ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 04.05.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 21 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Turul Mării Negre cu mașina: (2) - Ucraina

TIPĂREȘTE URM de aici

Dragi prieteni,

Va multumesc pentru mesaje. Voi incepe astazi descrierea turului in jurul Marii Negre cu prima etapa: Ucraina.

Am plecat pe traseul: Bucuresti - Galati - Reni - Odesa - Kiev - Harkov.

Dupa intrarea in Republica Moldova si plinul la una din benzinariile de dupa granita (3.96 lei/l), am parcurs cel mai scump segment de drum cu plata pe care am mers pana acum (4 euro pentru 1.2km!). Acesti 1.2km de pe teritoriul Moldovei au 500m drum ok (pana la intersectia cu drumul spre Chisinau) si 700m drum selenar, tocmai bun pentru misiunile Apollo.

La granita Moldova-Ucraina, controlul se face in comun, astfel pentru 2 masini am stat 1 ora! Interesant a fost faptul ca vamesul moldovean a controlat masina, cel ucrainean fiind la 2 m de el, apoi am primit actele de la cel moldovean, le-am dat celui ucrainean care a mai controlat o data! La bariera de la iesire am fost intors, imi lipsea o stampila de pe cele doua bonulete. Avem 6 in loc de 7! Controlul comun nu a eliminat birocratia din pacate.

Dupa ce am intrat in Ucraina si am scapat de Reni, soseaua e buna pana la Sarata, de unde apar denivelari si trebuie mers cu atentie pana cand se trece Nistrul. Am prins perioada in care se strangea recolta si soseaua era plina de camioane cu cereale. In zonele cu silozuri, erau cozi pe kilometri, iar silozurile erau cel putin duble ca dimensiune decat ce vedem pe la noi. Am vazut ce inseamna notiunea de "granarul Europei".

Faptul ca drumul era plin cu camioane cu cereale a facut ca distanta Bucuresti - Odesa sa o parcurg in 9 ore.

Dupa o noapte la hotel in Odesa, am pornit pe autostrada Odesa - Kiev. Soseaua este buna, iar pe primii 100km pot spune ca e foarte buna. Din loc in loc sunt benzinarii foarte moderne, cu precadere in apropiere de Odesa si de Kiev.

La fel ca in Rusia si Turcia, in Ucraina, aceste drumuri nu sunt considerate autostrazi deoarece exista posibilitatea de a se trece de pe un sens pe celalalt. Tinand cont de faptul ca traficul nu e ridicat, acest lucru nu deranjeaza, zonele de trecere sunt presemnalizate corespunzator. Pe marginea autostrazii sunt vanzatori de fructe, de unde mi-am satisfacut pofta de cirese la 5 lei/kg. Doua zile am mancat pe drum numai fructe cumparate de pe marginea autostrazii.

Pe lungimea autostrazii (500km) am intalnit vreo doua filtre de politie. La aceste filtre trebuie sa opresti masina, iar ei iti fac semn daca poti sa treci sau tragi pe dreapta.

La Kiev doar am traversat orasul cu masina avand cazare undeva intre Kiev si Borispyl (Otopeni-ul lor). Am stat la un hotel dragut ("Beraria lui Petru cel Mare") cu acces facil la autostrada Kiev - Harkov.

Ziua urmatoare am plecat pe traseul Kiev - Poltava - Harkov (460km). Primii 150km sunt foarte buni, este o autostrada noua (facuta pentru Euro 2012 probabil), apoi zone in care autostrada alterneaza cu zone in care se lucreaza, iar ultimii 100km sunt ok, desi nu este autostrada pe toata distanta. La Poltava drumul a fost plin gropi, dar pe o distanta scurta. Pe acest segment nu am mai intalnit benzinarii moderne ca cele de pe autostrada Odesa - Kiev, traficul fiind mult mai scazut.

Pe acest segment au fost vreo doua filtre de politie, dar nu m-a oprit nimeni. Pe toata distanta de la intrarea in Ucraina pana la 50m de iesire nu am avut probleme cu politia. Au avut grija sa recupereze mai tarziu.

In Harkov am stat doua nopti la o pensiune aflata pe drumul dinspre Poltava si aproape de centura cu drumul spre Belgorod (Rusia), la o distanta ok de statia de metrou.

