86982 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Hai hui prin ţinutul Coltswolds

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.07.2018
DE
Avatar Marius 72
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Mediaş [SB]
înscris/ă în 07.03.16
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 12 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1400 lire
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Surprinzătoarea Anglie


Deşi, iniţial, planurile pentru concediul văratic din anul acesta au făcut să încep documentarea pentru Muntenegru şi Croaţia, ele au fost date peste cap - ca în aproape fiecare an, de altfel, - iar meleagurile alese pentru plimbăreală au fost altele.

Mai exact, unele aflate la distanţă ceva mai mare şi nu la fel de însorite, conform a ceea ce ştiam dinainte despre zona respectivă. Estimări care s-au dovedit a nu avea nicio relevanţă pe durata concediului nostru.

Atraşi amândoi de romanul “Casa de lângă lac” scris de Kate Morton, citit pe nerăsuflate, a cărui acţiune se derulează în Cornwall, o regiune despre care eu citisem şi în trecut şi mi-a rămas în memorie ca un loc foarte idilic, nu mi-a fost necesar prea mult timp să încep a mă documenta mai abitir despre zona respectivă.

Nu mi-a venit să cred ce potenţial are Cornwall-ul când am început să strâng în coşul de obiective turistice!

Pentru a pecetlui luarea unei decizii, într-o duminică seară de martie pe Viasat History a fost prezentat Castelul Warwick. La finalul documentarului o întreb pe Adriana dacă i-ar face plăcere să păşească în castel, iar răspunsul ei îl bănuiţi de vreme ce după 2 zile aveam biletele de avion pe ruta Cluj – Birmingham şi retur.

Este pentru al doilea an consecutiv în care mergem în concediu pe urmele personajelor unui roman. Anul trecut am ales Scoţia, cu reper principal Higland, după ce citisem „Călătoarea” scrisă de Diana Gabaldon.

Din documentarea rapidă făcută în cele două zile dintre luarea hotărârii şi achiziţionarea biletelor am constatat că perioada propusă iniţial de o săptămâna este prea scurtă pentru a cuprinde tot ce descoperisem în zonă şi doream a vizita. Mereu găseam ceva şi apoi încă ceva, se lărgea zona de interes şi am încercat, totuşi, să comprim aproape toate obiectivele ce mi s-au părut interesante în 10 zile; şi acelea ar fi vrut să aibă 30 de ore nu doar 24...

O „mână de ajutor” ne-a dat şi Blue Air-ul care şi-a amânat cursele Cluj – Birmingham – Cluj, astfel că am fost nevoiţi să ne îmbarcăm din Bucureşti, cursă o zi mai devreme, şi să aterizăm tot la acolo, o zi mai târziu decât programarea iniţială, rezultând 12 zile pentru un concediu care va rămâne de neuitat.

Odată stabilită perioada şi obiectivele, am purces la împărţirea pe zile a traseului şi identificarea cazărilor. M-am gândit că o medie zilnică de 100 mile de mers cu maşina e una decentă, având în vedere starea bănuită a drumurilor din Regatul Unit şi, ca atare, am parcurs aproape 1.200 mile în 10 zile cu un Polo închiriat de la Europcar Coventry contra a 155 lire pe respectiva perioadă. Am ales varianta unei maşini mici, convenabilă pentru 2 persoane, fără consum exagerat – 104 lire sterline benzină pentru toată distanţa – şi fără asigurările suplimentare, doar cele standard. Ni s-a blocat suma de 350 lire iar în eventualitatea unor pagube ce depăşeau acea sumă se blocau 1.100 lire, îţi trimiteau acasă factura de la service şi restul de bani.

Am ales iniţial rezervare prin Rentalcars, însă citind ulterior mai multe review-uri am aflat că au tot felul de practici murdare, de la taxe ascunse până la imputarea unor zgârieturi sau deteriorări pe care le-au omis a ţi le arăta când ţi-au predat maşina dar sunt foarte vigilenţi când o preiau şi te pun în faţa faptului împlinit (adică tu, fiind sub presiunea plecării înghiţi în sec, bombăneşti şi plăteşti).

