86514 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Parcuri bucureştene

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.06.2018
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
37.5 %
  
Mai degraba nemulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
3.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Parcul Verdi redivivus?


Nu aş fi deschis acest subiect dacă nu mi-ar fi căzut ochii pe o ştire proaspătă: Consiliul General al PMB a aprobat în 14 iunie cu unanimitate de voturi, demararea procedurii de cumpărare de la proprietari a şase parcele din parcul Verdi din cartierul Floreasca cu o suprafaţă totală de 3.3 ha. Ca persoană sceptică şi hârşâită de promisiuni neonorate nu pot spune că am sărit în sus de bucurie: stai să vedem preţul rezultat în urma negocierii, stai să vedem că se alocă fonduri pentru amenajare, stai să vedem ce matrapazlâcuri descoperă jurnaliştii, etc. Oricum, Doamne Ajută!

Parcul Verdi a fost construit pe amplasamentul vechiului hipodrom. La începutul secolului trecut hipodromul a fost mutat la Băneasa pe o suprafaţă de 60 ha. Aici nu a avut viaţă lungă fiind dezafectat în 1962 şi transferat la Ploieşti. Parcul Verdi a fost înfiinţat în 1930 ca parc liber de construcţii şi loc de joacă pentru copii. La începutul anilor 1990 avea o suprafaţă de 17 ha şi era delimitat de străzile Verdi, Barbu Văcărescu, Gr. Ţiţeica şi Rahmaninov. În urma acţiunilor de retrocedare au fost restituite parcele vechilor proprietari. În deruta anilor ce au urmat, s-au obţinut autorizaţii de construcţii, ridicându-se blocuri şi vile în partea de nord- vest a parcului. Între 1996-2006 în baza unor sentinţe civile parcul a fost retrocedat pe parcele iar între 2001-2011 au fost emise autorizaţii de construcţie pentru mai mult de o treime din el. La momentul actual întregul parc este retrocedat. Zona verde rămasă neconstruită este de 5.5 ha. Din acestea, 3.3 ha fac obiectul negocierii dintre primărie şi proprietari. În ultimii ani s-a reglementat statutul terenului ca zonă verde şi acolo unde nu s-au obţinut încă autorizaţii nu se mai poate construi. Schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi este interzisă prin lege aşa că proprietarii n-au altă soluţie decât să scape de ele. Preţul terenului în zonă este în jur de 1000 eu/mp.

Cu 15 ani în urmă ne plăcea foarte mult să mergem în parcul Verdi pe aleile pădurii sălbatice din plin Bucureşti. Era un parc imens cu arbori bătrâni şi câteva pajişti cu iarbă şi flori spontane, alei pavate cu piatră cubică, bănci şi multă suprafaţă liberă în care stăpânii îşi dresau câinii de diferite rase. Era o linişte străpunsă numai de ciripitul păsarelelor cum nu găseai în parcurile amenajate din restul Bucureştiului. La un moment dat au apărut plăcuţe pe care scria˝Proprietate privat㽺i la scurt timp macarale şi buldozere au început să muşte din parc. A urmat o perioadă în care parcul a ajuns o groapă de gunoi complet nefrecventabilă. Câteva poze luate de pe net arată dezastrul anilor de după 2000. O asociaţie formată din peste 1500 locuitori ai cartierului a organizat în 2016 proteste privind stoparea construcţiilor în parcurile din zona. Se avea în vedere Parcul Floreasca la marginea căruia pe locul atelierelor Ford se construiesc 5 megablocuri şi Parcul Verdi care a rămas cu mai puţin de 1/ 3 din suprafaţă neconstruită. Protestele lor n-au fost luate în seamă până ce noii proprietari au ofertat la vânzare aceste 3.3 ha.

Curioasă, m-am dus zilele astea să-l văd cum mai arată. La marginea dinspre str. Rahmaninov două blocuri foarte înalte erau aproape de finisare. Câteva vile răsăriseră în perioada în care n-am mai fost pe acolo. Intrarea cu trepte dinspre strada Verdi era stricată. Parcul era curăţat de gunoaie ca să facă impresie bună la vânzare Pe aleea principală umbrită de arbori bătrâni n-am văzut decât un bătrân care se odihnea pe o bancă păzit de câinele său. În adâncimea parcului se zbenguia un cuplu de adolescenţi. Spre str. Barbu Văcărescu locul de joacă era pustiu. În schimb paznicul parcului citea ziarul aşezat pe un scaun în faţa gheretei. Străbătându-l, mi-au venit în minte versurile lui Mircea Rusu:˝ Iarba verde de acasă/ Să mă rătăcesc prin lume nu mă lasă/ Numai Dumnezeu mă ştie/ Cât am colindat/ Las´să treacă de la mine/ Câte-am îndurat ˝

Dacă vreţi reîntoarcere la natură cum spunea J.J. Rousseau, într-o zi caniculară de vară urcaţi-vă în maşină şi luaţi o gură de aer proaspăt în parcul Verdi ( asta până se finalizează vânzarea şi încă mai e curat). Dacă n-aveţi maşină luaţi linia navetă 605 Băneasa- Pţa Sf. Gheorghe sau autobuzele 182, 282 staţia Rahmaninov.

Sper din tot sufletul ca tranzacţia să fie finalizată cu beneficii pentru bucureşteni, să mai recuperăm ceva din ce a fost distrus fără milă şi să mai apuc să păşesc pe aleile umbrite ale noului parc Verdi din zona Floreasca. Oare?