In Harkov am vizitat centrul orasului care, paradoxal desi a trecut cand in mana rusilor cand a nemtilor de trei ori, nu a fost distrus. Mai tarziu am inteles ca bataliile decisive pentru Harkov s-au purtat la 100-150km de oras!!! Astfel, cladirile din perioada tarista se pastreaza si dau un aspect placut.

Un alt punct de atractie este parcul Gorki, care este nou si printre cele mai frumoase din Europa (asa spun localnicii). Intr-adevar este modern, extrem de curat si cu facilitati pentru toate genurile si gusturile.

Dupa un popas placut in Harkov am plecat, cu inima stransa, spre... Rusia. Desi in ultimul an, am calatorit fara probleme prin Ucraina, am avut parte, la iesirea din tara de o experienta neplacuta, tipica smecheriilor din anii'90 din Romania.

Inainte de intrarea in vama ucraineana am fost oprit de un filtru de politie. Mi s-au cerut actele, apoi am fost invitat in sediul lor pentru un alcooltest. Actele mi s-au plimbat prin trei maini, ceea ce inseamna ca ce se intampla acolo era organizat (alta incadrare judiciara!). In cele din urma, un politist, care vorbea binisor engleza (o raritate in Ucraina), a inceput sa discute despre Cupa Mondiala, daca am vazut meciurile, daca am consumat alcool, etc. I-am zis ca am baut o bere cu o seara inainte dar fiind 09:30 dimineata nu vad nicio problema. Mi-a prezentat fastuos ce echipament are, ca e omologat, bla, bla, bla. M-a pus sa suflu si surpriza... 0.26/1000!! M-a bufnit rasul. I-am spus ca, la 100kg cat am, trebuie sa beau mult sa ajung la 0.26. Mi-a spus ca trebuie sa mergem la spital, ca masina va fi retinuta.

Am zis ok, mergem la spital, dar inainte sa mai fac un test cu alcooltestul meu. A facut ochii mari. A fost de acord, am mers la masina si mi-am adus alcooltestul primit cadou acum cativa ani de la un prieten care este intr-o asociatie de soferi de TIR. Am suflat si surpriza... 0.00. Mi-a zis ca alcooltestul meu nu este omologat in Ucraina. I-am zis ca asta e problema lui nu a mea, cu alcooltestul meu merg toti soferii de TIR prin toata Europa. Mi-am dat seama ca era un loc de colectat spaga deoarece mai erau doi soferi in situatia mea acolo, cu masini din Rusia.

Ca sa fie circul complet, mi-a zis ca legea in Ucraina spune ca daca azi bei alcool, maine nu trebuie sa conduci. I-am zis ca nu circul prin Ucraina de ieri de azi, iar daca asa ar fi legea, nu ar fi nicio masina pe soselele Ucrainei.

In cele din urma i-am spus sa mergem la spital sa imi ia sange. Ne-am urcat in masina politiei (model vechi!) si am mers vreo 5 km. Pe drum m-a intrebat daca am cash, i-am spus ca nu, am doar carduri. Mi-a zis ca daca ii dau 100 euro el uita de situatia asta. I-am zis ca nu ii dau nimic pentru ca nu am consumat alcool.

Pe drum, in timp ce discutam, tot suflam in alcooltestul meu si mereu iesea 0.00. In cele din urma, vazand ca nu o scoate la capat, a intors masina, mi-a dat actele si m-a lasat sa plec dezamagit.

Norocul meu a fost ca eram foarte relaxat, deoarece pastram doza de stress pentru Rusia. Ma gandesc, ce s-ar fi intamplat daca era cineva mai slab de inima. Oricum ma gandesc sa fac o sesizare pe aceasta poveste.

In concluzie, unde vedeti politie in Ucraina cu masini vechi, pot fi probleme, politia noua are Toyota Auris si o atitudine discreta.

Prietenei mele nu i-am spus decat dupa cateva ore de toata aventura, ea deja era stressata destul de apropierea de Rusia.

Dupa ce am pierdut o ora cu politia din Ucraina, am intrat in vama ucraineana, unde nu erau decat cateva masini de Ucraina si una, doua de Rusia. Controlul a fost normal, s-a deschis bariera si am intrat in "no man's land" intre Ucraina si... Rusia.)

