87282 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Molyvos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.07.2018
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 14 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul din Molyvos


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După ce ne-am acomodat în mica noastră căsuță Athina, de la Anaxos Hill Village, am dat o raită prin împrejurimi, luându-ne apă și cele necesare pentru micul dejun, apoi am căutat să vedem cum e cu transportul în comun. Am aflat astfel că autobuzele locale circulă zilnic pe ruta:

Anaxos-Petra-Molyvos-Efthalou

după următorul orar: 9.30-11.00-16.30-18.00.

Returul (din Molyvos) : 10.25-12.10-16.00-17.25

Costul călătoriei 1,80 euro indiferent de distanță. Cursele sunt foarte regulate, punctuale. Cum spuneam în articolul despre cazare, stația se află la drumul principal, la câțiva pași de brutărie.

După micul dejun pe care l-am luat pe terasa căsuței Athina, în compania lui Ramses, zis Georgel, am plecat spre stație pentru autobuzul de 9.30. Cam după 20 minute, ajungeam în Molyvos, după ce am lăsat în urmă peisaje fabuloase, țărmuri dantelate, dealuri verzi, iar după niște curbe ușoare, s-a ivit în toată splendoarea castelul, cocoțat pe un deal, de sub care coboară case în trepte, oferind o imagine superbă, dealtfel des întâlnită pe toate pliantele cu insula sau pe magneți. Stația din Molyvos se află chiar înaintea intersecției către castel și port. Pe stânga am văzut că este și un cinematograf în aer liber, iar în dreapta este o școală, cu un teren mare de sport lângă. Tot aici este și stația de taxiuri.

Fiind la primele ore, ne-am zis că e mai bine să mergem mai întâi la castel, unde avem de urcat, urmând să mergem spre port la întoarcere. Azi însă vă voi povesti doar despre castel. După prima rundă de poze cu castelul din toate unghiurile posibile, am luat-o pe șoseaua care duce spre castel. Imediat pe stânga este un teren împrejmuit cu diverse coloane și vestigii antice. E drept că drumul este în urcare, dar cu pretextul de a face multe poze, ne-am oprit adesea, așa că nu am simțit să fi fost urcușul prea greu. În plus treceam pe lângă niște case frumoase, înconjurate de multe flori și verdeață, ce cereau imperativ câte o poză. :)) Spre marginea orașului, pe dreapta era un panou informativ, cu traseele montane ce se puteau face cu plecare de aici, ori trasee pentru bicicliști în masivul Lepethymnos.

Curând aveam să ieșim din oraș, iar peisajul s-a schimbat, dealuri în dreapta și stânga, de multe ori vedeam și marea, tufe cu flori întâlnite pe toată insula, liliacul de vară, sau floarea fluturilor, butterfly bush, albe, roz sau mov, de un parfum discret, dar tare plăcut și mult iubit de insecte după cum arată și numele. Șoseaua era în zig-zag, așa că noi continuam să urcăm, pe dreapta au apărut niște stânci negre, ce păreau într-o poziție precară, iar la o aruncătură de băț, peste mare, era malul turcesc și paza de coastă. În stânga ne însoțea de acum o pădurice de pini, la a cărui umbră ne-am „atașat” și noi. Nu știu exact distanța dar am estimat-o undeva la 2-3 km, noi am făcut cca 30 minute cu opririle de rigoare. Deja castelul se zărea la orizont, iar lângă drum, mașinile parcate. Acolo, lângă parcare există un mic scuar, cu câteva băncuțe, de unde se vede spectaculos portul din Molyvos. Loc de unde se cer iar, foarte multe poze. :)) Am trecut apoi prin fața unei terase, pe care am vizitat-o la întoarcere, ca toți de altfel. Nici nu se putea altcumva, strategic poziționată, cu o vedere către mare și castel, de nota 10. Am pornit către castel, am văzut intrarea, dar totodată am remarcat o alee, ce ducea mai în spate pe lângă ziduri, așa că eu m-am îndreptat într-acolo. Era o potecă îngustă chiar pe lângă ziduri și pe lângă stâncile pe care era construit castelul, apoi mergând mai departe poteca s-a mai lățit, au apărut și niște trepte, care duceau către o platformă de lemn, un bun punct de belvedere, împrejmuit cu un gard, cu o băncuță pe margine, pe care scria că Helga a fost pe acolo, iar de aici se vedea minunat spre satele din jur și către mare. După o clipă de odihnă „alături” de Helga, am pornit pe potecă mai departe, ocolind astfel castelul pe exterior. Interesant e, că nimeni din puținii vizitatori nu au fost curioși s-o vadă și pe din afară. Din loc în loc erau amplasate băncuțe și panouri explicative despre castel. Mergând așa în jurul castelului, admirând zidurile masive, înalte, am ajuns în curtea interioară, la a doua poartă de acces. Aici se află și casa de bilete, iar prețul este simbolic de doar 2 euro, iar pentru copii este gratuit.

