86900 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Stelea

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.07.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8
+ COPII: 2 -- varsta: 6; 7

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Mănăstirea Stelea – „picături” de dantelă în piatră


Târgoviște, capitală a Țării Românești timp de peste 300 de ani, este un oraș înțesat de biserici și mănăstiri vechi, dovezi de netăgăduit ale dezvoltării economice, sociale și artistice a societății valahe. În drumurile noastre către diferite obiective din oraș am întâlnit cu privirea turle de biserici, cele vechi atrîgându-ne cu adevărat atenția. În această primăvară, după interesanta vizită la muzeul inedit dedicat omului din Paleolitic – Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic (vezi impresii) – ne-am oprit câteva minute și la o mănăstire situată la câțiva pași de instituția muzeală.

Mergând pe Calea Domnească observăm turlele frumos decorate ale unei biserici zvelte, care nu putea fi decât ctitorie a unui domnitor, și nu unul oarecare, ci chiar Vasile Lupu, domnul Moldovei. Accesul în incinta fortificată se efectuează din strada Stelea trecând pe sub bolta practicată în zidurile de cărămidă, printre canaturile unei mari porți de lemn sculptată cu scene religioase. Odată pătrunși în interiorul mănăstirii ne detașăm de zumzetul orașului și privim cu aviditate către clădirile vechi și florile de primăvară.

Suntem într-o curte interioară secundară unde domnește o ordine și curățenie exemplară. Chipurile de piatră ale domnitorilor Vasile Lupu și Matei Basarab care au încercat la vremea lor o acțiune de „împăcare” între Țările Române ne privesc întrebătoare: „Ce căutați călătorilor? ”. Un ceardac de lemn înconjoară clădirile, front constructiv întrerupt de turnul-clopotnița, martor al vechilor zidiri din secolul al XVI-lea. Meterezele, ocnițele, etajul deschis al clopotelor și acoperișul de șiță întregesc imaginea de străjer a bătrânului turn. Corpul de chilii de pe latura vestică a fost refăcut în veacul al XIX-lea, dar beciurile păstrează dovada existenței lor și cu 500 de ani în urmă. În gangul boltit al turnului-clopotniță sunt așezate câteva pietre tombale ale unor persoane de rang boieresc, motivele vegetale decorative exemplificând nivelul artei funerare din acele vremuri.

Iată-ne ajunși în cea de-a doua curte, în fața monumentului semeț. Avea dreptate Paul de Alep atunci când descria mănăstirea la jumătatea secolului al XVII-lea: … ne-au dus la mănăstirea pe care o ridicase Vasile voievod, din piatră, când încheiase un tratat de prietenie cu Matei cel amintit, domnul Țării Românești. Această mănăstire, cu hramul Schimbării la Față a Domnului nostru, este numită în limba lor mănăstirea Stelea. Este mare și înconjurată cu ziduri de piatră..... Biserica amintită este foarte mare și înaltă, are două turle zvelte «deasupra cărora se ridică» multe cruci. Se spune că s-a cheltuit suma de 700 de galbeni venețieni numai pentru poleire. Tâmpla este o lucrare rusească. «Biserica» este foarte bine luminată și are trei uși.

Înconjurăm lăcașul de cult atrași de arhitectura acestuia, dar mai ales de ornamentatele turle cu „bumbi” și „fundițe” colorate, smălțuite. Stilul moldovenesc al construcției religioase este vizibil clar, specialiștii vorbind și despre o asemănare cu Biserica „Trei Ierarhi” din Iași, ctitorie și loc de veci pentru același domnitor – Vasile Lupu. Rădăcinile vieții religioase în acest loc coboară până în secolul al XV-lea, atestarea documentară datând din 1582 atunci când hrisoavele domnești menționează ctitoria negustorului Stelea.

Domnul Moldovei, Vasile Lupu, va ridica din temelii biserica cu hramul „Învierea Domnului” la jumătatea secolului al XVII-lea. Ambițiosul Vasile Lupu a fost unul din conducătorii care au luptat pentru o unire dinastică a Țărilor Române sub conducerea unei singure familii domnitoare. Uneltirile împotriva Valahiei, chiar bătălii de cucerire, planuri de intervenție în Transilvania, lupte cu tătarii și cazacii, apoi un exil la Stanbul până la sfârșitul vieții fac parte din destinul lui Vasile Lupu. Matei Basarab va construi în cadrul acțiunii de „împăcare” o mănăstire voievodală la Soveja (Dobromira – Buna Pace).