Am ales Europcar pentru că am mai avut o închiriere de la ei azi iarnă în Madeira şi oamenii au fost foarte profesionişti. Pot afirma că portughezii s-au situat peste englezi.

Am ales închirierea din Coventry deoarece oferta pentru acelaşi tip de autoturism şi de la aceeaşi firmă de închirieri era cu 45 lire mai mică. Iar din aeroport până în Coventry drumul durează 15 minute şi costă 1,90 lire/persoană cu trenul ce pleacă la interval de 10 minute din gara Birmingham International. Plus că în aeroport, ştiindu-te că eşti grăbit spre poarta de îmbarcare, îţi descoperă tot felul de pagube sau servicii pe care le achiţi fără prea mare tocmeală pentru a nu pierde avionul. Nu o spun eu, am citit păţaniile altora.

Pentru circulaţia pe drumurile din Anglia, indiferent că e autostradă, expres, comunal sau ce denumiri vor mai fi având ei nu se plăteşte taxă. Am plătit doar 6,70 lire pentru trecerea noului Severn Bridge în Ţara Galilor, dar dacă doreşti să treci peste cel vechi nu ai nimic de achitat.

Se circulă foarte uşor odată deprins cu şofatul pe partea stângă şi după ce te dumireşti că degeaba dai pumni uşii din dreapta ta, schimbătorul e în stânga... La fel şi GPS-ul montat pe parbriz. Nu se merge cu viteză, sunt foarte multe camere de luat vederi şi radare pe drumuri, de fapt nicăieri nu am observat aşa sumedenie de ochi vigilenţi la desfăşurarea traficului auto.

Pentru parcare se percepe taxă aproape peste şi diferă de la un oraş la altul sau de la o plajă la alta. În general, după ora 17 acestea sunt gratuite până a doua zi dimineaţa la 8. Cel mai scump oraş în privinţa parcării a fost Bath-ul, unde tariful orar pleca de la 2,90 lire şi ajungea aproape spre 4. Cel mai convenabil acolo e să îţi laşi autoturismul în Park and Ride şi cu 6 lire/2 persoane ai asigurată parcarea şi transportul dus – întors în centrul oraşului.

Pentru cazări am apelat la Airbnb şi Booking. Le-am făcut din timp cu posibilităţi de anulare. Unele le-am anulat ulterior pentru că apăruseră oferte noi, iar per total am avut condiţii de cazare foarte bune, la preţuri super decente. Câteva au întrecut aşteptările noastre şi le voi dezvolta la momentul potrivit. Vă pot mărturisi acum doar că am fost cazaţi la cea mai atrăgătoare şi minunată proprietate din toate concediile noastre şi nu a costat decât 60 lire sterline. Am ales-o de pe Booking cu doar câteva zile înainte de a pleca, înlocuind alta.

Pentru servirea mesei ai mai multe opţiuni. Micul dejun îl aveam asigurat la unităţile de cazare iar în cursul zilei ai la dispoziţie restaurante (scumpe ce-i drept!), tonete cu tot felul de delicatesuri culinare dar şi magazine din care îţi puteai lua mancare gata preparată. Pentru că nu suntem genul care să cheltuim foarte mult pe mese în deplasări doar pentru a lua prânzul sau cina într-un loc de fiţe, în majoritatea zilelor am luat mâncare de la supermarket sau mâncam chiar acolo şi ne încadram până pe la 13 – 15 lire amândoi.

La unele dintre muzee, în special cele publice, intrarea este gratuită iar la castele şi grădini se plătesc taxe ce urmează a fi detaliate la momentul respectiv.

Peste tot găseşti curăţenie şi toalete publice gratuite cu tot confortul necesar.