 

Brief Ucraina:

- sosele nu prea ok, sub nivelul din Romania;

- benzina aproximativ 4.3 lei/l;

- cazare hotel 3-4*: 150-180 lei/noapte pentru 2 pers cu mic dejun si parcare securizata;

- atitudine oficiali (vama, politie, etc) - neutra, ok, cu exceptia politistilor de la iesirea din Ucraina;

- atitudine personal hoteluri, alte persoane - prietenoasa, pozitiva, cu cunostinte scazute de engleza.

- preturi restaurant - cam cu 25-30% mai mici decat in Romania.

- Odesa, Kiev, Harkov destinatii interesante de vizitat.

 

Episodul urmator: Prin Rusia cu masina!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de laurentiu69 in 25.07.18 10:44:57
Validat / Publicat: 25.07.18 11:25:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UCRAINA.

VIZUALIZĂRI: 3015 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (laurentiu69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 "Beraria lui Petru cel Mare"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.07.18 11:24:41]
»

Mutat în rubrica "Descoperă Ucraina, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)

--

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 51&ridAnt=87735

--

Dupa o noapte la hotel in Odesa

In Harkov am stat doua nopti la o pensiune aflata pe drumul dinspre Poltava[... ]

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor cazări.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

adrianaglogo
[25.07.18 11:37:29]
»

@laurentiu69: Captivant. Astept continuarea.

Radu Tudoran
[25.07.18 12:51:52]
»

Vad ca esti pasionat de turism extrem. Dupa serialul acesta (la care astept cu nerabdare episodul urmator) urmeaza Columbia?

traian.leuca †
[25.07.18 13:25:39]
»

In cele din urma, vazand ca nu o scoate la capat, a intors masina, mi-a dat actele si m-a lasat sa plec dezamagit.

Ai scăpat ieftin! Cinci colegi de-ai noştri, în perioade diferite, nu au scăpat fără să scoată din buzunar echivalentul a 150 de euro (lei, euro, hrivna).

În ianuarie a. c. am ignorat sfatul MAE referitor la Ukraina: "evitaţi deplasările ce nu sunt necesare! " şi am făcut, pentru luna mai, rezervări de cazare în Cernăuţi, Lvov (Liov), Kiev, Odessa şi Chilia pentru un sejur de 10 zile.

Apoi am citit review-urile, mai noi sau mai vechi, scrise de colegii noştri, am dat ceva telefoane pe la alţii cu domiciliul situat aproape de graniţa cu Ukraina, mi-au confirmat şi am anulat totul. Şi uite aşa, din cauza corupţiei, Ukraina are de pierdut în domeniul turismului!

Costi
[25.07.18 14:53:14]
»

@laurentiu69:

Păcat că nu ai avut timp mai mult, să te fi oprit și în Kiev, un oraș foarte frumos, despre care încă nu mi-am făcut timp să scriu câte ceva.

De asemenea, Poltava, locul unei celebre bătălii ar fi meritat un popas. Poate-mi voi face timp să scriu despre el.

Până atunci, aștept continuarea.

Eu nu aș încadra circuitul făcut de tine la categoria „turism extrem”. Doar că trebuie să iei lucrurile așa cum sunt ele. Obiceiuri ale miliției (așa se numește oficial „organu' ” în Ucraina) de tip comunist se mai întâlnesc și prin locuri mai cu pretenții europene. Acum câteva zile am citit un review cu polițiști șpăgari în Bosnia...

Oricum, felicitări pentru decizia de a face acest circuit mamut; abia aștept continuarea.

Și să povestești totul, inclusiv despre fotbal...

Și poze, cât mai multe poze.

P. S. Ai avut cameră de filmat montată în mașină?

Dacă da, poate-ți faci timp să pui câteva filme pe youtube și apoi să dai aici linkul, webmasterii AFA le vor atașa la impresiile tale.

laurentiu69AUTOR REVIEW
[25.07.18 14:59:24]
»

@Costi: Buna Costi. In Kiev am fost de cateva ori in ultimul an. Este o destinatie interesanta care merita vizitata. Doar pentru Kiev recomand calatoria cu avionul, doar 1h 40min din Bucuresti.