Preotul-învățător N. Gr. Aramă publică în 1911 un ghid intitulat „Târgoviștea în trecut și astăzi” în care menționează și biserica Stelea recomandând: În interiorul acestei biserici e de văzut tâmpla, care se crede a fi chiar cea făcută de ctitorul ei, Vasile Lupu și care, deși foarte veche, e de o artă și frumusețe uimitoare. Am pătruns câteva minute în interior, trecând pe sub portalul impresionant unde șade pisania având în centru capul de bour – stema Moldovei. Interiorul este luminos, pictura este restaurată și oferă o imagine superbă – pe lângă scenele religioase, motivele decorative originale îmbracă stâlpii, bolțile, altarul. Fresca mai veche datează din epoca brâncovenească, iar cea mai nouă din anii '40. Catapeteasma din lemn e frumos sculptată și viu colorată, icoanele și ușile împărătești sunt deosebite.

Din anul 2001 și până la resfințirea din 2017 mănăstirea a trecut prin lucrări de consolidare, restaurare și refacere care au condus la ansamblul pe care îl vedem astăzi. Ne îndreptăm către Casa egumenească – Casa Nifon, o clădire cu beciuri înalte din cărămidă datând din veacul al XV-lea. Din păcate nu e țipenie de om prin curte și nici Muzeul Eparhial nu e deschis. Reconstruită pe urmele vechilor fundații și a beciurilor rezistente timp de secole, frumoasa clădire în stil brâncovenesc, cu foișor larg, coloane și arcade, brâu decorativ sub forma zimților de fierăstrău și acoperiș de șiță se potrivește perfect cu restul ansamblului monahal. Muzeul conține exponate de valoare istorică, religioasă și artistică acoperind o perioadă de câteva secole, exponate adunate de pe tot întinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei. Zidul de incintă e construit sub forma unor casete mici din piatră și cărămidă și a fost ridicat în secolul al XVII-lea pe locul altuia mai vechi.

Vă recomand să vă opriți câteva zeci de minute la Mănăstirea Stelea, să admirați ctitoria moldovenească din capitala Țării Românești, să vizitați Muzeul eparhial, să vă odihniți câteva clipe departe de tumultul străzii. Călătorule oprește-te o clipă și la Mănăstirea Stelea pentru a vedea ceea ce a descris și istoricul Nicolae Iorga în prima parte a secolului al XX-lea: Iată, într-o strădiță transversală, armonia simplă în proporții vaste a bisericii Stelea, pe care Vasile Lupu a înălțat-o în ceasul împăcării, pe pământul Capitalei muntene, unde nădăjduise atâta vreme să intre ca dușman biruitor..... biserica de astăzi e întreagă a lui Vasile-Vodă și a isteților lui meșteri moldoveni, cari au făcut stâlpii, liniile șerpuitoare și îndrăznețe ale brâielor de podoabă din fațadă, cari au încunjurat turnurile de cingătoare cu boabe de smarald a frumosului smalț verde.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 04.07.2018 08:54:03

Validat / Publicat: 04.07.18 12:15:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 599


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  43600 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Yolanda
[04.07.18 12:43:04]
» mesaj pers

   @tata123: Votul nr 2 mi-a revenit mie! Un loc încarcat de istorie ce merita vizitat!

   Citesc cu placere asemenea review-uri.

   Felicitari pentru promovarea locurilor de lânga "casa".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[04.07.18 15:41:01]
» mesaj pers

   @Yolanda: Mănăstirea Stelea este un loc încărcat de istorie, un lăcaș de cult care a cunoscut vremuri bune, dar și perioade de regres și năruire.

   În chiliile de la Mănăstirea Stelea s-a deschis prima instituție de învățământ superior din Țara Românească - „Schola Graeca et Latina”, condusă de un grec adus de Matei Basarab din Chios.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[04.07.18 19:25:06]
» mesaj pers

   @tata123: Pietrele tombale sunt o frumusețe și de o valoare inestimabilă. Dar nu văd catapeteasma. Nu era voie de fotografiat? N-ar fi de mirare!

   Frumoși domnitorii ”împăcați”, dar cu bolovanul la îndemână! Nu cred că autorul a vrut să exprime așa ceva! Sau, fără voie, i-am prind sensul? La urma urmei, fiecare cum vede.

   Excepțional articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.07.18 09:30:42]
» mesaj pers

   @All: La Mănăstirea Stelea din Târgoviște, am fost prima oară în 2006. Pe atunci biserica se afla în renovare. Chiliile și casa stăreției fuseseră terminate. Am avut norocul unei frumoase colaborări cu starețul de atunci în vederea realizării unui site de prezentare a sfântului lăcaș, site care a și fost realizat, dar - fiind găzduit gratuit - după câțiva ani a fost șters de găzduitori. De altfel și tânărul stareț de atunci (care dusese greul șantierului de renovare) a fost schimbat și trimis la studii în Grecia.

   Am purtat discuții cu monahii de la Stelea, am primit documentație, am vizitat și am făcut multe fotografii în muzeu - Muzeul de icoană și carte veche românească - amenajat și inaugurat la 8 septembrie 2004.

   Pe AFA, în vremurile mele de început, am scris două articole despre sfântul lăcaș din Târgoviște: Stelea - Mănăstirea împăcării și Stelea - Muzeu de icoană și carte veche. Încă posed imagini cu valoroase piese din muzeu.