Dar, haideți să vă spun câte ceva despre istoria castelului, lucruri pe care le-am aflat din broșurica primită împreună cu biletul de intrare.

Castelul Mythimna a fost construit de bizantini, probabil după mijlocul sec. al XIII-lea, nu este foarte sigur, pe locul unei cetăți, pe locul numit Ancient Mythimna, cu rolul de apărare al localnicilor împotriva atacurilor turcilor și a francilor. Poziția sa, în nord-vestul insulei, era un punct forte pentru a vedea tot ce se întâmplă de pe mare.

Castelul a fost se pare asediat chiar și de Ahile în timpul războiului troian. În Iliada sunt pasaje unde se pomenește despre aceste fapte. Dar istoria antică a locului este foarte tumultuoasă așa că n-o să vă plictisesc cu ea aici.

Mult mai târziu, cetatea antică, vechea Acropole a fost preluată de venețieni prin 1128, iar prin sec. XIII, s-a început reconstrucția folosind pietrele din vechea cetate, trachită roșiatică și maro, iar forma nouă va fi una de trapez, cu laturi de aproximativ 70 de metri. Este vorba mai precis de anul 1373, când Francesco Gatelussi, se căsătorește cu sora împăratului bizantin John Palaiologus și primește castelul cadou. În această perioadă se întărește castelul iar astăzi se mai văd urme ale structurii bizantine în partea de nord-vest. Din 1462 până în 1912, ocupația otomană își pune accentul și asupra remodelării castelului, adăugându-i-se părți importante.

În prezent castelul are o suprafață de 2,9 ha, este al doilea ca mărime după cel de la Mytilene, dar mie personal mi-a plăcut în egală măsură dacă nu mai mult ca cel de la Mytilene.

Castelul are 10 turnuri, atât în unghiuri, cât și pe laturile poligonului. Totuși corpul principal pare să fie cel din perioada genoveză. Există trei porți succesive pentru intrarea în castel. Cea de-a treia poartă care este de fapt și intrarea principală în castel a fost contruită în sec. al XIV-lea, este deosebită deoarece a fost făcută din lemn gros îmbinat, încrustat cu plăci metalice.

De-a lungul anilor, castelul a mai fost renovat, undeva prin 1976, apoi prin 1981, iar acum este considerat unul din cele mai bine păstrate cetăți din estul Mediteranei. În special vara, au loc aici foarte multe festivități și concerte în interiorul castelului, pe scena special făcută.

