ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2018
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: braila
ÎNSCRIS: 02.04.18
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Excursii de o zi din Brăila prin Dobrogea de Nord partea II-a

TIPĂREȘTE URM de aici

Următoarea sâmbătă am plecat iar prin Dobrogea, de această dată pe traseul Brăila-Măcin-Mănăstirea Cerbu- Slava Cercheză- Slava Rusă - Jurilovca - Enisala - Zebil - Nicolae Bălceascu - Horia - Măcin - Brăila şi am înconjurat Rezervaţia Munţii Măcinului şi o parte din traseul care merge spre Constanţa printr-o zonă muntoasă a Dobrogei, zonă care mie mi-a plăcut mult, cu păduri frumoase şi curate de o parte şi alta a drumului, erau şi locuri unde puteai să tragi maşina la umbră pe pajişte şi să te relaxezi.

Ne-am abătut puţin din drum prin localitatea Carcaliu unde oamenii şi-au construit nişte case foarte frumoase aşa cum au văzut pe unde lucrează prin Italia.

Prima oprire am făcut-o la Mănăstirea Cerbu, cam la 500 m de drumul asfaltat, mănăstire ridicată după 1989, acum pe un versant se mai construieşte încă o biserică, dar până acolo pe un drum în zig-zag au construit 9 troiţe care semnifică drumul Golgotei, fiecare troiţă are câte 3 picturi reprezentând drumul lui Isus cu crucea în spate. Interesantă gândirea, mergând astfel faci popas la fiecare troiţă, citeşti povestea, te odihneşti şi urci mai departe spre bisericuţă care este încă în construcţie.

După ce am coborât lângă biserica unde se slujeşte a ieşit preotul acestui aşezământ şi am stat de vorbă vreo oră, o oră şi jumătate, este un om extraodrinar, cred că poţi vorbi cu el ore în şir, numele lui este Luca Ignatie. Liniştea din acest loc şi cântecul păsărilor îţi dă o stare de bine şi mai ales după ce stai de vorbă cu acest preot.

Am mers mai departe către Slava Cercheză şi Slava Rusă, localităţi cu case specifice zonei şi de aici am traversat drumul ce face legătura între Tulcea şi Constanţa şi ne-am îndreptat spre Jurilovca.

La Jurilovca am mers la situl arheologic Argamum, sunt 6 km de asfalt, cu o zi înainte plouase torenţial şi pe alocuri se scursese de pe deal pământ, se formaseră făgaşe de 10-15 cm înălţime şi apoi mai sunt 2 km de mers cu piciorul dar se paote şi cu maşina pe un drum de piatră până lângă lacul Razem şi de aici am urcat la capul Dolosman. De sus se vede şi Grindul Lupilor în direcţia Gura Portiţei. Spre situl arheologic e bine să întrebaţi la casa renovată pentru că nu există nici un indicator. De altfel nu există nici pentru capul Dolosman.

Ne-am întors în Jurilovca şi am mers la miniportul Jurilovca de unde se pleacă spre Gura Portiţei. Cu vaporaşul care face cam 40-50 minute până acolo costă 60 lei dus-întors şi are plecări la 9,14 şi 16. Era cam ora 13 aşa că nu am mai ajuns şi la Gura Portiţei. O să mergem altă dată şi ne rezervăm o zi doare pentru asta.

Am plecat din Jurilovca către Enisala unde am mai urcat o dată la cetate de unde aşa cum am mai spus se vede atât lacul Babadag, rezervaţia Babadag, lacul Razem, insula Popina.

Cu biletul de la cetate am intrat şi la Casa Ţărănească din Enisala, se mai refăcea căte ceva în curte şi pe la o casă, frumuşel, curat, merită vizitată.

De aici am plecat spre Brăila prin localitatea Zebil (din limba turcă înseamnă drum drept) e chiar drept printre munţi, până la localitatea Nicolae Bălcescu, dar aici iarăşi prost cu semnalizarea, undrum mergea în faţă dar unde..., unul la stânga spre Cicurova şi apoi spre Horia, dar e un drum foarte bun, frumos, versant la stânga, versant la dreapta şi mulţi apicultori.

Pe seară am ajuns la Măcin unde am stat vreo 2 ore, am aruncat undiţa în apă, poate, poate trage ceva, dar nimic. Aşa că am strând că se lăsa întunericul şi spre Brăila.

Pentru cine vrea o ieşire de o zi chiar merită drumul, uşor de parcurs, locuri de vizitat, popasuri, locuri de relaxare.

Când o să mai am timp încerc să descopăr Cheile Dobrogei.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de steli68 in 18.07.18 14:07:47
Validat / Publicat: 18.07.18 14:50:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII şi CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 1920 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (steli68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 spre Pădurea Babadag
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13050 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [18.07.18 15:09:51] »

@steli68: Frumos traseu, dar... nici o poză?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂHoinar prin Dobrogea:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.033601999282837 sec
    ecranul dvs: 1 x 1