   @tata123: În P04 și P21 – în dreapta, mică, modestă, este stăreția.

   @mihaelavoicu: Mai frumoas și mai valoroas decât catapeteasma actuală este fragmentul din catepateasma originală (sec. XVII) - scapat dintr-un incendiu - care se păstrază în muzeu. Vezi P01 din articolul meu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[06.07.18 16:56:24]
» mesaj pers

   @iulianic: Mulțumesc pentru trimiterea la articolele tale din perioada de început. DA. (? ...) pentru Muzeu.

   Crezi că numai pentru bucățica aia de catapeteasmă scăpară din incendiu am zăbovit la pozele tale? Ce ferecături de carte și ce icoane acolo! O frumusețe! Felicitări!

   Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[09.07.18 09:03:32]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: „Împăcați”? Doar la suprafață. Mulțumesc pentru aprecieri.

   @iulianic: Am citit articolele despre Mănăstirea Stelea și Muzeul eparhial și, mai ales, am privit fotografiile exponatelor, având în vedere că nu am vizitat muzeul. Chiar am căutat vechiul site, se mai poate accesa în marea arhivă a Intenetului.

   Poate ar fi bine să se facă o rubrică separată acestei mănăstiri din Târgoviște. Voi sugera webmaster acest lucru.

   Mulțumesc pentru completări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[09.07.18 14:16:56]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Mănăstirea Stelea, TÂRGOVIȘTE [DB]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[09.07.18 18:57:46]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Acces în incinta Mănăstirii Stelea pe strada omonimă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980902">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980902"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980902">Şterge vot</a></div><span id="v9980902" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980902)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980902Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980902MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Acces în incinta Mănăstirii Stelea pe strada omonimă.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Prima incintă - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980903">Şterge vot</a></div><span id="v9980903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Prima incintă - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Busturile celor doi domnitori, protagoniști ai „marii împăcări”: Vasile Lupu și Matei Basarab - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980904">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980904"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980904">Şterge vot</a></div><span id="v9980904" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980904)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980904Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980904MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Busturile celor doi domnitori, protagoniști ai „marii împăcări”: Vasile Lupu și Matei Basarab - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Clădire în prima incintă - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980905">Şterge vot</a></div><span id="v9980905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Clădire în prima incintă - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Turnul-clopotniță (secolul al XV-lea) - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980906">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980906"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980906">Şterge vot</a></div><span id="v9980906" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980906)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980906Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980906MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Turnul-clopotniță (secolul al XV-lea) - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Piatră tombală - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980908">Şterge vot</a></div><span id="v9980908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Piatră tombală - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Piatră tombală - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980909">Şterge vot</a></div><span id="v9980909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Piatră tombală - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Biserica „Învierea Domnului” - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980910">Şterge vot</a></div><span id="v9980910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Biserica „Învierea Domnului” - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Icoana de hram - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980911">Şterge vot</a></div><span id="v9980911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Icoana de hram - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Turle, adevărate modele de „dantelă în piatră” - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980912">Şterge vot</a></div><span id="v9980912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Turle, adevărate modele de „dantelă în piatră” - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Arhitectură - Biserica Mănăstirii Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980913">Şterge vot</a></div><span id="v9980913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Arhitectură - Biserica Mănăstirii Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Imagine de ansamblu - Biserica „Învierea Domnului” - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980914">Şterge vot</a></div><span id="v9980914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Imagine de ansamblu - Biserica „Învierea Domnului” - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Chilii - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980915">Şterge vot</a></div><span id="v9980915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Chilii - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Casa Nifon, vechi sediu al stăreției, actual Muzeu eparhial - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980916">Şterge vot</a></div><span id="v9980916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Casa Nifon, vechi sediu al stăreției, actual Muzeu eparhial - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Clădiri în curtea Mănăstirii Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980917">Şterge vot</a></div><span id="v9980917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Clădiri în curtea Mănăstirii Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Pridvor - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980918">Şterge vot</a></div><span id="v9980918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Pridvor - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Zid de incintă (secolul al XVII-lea) - Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980919">Şterge vot</a></div><span id="v9980919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Zid de incintă (secolul al XVII-lea) - Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Primăvara la Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980920">Şterge vot</a></div><span id="v9980920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Primăvara la Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Primăvara la Mănăstirea Stelea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980921">Şterge vot</a></div><span id="v9980921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Primăvara la Mănăstirea Stelea.
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Pace vouă călătorilor! -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av980922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980922">Şterge vot</a></div><span id="v9980922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(980922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f980922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e980922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Pace vouă călătorilor!
foto tata123 [04.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [APR-2018] Biserica Mănăstirii Stelea (1927) și pisania bisericii - prelucrare Internet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 04.07.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av980923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv980923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=980923">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2018] Biserica Mănăstirii Stelea (1927) și pisania bisericii - prelucrare Internet.
foto tata123 [04.07.18] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.117619991302 sec