După ce am luat biletele, am intrat pe poarta principală, apoi am urcat pe scări către zidurile castelului, în cele mai înalte poziții, pentru a vedea priveliștea ce se desfășura frumos spre mare, port, și dealurile din jur. De aici am admirat atât curtea interioară cât și forma zidurilor care erau mai joase, admirând forma turnurilor pătrate sau semicirculare, unele speciale, cu o latură mai mare, cu baza mai mare. Curtea castelului este pietruită, se poate parcurge destul de ușor, pe margini, lângă ziduri, tufe bogate de leandrii roz, înfrumusețează peisajul. Sunt și câteva băncuțe din loc în loc, pentru a putea privi în tihnă frumusețea zidurilor, crenelurile dantelate, prin care poți admira natura, marea, sau roșul aprins al acoperișurilor și nu în ultimul rând poți face poze remarcabile. Spre ieșire bucăți de coloane stau frumos aliniate, parcă vrând să spună o poveste, cu... a fost odată... marmură albă, coloane inscripționate... mărturii ale istoriei. Pe stânga dacă vrei poți intra într-o mică încăpere, unde prin fotografiile expuse dar și prin câteva panouri explicative afli câte ceva din istoria locului. Este și o carte deschisă pentru a lăsa câteva rânduri, câteva gânduri... Eu am lăsat...

Ieșind pe ultima poartă mă uit înapoi, parcă încercând să descifrez cuvintele de sus, de pe frontispiciu!

Nici nu facem decât câțiva pași că zăresc niște scări ce coborau spre o biserică a cărei clopotniță albă o văzusem din castel. Așadar mă îndrept într-acolo. Liniște, poarta este închisă, dar nu încuiată, deci intru. Cobor iar scările, ziduri înalte de piatră, e o biserică frumoasă, e duminică dar probabil slujba s-a terminat. Fac poze, curtea e plină de flori, leandri, salcâmi, trandafiri, glicină... mai sunt câteva înflorite... mirosul lor suav se îmbină cu cel de tămâie...

Revin la poteca dinspre parcare, dar sigur că ne oprim și la terasa ademenitoare, care se cheamă cum altfel decât Byzantino, iar aici savurăm pe merit un fresh din mai multe fructe și o bere pentru soțul meu, dar primim și niște chipsuri și câte un pahar de apă rece, cum dealtfel se întâmplă peste tot pe insulă.

Drumul înapoi este la fel de frumos, poate mai ușor, pentru că e la vale, nu? :)), dar de departe auzim glasul plăcut al unui preot, se oficia o slujbă la o biserică, pe care o zărisem la urcare, undeva pitită după un rând de pini.

Marea, coasta turcească, orașul în zare... noi ne continuăm plimbarea prin Molyvos către port... va urma!

 

Webmaster, o rugăminte - youtu.be/1dohMl-FLrw - Mulțumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 15.07.2018 17:45:23

Validat / Publicat: 15.07.18 19:48:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 970


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[15.07.18 19:52:51]
» mesaj pers

   @maryka: Start vot! Ma bucur ca am mai prins un articol frumos cu poze superbe. Felicitări, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iza@dani
[15.07.18 21:08:03]
» mesaj pers

   Superbe peisaje

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.07.18 21:21:37]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.07.18 21:23:39]
» mesaj pers

   @iza@dani:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.07.18 21:26:57]
» mesaj pers

   @maryka: Te înţeleg perfect, şi eu aş fi vizitat mai întâi castelul, abia apoi portul, pe principiul "să-ncepem cu greul". Cum şi mie îmi plac bolovanii şi zidurile, nu pot să zic decât că nici mie nu mi-ar fi scăpat. înţeleg că în insulă, în afară de celălalt castel, există şi alte ruine, din antichitate.

   În general, la toate obiectivele de acest gen, există câte o tavernă aşezată strategic, numai bună când îţi arde buza.

   Aştept şi articolul despre port, ca de altfel despre alte obiective din Lesbos.

   Seară frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rodel
[15.07.18 21:39:25]
» mesaj pers

   Ce locuri frumoase ai vizitat! Pozele, superbe, stau mărturie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.07.18 23:17:47]
» mesaj pers

   @irinad:

   Bineînțeles că nu ne-a scăpat nici acest castel, nici altele, știi cum e acolo, peste tot pe unde te învârţi, dacă sapi un pic, sigur găsești ceva. Mai ales că ei au învățat să valorifice orice. Iar dacă după un drum mai lung, după o vizită în plin soare, ai parte de o terasă răcoroasă, succesul e garantat.

   Voi povesti pe parcurs despre locurile frumoase pe care le-am descoperit acolo.

