ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 22.06.18
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Sa descoperim Viena

TIPĂREȘTE

Prima noastra calatorie facuta peste hotare, a fost in Viena. In octombrie 2014, eu si prietenul meu, ne-am facut bagajele si am pornit sa descoperim Viena. Inainte sa plecam, stiam destul de multe lucruri despre capitala Austriei, cu toate astea am ales sa fac o lista cu obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratam. Însă niciodata nu mi-au placut tururile ghidate, programul fix, sau lucrurile "batute-n cuie". Intotdeauna am ales sa merg pe feeling, pe ce vad si ce simt la fata locului, de aceea lista noastra cu obiective turistice repartizate pe zile a stat intr-un rucsac pe tot parcursul vacantei.

In prima zi a vacantei am mers in centrul Vienei, am parcat masina pe o straduta, si pana seara nici ca ne-am mai intalnit cu ea. Prima oprire, Piata Sfantului Stefan (Stephansplatz). Aici se afla si catedrala Stephansdom pe care am vizitat-o cum am ajuns. Este una dintre cele mai inalte catedrale din lume, mai exact pe locul 15. Este deschisa zilnic de la ora 6 la 10 seara, iar intrarea este gratuita. Daca vreti insa sa vizitati turnurile, catacombele sau comoara va trebui sa platiti o taxa pentru fiecare. Puteti opta si pentru un tur ghidat, care costa 5 euro. Catedrala e impresionanta, merita admirata si pozata atat din interior cat si din exterior.

De la catedrala am luat-o pe jos pana in Stadtpark, unde am stat pe iarba, si ne-am bucurat de vremea foarte frumoasa, imi amintesc ca in Romania ningea, iar in Viena eram in tricou. Dupa ce am facut cateva (multe, foarte multe) poze, am luat-o pe jos spre Karlskirche. Alta biserica! Dar pe cuvant ca e frumoasa si merita vazuta. Chiar in fata bisericii este o fantana arteziana de unde poti sa admiri imprejurimile, sa faci poze, si sa te bucuri de atmosfera boema a Vienei. Biserica e deschisa zilnic de la 9 la 6 seara iar intrarea este gratuita. Daca vreti insa sa urcati in cupola va trebui sa platiti o taxa de 6 euro. A urcat doar prietenul meu pentru ca eu nu sunt o mare fana la lifturilor, sa va spun sincer mor de frica si intru in panica in lifturi. Prefer sa urc 8 etaje pe scări, decât sa iau liftul.

A urmat palatul Belvedere, unde din pacate n-am stat cat mi-as fi dorit, si n-am apucat sa-l vad in totalitate, ci doar superficial. Palatul e de fapt un intreg domeniu compus din Belvedere superior, Belvedere inferior, Orangeria (sera) si gradjdurile palatului. Este deschis zilnic de la 10 la 6 seara, intrarea pentru persoanele sub 18 ani e gratuita, iar pentru adulti costa 15 euro. Cel mai mult mi-am dorit sa vad galeria de arta a pictorului Gustav Klimt, care se afla in Belvedere Superior. Eram fascinata de lucrarile lui cu mult inainte sa le vad in realitate, deci pentru mine a fost cel mai frumos "eveniment" din prima zi petrecuta in Viena. Tot in salile muzeelor de la palatul Belvedere am vazut pentru prima data in realitate un tablou semnat de Van Gogh.

Prima zi in Viena a fost una foarte productiva, am vazut foarte multe locuri si lucruri, insa in urmatoarele zile n-am mai fost la fel de harnici.

A doua zi in Viena a inceput la Hundertwasserhaus, o cladire foarte colorata, despre care nu stiam prea multe. Cand am fost noi nu se putea vizita intreaga casa, ci doar o parte, acum nu stiu daca e la fel. Am platit 12 euro intrarea, si ne-am plimbat nu foarte mult printr-un muzeu. Inauntru se afla lucrari ale pictorului care a construit si casa, Friedensreich Hundertwasser, insa mie mi s-a parut destul de mare pretul biletului pentru ce oferea interiorul. De aceea va sfatuiesc sa mergeti sa admirati casa din exterior, sa-i faceti cateva poze, si de 12 de euro sa mancati ceva bun, un snitel vienez, mmm...

