pasager în cabina individuală care îşi coase singur cămaşa. Nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991397">Şterge vot</a></div><span id="v9991397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Un pasager în cabina individuală care îşi coase singur cămaşa. Nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Un 'gentlemen' pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991398">Şterge vot</a></div><span id="v9991398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Un "gentlemen" pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Avem pâine proaspătă pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991399">Şterge vot</a></div><span id="v9991399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Avem pâine proaspătă pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Se pare că nu mai este nimic de făcut, dacă ni se citeşte testamentul! Nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991400">Şterge vot</a></div><span id="v9991400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Se pare că nu mai este nimic de făcut, dacă ni se citeşte testamentul! Nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2017] Restaurantul navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991401">Şterge vot</a></div><span id="v9991401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Restaurantul navei muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2017] Scaun de toaletă din urmă cu aproape două secole pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 27.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av991403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv991403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=991403">Şterge vot</a></div><span id="v9991403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(991403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f991403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e991403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] Scaun de toaletă din urmă cu aproape două secole pe nava muzeu SS Great Britain din oraşul Bristol, Anglia.
foto traian.leuca [27.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.111199855804 sec