   O noapte liniștită! 😍

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.07.18 23:20:00]
» mesaj pers

   @Rodel:

   Mulțumesc frumos!

   Așa e, adaug la lista mea de locuri speciale încă o insulă superbă! 😍

   O noapte liniștită!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[16.07.18 08:53:23]
» mesaj pers

   @maryka: Nu știu când sau dacă vom ajunge și pe acolo! :-?? Deocamdată te-am însoțit prin acest castel frumos, chiar dacă numai ziduri rămase! Cred că era și un punct strategic de apărare, cu ziduri duble sau, chiar triple! . Despre punctele de belvedere, ce pot să spun? Sunt superbe :p, precum toate locurile pe care le-ai văzut!

   Felicitări, am citit și văzut poze foarte frumoase, drept pentru care am votat cu drag! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.07.18 09:02:22]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Păi eu vă doresc să ajungeţi pentru că este o insulă minunată, chiar dacă puţin cunoscută şi "vândută" pe la noi. Adevărul e că mie îmi place să nu fie aşa aglomerată, aşa asaltată de turişti. Ori despre locurile frumoase... pot povesti la nesfârşit, pentru că sunt multe... voi încerca să redau măcar câteva din ele pe parcursul viitoarelor articole.

   Cât despre castel, sunt ziduri, ce-i drept, falnice, dar cum sunt peste tot, cocoţate pe dealuri, priveliştea de sus este magnifică, fie că este spre mare ori spre restul insulei.

   Mulţumesc pentru vizită, ecou şi vot! Vă mai aştept! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[16.07.18 09:50:33]
» mesaj pers

   @maryka: Am să vin cu drag! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[16.07.18 11:27:25]
» mesaj pers

   @doinafil:

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[10.12.18 20:39:13]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în Molyvos» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă insula Lesvos]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [24.10.19 06:21:27]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2018] Prima imagine cu castelul pe care o vede orice turist ce vine cu mașina sau autobuzul. Clădirea din dreapta, este școala. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985482">Şterge vot</a></div><span id="v9985482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2018] Prima imagine cu castelul pe care o vede orice turist ce vine cu mașina sau autobuzul. Clădirea din dreapta, este școala.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2018] Castelul văzut din alt unghi, cam de pe la jumătatea drumului, aici este o intersecție, noi venim din stânga, o luăm pe șoseaua din dreapta, iar o altă șosea merge spre Efthalou. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985483">Şterge vot</a></div><span id="v9985483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2018] Castelul văzut din alt unghi, cam de pe la jumătatea drumului, aici este o intersecție, noi venim din stânga, o luăm pe șoseaua din dreapta, iar o altă șosea merge spre Efthalou.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2018] Tufe cu flori frumoase pe drum. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985484">Şterge vot</a></div><span id="v9985484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2018] Tufe cu flori frumoase pe drum.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2018] Sau tufe cu liliacul de vară, cu un miros suav. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985485">Şterge vot</a></div><span id="v9985485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2018] Sau tufe cu liliacul de vară, cu un miros suav.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2018] Suntem deja aproape. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985486">Şterge vot</a></div><span id="v9985486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2018] Suntem deja aproape.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2018] Printre ziduri... vedem portul și cafeneaua. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985487">Şterge vot</a></div><span id="v9985487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2018] Printre ziduri... vedem portul și cafeneaua.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2018] Intrarea la castel, prima poartă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985488">Şterge vot</a></div><span id="v9985488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2018] Intrarea la castel, prima poartă.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2018] Dar noi încă nu am intrat ci am mers mai departe pe potecă... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985489">Şterge vot</a></div><span id="v9985489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2018] Dar noi încă nu am intrat ci am mers mai departe pe potecă...
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2018] Si am ajuns la platforma de lemn, un punct de belvedere, unde ne-am odihnit pe bancă... alături de Helga., numele ei era scrijelit pe bucata de lemn! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985490">Şterge vot</a></div><span id="v9985490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2018] Si am ajuns la platforma de lemn, un punct de belvedere, unde ne-am odihnit pe bancă... alături de Helga., numele ei era scrijelit pe bucata de lemn!
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2018] Și am admirat pe poteca din spate, zidurile masive. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985491">Şterge vot</a></div><span id="v9985491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2018] Și am admirat pe poteca din spate, zidurile masive.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2018] Cam așa de masive. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985492">Şterge vot</a></div><span id="v9985492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2018] Cam așa de masive.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2018] O frumoasă priveliște de la intrarea la castel. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985493">Şterge vot</a></div><span id="v9985493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2018] O frumoasă priveliște de la intrarea la castel.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2018] Privind spre port... din castel. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985494">Şterge vot</a></div><span id="v9985494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2018] Privind spre port... din castel.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2018] Vedere de pe ziduri spre curtea interioară. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985495">Şterge vot</a></div><span id="v9985495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2018] Vedere de pe ziduri spre curtea interioară.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2018] Tufe bogate de leandri pe lângă zidurile castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985496">Şterge vot</a></div><span id="v9985496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2018] Tufe bogate de leandri pe lângă zidurile castelului.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2018] Un castel... parfumat. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985497">Şterge vot</a></div><span id="v9985497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2018] Un castel... parfumat.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2018] Forma zidurilor, văzute de pe alte ziduri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985498">Şterge vot</a></div><span id="v9985498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2018] Forma zidurilor, văzute de pe alte ziduri.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2018] Și alte ziduri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985499">Şterge vot</a></div><span id="v9985499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2018] Și alte ziduri.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2018] Dintr-un punct mai înalt, văd un alt nivel al castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985500">Şterge vot</a></div><span id="v9985500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2018] Dintr-un punct mai înalt, văd un alt nivel al castelului.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2018] Dar peste ziduri văd din nou portul. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985501">Şterge vot</a></div><span id="v9985501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2018] Dar peste ziduri văd din nou portul.
foto maryka [15.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2018] M-am cocoțat pe ziduri, urcând și aici multe trepte. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985512">Şterge vot</a></div><span id="v9985512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2018] M-am cocoțat pe ziduri, urcând și aici multe trepte.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2018] De aici de sus se vede foarte bine scena din curtea castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985515">Şterge vot</a></div><span id="v9985515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2018] De aici de sus se vede foarte bine scena din curtea castelului.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2018] Sau forma și grosimea zidurilor. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985516">Şterge vot</a></div><span id="v9985516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2018] Sau forma și grosimea zidurilor.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2018] La pas prin castel. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985519">Şterge vot</a></div><span id="v9985519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2018] La pas prin castel.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2018] Ziduri, steagul și cerul albastru. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985522">Şterge vot</a></div><span id="v9985522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2018] Ziduri, steagul și cerul albastru.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2018] Pe o bancă, la umbra a doi copaci, prin curtea castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985525">Şterge vot</a></div><span id="v9985525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2018] Pe o bancă, la umbra a doi copaci, prin curtea castelului.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2018] Din spate ajungem în curtea interioară, iar aici pe stânga este a doua poartă de acces. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985528">Şterge vot</a></div><span id="v9985528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2018] Din spate ajungem în curtea interioară, iar aici pe stânga este a doua poartă de acces.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2018] Intrăm, pe stânga se vede casa de bilete. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985531">Şterge vot</a></div><span id="v9985531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2018] Intrăm, pe stânga se vede casa de bilete.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2018] Pe aici este o mică încăpere cu ilustrate și panouri explicative despre istoria locului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985533">Şterge vot</a></div><span id="v9985533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2018] Pe aici este o mică încăpere cu ilustrate și panouri explicative despre istoria locului.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2018] Cam, așa... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985535">Şterge vot</a></div><span id="v9985535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2018] Cam, așa...
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUL-2018] O privire înapoi, prin spatele castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 15.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av985536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv985536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=985536">Şterge vot</a></div><span id="v9985536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(985536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f985536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e985536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUL-2018] O privire înapoi, prin spatele castelului.
foto maryka [15.07.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.131324052811 sec