De aici am mers sa ne plimbam, fara o destinatie anume. Am ajuns pe cele mai vestite strazi pentru shopping, Mariahilfer Straße si Kärntner Straße. Branduri de lux, magazine cu suveniruri, cafenele, cam tot ce ai nevoie pentru a lasa o suma considerabila in capitala Austriei. Seara am mers la cel mai mare si cunoscut mall, Shopping City Sud, care are nu mai putin de 330 de magazine. O incantare pentru mine, o disperare pentru prietenul meu, care a rezistat eroic pana la ora inchiderii mall-ului.

A treia zi am dedicat-o in totalitate palatului Schonbrunn. Pentru inceput sa va spun cateva "detalii tehnice" despre cine, al cui e, cum, cand. In acest palat s-a nascut in anul 1830 imparatul Franz Joseph. El a fost casatorit cu regina Sisi. Imaparatul Franz Joseph a murit in Palatul Schonbrunn in anul 1916, iar in anul 1918 palatul trece in administrarea noii republici Austria. Astazi, palatul face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Palatul este deschis de la 8 la 5:30 seara, si exista doua tipuri de bilete. Mai exact: Turul imperial-22 de camere ale palatului/ 11.5 euro si Grand Tour-40 de camere ale palatului si sala oglinzilor/ 16.5 euro, aveti inclus si un audio ghid in limba romana. Eu va recomand sa optati pentru prima categorie de bilete. Din curtea palatului se pot vizita: Teatrul palatului (care e deschis doar din 15 iulie-15 septembrie), Gradina Zoologica/16.5 euro, Labirintul/3.5 euro, Gloriette/2.5 euro, Fantana lui Neptun, Muzeul trasurilor imperiale, Orangeria. Noi am optat pentru bilete "turul imperial", apoi am mers la zoo si la labirint. Am petrecut o zi intreaga acolo, au meritat din plin toti banii pe care i-am lasat la palatul Schonbrunn, am ramas cu amintiri pentru o viata. Imi e destul de greu sa exprim in cuvinte, atmosfera, maretia palatului, gradinile, lebedele, parcul, si tot ce gasesti acolo.

Un alt obiectiv turistic care nu nu este foarte popular, insa vi-l recomand, iar pozele atasate o sa va convinga cu siguranta, este Schmetterlinghaus (sau casa fluturilor). Locul este minunat, plin de fluturi care zboara in jurul tau iar vegetatia din acest loc este de asemenea grozava. Pentru iubitorii de plante si fluturi locul este un adevarat colt de rai.

Din 2014 am mai fost de patru ori in Viena, a ramas orasul nostru de suflet in care revenim cu drag ori de cate ori avem ocazia.

Pozele atasate articolului sunt din toate calatoriile noastre la Viena, majoritatea fiind chiar recente, din decembrie 2017.


[fb]
---
Trimis de RAlexandra in 24.06.18 14:19:52
Validat / Publicat: 24.06.18 19:26:00
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA

VIZUALIZĂRI: 925 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RAlexandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Viena vazuta de la Gloriette-Schonbrunn
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mishu
[24.06.18 22:50:15]
»

@RAlexandra: Viena ramane dragostea mea si locurile prezentate de tine aici imi veneau si mie in memorie cand povesteai despre ele.

Felicitari, votat cu mare drag.

RAlexandraAUTOR REVIEW
[24.06.18 23:36:23]
»

@mishu: Ma bucur ca v-a placut!

mishu
[24.06.18 23:43:35]
»

@RAlexandra: Aici vârsta este doar un număr, suntem toți iubitori de călătorii, așadar ne vorbim la per tu ????.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, RAlexandra
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055217027664185 sec
    ecranul dvs: 1 x 1