ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 2 zile
colegi
1-4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Stromberg. Drumetie pe Schoener Berg Weg si nu numai.

TIPĂREȘTE URM de aici

Initial m-am gandit la un alt titlu, dar nu era suficient de condensat: Plimbare in natura peste dealuri, ogoare, prin sate de vacanta, printre vii (terenuri viticole) si paduri, printre flori, acompaniat de pasari, animale salbatice, domestice, singur cuc sau printre biciclisti si alti plimbareti. Bun, nu?

Unde?

M-a prins o duminica prin Germanica, in zona Stromberg unde am tot revenit si v-am scris candva si despre o cazare de excelenta la Land- und Golfhotel aici vezi impresii.

La Stromberg se poate ajunge in circa 1 ora cu masina de la Frankfurt catre vest pe A67, A60 si apoi A61, cam 80 km. Stromberg este situat in Rheinland Palatinate.

Alegerea traseului

In imprejurimile hotelului sunt mai multi stalpi indicatori cu multe sageti:

Soonwaldsteig – 83 km – traseu marcat prin Rheintal (Valea Rinului) la Bingen si Hahnenbachtal la Kirn

Hildegard von Bingen Pilgerwanderweg (Drumul Pelerinilor) – 136 km, marcat

Michels Vitaltour – 13 km – care traverseaza Stromberger Klamm (Cheile) – traseu marcat, usor, cu mai multe urcusuri

Rundweg (Circuitul) Neupfalz – 7,9 km - traseu usor, cu mai multe urcusuri care trece pe la Walderlebniszentrum Soonwald, marcat cu RN inscris intr-un patrat rosu

Kleine Runde (Tura Scurta) – 3,3 km – traseu usor, marcat cu KR inscris intr-un patrat galben

Rundweg Panoramabad (Circuitul Bailor Panorama) – 4,7 km – traseu mediu pe alocuri cu scurte urcusuri, marcat cu RP inscris intr-un patrat verde

Schoener Berg Weg – Frumosul Traseu de Munte - 7,0 km – traseu mediu spre sportiv pe alocuri cu scurte urcusuri, marcat cu SB inscris intr-un patrat albastru.

Pentru mine alegerea a fost usoara luand in considerare lungimea si caracteristicile traseului: SB, adica Schoener Bergweg.

Sa incepem plimbarea in natura!

Pe indicator, in afara distantei totale a circuitului spune si care este urmatorul reper de pe traseu si distanta pana la acesta. Circuit 7,0 km, statia urmatoare Eckenroth 1,9 km. La inceput drumul este sinuos, adica se cam invarte in jurul cozii, pesemne mai degraba sa faca legatura cu toate traseele posibile din zona de recreere Stromberg. Si chiar ajungem la un punct, sa ii spunem capat de linie. Aici se gaseau informatiile complete despre trasee, harti, dar si panouri care descriau diferitele obiective din zona: Stromberg, Alte Stromburg, Burg Gollenfels.

Traseul nostru incepe prin padure pe un drum forestier nivelat. Din 100 in 100 metri se gasesc popasuri amenajate si acoperite, la fiecare gasindu-se cate un aparat de gimnastica. Reintram pentru scurt timp in zona populata, pe asfalt, dar apoi intram in traseul propriu-zis pe un alt drum forestier.

Ma uit inainte, ma uit in sus, hat in zare, vreme faina de facut pasi, cer acoperit, cald 25 de grade, ceva sanse de ploaie, daca e sa ma iau dupa norii stransi pe cer, dar poate mai tarziu. Ma uit din nou in zare si ma intreb ce traseu mediu spre sprinten poate fi pe niste dealuri de 600 metri altitudine, golase sau impadurite? Dar am pornit oricum sa fac miscare.

Prima intalnire marcanta a fost cu o pasarica, mica, frumoasa colorata cu penaj galben cu negru, care era lovita, caci dorea sa dispara din calea mare, dar nu isi lua zborul, ci alerga in deriva. Am rugat-o sa nu fuga de mine ca o fac vedeta pe AFA.

Am strabatut campul si am ajuns in localitatea Eckenroth, un sat cu multe case de vacanta, frumoase foc, cu curti cu gazon, cu spatii de calarie, cu flori, fiecare cum a vrut sa isi croiasca microuniversul de familie.

Aici am vorbit cu trandafirii. Rosii, infloriti, cu tulpini tepoase, dominua numeric competitia cu alte multe flori. Am iesit din nou la asfalt, am depasit biserica satului fara magazine si am iesit din localitate.