.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 18.06.2018 19:21:26

Validat / Publicat: 18.06.18 20:20:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 621


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[18.06.18 20:35:58]
» mesaj pers

   @Michi: Cum am facut liceul in zona normal ca imi este draga, si mi-ar placea sa o vad verde si frumoasa. Atunci cand mai lipseam si noi de la cate o ora (ce bine ca baietii mei nu citesc pe aici =)) ) cotrobaiam cu colegii zona si ne bucuram de liniste si relaxare.

   Ani frumosi care imi lipsesc asa incat ma bucur de amintiri prin acest articol.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Carmen Ion
[18.06.18 21:28:07]
» mesaj pers

   @Michi: Cum am urmat cursurile aceluiași liceu ca Mishu, deși cu câțiva ani buni înaintea ei, cunosc foarte bine și acest parc. Era un loc semisalbatic, tocmai bun de "ascuns" în clasa a 12-a, când chiuleam de la orele care nu ne interesau pentru a învăța pentru admiterea la facultate.

   Pe bune, am petrecut mult timp pe iarba din parc parcurgând literatura franceză pentru examen și schimbând păreri cu colegele, căci ne era frică să mergem singure în parc...

   E adevărat că intre timp mai fumam si câte o țigară!

   Mulțumesc pentru aducere aminte, dragă Michi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[18.06.18 22:28:05]
» mesaj pers

   @Michi: Din păcate, pentru mine, nu cunosc deloc zona! Am locuit în sect. 6 de când mă știu, iar serviciul a fost în sect. 5. Foarte rar am ajuns pe acolo, și doar cu treburi necesare și urgente.

   Dacă se va ivi ocazia, n-am să ocolesc parcul Verdi, despre care observ - cu bucurie - cât suflet ai pus în ce ai scris, mamă Michi!

   Felicitări, am votat cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.06.18 23:05:34]
» mesaj pers

   Alt parc pe unde mi-am petrecut copilăria, adolescența și tinerețea... E locul unde iarna ne dădeam cu săniile, apoi vara trăgeam câte o miuță.

   Din păcate, cu fetele de la Rosetti nu am avut de-a face... bafta lor! :p

   E bine că a mai rămas ceva din el... Acum ceva vreme am trecut pe străduțele ce-l înconjurau pe partea de nord și vest - nimic n-am mai recunoscut!

   Mai regret și pierderea ștrandului Cutezătorii, de peste drum de acest părculeț - acum fieful marelui tenisman Pescariu, alt „inginer imobiliar” care a lipsit tinerii din zonă (și chiar de mai departe) de un ștrand unde aveau acces gratuit. Felicitări și veșnică recunoștință!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Încadrarea parcului în zonă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av976113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976113">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Încadrarea parcului în zonă
foto Michi [18.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Degradarea parcului ajuns groapă de gunoi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av976114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976114">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Degradarea parcului ajuns groapă de gunoi
foto Michi [18.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] În anii trecuţi aleea principală -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av976116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976116">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] În anii trecuţi aleea principală
foto Michi [18.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Protest al locuitorilor din zonă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av976117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976117">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Protest al locuitorilor din zonă
foto Michi [18.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Protest al locuitorilor din zonă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av976118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976118">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Protest al locuitorilor din zonă
foto Michi [18.06.18] nevotabilă
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Coborâre spre str. Rahmaninov -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976119">Şterge vot</a></div><span id="v9976119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Coborâre spre str. Rahmaninov
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] Construcţii noi care au muşcat din parc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976120">Şterge vot</a></div><span id="v9976120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Construcţii noi care au muşcat din parc
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Pe teritoriul retrocedat se construieşte într-o veselie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976121">Şterge vot</a></div><span id="v9976121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Pe teritoriul retrocedat se construieşte într-o veselie
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Gardul viu al parcului pe str. Verdi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976122">Şterge vot</a></div><span id="v9976122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Gardul viu al parcului pe str. Verdi
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Coborârea în parc din str. Verdi -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976123">Şterge vot</a></div><span id="v9976123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Coborârea în parc din str. Verdi
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Urmele aleii distruse -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976124">Şterge vot</a></div><span id="v9976124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Urmele aleii distruse
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Unde eşti copilărie/ cu pădurea ta cu tot? -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976125">Şterge vot</a></div><span id="v9976125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Unde eşti copilărie/ cu pădurea ta cu tot?
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] Pădure în mijlocul Bucureştiului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976126">Şterge vot</a></div><span id="v9976126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] Pădure în mijlocul Bucureştiului
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] Bătrânul şi câinele lui -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976127">Şterge vot</a></div><span id="v9976127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] Bătrânul şi câinele lui
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] Pajişte cu flori -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976128">Şterge vot</a></div><span id="v9976128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] Pajişte cu flori
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] Loc de joacă fără copii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976129">Şterge vot</a></div><span id="v9976129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] Loc de joacă fără copii
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] În mijlocul pădurii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976130">Şterge vot</a></div><span id="v9976130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] În mijlocul pădurii
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] Pe aleea de întoarcere -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 18.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av976131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv976131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=976131">Şterge vot</a></div><span id="v9976131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(976131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f976131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e976131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] Pe aleea de întoarcere
foto Michi [18.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.159354925156 sec