Ai dreptate, la Poltava merita vizitat muzeul dedicat bataliei dintre Petru cel Mare si Carol al XII-lea. M-am grabit, aveam timp.

Nu am avut camera. Multumesc pentru felicitari.

Imi este mai usor sa raspund punctual despre fotbal sau istorie, sunt cam lenes la scris.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
laurentiu69AUTOR REVIEW
[25.07.18 15:03:03]
»

@Radu Tudoran: Nu este turism extrem. Realitatea din teren nu este cea despre care noi avem impresia ca este. Vei vedea in continuare cum au stat lucrurile.

Ma tenteaza ideea sa fac coasta Americii de Sud din Peru pana in Ushuaia si retur pana in Buenos Aires sau Rio. Este un proiect in asteptare.

laurentiu69AUTOR REVIEW
[25.07.18 15:12:24]
»

@traian. leuca: Si eu am ramas surprins, mai ales ca am calatorit mult in ultimul an in Ucraina si nu am avut probleme.

Pacat ca nu ai facut traseul, este interesant si nu sunt probleme. Daca nu mergi in Donetsk sau Lugansk nu ai de ce sa iti fie teama.

Si asa, Ucraina are mult mai multi turisti straini decat Romania. La Silistra, masinile straine care intrau in Romania erau din Moldova, Ucraina si Rusia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[25.07.18 17:31:29]
»

Cu excepția unei persoane, văd că toate ecourile sunt scrise de bărbați. Sunteți voi, așa mai temerari!

Traseul ales este de excepție! Mare curaj să pleci la așa drum. Și totuși, ziarista Sabina Fati l-a făcut singură, cu tot calabalâcul în spinare, pe jos și ocazional, dintr-un mijloc de transport în altul. Nu se poate să nu fi consultat cartea sa, apărută anul trecut, intitulată ”Ocolul Mării Negre, în 80 de zile” (sau poate 90, nu mai știu). Dacă nu, caut-o, merită consultată chiar și după. Până aici, aproape aceleași probleme le-a avut și ea.

Aștept cu interes cum v-ați descurcat pe traseu.

Felicitări și iar felicitări!

laurentiu69AUTOR REVIEW
[26.07.18 08:04:48]
»

@mihaelavoicu: Multumesc Mihaela.

Am citit cartea Sabinei. Eu am avut un traseu diferit deoarece am urmarit sa vizitez locuri cu importanta istorica. De asemenea, datorita faptului ca am mers cu masina a trebuit sa tin cont ca singurul punct de trecere a frontierei dintre Rusia si Georgia este prin Caucaz. Sabina, fiind fara masina, a putut sa treaca prin Abhazia.

mishu
[29.07.18 20:45:13]
»

@laurentiu69: Foarte interesant articolul, mai astept astfel de povesti, sau sa le numim mai degraba experiente.

Felicitari, votatcu mare drag.

laurentiu69AUTOR REVIEW
[29.07.18 20:51:06]
»

@mishu: multumesc!

costel_67PHONE
[10.10.21 16:23:33]
»

Bună ziua, ma puteți ajuta cu o informație, vreau sa plec din Constanța la Odesa care ar fi traseul cel mai bun și când este mai bine de mers acolo în cursul zilei sau noaptea, sunt ceva poduri sau feribotul pe acest traseu, pe unde este mai bine sa merg și ce este bine sa ocolesc? Va mulțumesc anticipat!

laurentiu69PHONEAUTOR REVIEW
[10.10.21 19:52:51]
»

@costel_67: Buna Costel,

Ai doua variante, una cu feribotul pe la Isaccea, a doua pe la Galați-Giurgiulesti.

Ambele implica pierdere de timp, așa că depinde de inspirație. Pe la Galați treci și prin Moldova, deci ai nevoie de vigneta MD.

Îți recomand sa mergi ziua. Nici noaptea nu e rău, soseaua este buna.

Drum bun!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
costel_67PHONE
[11.10.21 08:52:33]
»

@laurentiu69: mulțumesc pentru informațiile oferte, o zi bună va doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, costel_67, laurentiu69, mihaelavoicu, mishu, Radu Tudoran

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051268815994263 sec
    ecranul dvs: 1 x 1