M-am intalnit cu caii, multi stransi in mai multe grupuri, imprastiati pe verdele sanatos al pasunii. Singur fiind pe coclauri mai gandeam sa nu ii supar, asa ca am trecut printre ei si mi-am vazut de drum.

Urmatorul reper Schoeneberg – 2 km. Indicatoarele nu lipseau nici la sosea, ba din cand in cand mai indicau fie cate o scurtatura, fie chiar atrageau atentia sa continui pe drumul principal. M-am nimerit la marginea unei suprafete pe care era cultivata vita de vie, de altfel aceasta zona este una viticola. Soseaua urca sensibil, iar eu pe marginea drumului am inceput sa vorbesc singur si cu gura plina pentru ca meri cu mere padurete, ciresi cu cirese pietroase si ciresi cu cirese amare ma invitau sa le servesc poamele gustoase. In lipsa stancilor si muntilor abrupti am ajuns sa ma bucur de traversarea unui camp cu cereale. Vantul sufla usor si mangaia tulpinile plapande care dansau perfect armonizate. Intre ele vedetele spectacolului erau macii, albastralele, sunatoarea, florile de nu-ma-uita si alte flori pe care nu le cunosc. Si ajungem in alt sat superb, perfect, tot cu case de vacante, la Schoeneberg.

Iesim repede din localitate urmand cu atentie indicatoarele, care fac sa cotim brusc la dreapta, prin padure. Acum indicatoarele erau amplasate pe trunchiuri de copaci, mai putin la intersectia de poteci unde erau din nou stalpi metalici cu sageti. Ati vazut ciuperci din lemn? Eu, da! Era raiul trilurilor pasaresti. Am vazut mierle negre cu ciocul galben, am ascultat ciocanitorile si nu pot sa spun care din sutele de pasari cantau mai frumos. Am admirat de langa o banca si un post de observare de vanatoare, semn ca in padure sunt animale salbatice. Pana la cele salbatice, nu am putut sa nu salut mai multi gandacei negrii-albastrii, pe care ii propun sa devina si ei vedete pe sait. Padurea se indeseste, trece pe langa mine un biped cu un patruped canin, mai fac cativa pasi si aud fosnit in desisuri. Am crezut ca era cainele lui nenea, dar cand colo la cativa metri de mine a tasnit faptura plapanda si timida, ba nu ca daca era timida statea locului cu capul plecat, o zvelta si fricoasa faptura, o caprioara. Nu a vrut sa completeze vedetele din acest articol si nu mi-a dat acordul ei sa o postez! M-am magulit continuand pe poteca clara si ingusta, printre copaci cu muschi care se intindeau uneori in smocuri si pe sol.

Poteca ne scoate apoi la un drum lat forestier, circulat intens de biciclisti si amatori de jogging. Am facut jonctiunea cu alte trasee, semn ca ne apropiem de destinatie, sau?

Destinatia intermediara avea sa fie una care m-a surprins. Am ajuns la Wanderparkplatz Schindeldorf, un loc amenajat in padure pentru practicarea sportului rutier pe teren accidentat. Erau ceva curajosi echipati corespunzator care isi incercau norocul pe damburile de pamant facand salturi aeriene acrobatice.

De aici mai multe trasee reunite au condus catre terenurile de golf printre gazoanele tunse regulamentar insotiti de indicatoare care anuntau “Fliegende Baelle” (zboara mingi).

Langa primele constructii care au inceput sa apara am gasit un tarus pe care era postat “please clean after your dog” si de unde puteai sa te aprovizionezi cu un pungute pentru folosinta numita.

Inainte sa inchei circuitul, am vazut o reclama care ma scoate 100 de metri din traseu catre Soonwald Café Restaurant Suhle, unde am servit o supa si o pizza diavolo cu adaos de seminte super iuti dupa gust. Und noch ein Bier, bitte! Si inca o bere, va rog!

Asa ca am ajuns mancat si baut la destinatie.

Natura

Traseul acesta zice-se mediu ca dificultate, poate pentru ca au fost 7 km de batut sau ca a avut 2 mici urcusuri, a fost o incantare. M-am bucurat de o plimbare in natura peste dealuri, ogoare, prin sate de vacanta, printre vii (terenuri viticole) si paduri, printre flori, acompaniat de pasari, animale salbatice, domestice, singur cuc sau printre biciclisti si alti plimbareti.

Inca o tura

Nu m-am saturat! Inca o tura!

Cateva zile mai tarziu am facut o plimbare de seara de 5 km si pe Rundweg Panoramabad, care intr-un loc de belvedere aflat chiar langa Panoramabad, o piscinarie in padure sau la margine de, ofera o …. panorama, ati ghicit. Pentru cei cu atentie distributiva, puteti observa simultan Stromberg-ul si cetatea Stromburg dar …. si cine sta la plaja la piscine.