Am crezut că mergem într-o zonă a Europei care ni se părea atrăgătoare datorită poveştilor istorice, cu regine, cavaleri şi bătălii, datorită castelelor medievale cu ale lor ziduri de o culoare gri murdar, în permanenţă innorată şi cu ameninţarea ploii la tot pasul şi am descoperit sudul Regatului Unit cu Costwold şi Cornwall, ţinuturi care rivalizează în orice moment şi pe toate planurile cu mai cunoscutele Provence sau Toscana, cu peisaje de vis, plaje cu nisip fin şi cu o apă albastră sau verde ca în sudul Europei, cu oameni calmi şi simpatici, am participat la serbări tradiţionale şi focuri de artificii, cu locuri de mare şi intensă spiritualitate (Stonehenge) şi pline de cultură şi lăcaşuri de învăţământ (Oxford).

O ţară atăt de verde, în care timp de 8 zile nu am văzut nori pe cer, aspect mereu amintit de gazdele noastre cu referire la norocul nostru neaşteptat. Nu am scos pelerina de ploaie din bagaj, ceea ce pentru 12 zile în Regatul Unit este un veritabil record din ce auzisem.

Un loc care m-a uimit, o vacanţă ce a întrecut aşteptările...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Marius 72 in 06.07.2018 16:17:26

Validat / Publicat: 06.07.18 18:49:50


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE
VIZUALIZĂRI: 407

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  20000 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.07.18 17:00:13]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Hai hui prin ţinutul Coltswolds, OXFORD" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[06.07.18 19:38:52]
» mesaj pers
Am plătit doar 6,70 lire pentru trecerea noului Severn Bridge în Ţara Galilor, dar dacă doreşti să treci peste cel vechi nu ai nimic de achitat.
Am avut ocazia să cutreier, de mai multe ori, partea de sud -vest a Angliei (Coltswolds, Bibury, Gloucester, Swindon, Bath, Bristol etc).

   În Ţara Galilor (mai corect, Ţara Galezilor) merg de două ori pe an (am rude în Bridgend, lângă Cardiff) şi am traversat Severn Bridge şi Second Bridge de multe ori.

   Am plătit mereu (numai la intrare) traversarea ambelor poduri. Am prins, în urmă cu patru ani., preţurile de 6 lire pe cel nou şi 5 lire pe cel vechi.

   Anul trecut am plătit 6,50 lire (parcă) pe podul nou şi am auzit nişte zvonuri (freightlink.ro/knowledge/ ... nd-cu-anul-2018 )că din2018 se vor desfiinţa aceste taxe. A fost doar un zvon, pentru că ieri se plătea (încă) taxă la ambele poduri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[08.07.18 21:27:52]
» mesaj pers

   @Marius 72: Frumoase locuri, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[6] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Bourton - on - the - Water -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981627">Şterge vot</a></div><span id="v9981627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e981627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Bourton - on - the - Water
foto Marius 72 [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Grădină în Bibury, Costwold -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981628">Şterge vot</a></div><span id="v9981628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e981628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Grădină în Bibury, Costwold
foto Marius 72 [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Catedrala din Salisbury -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981629">Şterge vot</a></div><span id="v9981629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e981629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Catedrala din Salisbury
foto Marius 72 [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Locuinţă rurală britanică -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981630">Şterge vot</a></div><span id="v9981630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e981630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Locuinţă rurală britanică
foto Marius 72 [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Mic golf şi plajă în Fowey -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981631">Şterge vot</a></div><span id="v9981631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e981631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Mic golf şi plajă în Fowey
foto Marius 72 [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Portul Charleston, în care s-a filmat 'Poldark' -- foto by <b>Marius 72</b> [uploaded 06.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av981632">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv981632"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=981632">Şterge vot</a></div><span id="v9981632" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(981632)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f981632Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e981632MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Portul Charleston, în care s-a filmat "Poldark"
foto Marius 72 [06.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[6] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0863349437714 sec