Nu am sa descriu in amanunt acest al doilea traseu care a decurs aproape permanent prin padure. O plimbare binemeritata dupa o zi de munca istovitoare!

Plimbati-va dupa puteri si posibilitati si preferinte si, mai ales iubiti natura! Va pup! Numai de bine!


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 21.06.18 20:00:44
Validat / Publicat: 22.06.18 10:07:16

VIZUALIZĂRI: 836 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 cirese amare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.06.18 10:09:00]
»

Mutat în rubrica "Descoperă Bad Kreuznach și împrejurimile, BAD KREUZNACH" (nou-creată pe sait)

doinafil
[22.06.18 11:30:43]
»

@Dan&Ema: Start vot, Dane! Ce frumos articol, cu de toate care pot fi văzute în natură! Nu ai putut să ajuți mai mult pe păsărica aia frumoasă, în suferință?! Eu aș fi luat-o și aș fi dus-o la primul loc populat cu oameni, poate cineva ar fi găsit o soluție, s-o trateze de beteșugul ei!

Pozele sunt superbe, unele pot fi postere!

Felicitări, am votat cu drag!

webmaster
[22.06.18 20:53:09]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[23.06.18 10:40:57]
»

@doinafil:

Multumesc, Doina!

Sarmana pasarica cred ca avea o rana la o aripa. Nu stiam daca voi mai intalni lume pe traseu si cat de departe. Ma refer la locuitori ai zonei sau un cabinet sa o ingrijeasca.

Oricum nu parea grav, dar nu putea zbura inca liber caci altfel nu alerga in deriva la picioarele mele.

Numai de bine! ☀️

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[23.06.18 10:43:21]
»

@webmaster:

Danke! Multumesc!

mishu
[24.06.18 21:58:59]
»

@Dan&Ema: As comenta si mai rau m-as amari, si aici vad cum sunt amenajate locurile incat sa te plimbi indiferent de varsta pe care o ai, si cum padurea/ muntele incep in maxim 10 minute de mers pe jos din oras, in weekend mai ales vezi lumea la plimbare zici ca sunt pe pietonalele din Brasov sau alte mari oras.

Si e normal sa nu te saturi de astfel de plimbari.

Felicitari, votat cu mare drag.

elviramvio
[26.06.18 14:17:45]
»

@Dan&Ema:

Citit gustând, de fapt mâncând dintr- un castron cu cireșe amare sălbatice!! Dar ce amare!

Frumoasă zonă, frumoase și căsuțele acelea.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.06.18 17:41:47]
»

@mishu:

Este incredibil nivelul de amenajare al unor zone de deal! Pe mine asta m-a frapat, ca numai munte nu a fost pe aici.

In afara de faptul va au croit niste trasee, le-au marcat, au amenajat locuri de popas, acestea se segmenteaza in trasee de drumetie, de alergare, de biciclete, de mountain bike.

Si mai adauga piscine, terenuri de golf, puncte de panorama, castele...

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[26.06.18 17:47:31]
»

@elviramvio:

Sarut mana, Elvira!

Nu mi s-a mai intamplat sa merg in drumetie si sa mananc si cirese pietroase si cirese amare si mere padurete. Daca era toamna dadeam iama si rupeam si un ciorchine de struguri.

Se explica prin altitudinea joasa a traseului si apropierea de gospodariile oamenilor, fie ele si case de vacanta.

PS: Ref kuna, sa ne sincronizam in contextul in care eu voi fi plecat intre 22 si 27 iulie si 24 august - 2 septembrie.

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[27.06.18 09:10:59]
»

@Dan&Ema:

Să știi că și eu m-am gândit să te contactez cumva pentru kune dar evenimente recente mi-au dat planurile peste cap, mă bucur totuși că am rezolvat problema atunci, știi tu.

Probabil ne vom întâlni între vacanțele tale, s-ar putea, nu sunt sigură, să îmi trebuiască în august. În rest, ținele bine, sunt în siguranță la tine ????, nu-ți cer dobândă în kune, lei, doar în articole despre vacanțe ????

Vacanță frumoasă!!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.06.18 09:24:11]
»

@elviramvio: ok

Zoazore
[02.07.18 18:48:12]
»

@Dan&Ema: P17= volbură sau rochița rândunicii

P18= maci, grâu, albăstrele= tricolor

P19= campanule.

Frumoasă plimbare!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[03.07.18 16:52:37]
»

@Zoazore:

Cine stie, cunoaste! Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, doinafil, elviramvio, mishu, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073119878768921 sec
    ecranul dvs: 1 x 1